Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες καλημερα.

Επειδη ειχα δει καθυστερηση στην παραδοση της 4080 super, η οποια ωστοσο παρεληφθη μετα Βαϊων και κλαδων το Σαββατο, ειχα ριξει μια παραγγελια στο Eshop, της Gigabyte Gaming OC 4070ti super σαν insurance policy στα 890 ευρω, τιμη κακη γενικα, αλλα δυστυχως συμπαθητικη για τις μερες που διανυουμε.

Αν καποιος φιλος ειναι στην Πατρα και τη θελει, καθως η τιμη της εχει επανελθει στα 930 ευρω, ας μου στειλει μηνυμα, διαφορετικα θα την ακυρωσω.

Edit: Στα 959,50 η τιμη της σημερα απο οτι ειδα μολις..

2ο Edit επειδη οπως φαινεται δεν εγινα αντιληπτος. Δεν κοιταζω να αποκομισω κατι, δεν πουλαω την 2η καρτα, μηπως γλιτωσω κανενα ευρω σε αλλο μελος ειναι η προθεση μου.

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 9
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 minutes ago, 33Bird33 said:

O άλλος στο review στο Microcenter σε 1900 στροφές την έχει στους 58 βαθμους. 

*(στις pics έχει μια που λέει ότι πήρανε 4 5090 και 40κατι 5080 στην περιοχή του) χαχ

https://www.microcenter.com/product/690448/gigabyte-nvidia-geforce-rtx-5090-aorus-master-triple-fan-32gb-gddr7-pcie-50-graphics-card

Σου ξαναλέω,αυτό  που έχει σημασία για το πόσο καλό/αποδοτικό είναι το cooler είναι η αναλογία θορύβου/θερμοκρασίας,το ίδιο ισχύει και με τα cpu coolers,γι αυτό και τα reviews αναφέρουν και το πόσο κρύα είναι η cpu π.χ στα 40 dB(A) σαν τον κύριο λόγο να την προτείνουν ή όχι.

Το να την έχει ο άλλος με max rpm και να ακούγεται σα jet στους 58 βαθμούς και να μένει σε κάνα Oregon π.χ με -20 το καταχείμωνο δε λέει τίποτα.Για high end στα $3550 καλύτερα οι άλλες δύο.

image.png.3a0be429abd9a23202e6fe706d8ca655.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα CPUs ακόμα σάπια είναι για PhysX(Single-threaded). Άλλη μια μλκία της NVIDIA με την σειρά Fakewell.

NVIDIA RTX50 series doesn’t support GPU PhysX for 32-bit games

''So, how does it run on the NVIDIA RTX 5090 with an AMD Ryzen 9 7950X3D? Well, see for yourselves. Behold the power of CPU PhysX. 13FPS at 4K/Max Settings.''

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κρατήστε μια RTX40 2η κάρτα να κάνει τα Physx, trololol. 😛

lol is this still a thing? 

Με τετοιες γκουμουτσες 3x-4x slot gpu που να την βαλεις και να ειχες; 😜

Εγω εχω και την AE-9 απο κατω για ακομη καλυτερα temps lol

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Ετοιμαστείτε για βίντεο GN με HB

Screenshot_1.png

Ο κολλητος ρε; 😜

Χρονια τωρα φιλαρακια 😆

Σοβαρα τωρα εκανε ρουα ματ ο Αρης..Αντε να δουμε τι θα πουνε και ας αφησουμε στην ακρη τις @@ κοντρες online..

Περιμενω αυτο το βιντεο πως και πως

IMG20230601173945-min.jpg

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 10
Δημοσ.

Παίδες μερικές ερωτήσεις:

• Έχετε συμβουλές για το που να κοιτάω να βρώ αποθέματα 5080/5090 ή ακόμη καλύτερα αν κάποιος κάπου κάποτε πούλαγε 4090 σε φυσιολογική τιμή (που αποκλείεται); 
  • Μπορώ να αγοράσω σε Ελλάδα, Ιταλία ή Γερμανία. Το PC θα χτιστεί Γερμανία. 
  • Used 4090 (στα 1450 με υπόλοιπο εγγύησης) vs new 5080 (γυρω στα 1600ευρω)? Ή αναμονή. Διάβασα κάπου ρουμορ ότι επειδή η ζήτηση για data center cpu ήταν λιγότερη του αναμενόμενου η Νβιδια αρχίζει να φτιάχνει περισσότερες 5080/5090 και σε κανά μήνα και θα λυθεί το θέμα ζήτησης και θα τον πιούν οι σκαλπερς.
  • Ξέρετε αν η 7900ΧΤΧ θα συνεχίσει να παράγεται ή θα σταματήσει και αυτή. Την έχω ως καβάτζα λύση αλλά φοβάμαι μήν πρέπει να βιαστώ πριν πάει κι αυτή σε περίεργες τιμές.. 
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Babis_allos είπε

• Έχετε συμβουλές για το που να κοιτάω να βρώ αποθέματα 5080/5090 ή ακόμη καλύτερα αν κάποιος κάπου κάποτε πούλαγε 4090 σε φυσιολογική τιμή (που αποκλείεται); 
  • Used 4090 (στα 1450 με υπόλοιπο εγγύησης) vs new 5080 (γυρω στα 1600ευρω)? Ή αναμονή. Διάβασα κάπου ρουμορ ότι επειδή η ζήτηση για data center cpu ήταν λιγότερη του αναμενόμενου η Νβιδια αρχίζει να φτιάχνει περισσότερες 5080/5090 και σε κανά μήνα και θα λυθεί το θέμα ζήτησης και θα τον πιούν οι σκαλπερς.
  • Ξέρετε αν η 7900ΧΤΧ θα συνεχίσει να παράγεται ή θα σταματήσει και αυτή. Την έχω ως καβάτζα λύση αλλά φοβάμαι μήν πρέπει να βιαστώ πριν πάει κι αυτή σε περίεργες τιμές.. 

η καλύτερη κίνηση είναι να βρεις μια AMD μτχ σε νορμάλ τιμή (τσίμπησαν και αυτές) και όοοοταν καλμάρουν οι τιμές της nvidia σε νέες και μτχ, κοιτάς με την ησυχία σου .

Δημοσ.

Αν βρίσκεις 4090 στα 1450 με εγγύηση χτυπάς αυτή. Ανώτερη στα πάντα της 5080 και το μόνο που χάνεις είναι το MFG. Καλά για τις τιμές 1600+ των 5080 δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Οι τιμές τους θα στρώσουν λογικά σύντομα αλλά κάτω από 1200+- δύσκολα. 

Η AMD συνεχίζει συνήθως την παραγωγή και παλιότερων μοντέλων, λογικά θα πράξει το ίδιο και τις 7000, πόσω δε μάλλον τώρα που δεν υπάρχει αντικατάσταση της 7900ΧΤΧ επί της ουσίας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rioener είπε

Αν βρίσκεις 4090 στα 1450 με εγγύηση χτυπάς αυτή. Ανώτερη στα πάντα της 5080 και το μόνο που χάνεις είναι το MFG. Καλά για τις τιμές 1600+ των 5080 δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Οι τιμές τους θα στρώσουν λογικά σύντομα αλλά κάτω από 1200+- δύσκολα. 

Η AMD συνεχίζει συνήθως την παραγωγή και παλιότερων μοντέλων, λογικά θα πράξει το ίδιο και τις 7000, πόσω δε μάλλον τώρα που δεν υπάρχει αντικατάσταση της 7900ΧΤΧ επί της ουσίας. 

Τα θέματα μου είναι:

• Δεν έχω πάρει ποτέ μεταχειρισμένη κάρτα - δεν ξέρω τι να κοιτάξω. 
  • Την συγκεκριμένη που έχω βρει σε αυτή την τιμή την βρίσκω Ελλάδα αλλά αν την πάρω δεν θα έχω σύστημα έτοιμο για να την τεστάρω. Αν βρω θεωρητικά στη Γερμανία μπορώ να την τεστάρω στο υπάρχων σύστημα τουλάχιστον. 
  • Γερμανία φοβάμαι πολύ μεταχειρισμένα. Το FB marketplace είναι ΓΕΜΑΤΟ scams. 
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

image.png.cd1ad2752c7ba31611b177be519c0491.png

Στα 900 είναι η ΧΤΧ Γερμανία και από mindfactory. Πότε θα στρώσουν οι τιμές το ξέρει μόνο ο τζενσεν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...