nikos5800 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου https://devblogs.microsoft.com/directx/announcing-directx-raytracing-1-2-pix-neural-rendering-and-more-at-gdc-2025/ Και οι δύο τεχνικές υποστηρίζονται από το Blackwell/ada Lovelace κάρτες γραφικών,βασικά είναι οι μοναδικές, αφού μπήκε ως api στο dxr 1.2 λογικά η AMD θα την προσθέσει στην udna σε hardware level Το neural texture compression και γενικά το neural rendering ερχεται στο directx,το καλό είναι ότι για το texture compression δουλεύει ακόμα και σε ιντελ b580 κάρτες! Λογικά θα είναι compatible με rdn4,Intel arc B serie και τουλάχιστον Nvidia 4xx,5xxx!! 9
Babis_allos Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Ερώτηση παίδες. Έχω τώρα σύστημα 9800x3D με RTX 5080. Έβαλα χθες Red Dead Redemption 2 max settings 4k native. Έτρεχε περίπου στα 90-95fps. Κοιτάω το σύστημα και βλέπω ότι η CPU έπαιζε κάπου στο 20-40% και η GPU στο 60-70% άντε 80%. Θερμοκρασίες γενικά οκ κάπου 55-65 παρά το small factor. Ερώτηση, αυτό τώρα θεωρείται CPU bottleneck? Σε 4κ με 9800x3D? Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι αν το GPU δεν τρέχει στο 98-100% τότε έχεις CPU bottleneck (και το % του CPU δεν λέει κάτι γιατί λόγω cores κλπ δεν το βλέπεις ποτέ στο 100%). Αλλά κάνει bottleneck σε 4k η CPU? Ή μπορεί να είναι κάτι άλλο; Και η RAM και VRAM ήταν σε πολύ χαμηλή χρήση αν βοηθάει αυτό αν και δε θυμάμαι ακριβώς. Σύστημα Lian Li A4, 9800x3D, 5080, 2x32GB 6000MT/s CL30, Asus Rog Strix B650E-I, CoolerMaster ML 240L, Samsung 990 Pro, Corsair SF850
mandragoraSCR Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Πολυ περιεργο. Το resize bar το εχεις ενεργοποιημένο?
Tambas91 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 48 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Ερώτηση παίδες. Έχω τώρα σύστημα 9800x3D με RTX 5080. Έβαλα χθες Red Dead Redemption 2 max settings 4k native. Έτρεχε περίπου στα 90-95fps. Κοιτάω το σύστημα και βλέπω ότι η CPU έπαιζε κάπου στο 20-40% και η GPU στο 60-70% άντε 80%. Θερμοκρασίες γενικά οκ κάπου 55-65 παρά το small factor. Ερώτηση, αυτό τώρα θεωρείται CPU bottleneck? Σε 4κ με 9800x3D? Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι αν το GPU δεν τρέχει στο 98-100% τότε έχεις CPU bottleneck (και το % του CPU δεν λέει κάτι γιατί λόγω cores κλπ δεν το βλέπεις ποτέ στο 100%). Αλλά κάνει bottleneck σε 4k η CPU? Ή μπορεί να είναι κάτι άλλο; Και η RAM και VRAM ήταν σε πολύ χαμηλή χρήση αν βοηθάει αυτό αν και δε θυμάμαι ακριβώς. Σύστημα Lian Li A4, 9800x3D, 5080, 2x32GB 6000MT/s CL30, Asus Rog Strix B650E-I, CoolerMaster ML 240L, Samsung 990 Pro, Corsair SF850 Μήπως έχεις βάλει κόφτη στα fps από nvcp? Δοκίμασε κλείσε vsync , reflex άμα έχει βάλτο off και το input latency βάλτο off… δε γίνεται να τρως μπουκάλι κάτι φταίει
charllestone Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Babis_allos είπε Ερώτηση παίδες. Έχω τώρα σύστημα 9800x3D με RTX 5080. Έβαλα χθες Red Dead Redemption 2 max settings 4k native. Έτρεχε περίπου στα 90-95fps. Κοιτάω το σύστημα και βλέπω ότι η CPU έπαιζε κάπου στο 20-40% και η GPU στο 60-70% άντε 80%. Θερμοκρασίες γενικά οκ κάπου 55-65 παρά το small factor. Ερώτηση, αυτό τώρα θεωρείται CPU bottleneck? Σε 4κ με 9800x3D? Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι αν το GPU δεν τρέχει στο 98-100% τότε έχεις CPU bottleneck (και το % του CPU δεν λέει κάτι γιατί λόγω cores κλπ δεν το βλέπεις ποτέ στο 100%). Αλλά κάνει bottleneck σε 4k η CPU? Ή μπορεί να είναι κάτι άλλο; Και η RAM και VRAM ήταν σε πολύ χαμηλή χρήση αν βοηθάει αυτό αν και δε θυμάμαι ακριβώς. Σύστημα Lian Li A4, 9800x3D, 5080, 2x32GB 6000MT/s CL30, Asus Rog Strix B650E-I, CoolerMaster ML 240L, Samsung 990 Pro, Corsair SF850 Κάτι παρόμοιο συμβαίνει κ σε μένα. Ότι και να κάνω έχει limit στα 80fps (εγώ έχω amd κάρτα). Στο adrenaline δεν έχω βάλει fps limit. Άν άλλάξω το API μέσα απο το RDR2 απο Vulcan σε DirectX βγάζει το Limit και έχω 100+. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει...
Sprou Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, nazarene είπε Σταμάτα πια μαρή θα την κάψεις 😂 σκεφτεσαι να αλλάξεις κάνα cpu ή θα μείνεις με τον γέροντα?👻 1
kostiger Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου https://www.tomshardware.com/tech-industry/nvidia-to-spend-hundreds-of-billions-on-u-s-made-chips-confirms-blackwell-gpu-production-at-tsmc-arizona Nvidia to spend hundreds of billions on American chips "We are in it," Huang said at a GTC press conference, answering a question about production at TSMC Arizona, reports Reuters. "We are now running production silicon in Arizona." Huang also confirmed to the Financial Times that Blackwell systems are being produced in the US. 1
nazarene Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 16 λεπτά πριν, Sprou είπε Σταμάτα πια μαρή θα την κάψεις 😂 σκεφτεσαι να αλλάξεις κάνα cpu ή θα μείνεις με τον γέροντα?👻 Εδώ και 5 μήνες έχω αυτά 2
mandragoraSCR Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 14 λεπτά πριν, kostiger είπε "We are in it," Huang said at a GTC press conference, answering a question about production at TSMC Arizona, reports Reuters. "We are now running production silicon in Arizona." Huang also confirmed to the Financial Times that Blackwell systems are being produced in the US. πες το ετσι να καταλαβουμε. γιαυτο βλεπουμε τετοιες τιμες στην ευρωπη και τοσο μικρη διαθεσιμότητα
nazarene Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Και περιμένω τους ******** της ΕΚ να παραλάβω το quantum velocity AM5 1
azazil1190 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nazarene είπε Δωσε και αλλο ,εχει ακομα ζουμι. Την μνημη της μην την φοβασαι μαξαρε την για τα bench Επεξ/σία 21 Μαρτίου από azazil1190 1
mandragoraSCR Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, nazarene είπε Και περιμένω τους ******** της ΕΚ να παραλάβω το quantum velocity AM5 ek πηρες και εσυ? τοσα καλα μπλοκ εχει εκει εξω
nazarene Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε ek πηρες και εσυ? τοσα καλα μπλοκ εχει εκει εξω Eκτός direct die της thermal grizlly όπου δεν είναι ότι καλύτερο για am5, για την υγεία του socket, εκτός από τα σκουπίδια της asus και της corsair, τον Νοέμβριο δεν υπήρχε διαθέσιμο για παραγγελία τίποτα απολύτως Η ΕΚ είναι κορυφή και χρησιμοποιώ τα προιόντα τους 20 χρόνια σχεδόν, έχω το quantum velocity στον 12900Κ και είναι κορυφή 5.4oc εδώ και 4 χρόνια τέζα πάει 240w σε bench kai δεν έχει περάσει ποτέ τους 72 βαθμούς 20 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Την μνημη της μην την φοβασαι μαξαρε την για τα bench Ειδα θερμοκρασία στις μνήμες 88 βαθμούς και το όριο στις GDDR 7 είναι 95, οπότε για αυτό και δεν τις έχω πιέσει ιδιαίτερα
azazil1190 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, nazarene είπε Ειδα θερμοκρασία στις μνήμες 88 βαθμούς και το όριο στις GDDR 7 είναι 95, οπότε για αυτό και δεν τις έχω πιέσει ιδιαίτερα Για ενα run με τερμα τα φανς δεν θα παθουν τιποτα. Δεν μιλαμε daily καταστασεις 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα