Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 5000 Series (Ada-next/Blackwell)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, Aten-Ra said:

Spoiler

A cartel is an organization created from a formal agreement between a group of producers of a good or service to control supply or to regulate or manipulate prices.

Αυτο ακριβώς λέω....

A collection of independent businesses or countries that act together like a single producer, cartel members may agree on prices, total industry output, market shares, allocation of customers, allocation of territories, bid-rigging, and the division of profits.

Λίγο "άκυρο" στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, επίσης δεν χρειάζεται ΄να ισχύουν όλα τα χαρακτηριστικά, αρκούν 1-2-3 από τα όσα.

Κάτι έχεις μπερδέψει με τις κάρτες, την 4070ti θα την έβγαζε σαν 4080 όχι την 4060. Επίσης η 6600 είναι 6600 , έχει άλλο chip από την μικρότερη 6500.

Δεν έχω μπερδέψει τπτ, εδώ τα εξηγεί πολύ καλά και αυτά τα λέω από τότε που κυκλοφόρησαν οι κάρτες, όχι λόγο του vid.

Και, η διαφορά της 7700ΧΤ με την 7800ΧΤ είναι 15-16% , όχι όπως το θέτεις τεράστια. Όσο αφορά την διαφορά των 50$ στην τιμή , μπέικε έτσι για να αγοράσεις την 7800ΧΤ , δεν έχει να κάνει με cartel αλλά με εσωτερική στρατηγική πώλησης του ακριβότερου μοντέλου.

Mε βάση το teckpowerup είναι 21% (7700xt +21% = 7800xt)  + 4gb vram που την κάνουν future proof, ουσιαστικά δεν ήθελε να την πουλήσει.

Το οικονομικό μοντέλο της AMD είναι να ξεκινάει με υψηλές τιμές και σιγά σιγά να τις ρίχνει

Ίσα ίσα για να μαζέψει όλα τα αρνητικά review περί VFM, σπουδαία στρατηγική! πάντως τιμές δεν είμαι σίγουρος αν έριξε μέχρι τώρα, σταμάτησα να κοιτάω.

Έχει το 85-90% της αγοράς, γιατί να ρίξει τιμές και να πάει σε πόλεμο τιμών που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν τα margins και τα κέρδη ??

Σίγουρα δεν θέλει, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει σε όλα τα tier αν δεν αντιδρούσε τόσο παθητικά η AMD, τυχαίο για σένα, για μένα όχι.

Anyway προφανώς διαφωνούμε και ερμηνεύουμε διαφορετικά αυτά που γίνονται στην αγορά, οπότε πάμε παρακάτω ΄.

Επεξ/σία από Havik
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Argonaute είπε

Όντως ειναι ασχετο? 

Όχι αδερφέ μου αργοναύτη είναι πολύ σχετικό αυτό που λες στην αρχή με τις τιμές τις κακές κάρτες του πέτσινου και οι σφαλιάρες που θέλουν οι enthusiast, με το κακό optimized που κάνουν οι προγραμματιστές και την τεμπελιά τους, όπως λες στο δεύτερο... 

Βλεπω κυκλους

Γράψε τα ίδια και διπλα βρε συ με τα χειρότερα μπλιμπλίκια τις λίζας τις special τιμές και κάρτες και τα χαστούκια που θέλουν όσοι πήραν 7900xtx μη ντρέπεσαι :P 

Επεξ/σία από Tambas91

Ναι αργοναύτη γράψε οτι στα ίδια λεφτά με το προηγούμενο μοντέλο (999 USD MSRP) η AMD έδωσε επιδόσεις +50% και παραπάνω (6900ΧΤ vs 7900ΧΤΧ) , ενώ ο Πέτσινος έδωσε 20% από την RTX3080 στην RTX4070Ti αλλά με +100 USD MSRP.

6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ναι αργοναύτη γράψε οτι στα ίδια λεφτά με το προηγούμενο μοντέλο (999 USD MSRP) η AMD έδωσε επιδόσεις +50% και παραπάνω (6900ΧΤ vs 7900ΧΤΧ) , ενώ ο Πέτσινος έδωσε 20% από την RTX3080 στην RTX4070Ti αλλά με +100 USD MSRP.

Μπα. Γιατι δεν βαζεις μεσα και την 6800xt στα 640 δολλαρια που ηταν μολις 8% πισω απο 6900xt με αυτη συγκρινε την 7900xtx που εδωσε 58% παραπανω για 50% παραπανω τιμη. 

• Like 1

14 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ρε Φαραώ πήγαινε να δουλέψεις δικηγόρος στην κόκκινη εταιρία! άμα πληρώνεσαι να τα λες εδώ πάω πάσο ... απορώ γιατί με τις καρτάρες και τις super τιμολογήσεις δε πουλάει και τις τρώνε σκόνη στα ράφια...εσύ γιατί παίρνεις nvidia και δεν αγοράζεις ραντεον?

28 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μια σημείωση,η xtx είναι η ultimate high end κάρτα της AMD,όπως είναι η 4090 η όπως ήταν η titan παλιά👍ο μόνος λόγος που η AMD κράτησε την τιμή στα $1000msrp ήταν προφανώς γιατί ήξερε ότι υστερούσε από την αντίστοιχη 4080/4090

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

χαστούκια που θέλουν όσοι πήραν 7900xtx μη ντρέπεσαι :P 

Από ότι έγραψες φίλε ,εγώ θα σταθώ μόνο στην παραπάνω πρόταση σου την οποία την εκλαμβάνω ως κρυφή, έμμεση απειλή..

Έχω μια υπόνοια ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με την ύπαρξη της παραπάνω κάρτας και ότι θες να βαρεσεις όσους την αγόρασαν.

Εκτος και εάν ζηλεύεις,την έχεις κρυφό πόθο , καημό και δεν το έχεις ξεκαθαρίσει  μέσα σου ακόμα. Πρέπει να ψάξεις βαθιά μέσα σου και μόνο τότε θα κατανοήσεις πόσο την θες. Όπως και να χει να ξέρεις "το ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές" Το είχε πει ο σοφός και εμπειρος στα θέματα αυτά. Απόστολος ο Γκλετσος το λαϊκό παιδί και όχι κανένας τυχαίος.

Στο ρεζουμε για να μην το κουράζουμε και βγαίνουμε οφ τοπικ.Δεν είχα σκοπό να την δώσω άμεσα (7900χτχ) αλλά επειδή σε τρώει εάν θες στην πουλάω και θα μου πεις και ευχαριστώ.😵‍💫 Εξάλλου εάν δεν την δοκιμάσεις που θα ξέρεις εάν σου αρέσει ( στην 7900χτχ αναφέρομαι)😆

Spoiler

Κάψιμο 😆

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
  • Haha 4

Στις 10/10/2024 στις 10:22 ΜΜ, Aten-Ra είπε

Στα καρτέλ όλα τα μέλη βγάζουν λεφτά και χωρίζουν την πίτα. Η AMD ούτε λεφτά έβγαλε από τις κάρτες γραφικών ούτε νομίζω να συμφώνησε ποτέ να έχει μόνο το 10% της αγοράς.

Προσωπικά νομίζω έκανε λάθος στρατηγική με το να προσπαθεί να ακολουθήσει την NVIDIA με τις τιμές απο το να κάνει το δικό της παιχνίδι, νομίζω το κατάλαβαν και πάνε να το αρχίσουν με τις RDNA4.

Το καρτέλ το αντιλαμβάνεσαι από την συντονισμένη αύξηση των τιμών σε όλα τα επίπεδα επιδόσεων.

Όποιος μέλος υπερτερεί τεχνολογικά θα κυριαρχεί στο high end όπου το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο. Όσοι υστερούν θα αρκεστούν στα lower end προϊόντα με χειρότερο περιθώριο κέρδους και με μικρότερα ποσοστά αγοράς. Όλοι όμως απολαμβάνουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους μετά τη συμφωνία. Δεν μπορεί να υπάρξει μοιρασία στα μερίδια αγοράς όταν δεν είσαι ποιοτικά/τεχνολογικά ισοδύναμος με τον ανταγωνιστή σου. Εδώ έχουμε καρτέλ με δεσπόζουσα θέση για την Nvidia.

• Like 5

4 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Όχι αδερφέ μου αργοναύτη είναι πολύ σχετικό αυτό που λες στην αρχή με τις τιμές τις κακές κάρτες του πέτσινου και οι σφαλιάρες που θέλουν οι enthusiast, με το κακό optimized που κάνουν οι προγραμματιστές και την τεμπελιά τους, όπως λες στο δεύτερο... 

Βλεπω κυκλους

Γράψε τα ίδια και διπλα βρε συ με τα χειρότερα μπλιμπλίκια τις λίζας τις special τιμές και κάρτες και τα χαστούκια που θέλουν όσοι πήραν 7900xtx μη ντρέπεσαι :P 

Ειπα εγω οτι το Λιζακι ειναι καλυτερη; Ο πετσας εχει το perf crown και καλως η κακως οριζει την αγορα. Η θεια λιζα παταει στις παπαριες του πετσα και τιμολογαει αναλογα βλακωδως. Τωρα οσον αφορα τις τιμες, αυτο που γινεται με τους devs και την συμμορια πέτσινου και λιζακιου ειναι σαν τον ισοβιτη του αρκα, που μοιραζε τσαμπα σαρδελες και χρεωνε το ποτηρι το νερο. Αν γραφανε σωστα κωδικα ta studioz η 4070 θα ηταν top tier καρτα χωρίς dlss fsr ψευτικα frames και latency pstn γραμμης. Βλεπεις τωρα την σχεση μεταξυ των δυο αγορων φιλτατε Ταμπα; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως τα nvidia sponsored τελευταία μια χαρά optimized είναι απλά θέλουν πολύ δυνατή κάρτα για να τρέξουν με όλα τέρμα γιατί έχουν Path Tracing. Αλλά οι ρυθμίσεις scale-άρουν μια χαρά προς τα κάτω ανάλογα και την κάρτα που έχεις. Ένα unoptimized game τα τελευταία χρόνια είναι της Λίζας (το Starfield) που με την 4070 σε 1440p πέφτεις και σε 50αρια fps σε κάποια σημεία ενώ έχει old gen γραφικά.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1

Εγώ πιστεύω η 5090  θα είναι μια 4090 σε raster με 5 έως 10% το πολύ πάνω. Θα παρουσιαστεί μια νέα τεχνολογία που θα  ξεκινάει με τίτλο ai και από πίσω όλα τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου. Msrp θα είναι της 4090 αλλα η διαθεσιμότητα θα είναι 1 κάρτα ανά ήπειρο και τιμή θα φτάσει 2χιλιαρο.Η 5080 θα είναι νταβατζιλικι αυτή την φορά η  5070 και θα είναι στην "γλυκιά" τιμή 900 ευρώ.

Νομίζω η μορφή που ξέραμε το pc m/b cpu gpu ram ssd τερματίζει, από ότι φαίνεται όλα φτάνουν στα όρια τους και  πιστεύω στο άμεσο μέλλον θα παρουσιαστεί κάτι σαν κεντρικό core εννοείται με χρήση πραγματικού ai και πρωτοπορος δυστυχώς σε αυτό θα είναι  η nvidia  που νομίζω θα τα ισοπέδωσει όλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Σιγά μην βγει και χειρότερη..

Στις κάρτες γραφικών μπορούν ακόμα να δώσουν καλές επιδόσεις για μερικές γενιές ακόμη,όπως φαίνεται στους επεξεργαστές υπάρχει πρόβλημα και μάλλον το frame generation ήρθε για να καλύψει το κενό👍

Επεξ/σία από nikos5800

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...