Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αν μέχρι το Σεπτέμβριο βρίσκεις 5070ti στα 800 θα σου κάνω μία δώρο.

Το ειχα κανει 850 οσο εγραφες το 1ο quote αλλα λιγη σημασια εχει.
Και οι 2 προβλεψεις κανουμε, το θεμα ειναι οτι ειναι λαθος να αγοραζεις νεα gpu day 1 γιατι δεν ξερεις τι θα συναντησεις μετα ειτε εχει να κανει με hardware issues ειτε εχει να κανει με τη τιμολογιση.
Βλεπε 7900xtx chambers, 5080 5090 rops κτλ κτλ

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σκέφτηκα ο σατανάς, φανταστείτε η 5070 να έχει κομμάτια με λιγότερα ROPS αχαχαχαχα.

Επεξ/σία από grevoil
  • Haha 7
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, grevoil είπε

Και μετά πήγαινε και παρήγγειλε την 10070 XT με τα λεφτά που γλίτωσες από το να έπαιρνες την 5070 Ti και πάτε για round 2.

PS αν έδινε 1300 για μια 5070Ti δεν θα ήταν φίλος μου.

Γιατι θα πρεπει να τρεξεις να τη παρεις σημερα σας κυνηγαει κανενας;
Δηλαδη η 9070xt σε 3 μηνες δεν θα ειναι φθηνοτερη απο οτι θα εχει σε 10 μερες;
Θεωρεις οτι οι τιμες θα παραμεινουν ως εχουν για παντα;

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, grevoil είπε

Screenshot_7.png.d76f406ae98526e8d7ed275a1c7bc842.png

Αυτά είναι, ωραία πράγματα.

Αυτό το «Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας», είναι πιο τρομακτικό κι απ' την ίδια την τιμή!

• Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Γιατι θα πρεπει να τρεξεις να τη παρεις σημερα σας κυνηγαει κανενας;
Δηλαδη η 9070xt σε 3 μηνες δεν θα ειναι φθηνοτερη απο οτι θα εχει σε 10 μερες;
Θεωρεις οτι οι τιμες θα παραμεινουν ως εχουν για παντα;

Εγώ όχι, MSI-ASUS κλπ που αλλάξανε τις τιμές στα sites τους, πήγαινε ρώτα εκείνους.

Τι 3 μήνες, τι ένας χρόνος γιαυτό και η 10070XT, επίσης η NVIDIA δεν κατεβάζει τιμές, θα βγάλει τις super/Duper/TI και θα αντικαταστήσουν τις παλαιότερες, τι φοβάται μην της μείνει όλο και όλο το στοκ 10 καρτών απούλητο;

Εγώ που θέλω τώρα κάρτα τώρα με ενδιαφέρουν οι τιμές, αν κάποιος δεν μαζεύει και πιστεύει ότι θα έχει σε 6 μήνες σε 6 μήνες θα δει τις τιμές που παίζουν, άσε που μπορεί να έχουν ανακοινωθεί και SUPER μοντέλα μέχρι τότε και λαχνό για περισσότερα ROPS αυτήν την φορά.

Επεξ/σία από grevoil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, grevoil είπε

Εγώ που θέλω τώρα κάρτα τώρα με ενδιαφέρουν οι τιμές, αν κάποιος δεν μαζεύει και πιστεύει ότι θα έχει σε 6 μήνες σε 6 μήνες θα δει τις τιμές που παίζουν, άσε που μπορεί να έχουν ανακοινωθεί και SUPER μοντέλα μέχρι τότε και λαχνό για περισσότερα ROPS αυτήν την φορά.

Αφου τη θες τωρα παρτη τωρα.
Οι σημερινες τιμες 4/3 δεν τους απασχολουν ολους.
Καποιος που εχει μεινει με τη 1070 2070 3070 τοσο καιρο, το να περιμενει 1-2-3 μηνες για να γλιτωσει 300-500€ ειναι σημαντικο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Αφου τη θες τωρα παρτη τωρα.
Οι σημερινες τιμες 4/3 δεν τους απασχολουν ολους.
Καποιος που εχει μεινει με τη 1070 2070 3070 τοσο καιρο, το να περιμενει 1-2-3 μηνες για να γλιτωσει 300-500€ ειναι σημαντικο. 

Πως γίνεται η MSI να αυξάνει από 750$ σε 819$ την τιμή της 5070Ti, στην Ελλάδα η πιο φθηνή να εμφανίστηκε στα 1250€ πριν την οποιαδήποτε αύξηση, και εσύ λες ότι σε 1-2-3 μήνες θα την δούμε 300-500€ πιο κάτω δηλαδή από 750-950€; Δουλεύεις στην κυβέρνηση; Θες μήπως να μοιραστείς κάτι μαζί μας; Γιατί γάμα το PC, γάμα AMD-NVIDIA με έκανες να είμαι 1 βήμα από το να τραβήξω τα χρήματα από την τράπεζα και να τα κάνω χρυσές λίρες, έρχονται δύσκολες εποχές.

Εκτός αν μιλάς για τις 5080-5090 ου είναι 1-2 μήνες στην αγορά, μόνο που το 300-500 κάποιος μακάκας αντί να το βάλει - το έβαλε + στην τιμή, εκεί βρίσκεται ο προβληματισμός μου.

Επεξ/σία από grevoil
  • Haha 4
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το ειχα κανει 850 οσο εγραφες το 1ο quote αλλα λιγη σημασια εχει.
Και οι 2 προβλεψεις κανουμε, το θεμα ειναι οτι ειναι λαθος να αγοραζεις νεα gpu day 1 γιατι δεν ξερεις τι θα συναντησεις μετα ειτε εχει να κανει με hardware issues ειτε εχει να κανει με τη τιμολογιση.
Βλεπε 7900xtx chambers, 5080 5090 rops κτλ κτλ

Μακάρι να έχει κάποια στιγμή 850, ειλικρινά το λέω. Αλλά νομίζω δε θα συμβεί, όχι μόνο ως το Σεπτέμβριο που είπα παραπάνω αλλά καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της κάρτας. Αν στο mining έπαιρναν όλοι τις κάρτες και πλήρωναν διπλάσια τιμή για να βγάλουν κάτι από τα crypto, τώρα με το AI οι εταιρείες αγοράζουν τα datacenter chips σε τιμές 5Χ και 10Χ. Είναι λογικό αυτό που κάνει η nVIDIA, εφ' όσον λογοδοτεί στους μετόχους της πρέπει να το κάνει. Όμως ίσως θα έπρεπε να θυμάται ποιος την έφτασε εκεί που είναι, οι gamers. Είχα nvidia από Riva 128 και Riva TNT, όταν οι Voodoo ήταν καλύτερες και σχεδόν πάντα προτιμούσα nvidia - στις 20+ gpus που αγόρασα ζήτημα να ήταν 2-3 ATI/AMD. Αλλά πραγματικά δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, grevoil είπε

Πως γίνεται η MSI να αυξάνει από 750$ σε 819$ την τιμή της 5070Ti, στην Ελλάδα η πιο φθηνή να εμφανίστηκε στα 1250€ πριν την οποιαδήποτε αύξηση, και εσύ λες ότι σε 1-2-3 μήνες θα την δούμε 300-500€ πιο κάτω δηλαδή από 750-950€; Δουλεύεις στην κυβέρνηση; Θες μήπως να μοιραστείς κάτι μαζί μας; Γιατί γάμα το PC, γάμα AMD-NVIDIA με έκανες να είμαι 1 βήμα από το να τραβήξω τα χρήματα από την τράπεζα και να τα κάνω χρυσές λίρες, έρχονται δύσκολες εποχές.

Οσοι ειναι να παρουν 9070xt θα τις παρουν ετσι και αλλιως δεν αλλαζει κατι η διαθεσιμοτητα της 5070/5070ti ουτε θα αλλαξουν τα κριτηρια επιλογης.
Οσο οι Nvidia δεν θα πωλουνται, θα ανεβει το στοκ και θα πεσει η τιμη τους για να πουλησουν.
Το στοκ δεν θα εφτανε μονο αν ηταν φθηνες σε επιπεδο blind-buy κατι που σε καμια περιπτωση δεν συμβαινει.

16 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μακάρι να έχει κάποια στιγμή 850, ειλικρινά το λέω. Αλλά νομίζω δε θα συμβεί, όχι μόνο ως το Σεπτέμβριο που είπα παραπάνω αλλά καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της κάρτας. Αν στο mining έπαιρναν όλοι τις κάρτες και πλήρωναν διπλάσια τιμή για να βγάλουν κάτι από τα crypto, τώρα με το AI οι εταιρείες αγοράζουν τα datacenter chips σε τιμές 5Χ και 10Χ. Είναι λογικό αυτό που κάνει η nVIDIA, εφ' όσον λογοδοτεί στους μετόχους της πρέπει να το κάνει. Όμως ίσως θα έπρεπε να θυμάται ποιος την έφτασε εκεί που είναι, οι gamers. Είχα nvidia από Riva 128 και Riva TNT, όταν οι Voodoo ήταν καλύτερες και σχεδόν πάντα προτιμούσα nvidia - στις 20+ gpus που αγόρασα ζήτημα να ήταν 2-3 ATI/AMD. Αλλά πραγματικά δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση.

Το οτι εχει δωσει πρωτεραιοτητα στο ΑΙ ειναι γεγονος.
Απο τη στιγμη ομως που αποφασισε να βγαλει 7-8 μοντελα gaming gpu θα υπαρχει τουλαχιστον ενας υποτυπωδες αριθμος παραγωγης ανα μηνα.
Δεν γινεται δηλαδη να εβγαλε 200 κομματια και τελος.
Μπορει να εβγαλε πχ 200 κομματια και να παραγει 20 καθε μηνα.
Αν αυτα τα 200 + τα 20 καθε μηνα γινουν 1000 κομματια και ειναι ολα απουλητα τοτε θα εχει στοκ και θα ειναι αναγκασμενος να ριξεις τη τιμη για να μην τα κανει μασουρι.
Ειναι δεδομενο οτι στα 1500€ δεν θα πουλησει και αν πουλησει θα ειναι 10-20 κομματια απο ατομα που τα 1500€ τα εχουν για τα ημερησια ψωνια τους.
Οποτε αργα η γρηγορα το στοκ και οι τιμες θα αλλαξουν.

Κατι παρομοιο ειχε γινει με τις 4070 να εχουν 650€+ και επεσε στα 550€ απλα τοτε ειχε να πουλαει 3000, τωρα δεν εχει να πουλαει 4000.

Δημοσ.

Παίδες η RTX 5070 χρησιμοποίει το GB205 που έχει die size 263mm2 και 31.1Β Τρανζίστορ,  ενώ η RTX 4070/Super χρησιμοποίει το AD104 που έχει Die Size 294mm2 και 35.8Β Τρανζίστορ.

H NVIDIA αντί να μεγαλώσει έστω και λίγο το Die Size για να αυξήσει επιδόσεις το μείωσε για να αυξήσει τα κέρδη. Αν δεν το καταλάβατε , αυτό το Chip έπρεπε να είναι για τις 5060 Ti, συνεχίστε να τους δίνεται τα λεφτά σας για Overpriced Consumer Products .

• Like 17
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, akoinonitos said:

παω να ανεβασω την τιμη της 4070ti super  στις αγγελιες

Και εγώ, ποιος να μου το έλεγε ότι θα πούλαγα την 3060 παραπάνω από όσα την πήρα, να ζήσεις πέτσινε. (Πλακίτσα κάνουμε)

2 minutes ago, _Theo_ said:

Έχω RTX 4070 Super, να πατήσω το κουμπί;:D

Τώρα; Έχει ανέβει 100€ και κάθε 30 λεπτά άλλα τόσα και σε 2 ώρες δεν θα έχει μείνει ούτε 1 χαχαχαχα

Επεξ/σία από grevoil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Οσοι ειναι να παρουν 9070xt θα τις παρουν ετσι και αλλιως δεν αλλαζει κατι η διαθεσιμοτητα της 5070/5070ti ουτε θα αλλαξουν τα κριτηρια επιλογης.

Όσοι χρειάζονται κάρτα mid+ σήμερα/αύριο δεν έχουν εναλλακτική για nvidia και να θέλανε.Δλδη έστω ότι και το dlss είναι πολύ καλύτερο, έστω ότι έχουν οι 5070ti λίγο καλύτερες επιδόσεις αυτή την στιγμή έχει περίπου ~2 πλασια τιμη(αν βγουν στα 700κατι οι 9070xt).Εάν και οι 2 είχαν ~msrp θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αξιζουν τα ~150 ευρώ παραπάνω για την 5070ti η όχι.

Επιπλέον παρόλο που είμαι από αυτούς που έχουν υπομονή και συστήνω -συνηθως- και σε άλλους να κάνουν το ίδιο.

Αυτες οι γενιες(και από τους 2) το έχουν παραξηλωσει με το σημερα/αύριο και περάσανε μηνες και ακόμα δεν "υπάρχουν".Τώρα εάν δεν τα καταφέρει και η amd να έχει διαθεσιμοτητα και βλέπουμε "scalpερομαγαζα" είναι και αυτή αξια της μοίρας της.

2 μέρες για να δούμε τι λένε.

Spoiler

(Προσωπικά εάν η 9070xt τα πάει οκ στα προγράμματα που δουλεύω (Photoshop/davinci) και υποστηρίζει 4:2:2 decode/encode πιθανότατα να την τσιμπησω (και ας ήθελα μια κατηγορία πάνω και 24gb vram για να ξεμπερδευω για μια 4ετια)

Αν όχι, περιμένω είτε να πέσει η 5070ti msrp,η να βγει 5080 super (με 24gb vram) η εάν δέησει η Intel και βγάλει b770/b970 πρώτη.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...