Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, firepc είπε

Παρουσίαση με ύφος και ακούμε "το dlss 4 είναι αποκλειστικό προνόμιο των 50 series" τουλάχιστον σαν reviewer διάβασε λίγο πριν εκτεθείς.....review αξιοπρεπές αλλά λίγο dated σε σχέση με την ημερομηνία κυκλοφορίας κατα την γνώμη μου αλλά όλα τα λεφτά τασχόλια από κατόχους GTX 660, να μην αγοράσει κανείς την κάρτα, γιατί καίγονται καλώδια και καταναλώνει 620w... Οτι να ναι...

Επεξ/σία από nazarene
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να πω , βρηκα μια ακρη εδω Στοκχολμη , μια 5070ti στα 970ε , τι λετε αξιζει αναβαθμιση απο 4070 ?

καλα για 5070 απο 4070 για κανενα λογο απο οτι βλεπω

Επεξ/σία από gbak
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gbak είπε

να πω , βρηκα μια ακρη εδω Στοκχολμη , μια 5070ti στα 970ε , τι λετε αξιζει αναβαθμιση απο 4070 ?

καλα για 5070 απο 4070 για κανενα λογο απο οτι βλεπω

E προφανώς και αξίζει 47% ταχύτερη είναι η 5070Τi δεν υπάρχει επαφή

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nazarene είπε

Παρουσίαση με ύφος και ακούμε "το dlss 4 είναι αποκλειστικό προνόμιο των 50 series" τουλάχιστον σαν reviewer διάβασε λίγο πριν εκτεθείς.....review αξιοπρεπές αλλά λίγο dated σε σχέση με την ημερομηνία κυκλοφορίας κατα την γνώμη μου αλλά όλα τα λεφτά τασχόλια από κατόχους GTX 660, να μην αγοράσει κανείς την κάρτα, γιατί καίγονται καλώδια και καταναλώνει 620w... Οτι να ναι...

Το full DLSS4 που περιλαμβάνει και το MFG είναι όντως προνόμιο των 50 series. Δεν είδα το video αλλά αυτό ισχύει. Δε ξέρω πως το είπε ακριβώς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nazarene είπε

Δεν είπε αυτό είπε το DLSS4 είναι προνόμιο μόνο στις 50series, άλλο αυτό το MFG με 4Χ

Το DLSS4 περιλαμβάνει και το MFG. Δεν είναι άλλο το DLSS4 και άλλο το MFG. Εσύ αναφέρεσαι στο νέο transformer model του Super Resolution, DLSS4 περιλαμβάνει το σύνολο των τεχνολογιών, FG, MFG, Ray reconstruction, DLAA και Super Resolution

https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/technologies/dlss/

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Η μοναδα μετρησης του performance ειναι τα FPS

Έχεις μείνει στην εποχή προ fg όπου όλα τα frames ήταν rendered.

Performance = Μόνο rendered frames.
Tα rendered frames θα ορίσουν το latency που θα παίξεις το παιχνίδι σου, τα rendered frames είναι και τα μόνα που θα έχεις να διαχειριστείς στο ποντίκι σου. Τα generated δε μπορείς να τα κουνήσεις με το ποντίκι σου.

πχ στο screen από Half-Life 2 πιο πίσω με x4, ο κάτοχος 5080 θα παίξει με 40fps perf και αυτός με 5090 με 66fps perf. Αυτό είναι το perf, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μετρηθεί.

Τώρα το ότι το image quality των generated είναι χαμηλότερο δεν έχει κάποια σχέση με το perf. Είναι διαφορετικό 2ο πρόβλημα. Χαμηλότερο iq έχουν και τα upscaled frames αλλά είναι rendered frames και μετράνε κανονικότατα στο perf.

• Like 8
Δημοσ.
11 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Ευχαριστώ αγορίνα! 

Τα έμαθα τα νέα σου ...Μα λέω δεν μπορεί η κάρτα ήταν αστέρι . Οπότε τέλος καλό όλα καλά!

Ναι ναι όλα καλά, απλά έκατσε το θέμα μετά από μερικές μέρες χρήσης με την 5090 και εφόσον ήταν η μόνη πρόσφατη αλλαγή στο σύστημα ήταν λογικό να σκέφτομαι ότι ήταν η Astral ,προφανώς μετά από ώρες τεσταρισματων βρέθηκε το πρόβλημα και λύθηκε το θέμα προς το παρόν μέχρι την επόμενη φορά γιατί αυτοί οι επεξεργαστές είναι περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το DLSS4 περιλαμβάνει και το MFG. Δεν είναι άλλο το DLSS4 και άλλο το MFG. Εσύ αναφέρεσαι στο νέο transformer model του Super Resolution, DLSS4 περιλαμβάνει το σύνολο των τεχνολογιών, FG, MFG, Ray reconstruction, DLAA και Super Resolution

https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/technologies/dlss/

Δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, και χωρίς να έχεις δει το βίντεο δες στο 13,05 όπου λέει ότι το DLSS 4 ειναι αποκλειστικό προνόμιο των 50series, δες το πριν να κάτσεις να μου εξηγείς πράγματα όπου γνωρίζω 'ηδη και δεν τα έφερα προς συζήτηση

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nazarene είπε

Δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, και χωρίς να έχεις δει το βίντεο δες στο 13,05 όπου λέει ότι το DLSS 4 ειναι αποκλειστικό προνόμιο των 50series, δες το πριν να κάτσεις να μου εξηγείς πράγματα όπου γνωρίζω 'ηδη και δεν τα έφερα προς συζήτηση

To είδα το σημείο στο video. Ο τρόπος που το λέει στο video μπερδεύει γιατί αναφέρει πως DLSS4 είναι upscale. Οπότε έτσι όπως το λέει κάνει λάθος. Αν δε το έλεγε αυτό και έμενε στο DLSS4, δε θα ήταν λάθος. Το DLSS4 δεν είναι το upscale, είναι το σύνολο αυτών των τεχνολογιών και πλήρως υποστηριζόμενο είναι μόνο στις 5000 series. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, malakudi είπε

To είδα το σημείο στο video. Ο τρόπος που το λέει στο video μπερδεύει γιατί αναφέρει πως DLSS4 είναι upscale. Οπότε έτσι όπως το λέει κάνει λάθος. Αν δε το έλεγε αυτό και έμενε στο DLSS4, δε θα ήταν λάθος. Το DLSS4 δεν είναι το upscale, είναι το σύνολο αυτών των τεχνολογιών και πλήρως υποστηριζόμενο είναι μόνο στις 5000 series. 

Επειδή τα έκανε σαλάτα το έγραψα και εγώ και απο την στιγμή όπου κάνει review, ουσιαστικά unboxing αφού δεν έχει δικά του benchmark results, ε αν θες views τουλάχιστον 5 πράγματα όπου θα πεις ας είναι και σωστά και όχι αυτό το θεατρικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε

Έχεις μείνει στην εποχή προ fg όπου όλα τα frames ήταν rendered.

Performance = Μόνο rendered frames.
Tα rendered frames θα ορίσουν το latency που θα παίξεις το παιχνίδι σου, τα rendered frames είναι και τα μόνα που θα έχεις να διαχειριστείς στο ποντίκι σου. Τα generated δε μπορείς να τα κουνήσεις με το ποντίκι σου.

πχ στο screen από Half-Life 2 πιο πίσω με x4, ο κάτοχος 5080 θα παίξει με 40fps perf και αυτός με 5090 με 66fps perf. Αυτό είναι το perf, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μετρηθεί.

Τώρα το ότι το image quality των generated είναι χαμηλότερο δεν έχει κάποια σχέση με το perf. Είναι διαφορετικό 2ο πρόβλημα. Χαμηλότερο iq έχουν και τα upscaled frames αλλά είναι rendered frames και μετράνε κανονικότατα στο perf.

Εγω προσπαθω να εξηγησω τι κολπο πηγε να κανει ο πετσινος για να εξαπατησει οσους μπορει και εσυ μου εξηγεις τη διαφορα rendered frame και generated frame κατι που εχει υποθει 100 φορες εδω μεσα και το εχουμε ζησει οσοι εχουμε RTX 4000 εδω και 2 χρονια.
Για καποιον λοιπον που δεν διαβαζει insomnia και reviewers το Performance ειναι τα FPS.
Εκει πατησε και ειπε 5070= 4090 και σε αυτους ειπε τη μιση αληθεια.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nazarene είπε

Περιττο νομιζω το σχολιο σου που εκανες πριν 1 ωρα οταν πριν 2 ωρες ο ανθρωπος παραδεχτηκε το λαθος του...

image.png

47 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Εγω προσπαθω να εξηγησω τι κολπο πηγε να κανει ο πετσινος για να εξαπατησει οσους μπορει και εσυ μου εξηγεις τη διαφορα rendered frame και generated frame κατι που εχει υποθει 100 φορες εδω μεσα και το εχουμε ζησει οσοι εχουμε RTX 4000 εδω και 2 χρονια.
Για καποιον λοιπον που δεν διαβαζει insomnia και reviewers το Performance ειναι τα FPS.
Εκει πατησε και ειπε 5070= 4090 και σε αυτους ειπε τη μιση αληθεια.

Καποιος θα ελεγε οτι τετοιοι κολοσσοι εχουν νομικους συμβουλους για τετοια θεματα και λογικα εχουν καλυμμενη την οπισθεν τους αλλα δεν θα επαιρνα και ορκο.Πρωτη γκαφα στο μυαλο μου ερχεται η 970 με τα 4γιγα.Θα δειξει αν ειναι false advertising η οχι, στα δικα μου ματια ειναι, ασχετα αν πιστευω οτι δεν θα της κανουν τιποτα για τους λογους που αναφερεις.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ.

Είπα να μην σχολιάσω ακόμα και την ανάρτηση εδώ του uh video με την 5090. Ε δεν αντέχω όμως και θα βγάλω λίγο χολή. (είμαι και σκασμένος χωρίς κάρτα, μην με παρεξηγείτε 😆)

Ήμουν σίγουρος ότι θα ακουστεί κάποια ανακρίβεια. Του Σάκη του πήρε ίσα με 2 χρόνια να σταματήσει να λέει το backplate pcb. Έλεγε χαρακτηριστικά συνέχεια το αν η καρτα εχει pcb ή όχι. Και από τότε του έγραφα στα σχόλια δηλαδή ειναι μια κάρτα γραφικών χωρίς κάρτα γραφικών... 

Δεν περιμένει κανείς να ενημερωθεί τώρα για PC hw από τους uh, για περιφερειακά, κινητουλια κτλ, καλοί είναι. Μακριά απο PC building και συμβουλές τους, δεν το λέω για εμάς εδώ, κάνω απλώς μια νύξη και τίποτα παραπάνω.

Βέβαια και άλλοι πρόσφατα έχουν πει (τάδε έφη Αρης από hw busters) πως το FSR 4 ειναι διαθέσιμο προς όλες τις κάρτες, πάλι  διορθωναμε στα σχόλια. Ο Άρης έχει ειδικότητα όσο αφορά μετρήσεις ρεύματος, τροφοδοτικά, θερμοκρασίες, ντεσιμπελ κτλ.  Ο κάθε ένας στον τομέα του.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...