Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, thn είπε

πρεπει να μην τρέχει το nvidia app να φανταστώ για να δουλέψει σωστά ή δεν παίζει ρόλο?

Δεν παιζει ρολο απο οσο γνωριζω. 

• Απαντ. 9,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Αντε ομως να μικρυνει εντελως γιατι ακουμπησαμε 50 και ακομη τα σταζουμε αδρα.. Αργει; 😌🥲🫠

Ποσες φορες ειπα never again και παλι πεφτω στα βαρια και θελω απεξαρτηση..

Υπαρχει καποιος λογος;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, nazarene είπε

Υπαρχει καποιος λογος;

Η φάση του, κουμπώνω καινούριο hardware ,ρυθμίσεις,benchmarks,καινούρια features,μέχρι τα χαρτάκια που έχει η συσκευασία μέσα,μας εξιτάρει κάποιους😁

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spi79 είπε

Η φάση του, κουμπώνω καινούριο hardware ,ρυθμίσεις,benchmarks,καινούρια features,μέχρι τα χαρτάκια που έχει η συσκευασία μέσα,μας εξιτάρει κάποιους😁

Δεν εννοουσα αυτο το ιδιο καμμενος ειμαι που περιμενω την 5090, το ερωτημα ηταν γιατι να αισθανεται καποιος οτι υπαρχει ηληκιακο οριο δε καταλαβαινω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nazarene είπε

Δεν εννοουσα αυτο το ιδιο καμμενος ειμαι που περιμενω την 5090, το ερωτημα ηταν γιατι να αισθανεται καποιος οτι υπαρχει ηληκιακο οριο δε καταλαβαινω

Καλορίζικη καταρχάς!!!!Το ηλικιακό ξέρεις ποιος το δημιουργεί.Οι σύζυγοι...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, spi79 είπε

Καλορίζικη καταρχάς!!!!Το ηλικιακό ξέρεις ποιος το δημιουργεί.Οι σύζυγοι...

Δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια να παντρευτω αν επρεπε να δινω αναφορα τι και που οπως δε με απασχολει τι καανει και εκεινη, ειμαστε ενταξει στις κοινες υποχρεωσεις απο εκει και υστερα δεν την πεφτει λογος και σε οποιον αρεσει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nazarene είπε

Υπαρχει καποιος λογος;

Απάντησα στον Αρκιν σχετικά με το σχόλιο περί hype. Δεν τίθεται θέμα ηλικιακου οριου που πιθανώς να καταλάβει κάποιος διαβαζοντας το ποστ μου. Σαρκαστικό ήταν πιο πολύ Πραγματικά αν θες την άποψη μου τα τελευταία 4 χρόνια έχω ξενερώσει λίγο μετά τον covid. Η φάση με τις κάρτες γραφικών έχει ξεφύγει εντελώς και όσο και να με εξιταρει ακόμη το όλο θέμα σαν enthusiast που είμαι από το 1989 που έφτιαξα το πρώτο μου PC, θέλω να ξενερώσω γιατί βρίσκω αστείο όλο το manipulation πλέον ειδικά σε επίπεδο marketing. Ακόμη και σαν enthusiast νιωθω ότι πλέον συμμετέχω με τη θέληση μου στο θέατρο του παραλόγου..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, d4ydr33m3r είπε

Απάντησα στον Αρκιν σχετικά με το σχόλιο περί hype. Πραγματικά αν θες την άποψη μου τα τελευταία 4 χρόνια έχω ξενερώσει λίγο μετά τον covid. Η φάση με τις κάρτες γραφικών έχει ξεφύγει εντελώς και όσο και να με εξιταρει ακόμη το όλο θέμα σαν enthusiast που είμαι από το 1989 που έφτιαξα το πρώτο μου PC, θέλω να ξενερώσω γιατί βρίσκω αστείο όλο το manipulation πλέον ειδικά σε επίπεδο marketing. Ακόμη και σαν enthusiast νιωθω ότι πλέον συμμετέχω με τη θέληση μου στο θέατρο του παραλόγου..

Δε διαφωνω, οι τιμες εχουν ξεφυγει εκτος πραγματικοτητας πλεον πιτσιρικαδες δεν θα το αγγιζουν και δικαιολογημενα σα χομπι δυστυχως γιατι και τα enthusiast κομματια τραβανε τις τιμες ολων των segments προς τα πανω, αν βαλει και την πρασσινη οπου δεν εχει καποιο ανταγωνιστη εκρηκτικο το μειγμα απο την αλλη το χρηματοδοτουμε γιατι σαν χομπι ειναι ευχαριστηση οποτε φαυλος κυκλος, θα το συνεχισω οσο με παιρνει φυσικα

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nazarene είπε

Δε διαφωνω, οι τιμες εχουν ξεφυγει εκτος πραγματικοτητας πλεον πιτσιρικαδες δεν θα το αγγιζουν και δικαιολογημενα σα χομπι δυστυχως γιατι και τα enthusiast κομματια τραβανε τις τιμες ολων των segments προς τα πανω, αν βαλει και την πρασσινη οπου δεν εχει καποιο ανταγωνιστη εκρηκτικο το μειγμα απο την αλλη το χρηματοδοτουμε γιατι σαν χομπι ειναι ευχαριστηση οποτε φαυλος κυκλος, θα το συνεχισω οσο με παιρνει φυσικα

Ξέρεις τι γίνεται έχω και άλλα ενδιαφέροντα και αρχίζω λίγο να χαλιεμαι όσο και να με εξιταρει η όλη φάση. Ακρίβυναν τα πάντα και κάπου πρέπει να μπει μια ισορροπία . Φτάσαμε δυσθεώρητα πόσα κάπου πρέπει να μπει ένα όριο . Και να προέρχονται από οικονομική κρίση ή ελλειψη να πω οκ αλλά πλέον είναι νόρμα. Τλπ μην αμπελοφιλοσοφουμε όσο τραβήξει για τον καθένα μας. 35-36 χρόνια έχει τραβήξει όλο αυτό και νιωθω ότι ακόμη και σαν enthusiast όλο αυτό παρατράβηξε πλέον , ξέρω ότι καταλαβαίνεις οπότε ..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, d4ydr33m3r said:

Ξέρεις τι γίνεται έχω και άλλα ενδιαφέροντα και αρχίζω λίγο να χαλιεμαι όσο και να με εξιταρει η όλη φάση. Ακρίβυναν τα πάντα και κάπου πρέπει να μπει μια ισορροπία . Φτάσαμε δυσθεώρητα πόσα κάπου πρέπει να μπει ένα όριο . Και να προέρχονται από οικονομική κρίση ή ελλειψη να πω οκ αλλά πλέον είναι νόρμα. Τλπ μην αμπελοφιλοσοφουμε όσο τραβήξει για τον καθένα μας. 35-36 χρόνια έχει τραβήξει όλο αυτό και νιωθω ότι ακόμη και σαν enthusiast όλο αυτό παρατράβηξε πλέον , ξέρω ότι καταλαβαίνεις οπότε ..

Στην ίδια κατάσταση είμαι και εγώ. Με έχει ξενερώσει τόσο πολύ η φάση, μας έχουν κάνει το hobby ελιτίστικο. Kαι από την στιγμή που ο κύριος (ή κυρίαρχος καλύτερα) gpu provider της αγοράς  έχει τοποθετήσει τους gamers ως τριτοτέταρτο target group, εκεί καταλαβαίνεις πως αυτό δεν είναι κάτι παροδικό αλλά θα έχει συνέχεια και στο μέλλον. Tα data centers και το ΑΙ να πάει καλά, και όλοι οι άλλοι να πάνε να *αμηθούν.

Οπότε μέχρι και τις Pascal μπορώ να πω πως υπήρχε ένα balance όσο αφορά το performance per dollar.  Δηλαδή τώρα λέμε ότι άξιζαν εν τέλει οι 4xxx, ουσιαστικά συγκρίνοντας τες με τα σαπάκια τις 5xxx. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το πάτωμα το έχουμε ήδη τρυπήσει στις 3 τουλάχιστον γενιές. Πλέον περιμένω την gpu μου, θα μπει, μια ημέρα testing όπως κάνω πάντα, απλώς αυτή την φορά με τα τόσα issues, θα είναι αρκετά πιο ενδελεχής ο έλεγχος μου από το καθιερωμένο. Μετά δεν νομίζω ότι θα ασχοληθώ περεταίρω, ούτε θα είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης, καμιά μαλακία θα λέμε εδώ, μέχρι εκεί.

Οπότε ναι, και στην δική μου περίπτωση φεύγει σιγά σιγά όλος ο ενθουσιασμός με τον χώρο του PC Building, gaming etc. 

Να το ξαναπούμε; Τα ποσά που δίνουμε είναι ακραία λεβέντες. ΑΚΡΑΙΑ είναι, είτε έχεις την οικονομική δυνατότητα  άνεση (πείτε το όπως θέλετε) είτε όχι να μπορείς να τα διαθέσεις. 

Και το πιο τραγικό; Ναι, θα το ρισκάρω να το πω, και ας μου το κοπανάτε ορισμένοι αργότερα.

Γίνεται να περιμένεις να μας σώσει η ΑΜD από το μονοπώλιο του πέτσα; Μιλάμε για brand που στο gpu market είχε αρκετές ευκαιρίες διαχρορνικά να χτυπήσει έστω την midrange κατηγορία, να πάρει ένα παραπάνω κομμάτι της πίτας, και πάντα στο τέλος τι συμβαίνει; Το λούζει μεγαλοπρεπώς...

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 5
Δημοσ.

Εγώ εντοπίζω πέρα από την τιμή το πρόβλημα ότι σχεδόν καμία κάρτα δεν είναι "ισορροπημένη".

Η 5080 θα έπρεπε να είχε 24gb vram

Η 5090 παραείναι τέρας κατανάλωσης/θερμοκρασιών.

Η 5070 με 12 gb θα έπρεπε να έχει 16gb.

Η 5060 πέρα από την vram των 8gb παιρνουν την θέση που είχαν οι 3050.

Σε αυτό το ρόστερ μόνο η 5070ti μου φαινετε πως ειναι σχετικά ισορροπημένη.

Οποια από τις άλλες και να πάρεις ενέχει ένα "οκ, αλλά θα ήθελα να έχει και αυτό".

Ίσως το βλέπω μόνο εγώ έτσι..?

Spoiler

Δεν ξέρω εάν περιμένουν τα τσιπακια των 3gb για τις εκδόσεις των super ώστε όλες να πάρουν το απαιτούμενο "bump" τοτε.

• Like 11
Δημοσ.
1 hour ago, @topos said:
  Hide contents

Δεν ξέρω εάν περιμένουν τα τσιπακια των 3gb για τις εκδόσεις των super ώστε όλες να πάρουν το απαιτούμενο "bump" τοτε.

Όλες οι 5070 έπρεπε να'χουν 16GB και οι 5060 12GB (ακόμα και GDDR6) και δεν θα υπήρχε κανένα παράπονο από θέμα μνήμης, μόνο για τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...