Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπαιξα λίγο control και hogwarts με την 5080. Whine άκουσα στο control αλλά και πάλι ανεκτά. Προς το παρόν έχω στήσει πρόχειρο testbench γιατί περιμένω κάτι πραγματάκια για το κουτί.

Αρκετά δροσερή. Τα νούμερα δεν ξέρω αν είναι normal. Το jump απο την 2080ti είναι απίστευτο για μένα.

image.png.40fe39e0d81a47be99b28dbe5adc551a.png

• Like 2
  • Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, icenex είπε

Περιττο νομιζω το σχολιο σου που εκανες πριν 1 ωρα οταν πριν 2 ωρες ο ανθρωπος παραδεχτηκε το λαθος του...

Οταν ειδα το βιντεο το σχολιασα ουτε ξερω ποιος ειναι ουτε το καναλι του απο ενα βιντεο φαινονται καποια πραγματα, το τι σχολιο ανεβασε αργοτερα, και; Μηπως να παρακολουθω και τα σχολια στο youtube σοβαρα τωρα;

1 ώρα πριν, Alex21121988 είπε

Είπα να μην σχολιάσω ακόμα και την ανάρτηση εδώ του uh video με την 5090. Ε δεν αντέχω όμως και θα βγάλω λίγο χολή. (είμαι και σκασμένος χωρίς κάρτα, μην με παρεξηγείτε 😆)

Ήμουν σίγουρος ότι θα ακουστεί κάποια ανακρίβεια. Του Σάκη του πήρε ίσα με 2 χρόνια να σταματήσει να λέει το backplate pcb. Έλεγε χαρακτηριστικά συνέχεια το αν η καρτα εχει pcb ή όχι. Και από τότε του έγραφα στα σχόλια δηλαδή ειναι μια κάρτα γραφικών χωρίς κάρτα γραφικών... 

Δεν περιμένει κανείς να ενημερωθεί τώρα για PC hw από τους uh, για περιφερειακά, κινητουλια κτλ, καλοί είναι. Μακριά απο PC building και συμβουλές τους, δεν το λέω για εμάς εδώ, κάνω απλώς μια νύξη και τίποτα παραπάνω.

Βέβαια και άλλοι πρόσφατα έχουν πει (τάδε έφη Αρης από hw busters) πως το FSR 4 ειναι διαθέσιμο προς όλες τις κάρτες, πάλι  διορθωναμε στα σχόλια. Ο Άρης έχει ειδικότητα όσο αφορά μετρήσεις ρεύματος, τροφοδοτικά, θερμοκρασίες, ντεσιμπελ κτλ.  Ο κάθε ένας στον τομέα του.

Εγω ειμαι ενας απο αυτους που μιλησα για τον Αρη και για τον Γερμανο τον der8auer ,τον χαρακτριζω ΑΣΧΕΤΟ τουλαχιστον εκτος που σαν moderator τα εχει κανει *** στo hwbot αλλα αυτη ειναι μια αλλη συζητηση, δεν υπαρχει ομως κανενα θεμα οταν το κοινο του ειναι αμπαλοι και ασχετοι οπου το μονο που εχουν ειδικοτητα ειναι το απλωμα της παστας και το ξεσκονισμα και κλεινω  το ΟΤ οτι η futuremark καλα εκανε και τους εγραψε κανονικα και αυτον και το hwbot

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sarandis είπε

Έπαιξα λίγο control και hogwarts με την 5080. Whine άκουσα στο control αλλά και πάλι ανεκτά. Προς το παρόν έχω στήσει πρόχειρο testbench γιατί περιμένω κάτι πραγματάκια για το κουτί.

Αρκετά δροσερή. Τα νούμερα δεν ξέρω αν είναι normal. Το jump απο την 2080ti είναι απίστευτο για μένα.

Δε λέγετε JUMP από 2080 σε 5080

Κάπως αλλιώς λέγετε ...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, whiteman7 είπε
2 ώρες πριν, Sarandis είπε

Δε λέγετε JUMP από 2080 σε 5080

Κάπως αλλιώς λέγετε ...

Screenshot_4.png

Δημοσ.

Γερμανία η 5070 κάτω από το msrp
Και ένα μοντέλο τηε 5070 ti το πλησιάσε κάπως, στο 10% καπέλο
5080 και 5090 συνεχίζεται η παράνοια

Δημοσ.

Παντως σνομπαρουμε το dlss 4 , ναι και εγω δεν ειμαι φαν , αλλα τυχαινει και εχω κολλησει με το stalker 2 τωρα ,που η μηχανη γραφικων ηταν και ειναι θεοβαρη , δεν ειναι ασχημο να μπουσταρεις  τα frames με το dllss 4 σε τετοια παιχνιδια οπως και το fs2024 , ειδικα αμα τρεχεις σε οθονες 240hz εχω την εντυπωση βοηθαει.

δλδ τωρα τρεχω το stalker 2 με λαπτοπ g14 rtx 3060 γιατι ειμαι εκτος , με dlss 3 και κραταω 50-60 frames φυσικα σε low settings .

σκεφτομαι και την 5070 σαν αναβαθμιση .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gbak είπε

Παντως σνομπαρουμε το dlss 4 , ναι και εγω δεν ειμαι φαν , αλλα τυχαινει και εχω κολλησει με το stalker 2 τωρα ,που η μηχανη γραφικων ηταν και ειναι θεοβαρη , δεν ειναι ασχημο να μπουσταρεις  τα frames με το dllss 4 σε τετοια παιχνιδια οπως και το fs2024 , ειδικα αμα τρεχεις σε οθονες 240hz εχω την εντυπωση βοηθαει.

δλδ τωρα τρεχω το stalker 2 με λαπτοπ g14 rtx 3060 γιατι ειμαι εκτος , με dlss 3 και κραταω 50-60 frames φυσικα σε low settings .

Το frame gen για single player games είναι must,σε βάθος χρόνου θα γίνει ένα με το native frames,θέμα χρόνου είναι να μειώσουν το latency 

• Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gbak είπε

Όσο πιο αργή η κίνηση στην οθόνη τόσο λιγότερα καρέ χρειάζεσαι για ομαλότητα. Για παράδειγμα όταν περπατάς στην ευθεία. Αντίστροφα, όσο ταχύτερη είναι η κίνηση τόσο περισσότερα καρέ θες για να εξομαλύνεις το αποτέλεσμα. Όπως στις γρήγορες κινήσεις του ποντικιού σε games όπως το Stalker.

Εκεί είναι το πρόβλημα με κάθε frame gen ό,τι τεχνική και να χρησιμοποιεί. Αν η κίνηση είναι πολύ γρήγορη και το base fps χαμηλό, τα διαδοχικά καρέ διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους που τίποτα δεν μπορεί να εξάγει με ικανοποιητική ακρίβεια τα ενδιάμεσα. Οπότε θα παράγει θολά καρέ με artifacts προσομοιάζοντας το παραδοσιακό motion blur. Όπως έδειξε και το hwunboxed.

Όταν παίζεις CP77 με FG2X στα 70fps(base ~35) λ.χ. ούτε στο χέρι ούτε στο μάτι φαίνεται ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Είναι σαν να παίζεις σε ~50 ή και λιγότερα πραγματικά fps με motion blur on. Επομένως είναι φύσει αδύνατο να έχεις ποιοτική εμπειρία με MFG4X και παρόμοια τελικά καρέ(στο afterburner) όπου η βάση σου θα είναι σχεδόν η μισή από αυτή του FG2X. Ό,τι και να γράφουν κάτοχοι και ειδικός τύπος. Στην τελική, αν έχεις λίγα καρέ βάσης, βάζεις λίγο motion blur πάνω στο FG2X και βελτιώνεις την ομαλότητα. Γιατί στο latency δεν σε σώζει τίποτα(το MFG το χειροτερεύει).

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μεγαλύτερος scalper και απατεώνας εν γένει(όπως διατυμπανίζω από την πρώτη στιγμή στο φόρουμ αυτό) είναι η AMD που εκμεταλλεύεται την κατάσταση με τις 5070Ti για να πουλάει κάρτες κατώτερες της 4080S στα ίδια περίπου χρήματα, 1,5 χρόνο μετά. Δεν έχουν καμία δικαιολογία αφού σε AI είναι πρακτικά ανύπαρκτοι.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
1 hour ago, pirmen56 said:

Όσο πιο αργή η κίνηση στην οθόνη τόσο λιγότερα καρέ χρειάζεσαι για ομαλότητα. Για παράδειγμα όταν περπατάς στην ευθεία. Αντίστροφα, όσο ταχύτερη είναι η κίνηση τόσο περισσότερα καρέ θες για να εξομαλύνεις το αποτέλεσμα. Όπως στις γρήγορες κινήσεις του ποντικιού σε games όπως το Stalker.

Εκεί είναι το πρόβλημα με κάθε frame gen ό,τι τεχνική και να χρησιμοποιεί. Αν η κίνηση είναι πολύ γρήγορη και το base fps χαμηλό, τα διαδοχικά καρέ διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους που τίποτα δεν μπορεί να εξάγει με ικανοποιητική ακρίβεια τα ενδιάμεσα. Οπότε θα παράγει θολά καρέ με artifacts προσομοιάζοντας το παραδοσιακό motion blur. Όπως έδειξε και το hwunboxed.

Όταν παίζεις CP77 με FG2X στα 70fps(base ~35) λ.χ. ούτε στο χέρι ούτε στο μάτι φαίνεται ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Είναι σαν να παίζεις σε ~50 ή και λιγότερα πραγματικά fps με motion blur on. Επομένως είναι φύσει αδύνατο να έχεις ποιοτική εμπειρία με MFG4X και παρόμοια τελικά καρέ(στο afterburner) όπου η βάση σου θα είναι σχεδόν η μισή από αυτή του FG2X. Ό,τι και να γράφουν κάτοχοι και ειδικός τύπος. Στην τελική, αν έχεις λίγα καρέ βάσης, βάζεις λίγο motion blur πάνω στο FG2X και βελτιώνεις την ομαλότητα. Γιατί στο latency δεν σε σώζει τίποτα(το MFG το χειροτερεύει).

Κοιτα να δεις τωρα τελευταια πουσαρω την 4070 με dlss σε ultra performance , και βαραω κατι 200αρια φραμεσ σε black ops6 ,σε συνδυασμο με την 240hz οθονη κανεις παπαδες, δλδ απογειωνεται το παιχνδι , δεν παρατηρω ιδαιτερο latency .

ΑΛΛΑ η διαφορα στην ποιοτητα των γραφικων ειναι εμφανης ειδικα σε 3440χ1440 , σε 1080π οχι τοσο . οταν dlss enable .

Σπανια πλεον παιζω single game ειμαι και καποιας ηλικιας 😁  μονο multiplayer και ναι με βοηθαει να κραταω φραιμς εκει που θελω , φυσικα αν ειχα μια 5090 σιγουρα θα τα τρεχα raw .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gbak είπε

Κοιτα να δεις τωρα τελευταια πουσαρω την 4070 με dlss σε ultra performance , και βαραω κατι 200αρια φραμεσ σε black ops6 ,σε συνδυασμο με την 240hz οθονη κανεις παπαδες, δλδ απογειωνεται το παιχνδι , δεν παρατηρω ιδαιτερο latency .

ΑΛΛΑ η διαφορα στην ποιοτητα των γραφικων ειναι εμφανης ειδικα σε 3440χ1440 , σε 1080π οχι τοσο . οταν dlss enable .

Σπανια πλεον παιζω single game ειμαι και καποιας ηλικιας 😁  μονο multiplayer και ναι με βοηθαει να κραταω φραιμς εκει που θελω , φυσικα αν ειχα μια 5090 σιγουρα θα τα τρεχα raw .

Εσύ μιλας για upscaler, o φίλος σου λέει για frame gen. 

Upscaler δεν εχεί latency, αλλά επειδή μειώνει την ποιότητα/ανάλυση τους η κάρτα μπορέι να παραγεί περισσότερα. 

Frame Gen από την αλλή έχει το σκοπό να κανει motion smoothness, δηλάδη απλά να φάινεται πιο ομαλή η κίνηση, όμως έχει αντίκτυπτο στο latency. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gbak είπε

Τα multiplayer games είναι εύκολα να τρέχεις με υψηλά frames ακόμα και σε αδύναμο hardware,κανενα στούντιο δεν θα κάτσει να σου φτιάξει multiplayer παιχνίδι με cutting edge γραφικά,δεν έχει νόημα.

Δημοσ.
Just now, Phaethonas said:

Εσύ μιλας για upscaler, o φίλος σου λέει για frame gen. 

Upscaler δεν εχεί latency, αλλά επειδή μειώνει την ποιότητα/ανάλυση τους η κάρτα μπορέι να παραγεί περισσότερα. 

Frame Gen από την αλλή έχει το σκοπό να κανει motion smoothness, δηλάδη απλά να φάινεται πιο ομαλή η κίνηση, όμως έχει αντίκτυπτο στο latency. 

Εγω μιλαω καθαρα για την χρηση του dlss , οπου και το φιασκο της 5070=4090 .

θες να το πεις upscaler πες το .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...