Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nazarene είπε

Update RTX 5090 ventus, χρειάζεται άλλο ένα μήνα μινιμουμ αναμονη μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία

To 'ασχημο είναι να είναι κάποιος χωρίς κάρτα, δεν καίγομαι ιδιαίτερα, ε αν φτάσουμε Ιούνιο μετά δεν ξέρω καν αν θα έχει νόημα η αναβάθμιση αφού χρονικά φτάνουμε 1,5 χρόνο πριν το επόμενο launch εκτός και αν έχουμε πλέον life cycle 2.5-3 χρόνια που το βλέπω δύσκολο αλλά όχι απίθανο

Γενικα η msi δεν τα παει καλα με διαθεσιμοτητα, πιο πολυ οι asus  tuf παιζουν.

Εχω παραγγειλει για φιλο 5080suprim απο τις πρωτες μερες ,ακομα αφαντη.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Θα πήγαινα στην windforce σαν την 4090 που έχω αλλά χωρούσε οριακά και η 5090 windforce είναι 1,5 εκ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να μην χωράει, και έτσι κατέληξα στην ventus

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ναι ,ειχα παραγγειλει παλια cpu, εφοσον δεν σου δεσμευει τα χρηματα μεχρι να φυγει απο αυτους το προιον μπορει να σου ακυρωσει την παραγγελια. Μου την ακυρωσαν και μου ειπαν συγνωμη θα σας κανουμε δωρο τα μεταφορικα στην επομενη αγορα σας :lol:

btw ,δεν μου τα εκαναν  δωρο στην επομενη αγορα

Περα απο την πολιτικη επιστροφης "almost no questions asked" και της φοροαπαλλαγης το Αmazon ειναι το πιο οτι να ειναι μαγαζι σε διαδικασια παραδοσεων και ειδικα προιοντων που δεν ειναι σε στοκ. Και μιλαω για το ιδιο το amazon και οχι τριτους κατασκευαστες.. Ασε που δινει 2 χρονια στις καρτες εγγυηση..

2 ώρες πριν, DIM1000 είπε

Εν τω μεταξύ επειδή χορτάσαμε διαθεσιμότητα, βγάλανε τα laptop με 50xx. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κόσμος που δίνει τέτοια λεφτά για να παρει Gaming laptop για gaming οταν μπορείς να έχεις καλύτερες επιδόσεις με σταθερο rig. Τονιζω το gaming γιατί λίγους μηνες πριν έδωσα σχεδον 7000 για το MSI με 4090, 18αρα 4k miniled κλπ, αλλά για δουλεια προς ας το πουμε αντικατάσταση του Rog που τελικα με αυτο δουλευω προς το παρων περισσότερο. Αν το ηθελα για Gaming προτιμουσα PS5 αντι laptop και ειδικα σε τετοια χρήματα. ΚΑι φυσικα θα βγαλει και αυτο μια 3ετια πριν σκεφτω παλι αλλαγη.

Αναρωτιεμαι πάντως πως βρίσκουν τσιπακια γι αυτά και για καρτες οχι.

Δεν παιρνεις gaming laptop αν δεν το εχεις αναγκη, υπαρχει κοσμος που δεν εχει χωρο ή θελει να το παιρνει μαζι του για δουλεια, δεν θελει ακομη και κατι σε mini διαστασεις σαν κουτι  ή δεν ξερει να στησει ενα desktop.. Υπαρχει κοινο παντως και αρκετο σημαντικο αν αναλογιστεις αυτες τις παραμετρους για gaming laptops.. Εγω εχω ενα rog flow x16 του 2024 το οποιο εχει και την dedicated slot για να παιρνει εξωτερικες gpu για τετοιες δουλειες..

56 λεπτά πριν, nazarene είπε

Update RTX 5090 ventus, χρειάζεται άλλο ένα μήνα μινιμουμ αναμονη μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία

To 'ασχημο είναι να είναι κάποιος χωρίς κάρτα, δεν καίγομαι ιδιαίτερα, ε αν φτάσουμε Ιούνιο μετά δεν ξέρω καν αν θα έχει νόημα η αναβάθμιση αφού χρονικά φτάνουμε 1,5 χρόνο πριν το επόμενο launch εκτός και αν έχουμε πλέον life cycle 2.5-3 χρόνια που το βλέπω δύσκολο αλλά όχι απίθανο

Λογικα οπως το βλεπω για gaming gpu πλεον το life cycle ειναι αρκετα πιθανο να παει προς τα εκει, δλδ 2+ χρονια πλεον και αυτο γιατι οπως ειδαμε επανειλλημενα ειναι πολυ μικρο το gaming κομματι της πιτας για να ασχοληθει. Αν μπορει να κανει milk την κατασταση οσο περισσοτερο μπορει σε ενα refined aged nm process θα το κανει οπως το βλεπω. 

Τραγικο παντως και ευτυχως επειδη και εγω ελεγα παρε την φθηνοτερη 5090 ειναι 400 ευρω λιγοτερα απο την TUF οταν την παρηγγειλα day one, αλλα μετα σκεφτηκα οτι η καλυτερη στις παραδοσεις αντιπροσωπεια κατεξοχην ειναι η Asus και δικαιωθηκα. Και τολμω να πω εστω και αν πληρωσα το καπελο στα 3100 οτι ειμαι οκ με αυτα που βλεπω..

35 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτο..

32 λεπτά πριν, nazarene είπε

Θα πήγαινα στην windforce σαν την 4090 που έχω αλλά χωρούσε οριακά και η 5090 windforce είναι 1,5 εκ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να μην χωράει, και έτσι κατέληξα στην ventus

Καλα οι gigabyte ειναι και αυτες αφαντες.. Ειναι και οι μονες που δεν ειχαν παρει αυξηση τιμης μετα τις πρωτες παραδοσεις για ευνοητους λογους φανταζομαι ηταν nowhere to be found

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Και τολμω να πω εστω και αν πληρωσα το καπελο στα 3100 οτι ειμαι οκ με αυτα που βλεπω..

Αυτο που λες φιλε.... Σωθηκαμε με την Tuf

Θυμαμαι ακομα τον τρομο του να πηγαινω απο μερα σε μερα και βδομάδα στη βδομαδα... Δεν αξιζει την ψυχικη φθορα για να γλιτωσει καποιος 2, 3 κατοσταρικα!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MikeGR7 είπε

Δεν αξιζει την ψυχικη φθορα

Ε αν χαλιέται κάποιος τόσο πολύ καλύτερα είναι να αλλάξει χόμπι είπαμε για την ****α είναι όλο το θέμα σιγά μη πεθάνουμε για mia gpu με το πότε θα έρθει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, icenex είπε

Αλλο κακο να μην σας βρει μαγκες, μιλαμε ζειτε μαρτυρικες μερες...

Ετσι ειναι γελαει ο κοσμος, αλλα προσωπικα οταν μου εχουν δεσμευει 3 χηνοπουλα χαλιεμαι να μην παιρνω αυτο που εχω παραγγειλει.. Και εδω κολλαει αυτο που ελεγα οτι επειδη κατανταει πλεον κοροιδια παιζει και να ξενερωσω αν το συνεχισει ο Τζενσενακος στην επομενη γενια το κολπο.. Aλλωστε πλεον το gaming ειναι σε πολυ χαμηλη μοιρα, δες υποστηριξη s/w πλεον με ποσα λαθη, δες τι απατεωνιες κανει για να σπρωξει defective chipsets στην αγορα και μην μου πει κανεις δεν κανει αυτο  ειναι ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ μοντελα δεν εκατσε batch απο ενα συγκεκριμενο μοντελο, δες χρονους παραδοσης, τιμες κ.ο.κ.

Ειμαι σιγουρος οτι αν συνεχισει την κοροιδια θα γυρισει ο διακοπτης μου και θα πω αντε γεια και τελος.. Και οταν ειναι ατομα που ασχολουνται χρονια με το high end και το λενε αυτο σημαινει πολλα.. Θα αλλαξει κατι; Οχι φυσικα θα συνεχισει η νεα γενια που εχει μαθει και με αυτα τα δεδομενα οποτε τα βρισκει λιγοτερο παραδοξα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν πήρα τελικά την απόφαση να αφήσω τον κύριο Γεράρδο να μου πιάσει κωλαρίνι, ενώ εγώ πληρώνω 🤣 για σειρά προτεραιότητας, ήμουν μεταξύ TUF και Astral. 

Προερχόμενος από 4090 και πριν 3080ti TUF, ήμουν πιο πολύ ψημένος προφανώς να συνεχίσω την παράδοση. Έλα μου ντε που στην 1η παρτίδα του το Πλαίσιο και παγκοσμίως,  ΤUF δεν έβλεπες ούτε με αίτηση, μόνο Astral έπαιζε. (έστω λίγες) 

Οπότε το κριτήριο άλλαξε και πήγε προς την πιο πιθανή διαθεσιμότητα. Αμ δε. TUF έφεραν στην 2η παραλαβή τους.

Όπως καταλάβατε δεν είχα πληροφορίες εκ των έσω, και στο ζάρι δεν κερδιζω ποτέ. Βέβαια για να τα λέμε όλα, και TUF να είχα διαλέξει, επειδή έκανα την αγορά στις 8/2 άρα η παραγγελία ξεκίνησε στις 10/2, πάλι @@ θα έπαιρνα στο τέλος. 😆 

Τι να πεις, ελπίζω να μην μας πιάσει πρωταπριλιά και είναι σαν ψέμα το mail παράδοσης.

ΥΓ. Το πάθημα έγινε μάθημα, δεν μένω ξανά χωρίς gpu λόγω πώλησης μέχρι να υπάρχει διαθεσιμότητα στην εκάστοτε νέα γενιά. Ο πέτσας και εννοείται τα ελληνικά μαγαζιά αρπαχτή κάνουν. 

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Ετσι ειναι γελαει ο κοσμος, αλλα προσωπικα οταν μου εχουν δεσμευει 3 χηνοπουλα χαλιεμαι να μην παιρνω αυτο που εχω παραγγειλει.. Και εδω κολλαει αυτο που ελεγα οτι επειδη κατανταει πλεον κοροιδια παιζει και να ξενερωσω αν το συνεχισει ο Τζενσενακος στην επομενη γενια το κολπο.. Aλλωστε πλεον το gaming ειναι σε πολυ χαμηλη μοιρα, δες υποστηριξη s/w πλεον με ποσα λαθη, δες τι απατεωνιες κανει για να σπρωξει defective chipsets στην αγορα και μην μου πει κανεις δεν κανει αυτο  ειναι ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ μοντελα δεν εκατσε batch απο ενα συγκεκριμενο μοντελο, δες χρονους παραδοσης, τιμες κ.ο.κ.

Ειμαι σιγουρος οτι αν συνεχισει την κοροιδια θα γυρισει ο διακοπτης μου και θα πω αντε γεια και τελος.. Και οταν ειναι ατομα που ασχολουνται χρονια με το high end αυτο σημαινει πολλα.. Θα αλλαξει κατι; Οχι φυσικα θα συνεχισει η νεα γενια που εχει μαθει και με αυτα τα δεδομενα οποτε τα βρισκει λιγοτερο παραδοξα..

Αναφερομουν πιο πολυ στο γεγονος οτι εχετε δωσει πολυ αξια σε ενα υλικο αγαθο και κανετε λες και εχει ερθει το τελος του κοσμου επειδη καθυστερησε να ερθει.Σαν ενας που κοντεψε να πεθανει πιστεψε με, μικρη σημασια εχουν ολα αυτα οταν δεν εχεις την υγεια σου.

Αφου σας χαλαει η αναμονη μην αγοραζετε οταν δεν υπαρχει στοκ και δεν ξερετε ποτε θα παραλαβετε ειναι τοσο απλο.Και προπαντων μην πουλατε την παλια σας καρτα πριν παρετε την καινουργια.Problem solved.

Μονοι σας βγαζετε τα ματακια σας δεν σας φταιει κανενας πετσινος.

Χωρις παρεξηγηση δεν θελω να κανω υποδειξεις σε κανεναν με τι να σκαει κ τι οχι, απλα μετα απο αυτην την προσωπικη συναντηση με τον θανατο πραγματικα μου κανει εντυπωση ποσος κοσμος ζει στην κοσμαρα του κ ανησυχει για χαζομαρες.Πιο πολυ για να δωσω εναλλακτικη οπτικη της ζωης ειναι το ποστ μου παρα να την πω σε καποιον εδω μεσα.Αυτα σορρυ για το οφ τοπικ.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 8
  • Sad 1
Δημοσ.

Αράξτε μάγκες, το 90% της χαράς φεύγει όταν κουμπώσεις την κάρτα και δοκιμάσεις δύο-τρία παιχνίδια.

Σε κάθε γενιά ίδιο αίσθημα.

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nazarene είπε

Ε αν χαλιέται κάποιος τόσο πολύ καλύτερα είναι να αλλάξει χόμπι είπαμε για την ****α είναι όλο το θέμα σιγά μη πεθάνουμε για mia gpu με το πότε θα έρθει

Δε χαλιομαστε ρε φιλε, ΨΗΝΟΜΑΣΤΕ, αλλο το ενα αλλο το αλλο 😁

52 λεπτά πριν, icenex είπε

Αλλο κακο να μην σας βρει μαγκες, μιλαμε ζειτε μαρτυρικες μερες...

Καλη η ειρωνια και καλο και το επομενο ποστ που πας να την δικαιολογησεις με ασθενιες κτλ αλλα πρεπει καποιος να σου θυμίσει οτι εδω γραφουμε στο thread με τιτλο nVidia 5000 series και οχι στο Forum του Μεταξά Νοσοκομείου, ολοι εχουμε και αλλα θεματα αλλα το καθε πραγμα εχει το καιρο του και τον τοπο του και εδω περα μαλλον εσυ εισαι εκτος τοπου και χρονου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, icenex είπε

Αναφερομουν πιο πολυ στο γεγονος οτι εχετε δωσει πολυ αξια σε ενα υλικο αγαθο και κανετε λες και εχει ερθει το τελος του κοσμου επειδη καθυστερησε να ερθει.Σαν ενας που κοντεψε να πεθανει πιστεψε με, μικρη σημασια εχουν ολα αυτα οταν δεν εχεις την υγεια σου.

Αφου σας χαλαει η αναμονη μην αγοραζετε οταν δεν υπαρχει στοκ και δεν ξερετε ποτε θα παραλαβετε ειναι τοσο απλο.Και προπαντων μην πουλατε την παλια σας καρτα πριν παρετε την καινουργια.Problem solved.

Μονοι σας βγαζετε τα ματακια σας δεν σας φταιει κανενας πετσινος.

Χωρις παρεξηγηση δεν θελω να κανω υποδειξεις σε κανεναν με τι να σκαει κ τι οχι, απλα μετα απο αυτην την προσωπικη συναντηση με τον θανατο πραγματικα μου κανει εντυπωση ποσος κοσμος ζει στην κοσμαρα του κ ανησυχει για χαζομαρες.Πιο πολυ για να δωσω εναλλακτικη οπτικη της ζωης ειναι το ποστ μου παρα να την πω σε καποιον εδω μεσα.Αυτα σορρυ για το οφ τοπικ.

Ειναι δυο διαφορετικα ζητηματα αυτα που καταπιανεις.

1. Το ζητημα του high end και των enthusiast χρηστων για οτιδηποτε στην τεχνολογια οχι μονο στους υπολογιστες. Συνηθως οταν πληρωνεις υπεραξιες, ειναι ανυπαρκτη η εννοια vfm, πληρωνεις το bleeding edge μιλας για απαιτητικο κοινο. Σε οτιδηποτε στον κοσμο οταν πληρωνεις ΑΔΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ θες να γινει γρηγορα και αμεσα. Και ναι πολλα απο αυτα ειναι backordered καθοτι high end αλλα εδω μιλαμε για τεχνολογικα αγαθα. Να ηταν ενα ολοκαινουριο προιον τεχνολογιας πρωτοτυπο π.χ ή πολυ δυσκολο να παραχθει, ναι θα χρειαστει να περιμενεις και θα πεις και ευχαριστω. Εδω ειναι λιγακι αστειο να περιμενεις μιλαμε για καρτες γραφικων, ουτε αμαξι, ουτε κατι οπως ειπα πρωτοτυπο και νεο στην αγορα. Ξαναλεω λοιπον οτι στο δικο μου βιβλιο οταν πληρωνεις υπεραξιες, τεινεις να εισαι πιο απαιτητικος.

2. Το ζητημα της ψυχολογιας του καθενος. Θα το πιασω αλλιως το ζητημα. Οσο ειμαστε εξω απο το χορο μια χαρα τα λεμε. Μονο εαν καποιος πληρωσει αυτο το ποσο τοτε θα δικαιουται να μιλαει για αυτο. Αλλιως μπορει να μιλαει ευκολα για ποσα που διαθετει ο ιδιος και καλα κανει γιατι αυτα θεωρει οτι ειναι νορμαλ. 

Εχω δει τυπους που το παιζουν κουλ να εχουν παραγγειλει αμαξι και επειδη οι 4 μηνες αναμονη εγιναν 8-9 να κανει σαν 5χρονος μεσα στην αντιπροσωπεια και αυτος ο τυπος το επαιζε ενταξει μωρε πως κανετε ετσι, ετυχε να τον γνωριζω. Οποτε περι ορεξεως.. 

Πολλα απο αυτα που συμβαινουν παλι με μαγαζια τα δημιουργουμε και εμεις για να λεμε και τις αληθειες που δεν θα ειναι αρεστες στους περισσοτερους αλλα εγω θα τις πω μιας και θελουμε να τα λεμε ολα. Οταν εκμεταλλευομαστε ΕΜΕΙΣ σαν καταναλωτες τις εκαστοτε πολιτικες επιστροφης σε διαφορα προιοντα για διαφορους σκοπους δικους μας, αυτο το κοστος καπου πρεπει να περασει στο τελος της ημερας ή στο μακροπροθεσμο στοχο της αλυσιδας παραγωγης.. Μαντεψτε που θα περασει και αυτο το λεω γιατι βριζουμε τις επιχειρησεις αλλα στην πρωτη ευκαιρια ΟΛΟΙ κοιταμε να εκμεταλλευτουμε την κατασταση..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tazmaaaz είπε

Απορώ με το άγχος σας για να πάρετε τις σάπιες 50χχ

Το αγχος και εγω δε το καταλαβαινω ....

Αλλά το σάπιες ... το λες και άστοχο !!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...