Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Teddy77 είπε

Όλες οι 5070 έπρεπε να'χουν 16GB και οι 5060 12GB (ακόμα και GDDR6) και δεν θα υπήρχε κανένα παράπονο από θέμα μνήμης, μόνο για τιμή.

Οι 5060 θα βγουν και με 16gb.

Σε άλλα νέα, όταν οι ίδιες οι εταιρείες δε σέβονται τις msrp και γινονται scalpers, τι να περιμένουμε από τα μαγαζιά.

Κρίμα και την έχω σε πολύ υψηλή εκτίμηση την MSI...

https://videocardz.com/newz/msi-unlaunches-its-msrp-cards-rtx-50-series-get-a-price-hike-in-official-store

• Απαντ. 9,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το έχω ξαναγράψει , με 6% επί του συνολικού τζίρου , αμφιβάλλω αν θα υπάρξει 6 σειρά από τον πέτσινο. Αν ναι, μιλάμε για μετά το 2028 , και θα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Δεν τον ενδιαφέρει τον άνθρωπο δεν το βλέπετε?

Θα αφήσει τον γάμο (ΑΙ κλπ) και θα πάει για πουρνάρια?

Καλά για την κόκκινη δεν χρειάζεται να πεις και κάτι , ιστορία χαμένων ευκαιριών . Μένει η intela , αλλά πρέπει πρώτα να αποφύγει την χρεωκοπία , μετά να βρει λεφτά και να καλύψει και το χαμένο έδαφος από τους άλλους δύο. 

Κάτι 570 , 580 , 6600 και σια που έχετε , μην τις δώσετε , να τις φυλάξτε σαν τα μάτια σας .

Επεξ/σία από evkar
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Να το ξαναπούμε; Τα ποσά που δίνουμε είναι ακραία λεβέντες. ΑΚΡΑΙΑ είναι, είτε έχεις την οικονομική δυνατότητα  άνεση (πείτε το όπως θέλετε) είτε όχι να μπορείς να τα διαθέσεις.

Αντικειμενικά, έχεις απόλυτο δίκιο.

Και, το χειρότερο, δεν είναι καν οι τιμές: αυτές, κάτι με την επίγνωση του ότι αγοράζουμε προϊόν πολυτελείας, κάτι επειδή ξέρουμε ότι είμαστε βλαμμένοι με το hardware (οπότε και άξιοι της μοίρας μας), κάτι επειδή ζούμε στην Ελλάδα (οπότε το να μας πιουν το αίμα με το καλαμάκι είναι μέσα στο πρόγραμμα), πάει στο διάολο, πες ότι τις συνηθίσαμε.

Το χειρότερο, είναι ότι, σε ορισμένα μαγαζιά, φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να μην πληρώνουμε πλέον για κάρτα, αλλά για... μελλοντική υπόσχεση κάρτας!

Παίρνουν, δηλαδή, από μας κάτι σίγουρο και χειροπιαστό (ζεστό χρήμα, για την ακρίβεια) κι εμείς παίρνουμε ως αντάλλαγμα... αέρα κοπανιστό!

Αν μπορούσες, δηλαδή, να πεις ότι, «θα πληρώσω μεν 3.500€, αλλά θα πάρω τουλάχιστον την κάρτα στο χέρι την ίδια μέρα», ή, έστω, «θα μου δώσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία παραλαβής», πάει κι έρχεται.

Να προπληρώνεις όμως μερικά χιλιάρικα και να ακούς τον άλλον να σου λέει «δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν», είναι η απόλυτη κατάντια.

Αφού γνωρίζουν ήδη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετήσουν τόσες παραγγελίες, ας βάλουν τουλάχιστον ένα μόνιμο «out of stock» στα μαγαζιά τους. Αποκαρδιωτικό μεν ως εικόνα, για όποιον θέλει να αγοράσει καινούρια κάρτα, πλην όμως πολύ πιο έντιμο απ' το να αφήνεις ανοιχτό το καλάθι και να δίνεις στον άλλον την ψευδαίσθηση ότι θα πάρει εγκαίρως αυτό που θέλει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, evkar είπε

Καλά για την κόκκινη δεν χρειάζεται να πεις και κάτι , ιστορία χαμένων ευκαιριών . Μένει η intela , αλλά πρέπει πρώτα να αποφύγει την χρεωκοπία , μετά να βρει λεφτά και να καλύψει και το χαμένο έδαφος από τους άλλους δύο. 

Η κόκκινη φταίει που δεν υπάρχει στοκ?

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5070-launch-in-sweden-faces-setback-large-retailer-confirms-no-incoming-stock

image.png.6d3add0839fa3d55dd04c66cd6cb9b17.png

Επεξ/σία από Aris-leme
Δημοσ.

Σε άλλα νέα, ακούγεται ότι οι τελευταίοι drivers που βγήκαν για να διορθώσουν το black screen στις Blackwell στην ουσία κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη και δημιουργούν το ίδιο πρόβλημα σε ακόμα περισσότερους τίτλους. 

Οκ το αστείο παρατράβηξε και κάποιοι στην nvidia πρέπει σοβαρά να στρώσουν τον κ… τους στη δουλειά και να κάνουν ένα διάλειμμα από το μάρκετιγκ. 

Όλο το launch είναι για φτύσιμο από το hardware μέχρι τελικά και το software. 

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, fremendog said:

Και, το χειρότερο, δεν είναι καν οι τιμές: αυτές, κάτι με την επίγνωση του ότι αγοράζουμε προϊόν πολυτελείας, κάτι επειδή ξέρουμε ότι είμαστε βλαμμένοι με το hardware (οπότε και άξιοι της μοίρας μας), κάτι επειδή ζούμε στην Ελλάδα (οπότε το να μας πιουν το αίμα με το καλαμάκι είναι μέσα στο πρόγραμμα), πάει στο διάολο, πες ότι τις συνηθίσαμε.

Το χειρότερο, είναι ότι, σε ορισμένα μαγαζιά, φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να μην πληρώνουμε πλέον για κάρτα, αλλά για... μελλοντική υπόσχεση κάρτας!

Παίρνουν, δηλαδή, από μας κάτι σίγουρο και χειροπιαστό (ζεστό χρήμα, για την ακρίβεια) κι εμείς παίρνουμε ως αντάλλαγμα... αέρα κοπανιστό!

Αν μπορούσες, δηλαδή, να πεις ότι, «θα πληρώσω μεν 3.500€, αλλά θα πάρω τουλάχιστον την κάρτα στο χέρι την ίδια μέρα», ή, έστω, «θα μου δώσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία παραλαβής», πάει κι έρχεται.

Να προπληρώνεις όμως μερικά χιλιάρικα και να ακούς τον άλλον να σου λέει «δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν», είναι η απόλυτη κατάντια.

Αφού γνωρίζουν ήδη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετήσουν τόσες παραγγελίες, ας βάλουν τουλάχιστον ένα μόνιμο «out of stock» στα μαγαζιά τους. Αποκαρδιωτικό μεν ως εικόνα, για όποιον θέλει να αγοράσει καινούρια κάρτα, πλην όμως πολύ πιο έντιμο απ' το να αφήνεις ανοιχτό το καλάθι και να δίνεις στον άλλον την ψευδαίσθηση ότι θα πάρει εγκαίρως αυτό που θέλει.

Ότι είμαστε διαχρονικά φελλοί και τα σκάμε για να ικανοποιηθεί η αρρώστια μας με το PC hw, πες δεν *αμιέται.. Τουλάχιστον παλιότερα όταν τα έσκαγες, και μάλιστα με το παραπάνω, ήταν διαθέσιμο το προϊόν ή το κατάστημα σου έδινε μια ημερομηνία που 9//10 φορές ήταν ακριβής.

Όπως πήρα δηλαδή την 4090, περίμενα σε φάση μία εργάσιμη εβδομάδα να φέρει από τον προμηθευτή που συνεργαζόταν. 

Την δεδομένη  στιγμή έχω δώσει τα 3.4Κ (να λέω και ευχαριστώ δηλαδή που την πήγαν 3.7Κ την Astral και πρόλαβα;) για να πάρω σειρά προτεραιότητας wtf στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.  

Κατάντια what so ever...

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Όπως πήρα δηλαδή την 4090, περίμενα σε φάση μία εργάσιμη εβδομάδα να φέρει από τον προμηθευτή που συνεργαζόταν. 

Την δεδομένη  στιγμή έχω δώσει τα 3.4Κ (να λέω και ευχαριστώ δηλαδή που την πήγαν 3.7Κ την Astral και πρόλαβα;) για να πάρω σειρά προτεραιότητας wtf στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.  

Κατάντια what so ever...

Την 4090 (Msi Suprim) την πήρα στα χέρια μου 17 μέρες αφού έγινε το release και θα μπορούσα να την πάρω και νωρίτερα αλλά ήθελα αρχικά την Strix (που άργησε να έρθει εδώ).

Τώρα στην 5000 σειρά, παραγγελία 30/1 και ακόμα τίποτα....

Νομίζω ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα A.A group (Anonymous Astralholics) να λέμε τον πόνο μας.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Nefpitou99 said:

Την 4090 (Msi Suprim) την πήρα στα χέρια μου 17 μέρες αφού έγινε το release και θα μπορούσα να την πάρω και νωρίτερα αλλά ήθελα αρχικά την Strix (που άργησε να έρθει εδώ).

Τώρα στην 5000 σειρά, παραγγελία 30/1 και ακόμα τίποτα....

Νομίζω ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα A.A group (Anonymous Astralholics) να λέμε τον πόνο μας.

Το σκέφτηκα η αλήθεια είναι να κάνω ένα ξεχωριστό thread για να μην πρήζουμε συνέχεια μπάλες εδώ.  Λίγο αργά βέβαια αλλά επειδή μπορεί να εχει μέλλον η δουλειά, ας γίνει.

Οk, δεν ειναι off topic ακριβώς αυτά που λέμε αλλά δεν αφορά τους περισσότερους εδώ I guess πότε θα παραλάβουμε εμείς. Δεν ξέρω, βάλτε καρδούλες στο παρών σχόλιο και το δημιουργώ αν είναι σήμερα το thread, ώστε να δω αν είμαστε αρκετοί. Μην το φτιάξω και είμαστε κυριολεκτικά 3 άτομα.  😆 

Edit: Δεν είμαστε και τόσοι τελικά οπότε ας περιοριστούμε εδώ. 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Ότι είμαστε διαχρονικά φελλοί και τα σκάμε για να ικανοποιηθεί η αρρώστια μας με το PC hw, πες δεν *αμιέται.. Τουλάχιστον παλιότερα όταν τα έσκαγες, και μάλιστα με το παραπάνω, ήταν διαθέσιμο το προϊόν ή το κατάστημα σου έδινε μια ημερομηνία που 9//10 φορές ήταν ακριβής.

Κατάντια what so ever...

Ήμουν τυχερός, τόσο με τη 4090 όσο και με την 5090.

Την πρώτη, όταν την αγόρασα το 2023, την παρήγγειλα τη μια μέρα από Θεσσαλονίκη και την είχα στα χέρια μου την ακριβώς επόμενη (μένω Σέρρες).

Τη δεύτερη, την πλήρωσα 3.570€ το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, και, μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, είχε παραδοθεί σε δικό μου πρόσωπο, που έτυχε να βρίσκεται Αθήνα, οπότε και μου την έφερε Σέρρες, το βράδυ του Σαββάτου.

Μέχρι πριν την αποκτήσω, η αλήθεια είναι ότι είχα μπει στον πειρασμό για αγορά της Ventus από Πλαίσιο, αλλά, η άγνωστη ημερομηνία παραλαβής, με συγκρατούσε κάθε φορά απ' το... απονενοημένο διάβημα!

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fremendog είπε

δεν σε αναγκάζει κανένας να προπληρωσεις χωρίς άμεση διαθεσιμότητα τόσα χρήματα, οποίος έχει κάρτα κάνει υπομονή και αγοράζει όταν υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα, άμα δεν έχεις περνεις κονσόλα με 300 ευρώ και περιμένεις μέχρι να υπάρξει απόθεμα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, fremendog είπε

Μα δε γινεται στην Ελλαδα μονο αυτο δε κερω ποσο συχνα αγοραζεις αλλα ετσι γινεται στην περιπτωση μου απο εποχη 980Τi ε μια φορα η 2080Τi ηρθε 2 μερες μετα την παραγγελια ετυχε ποτε αλλοτε την 3080 την παρελαβα 5 μηνες μετα την παραγγελια απο Γερμανια

4 ώρες πριν, fremendog είπε

Μέχρι πριν την αποκτήσω, η αλήθεια είναι ότι είχα μπει στον πειρασμό για αγορά της Ventus από Πλαίσιο, αλλά, η άγνωστη ημερομηνία παραλαβής

Το Πλαισιο δεν εβγαλε ποτε διαθεσιμη με ημερομηνια παραλαβης στο site 5090 καμια υλοποιηση μεχρι στιγμης μονο κατοπιν παραγγελιας

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nazarene είπε

Το Πλαισιο δεν εβγαλε ποτε διαθεσιμη με ημερομηνια παραλαβης στο site 5090 καμια υλοποιηση μεχρι στιγμης μονο κατοπιν παραγγελιας

Καταρχάς, φίλε μου, εγώ δεν ανέφερα συγκεκριμένα το Πλαίσιο.

Για να μην υπεκφύγω όμως μιας απάντησης, πιστεύω ότι αυτό το «κατόπιν παραγγελίας», ιδίως με την έννοια που δίνει η συγκεκριμένη αλυσίδα, είναι μια κοροϊδία και μισή.

Επί της ουσίας, πρόκειται για «out of stock» προϊόντα, που το Πλαίσιο τα εμφανίζει ως διαθέσιμα, ώστε να ψαρώνουν οι καταναλωτές και να παραγγέλνουν.

Να σου το πω κι αλλιώς;

Στην παρούσα φάση, και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την 5090, το «κατόπιν παραγγελίας» ισχύει για όλον τον πλανήτη.

Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι το πώς το διαχειρίζεται κάθε κατάστημα.

Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει απόθεμα, και μέχρι να παραλάβει, η συντριπτική πλειοψηφία των vendors παγκοσμίως βάζουν ένα «out of stock» στην επίσημη σελίδα τους, αφαιρούν το κουμπί αγοράς και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Στην Ελλάδα, το Πλαίσιο προτιμά να αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα αγοράς, προκειμένου να μαζεύει χρήματα απ' τις προπαραγγελίες.

Κατά τα λοιπά, βάζει τους χρήστες σε μια αγνώστου μεγέθους ουρά προτεραιότητας, που θα είναι στην αναμονή για εξίσου άγνωστο αριθμό μηνών.

Αυτό ακριβώς είναι που μου τη σπάει: ότι, για ορισμένους εδώ στην Ελλάδα, απουσιάζει κι αυτός ο στοιχειώδης έστω σεβασμός στα χρήματα του καταναλωτή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...