akoinonitos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, aki είπε Το FG βοηθάει, αν έχεις αδύναμη CPU μέχρι και 100% και προσθέτει λίγο πάνω από μισό frame σε lag, δείχνοντας το ενδιάμεσο αντί για το κανονικό. Εάν έχεις αδύναμη GPU βοηθάει μέχρι και ~67% προσθέτοντας σχεδόν 2 frames σε lag, το ενδιάμεσο + αυτό που χάνεις από το χαμηλότερο performance. Πάντως και στα gpu σενάρια βοηθάει αν είσαι με gamepad και καταφέρνεις περίπου 45fps. Με 2 λόγια, FG saves, αλλά saves καλύτερα τα CPU limitations. Εγω προσωπικα με game pad παιζω και το βρισκω κακο το fg οταν τα rendered fps πεσουν τοσο χαμηλα. Ενα παραδειγμα ειναι το wukong. Aν κλεισεις το rt καταλαβαινεις αμεσως την διαφορα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε ps: μην μου γραφετε για το hogwarts ρε παιδια ,δεν φταιει κανενα cpu εκει το παιχνιδι ειναι εμετος στο optimization Μα ο @Tambas91 λέει ότι του έτρεχε νεράκι με τον 14700Κ 😂 Πέρα από την πλάκα. Σε κάτι τέτοια σκατό-optimized παιχνίδια το FG βελτιώνει την κατάσταση. Δε σώζει αλλά σίγουρα βελτιώνει. 44 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Στο Dragon's Dogma 2 που πέφτεις sub-60 ακόμα και με 14900Κ/7800X3D πως θα σωθείς ; Αυτό λέει στα τελευταία updates το φτιάξανε και παίζει ικανοποιητικά στα περισσότερα CPUs. Όχι; 6 λεπτά πριν, aki είπε Το FG βοηθάει, αν έχεις αδύναμη CPU μέχρι και 100% και προσθέτει λίγο πάνω από μισό frame σε lag, δείχνοντας το ενδιάμεσο αντί για το κανονικό. Όταν όμως τα frametimes είναι τραμπολίνο, όπως το Hogwarts, τα generated frames δεν μπαίνουν ακριβώς στο timeslot που πρέπει αλλά όπου να'ναι. Οπότε το FG βελτιώνει αλλά δεν το κάνει νεράκι. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 13 hours ago, Tambas91 said: Ρε Φαραώ πήγαινε να δουλέψεις δικηγόρος στην κόκκινη εταιρία! άμα πληρώνεσαι να τα λες εδώ πάω πάσο ... Εσύ παίρνεις λεφτά από την NVIDIA για να γράφεις συνέχεια λάθος πράγματα για τις Radeon ?? , σε έχω διορθώσει ουκ ολίγες φορές. 13 hours ago, Tambas91 said: εσύ γιατί παίρνεις nvidia και δεν αγοράζεις ραντεον? Και από τους δυο αγοράζω , σαν καταναλωτής κοιτάω πάντα την τσέπη μου. Όποια κάρτα συμφέρει για το budget που βάζω limit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, just_a_dude είπε Παιδιά το frame gen είναι feature πολυτελείας όταν έχεις ήδη μια σωστή εμπερία και θες να "γεμίσεις" με frames το monitor για πιο smooth εικόνα. Ακριβώς. "maybe better smoothness" toggle είναι το fg, εφόσον έχεις τουλάχιστον καμιά 70αρια κανονικά frames. Το δοκιμάζεις και ίσως σου προσφέρει καλύτερη εμπειρία, ίσως όχι. Προσωπικά δεν έχω βρει κανένα συσχετισμό του fg με cpu limitations. Hogwarts, jedi και τα ρέστα, τα τερμάτισα όλα χωρίς fg. Δεν το βρήκα να είναι χρήσιμο κάπου. Βασικά μόνο στο aw2 το βρήκα χρήσιμο. Με keyboard που το τερμάτισα ήταν πολύ καλό, με controller δεν χρειαζόταν. Αλλά και εκεί είχα base 70+. Βέβαια είναι και κολοκυθόπιτα το πως παίζει ο καθένας τα παιχνίδια του. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aki Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Όταν όμως τα frametimes είναι τραμπολίνο, όπως το Hogwarts, τα generated frames δεν μπαίνουν ακριβώς στο timeslot που πρέπει αλλά όπου να'ναι. Οπότε το FG βελτιώνει αλλά δεν το κάνει νεράκι. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα ποιοτικό ~45fps για να βοηθήσει το FG. Ένα τέτοιο σενάριο είναι το Witcher3 με RT-full που βελτιώνει πολύ την εμπειρία σε 2070super. Τα Jedi και Hogwarts δεν τα έχω και δε γνωρίζω τη συμπεριφορά τους από πρώτο χέρι, αλλά αναλύσεις του Jedi λένε για προβληματικά animation loops που δεν συντονίζονται μεταξύ τους. Τι να σου κάνει το FG εκεί; Δε φταίει αυτό, είναι κλασσική περίπτωση “garbage in, garbage out”. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από aki 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Το frame generation πως ακριβως θα σε σωσει αν δεν τραβαει το cpu? Δλδ το θεμα ειναι απλα να βλεπεις το νουμερο των fps να ανεβαινει? Γτ αν δεν τραβαει το cpu και εχεις drops ακομα και με fg να εισαι η εμπειρια θα ειναι κακη ,ειτε με την μορφη stutter ειτε με την μορφη αυξημενου latency . Το farme generation σωζει την καρτα οχι το cpu Το cpu το σώζει το frame generation την κάρτα την σώζει το upscaling. Αν είσαι gpu bound ελάχιστα θα βοηθήσει το fg. Αν τρώει ζόρια η cpu εκεί το fg θα κάνει θαύματα. Έπεφτε μέχρι 55 fps στο Spiderman ο 5700x με ray tracing η κάρτα κοιμόταν. Με fg σταθερά παντού 97 που είχα cap και απόλυτα ομαλό Gameplay τα ίδια και στο hogwarts που χωρίς fg ούτε με τον 3d παίζεις μέσα στο hogsmade ενώ με fg πάει πολύ ομαλά η κάρτα κάθετε και το fg κάνει το θαύμα του. Το upscaling βγήκε για βοήθεια της gpu το fg είναι ξεκάθαρα βοήθεια για αδύναμες cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 47 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Εσύ παίρνεις λεφτά από την NVIDIA για να γράφεις συνέχεια λάθος πράγματα για τις Radeon ?? , σε έχω διορθώσει ουκ ολίγες φορές. Ρε άσε τώρα τις διορθώσεις και τις υποδείξεις μπες να δεις τι έχω γράψει για τα σαπακια του πέτσινου με ψεύτικα ονόματα στις αρχές που βγήκαν οι κάρτες και τι κράξιμο έχω ρίξει … εσύ μόνο εδώ ξέρεις να γράφεις τόση εμπάθεια δεν έχω ξανά δει … θα μου πεις τώρα γιατί η θεία ονόμασε τη 7800χτ 7900χτχ και την έβαλε 1κ;;; Το σαπάκι που τις μαζεύει από 4070 τι…. 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Μα ο @Tambas91 λέει ότι του έτρεχε νεράκι με τον 14700Κ 😂 Εκτός από traversal stutters που κάναν μπαμ στη δικιά μου αντίληψη δεν έπεσε κάτι άλλο … το παιχνίδι το είχα official με fg και το cpu uv χωρίς ht και ψιλό πειραγμένες μνήμες … άμα έβλεπα κάτι θα το έλεγα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Το cpu το σώζει το frame generation την κάρτα την σώζει το upscaling. Αν είσαι gpu bound ελάχιστα θα βοηθήσει το fg. Αν τρώει ζόρια η cpu εκεί το fg θα κάνει θαύματα. Έπεφτε μέχρι 55 fps στο Spiderman ο 5700x με ray tracing η κάρτα κοιμόταν. Με fg σταθερά παντού 97 που είχα cap και απόλυτα ομαλό Gameplay τα ίδια και στο hogwarts που χωρίς fg ούτε με τον 3d παίζεις μέσα στο hogsmade ενώ με fg πάει πολύ ομαλά η κάρτα κάθετε και το fg κάνει το θαύμα του. Το upscaling βγήκε για βοήθεια της gpu το fg είναι ξεκάθαρα βοήθεια για αδύναμες cpu. Με τον 7800Χ3D και το 24Η2 νερό πάει και στο Hogsmeade και χωρίς FG. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Με τον 7800Χ3D και το 24Η2 νερό πάει και στο Hogsmeade και χωρίς FG. Ναι για αυτο λεμε το FG βοηθαει περισσοτερο τα πιο αδυναμα gpu οπως και τις καρτες σε gpu bound σεναρια. Με uncap fps στο spiderman βαρουσα 150fps με fg με τον 5700x ενω χωρις fg απο 55 μεχρι 70 με ray tracing. Mε τον 3D παω πανω απο 200. Οπως και στο hogwarts μερα με τη νυχτα στο hogsmade. To FG βγηκε για να βοηθησει τα αδυναμα cpu και να δωσει μια ομαλη εμπειρια εκει που υπαρχει προβλημα με σκαμπανεβασματα ενω το upscaling ειναι ξεκαθαρα για gpu bound καταστασεις δεν βοηθανε καπου τη cpu. Eκει που θες πχ 7800x3d/14900k για να πιασεις 90fps στο hogsmade εκει θα βαλεις fg και απο 60fps που βγαζει με το ζορι ενα πιο αδυναμο cpu θα σε παει στα 100+ με πολυ πιο ομαλη εμπειρια συνολικα. Και στο witcher 3 μερα με τη νυχτα οταν το ειχα βαλει με 4070ti και 8700k με το FG να το κανει πολυ ομαλο ειδικα στο novigrad. Τωρα τι εχουμε να δουμε απο dlss 4 δεν ξερω αλλα με τους tensors και το AI εχουμε να δουμε ωραια πραγματα ακομα. Καποτε επι far cry doom 3 και crysis επεφτες στα 720p medium με τις τοπ καρτες για να βγαλεις 60fps. Σημερα με οτι τεχνολογια μας εχουν δωσει βγαζουμε 100+ σε μεγαλες αναλυσεις και max γραφικα. Υπαρχουν και αυτα που ειναι χωρις λογο βαρια με last gen γραφικα και πολυ κακο optimize που δεν εχουν FG και τρεχουν γενικα χαλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Το cpu το σώζει το frame generation την κάρτα την σώζει το upscaling. Αν είσαι gpu bound ελάχιστα θα βοηθήσει το fg. Αν τρώει ζόρια η cpu εκεί το fg θα κάνει θαύματα. Έπεφτε μέχρι 55 fps στο Spiderman ο 5700x με ray tracing η κάρτα κοιμόταν. Με fg σταθερά παντού 97 που είχα cap και απόλυτα ομαλό Gameplay τα ίδια και στο hogwarts που χωρίς fg ούτε με τον 3d παίζεις μέσα στο hogsmade ενώ με fg πάει πολύ ομαλά η κάρτα κάθετε και το fg κάνει το θαύμα του. Το upscaling βγήκε για βοήθεια της gpu το fg είναι ξεκάθαρα βοήθεια για αδύναμες cpu. Ε τοτε ρε συ Arkin γτ αλλαξες cpu ,αφου σε εσωζε το fg ,γτ δεν κραταγες τα λεφτα σου? Μου το κανεις τωρα οπως την 4070ti που με dlss performance ηταν σαν native η εικονα αλλα μετα πηρες 4080s. Αφου ολα αυτα παιζουν καλα οπως λες γτ αλλαζεις hw σε κατι καλυτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Westbaum Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου To Dragon's Dogma 2 που το ξεκίνησα μετά τα patches δεν έχει κανένα frame drop με 12700Κ μέσα στην πολη.Το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως αν βάλω το image quality slider στο max η gpu temp πλησίασε 80+C με auto fan και load 500W+😬.Yποθέτω ανεβάζει rez στο 200%~8Κ; Ωραίο gameplay,θα το ξαναπιάσω μόλις τελειώσω με Silent Hill,θα πλακώσω Pyramid Head στο creepy hospital μετά το φαγητό,να πάρω δυνάμεις😊. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Ε τοτε ρε συ Arkin γτ αλλαξες cpu ,αφου σε εσωζε το fg ,γτ δεν κραταγες τα λεφτα σου? Μου το κανεις τωρα οπως την 4070ti που με dlss performance ηταν σαν native η εικονα αλλα μετα πηρες 4080s. Αφου ολα αυτα παιζουν καλα οπως λες γτ αλλαζεις hw σε κατι καλυτερο? Για αυτο το 1 παιχνιδι στο hogwarts που δεν τραβουσε και γιατι για ενα 50αρικο πηρα 30% πανω fps οποτε δεν με χαλασε. Ξεκαθαρα για αυτο το ειχα αναφερει κιολας. Και αν θυμασαι υπαρχουν τα κειμενα μου ειχα αναφερει οτι με την 4070ti δεν μπορουσα να ευχαριστηθω path tracing. 50-70fps στο 2077 στο alan wake 2 επισης επεφτα μεχρι 50 και για αυτο πηγα στην super το ειχα αναφερει οτι για γρηγορα σκηνικα δεν ηταν καλο το latency. Δεν εγιναν οι αναβαθμισεις για ολα τα παιχνιδια αλλα για αυτα τα 2-3 που δεν τραβαγαν για τον ενα η αλλο λογο. Για αυτο δεν κανουμε ολοι αναβαθμισεις αλλωστε? Για αυτα τα 2-3-4 παιχνιδια τα θεοβαρα που θα σε πουν οπα που πας. Οσο για το dlss performance μια συγκριση ειχα κανει στο alan wake 2 τιποτα παραπανω. Dlss balanced βαζω ακομα και τωρα ομως με την super στα path tracing παιχνιδια για να εχω 90+fps. Παντα ειναι συνετο να εχεις οσο καλυτερο hardware μπορεις και αν αυτο σημαινει ελαχιστα χρηματα απο αυτο που εχουμε τοτε ειναι no brain αγορα για μενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Για αυτο το 1 παιχνιδι στο hogwarts που δεν τραβουσε και γιατι για ενα 50αρικο πηρα 30% πανω fps οποτε δεν με χαλασε. Ξεκαθαρα για αυτο το ειχα αναφερει κιολας. Και αν θυμασαι υπαρχουν τα κειμενα μου ειχα αναφερει οτι με την 4070ti δεν μπορουσα να ευχαριστηθω path tracing. 50-70fps στο 2077 στο alan wake 2 επισης επεφτα μεχρι 50 και για αυτο πηγα στην super το ειχα αναφερει οτι για γρηγορα σκηνικα δεν ηταν καλο το latency. Δεν εγιναν οι αναβαθμισεις για ολα τα παιχνιδια αλλα για αυτα τα 2-3 που δεν τραβαγαν για τον ενα η αλλο λογο. Για αυτο δεν κανουμε ολοι αναβαθμισεις αλλωστε? Για αυτα τα 2-3-4 παιχνιδια τα θεοβαρα που θα σε πουν οπα που πας. Οσο για το dlss performance μια συγκριση ειχα κανει στο alan wake 2 τιποτα παραπανω. Dlss balanced βαζω ακομα και τωρα ομως με την super στα path tracing παιχνιδια για να εχω 90+fps. Παντα ειναι συνετο να εχεις οσο καλυτερο hardware μπορεις και αν αυτο σημαινει ελαχιστα χρηματα απο αυτο που εχουμε τοτε ειναι no brain αγορα για μενα. Eγω θυμαμαι να λες οτι στο alan wake επαιζες μια χαρα και μας εβαζες και εικονες με dlss perf vs native ,θυμαμαι τοσο λαθος? Γτ να εχεις 90+ fps αφου χιλιες φορες εχεις πει παλαιοτερα οτι με fg επαιζες μια χαρα με 60fps. Εσυ τα ελεγες οχι εγω. Τελος παντων δεν ειναι κακες οι τεχνολογιες αλλα μην τα βγαζετε ολα ιδανικα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Eγω θυμαμαι να λες οτι στο alan wake επαιζες μια χαρα και μας εβαζες και εικονες με dlss perf vs native ,θυμαμαι τοσο λαθος? Με 45fps? Οχι λιγο που το ειχα δοκιμασει στο δασος δεν ηταν καλο και επρεπε να πεσω σε performance για 60+. Ισως θυμασαι στην πολη η σε interior που εκει πηγαινε 90+fps εκει ηταν κομπλε οχι στο δασος. Και ειχα βαλει και συγκρισεις μεταξυ quality/balanced/performance και βιντεο δικο μου και νομιζω ολοι προσπαθουσαμε να βρουμε τις διαφορες και μιλουσαμε για τρομερη υλοποιηση του dlss upscaling στο παιχνιδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 10 ώρες πριν, akoinonitos είπε Που σε πoιο game ? υπαρχει βιντεο η ss? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα