Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:00 ΠΜ, malakudi είπε

Σοβαρά τώρα; Παίρνεις το ένα σημείο στο γράφημα που ήταν 1 μέρα 1 κατάστημα; Πριν και μετά το σημείο αυτό πόσο έχει; Άσε θα σου πω εγώ: 900-880-860-900

Μια χαρα όποιος ήθελε μπορούσε να αγοράσει κοντά στα 800 άμα παρακολουθεί την αγορά … επίσης ετοιμάσου γιατί απ ότι ακούγεται το επόμενο bunch με κάρτες θα πάρει αύξηση…

Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 9:51 ΠΜ, Tambas91 είπε

Εγώ Πέτρο ξέρω ότι στο τέλος όλοι ψηφίζουμε με το πορτοφόλι μας … εγώ για 5090 πήγαινα αλλά με αυτά που είδα τρώει άκυρο… λεφτά από εμένα σε τέτοιες τιμές με αυτά τα προϊόντα δε παίρνει κανείς… αλλά να βλέπω παιδιά με 4090-4080 να γράφουν για τον κακό πέτσινο και πόσο καλή είναι η θεία ε ρε φίλε δεν είναι λίγο υποκριτικό;

Οι επιλογές, όπως πάντα, ζυγίζονται ανάλογα με το τί συμβαίνει σε κάθε διάστημα αναφοράς. Δεν νομίζω κάποιος να χαίρεται με το χάλι που τρώμε κατακέφαλα τα τελευταία χρόνια.

Αν έχουν σκοπό να το εγκαταλείψουν το pc gaming (τουλάχιστον στη μορφή που έχει τώρα), δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

Όπως λες, δικό σου το πορτοφόλι, δική σου και η επιλογή.

Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:06 ΠΜ, Tambas91 είπε

Μια χαρα όποιος ήθελε μπορούσε να αγοράσει κοντά στα 800 άμα παρακολουθεί την αγορά … επίσης ετοιμάσου γιατί απ ότι ακούγεται το επόμενο bunch με κάρτες θα πάρει αύξηση…

Τι να ετοιμαστώ, μόλις χθες μπορούσα να πάρω την Nitro στα 795. Απλώς δε θέλω τη Nitro. 

Αν ανέβουν κι άλλο οι τιμές πάντως, δε θα φταίει άλλος εκτός από την nVIDIA. Γιατί η AMD είχε 10% της αγοράς, άντε να θέλει-ελπίζει να το πάει 20-25-30%. Δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλη τη ζήτηση - ούτε καν τη μισή δεν έχει. Αν λοιπόν δε βγάζει καν τσιπάκια η nVIDIA, η αυξημένη ζήτηση θα ανεβάσει τις τιμές των AMD.

• Like 4
Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:02 ΠΜ, Fulgore είπε

Καλά κρατάει ο οπαδισμός ακόμα και σε αυτή την κακή γενιά, κυρίως σε Nvidia.

Γουστάρω να είμαι οπαδός! παιχνιδάκι του πέτσινου, να με κάνει ότι θέλει να με σκορπάει στο πάτωμα και να μου παίρνει τα λεφτά να με δένει με τα δερμάτινα και να με χτυπάει με το καμτσίκι του… 

• Haha 9
Δημοσ.

H 9070 xt έχει περίπου ή ακριβώς τα ίδια die area, CUs, memory bus, vram και manufacturing process με την 7800 xt, δηλαδή μάλλον έχει παρόμοιο BOM με μια κάρτα που βγήκε στην αγορά στα 100$ λιγότερα και δεν προκάλεσε και παροξυσμό με την τιμή της.

Το uplift που πέτυχε η AMD στο ίδιο process είναι μεν εντυπωσιακό, η τιμή του προϊόντος όμως ακόμα και στα χαρτιά είναι οπορτουνιστική και βασίζεται καθαρά στο ότι η nVidia σε αυτή τη γενιά είχε μηδενικό uplift και αποφάσισε παρα ταύτα να ανεβάσει και άλλο τις τιμές τις.

Το να τσακώνεστε ποιος απο τους 2 είναι λίγο χειρότερος μου φαίνεται αστείο. Μιλάμε για 2 εταιρίες που απο τη μια είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο,  και από την άλλη έχουν χτίσει ένα ωραιότατο καρτέλ πάνω στο υπάρχον ολιγοπώλιο. Όσο αγοράζουμε τόσο θα μας μαδάνε.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 17/3/2025 στις 10:19 ΠΜ, Solowing είπε

Το να τσακώνεστε ποιος απο τους 2 είναι λίγο χειρότερος μου φαίνεται αστείο.

Κανείς δεν τσακώνεται στην πράξη για κάτι τέτοιο.

Στην πράξη βλέπεις η Amd έχει σαν κύριο ανταγωνιστή χρηματικά την 5070, μια κάρτα που φυσικά κανένας δεν έχει να πει καλά λόγια στα χρήματα που ζητάει, ούτε έχουμε και πολλούς κατόχους/αγοραστές.

Και επειδή ορισμένοι φυσικά δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Amd ειναι πιο ανταγωνιστική από την nvidia σε αυτή την κατηγορία, γυρίζει η ''κουβεντα'' σε οπαδισμό και παραπληροφόριση, ακόμα και σε μια τόσο κακή γενιά για την πράσινη.

Και όλο αυτό φυσικά οδηγεί στο να μένουν 3 και ο κούκος να σχολιαζουν στο κάθε θέμα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 6
Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:25 ΠΜ, Fulgore είπε

Στην πράξη βλέπεις η Amd έχει σαν κύριο ανταγωνιστή χρηματικά την 5070, μια κάρτα που φυσικά κανένας δεν έχει να πει καλά λόγια στα χρήματα που ζητάει, ούτε έχουμε και πολλούς κατόχους/αγοραστές.

Και επειδή ορισμένοι φυσικά δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Amd ειναι πιο ανταγωνιστική από την nvidia σε αυτή την κατηγορία, γυρίζει η ''κουβεντα'' σε οπαδισμό και παραπληροφόριση, ακόμα και σε μια τόσο κακή γενιά για την πράσινη.

Επέκταση  

Κοίτα, στη συγκεκριμένη σύγκρισή η AMD κερδίζει γιατί πολύ απλά την 9070 μπορείς να την αγοράσεις. Είναι όμως αυτό προς το συμφέρον μας σαν καταναλωτές ή μερικοί συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε μετοχές της AMD και της nVidia?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 17/3/2025 στις 10:25 ΠΜ, Fulgore είπε

Επέκταση  

Μα ειναι πιο ανταγωνιστικη αυτο δεν το αρνειται κανενας αλλα ο μονος λογος που φαινεται ανταγωνιστικη ειναι επειδη ακριβως εχει ξεφυγει η πρασινη αυτο λεμε.Και οι 2 τα ιδια σκατα ειναι αν με ρωτας αλλα αν θελετε να ανακυρηξουμε ποια απο τα 2 σκατα μυριζουν λιγοτερο τοτε η κοκκινη παιρνει το βραβειο.

Βεβαια εδω να σημειωθει οτι ακομη και ετσι αν φαει εστω και μικρη σφαλιαρα η πρασινη ισως αναθεωρησει κ μονο καλο θα κανει αυτο σε εμας μελλοντικα.Αν οντως λειτουργησει ο ανταγωνισμος και δεν κανουν παλι κολλητιλικια στις τιμες.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 17/3/2025 στις 10:36 ΠΜ, icenex είπε

Μα ειναι πιο ανταγωνιστικη αυτο δεν το αρνειται κανενας αλλα ο μονος λογος που φαινεται ανταγωνιστικη ειναι επειδη ακριβως εχει ξεφυγει η πρασινη αυτο λεμε.Και οι 2 τα ιδια σκατα ειναι αν με ρωτας αλλα να θελετε να ανακυρηξουμε ποια απο τα 2 σκατα μυριζουν λιγοτερο τοτε η κοκκινη παιρνει το βραβειο.

Πως ακριβώς δεν το αρνείται κανείς αυτό, όταν διαβάζουμε από ορισμένους εδώ και σελίδες πόσο μέτρια/αδιάφορη ειναι η 9070xt και βλέπουμε συγκρίσεις με 4070ti Super και 4080, κάρτες που και εχουν καταργηθεί από την αγορά και ήταν και day one πολύ ακριβότερες?

Τωρα θα μου πεις γιατί διαβάζουμε για 9070xt στο εδώ θέμα.

Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καθόλου(αγοραστικο)ενδιαφέρον στις κάρτες κάτω από 5080(ούτε και για 5080 πλέον), ειδικά με αυτές τις τιμές που έχουν.

Στις 17/3/2025 στις 10:33 ΠΜ, Solowing είπε

Είναι όμως αυτό προς το συμφέρον μας σαν καταναλωτές ή μερικοί συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε μετοχές της AMD και της nVidia?

Αν κοιταζες για αγορά σήμερα και ήσουν στην κατηγορία χρηματων των 5070, 9070/xt, δεν θα ειχες αυτή την απορία.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:43 ΠΜ, Fulgore είπε

Πως ακριβώς δεν το αρνείται κανείς αυτό, όταν διαβάζουμε από ορισμένους εδώ και σελίδες πόσο μέτρια/αδιάφορη ειναι η 9070/xt και βλέπουμε συγκρίσεις με 4070ti Super και 4080, κάρτες που και εχουν καταργηθεί από την αγορά και ήταν και day one πολύ ακριβότερες?

Τωρα θα μου πεις γιατί διαβάζουμε για 9070xt στο εδώ θέμα.

Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καθόλου(αγοραστικο)ενδιαφέρον στις κάρτες κάτω από 5080(ούτε και για 5080 πλέον), ειδικά με αυτές τις τιμές που έχουν.

Επέκταση  

Θα μιλησω για την δικη μου περιπτωση που ειμαι με 4070s γιατι προφανως ο καθενας εχει αλλα κριτηρια.Για μενα ειναι αδιαφορη σε αυτην την τιμη γιατι δεν απεχει πολυ στα ματια μου απο μια 4070ti super σε επιδοσεις κ τιμη.Ειναι ο ιδιος λογος που δεν πηγα απο 4070s σε 4070ti super και να πληρωσω την διαφορα γιατι πολυ απλα δεν αξιζε η μεταβαση.

Αν αυριο την αλλη που θα εχει στρωσει το θεμα με τις τιμες και την βρισκω κοντα στα 600€ τοτε ναι ισως να μου φανει περισσοτερο ελκυστικη.Μην νομιζεις δεν εχει να κανει με την κοκκινη μερια αυτο παει ακομη και για την πρασινη μερια..που εκει και αν τρωει ακυρο πανυγηρικο λογω τιμης η οποιαδηποτε μεταβαση.

Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:43 ΠΜ, Fulgore είπε

Αν κοιταζες για αγορά σήμερα και ήσουν στην κατηγορία χρηματων των 5070, 9070/xt, δεν θα ειχες αυτή την απορία.

Η απορία μου είναι γιατί αυτή τη στιγμή να αγοράσεις οτιδήποτε. Ουσιαστικά στη 070 κατηγορία ο μόνος που έχει απόθεμα είναι η AMD και αυτό σε συνδυασμό με τις αρχικές τιμές που ήταν για μια ακόμα φορά τσιμπημένες έχει δημιουργήσει μια τιμολογιακή κατάσταση πολύ αρνητική για τον καταναλωτή. Ακόμα και αν χρειάζεσαι άμεσα κάρτα τώρα είναι καλύτερα να πάρεις κάτι μεταχειρισμένο για να σε βγάλει ένα χρόνο παρά να επιβραβεύσεις τις τακτικές καρτέλ που βλέπουμε.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:46 ΠΜ, malakudi είπε

5070ti στα 1000 ευρώ στο amazon.de για όποιον ενδιαφέρεται.

Καντην 5080super και την παιρνω :P 

Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:50 ΠΜ, icenex είπε

Για 2-3 λεπτά σκέφτηκα να την χτυπήσω αλλά δε νομίζω πως αξίζει ούτε 1000 ευρώ. Μέχρι 900

Δημοσ.
  Στις 17/3/2025 στις 10:50 ΠΜ, icenex είπε

Και 5080 και σούπερ κιόλας. Μερακλής.

Σε μνήμη πόσο να βάλω κύριε? Με 24είστε οκ?

Να βάλω και τυροκαυτερή?

• Like 1
  • Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...