Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, firepc είπε

H 4080 βγήκε Νοέμβρη του 2022. Η 4080super βγήκε Φλεβάρη του 2024, δλδ 1,5 χρόνο μετά.

Πως βλέπεις εσύ οτι αυτό το καλοκαίρι θα δούμε τις super ή έστω την ανακοίνωση τους?

Συμφωνω δεν παιζει να βγει σειρα super το καλοκαιρι και ποσο μαλλον το 2025.Αν θα βγουν οι super θα βγουνε το 2026 απο εκει κ περα εγω αναρωτιεμαι το εξης: εβγαλε μια σειρα τωρα που με το ζορι περναει την σειρα 4000 δηλαδη οταν βγουνε οι super ποσο πιο γρηγορες να ειναι 2-3%? Εκτος αν ειναι τοσο γατα ο πετσινος που περιμενει την κινηση της κοκκινης για να βγαλει τα καλυτερα μοντελα-τσιπακια και να παρει το σκαλπ της κοκκινης στον τερματισμο.

Το αποτελεσμα παραμενει ιδιο αυτος που την τρωει στην οπισθεν ειναι ο καταναλωτης.

• Like 2
  • Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 hours ago, firepc said:

είναι όμως και αυτοί που την θέλουν για να την κρατήσουν αρκετά χρόνια

Είναι λοιπόν η 5090 κάρτα δεκαετίας?

Για πυροσβέστες ναι, είναι.

• Haha 7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, icenex είπε

Συμφωνω δεν παιζει να βγει σειρα super το καλοκαιρι και ποσο μαλλον το 2025.Αν θα βγουν οι super θα βγουνε το 2026

αν κρίνουμε με το τι έγινε με τις 4080, τότε θα βγουν τέλη 2026

(ΑΝ βγουν)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, therion13 είπε

Μια δουλειά είχε να κάνει η amd για φέτος. Απλός να έβγαζε gpus με 8-10% καλύτερο performance από πέρυσι σε ίδιες τιμές με πέρυσι και να είχε απόθεμα και θα ξεσκιζοταν στο τάλιρο.

H amd για να την προτιμησει ο κοσμος θα πρεπει να κανει μεγαλυτερο ντορο οταν υστερει στο rt dlss κτλ.

Κανονικα θελει εκτος απο την παραπανω vram κ επιδοσεις να κανει κ γενναια πτωση τιμων και οχι να παραμεινουν στις περσινες τιμες γιατι κ αυτοι μια χαρα ανεβασαν τα msrp τους εν μεσω covid.

Φαντασου να βγαλει καρτα 20-24gb με επιδοσεις εστω σε raster 5080 σε τιμη 700$ αλλα να ειναι οντως τετοια η τιμη στο ραφι και θα σου πω εγω αν θα την προτιμησει ο κοσμος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Arkin είπε

Οχι υπαρχει κανονικα δεν το εκοψε ποτε.

Απο το control panel. Στην κατηγορια physx επιλεγεις απο που θες να γινετε accelerate. Εχει και το cpu και αναλογα τη καρτα εχεις μπορεις να βαλεις μια φθηνη εφοσον οι 5000 δεν το υποστηριζουν. 

Screenshot-1.png

A, σωστά. Το έκοψε για τους άλλους, τους άπιστους, όσους ήθελαν ΑΜΔ gpu με μια παλιά πράσινη για την επιτάχυνση.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, firepc είπε

H 4080 βγήκε Νοέμβρη του 2022. Η 4080super βγήκε Φλεβάρη του 2024, δλδ 1,5 χρόνο μετά.

Πως βλέπεις εσύ οτι αυτό το καλοκαίρι θα δούμε τις super ή έστω την ανακοίνωση τους?

Όχι ανέφερα ότι καλοκαίρι θα στρώσει η διαθεσιμότητα στις κάρτες που βγήκαν τώρα να παίξουν έστω msrp. Οι super θα πάνε αρχές 2026 λογικά. 

Δημοσ.
14 hours ago, Arkin said:

Δεν ειναι ακριβως ετσι. Εγω αυριο θελω να παιξω το borderlands 2 και εχω και το mirror edge στο προγραμμα. Να μην ασχοληθω η να κλεισω το physx γιατι ετσι γουσταρει η nvidia? Ποσα λεφτα γλιτωσε για να το αφαιρεσει? Γιατι σιγουρα κατι θα γλιτωσε αλλιως δεν θα το εβγαζε. Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα και το κριμα οτι δεν ειχε ακουστει απο κανεναν reviewer για να το παιξουν καλοι στη nvidia των 3 τρις αξιας. Φαντασου να βαλεις να παιξεις καποιο απο αυτα και να φας την ξενερα και να μην ξερεις τι συμβαινει. 

Μα μπορείς να παίξεις Borderlands 2 και ME με τη σειρά 5ΧΧΧ απλώς όχι με PhysX. Καταλαβαίνω το σπάσιμο (και εμένα μου άρεσε το PhysX στο Borderlands 2) αλλά δεν νομίζω ότι απασχολεί πολλά άτομα επειδή θα χαθούν μερικά μικρά εφεδάκια που έτσι κι αλλιώς ήταν ένα κερασάκι στην τούρτα.

Εδώ υπάρχει κόσμος σήμερα που λέει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για RT :P και περιμένεις ο reviewer να κράξει για το... PhysX?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Μα μπορείς να παίξεις Borderlands 2 και ME με τη σειρά 5ΧΧΧ απλώς όχι με PhysX. Καταλαβαίνω το σπάσιμο (και εμένα μου άρεσε το PhysX στο Borderlands 2) αλλά δεν νομίζω ότι απασχολεί πολλά άτομα επειδή θα χαθούν μερικά μικρά εφεδάκια που έτσι κι αλλιώς ήταν ένα κερασάκι στην τούρτα.

Εδώ υπάρχει κόσμος σήμερα που λέει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για RT :P και περιμένεις ο reviewer να κράξει για το... PhysX?

Μπορείς ναι αλλά όχι όπως κάποτε προωθούσε η ίδια η nvidia έναντι των amd. Ο reviewer θα μπορούσε να αναφέρει ότι αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ώστε να το γνωρίζει ο αγοραστής πριν προβεί σε αγορά. Το αν θα το έκραζε ήταν άλλη ιστορία. Δεν ειναι deal breaker αλλά σκέψου να μην το γνωρίζεις να πας να βάλεις κάποιο batman origins η bl2 κτλ και να φας την ξενέρα. Και απορώ τι λεφτά γλίτωσαν για να το αφαιρεσουν.

Δημοσ.
2 minutes ago, Arkin said:

Μπορείς ναι αλλά όχι όπως κάποτε προωθούσε η ίδια η nvidia έναντι των amd. Ο reviewer θα μπορούσε να αναφέρει ότι αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ώστε να το γνωρίζει ο αγοραστής πριν προβεί σε αγορά. Το αν θα το έκραζε ήταν άλλη ιστορία. Δεν ειναι deal breaker αλλά σκέψου να μην το γνωρίζεις να πας να βάλεις κάποιο batman origins η bl2 κτλ και να φας την ξενέρα. Και απορώ τι λεφτά γλίτωσαν για να το αφαιρεσουν.

Ναι ΟΚ συμφωνώ στο ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση.

Όσο αναφορά το τι γλύτωσαν.. μπορεί και τίποτα. Είναι όμως πολύ συνηθισμένη τακτική κάποια στιγμή να σταματά η υποστήριξη legacy features και σε άλλους τομείς της τεχνολογίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πιο πολύ έχει να κάνει με μια τακτοποίηση των drivers και ξεσκαρτάρισμα περιττών λειτουργιών παρά με κάτι οικονομικό. 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Karanikolis είπε

τελικά ποιό είναι το καλύτερο vfm αυτή τη στιγμή? 4070super στα 750€? μιλάω για ανάλυση 1440p gaming

12αρα κάρτα πάνω από 500 ευρώ δεν θα έπαιρνα σήμερα 4070ti super 7800xt το ελάχιστο με 16αρα vram. 

• Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Arkin είπε

Από πλευράς hardware, δεν γλίτωσαν κάτι σημαντικό. Το physX πατάει σε 32-bit CUDA, καθαρή native hardware λειτουργία είχε μόνο με τις κάρτες της AGEIA.Την οποία η ngreedia όπως και με την 3dfx την εξαγόρασε και την έκλεισε για να έχει το κεφάλι της ήσυχο - απλά ήταν false alarm γιατί δεν καθιερώθηκε ουσιαστικά από τους devs για πολλούς λόγους. Αυτό που γλιτώνει είναι πόρους και security issues γιατί για οποιαδήποτε legacy 32-bit εφαρμογή θα σου λέει τώρα ο πέτσινος, sorry αναβαθμίστε σε νεότερες εκδόσεις για να μπορώ να σας βοηθήσω πχ αν έχεις καμιά παλιά Matlab κλπ.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, Arkin said:

Στο βιντεο με το BL2 και Mirror Edge πεφτει στα 20fps η 5080 στις σκηνες με Physics γενικα ειναι unplayable. Θες απο διπλα μια 750ti να κανει accelerate αυτα τα παιχνιδια. Δεν ειναι deal breaker αλλα για πιο λογο. 

Τέτοιο χάλι σε τόσο παλιά games? wtf?!

Από την άλλη οι πιθανότητες να παίξει κάποιος με RTX50 τόσο παλιά και με physx πρέπει να είναι χαμηλά μονοψήφιες...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

12αρα κάρτα πάνω από 500 ευρώ δεν θα έπαιρνα σήμερα 4070ti super 7800xt το ελάχιστο με 16αρα vram. 

νομίζω ότι τα 12gb είναι υπέρ αρκετά για 1440p. να είχα 4k να πω έχεις δίκιο αλλά εφόσον είμαι σε 2k..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...