Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 11 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 11 ώρες 14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Επιπλέον, στην προκειμένη περίπτωση, αν το ένα (ή και περισσότερα) από τα 6 "χοντρά" καλώδια στο 12vhpr δεν κάνει επαφή (=άπειρη αντίσταση) η κάρτα θα τραβήξει την ισχύ που χρειάζεται από τις υπόλοιπες (όποιες/όσες) γραμμές λειτουργούν ακόμα σωστά (ή σωστότερα), και με σταθερή την τάση (12V) σε όλες τις γραμμές... Η κουλαμάρα είναι και στα τροφοδοτικά, εδώ που τα λέμε. Έχουν συγκεκριμένο σχεδιασμό στην υποδοχή του 12vhpr, με μέγιστη ισχύ που θα δώσουν, άρα και με μέγιστα Amps. Υποχρεωτικά πρέπει να λειτουργούν και τα 6 χοντρά καλώδια (υποτίθεται), άρα θα έπρεπε να μοιράζουν ισότιμα τα amps σε όλα τα χοντρά, είτε η κάρτα ζητάει 20w είτε 600. Το να αφήνουν 20-25 amps από ένα μόνο χοντρό, είναι επικό φάουλ, ειδικά για τα χρήματα που ζητάνε. Αυτό είπα και 'γω, το PSU γιατί πετάει χαρταετό.. Κάποιος θα πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα πάντως, κανονικά πρέπει η NVIDIA με σωστό power delivery αλλά και το PSU θα πρέπει να κάνει load balance στα καλώδια όπως πρέπει. 1
Πέτρος Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 5 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Μα ο der8auer αυτό έδειξε, αρκεί 1 καλώδιο 12V να κάνει κύκλωμα και η κάρτα τροφοδοτείται κανονικά-κανονικότατα, άρα ούτε από τη μεριά του τροφοδοτικού υπάρχει κάποιος έλεγχος/ασφάλεια. Αλλά νομίζω ότι έτσι δούλευαν πάντα, δεν νομίζω ότι έχουν κάτι σε load balancing για τα κλασσικά PCIe / 12V EPS πχ. Για αυτό και γράφω "υποτίθεται" και "θα έπρεπε". Είναι απλά ντροπή σε τέτοιο κόστος να τα αφήνουν όλα στην τύχη τους. Ουσιαστικά ένα rail είναι στο τροφοδοτικό, το οποίο παραλληλίζεται στις άκρες του (εκεί που θα κουμπώσει το καλώδιο) και "σπάει" την ένταση στα 6, όταν λειτουργούν όλα σωστά. Αν τυχόν (ναι, τύχη φαίνεται να είναι) όλα πάνε καλά, η χ ένταση (με υποτιθέμενο ταβάνι τα 50Α για τα 600w του όλου καλωδίου) σπάει κανονικά στα 6 και είμαστε εντός προδιαγραφών. Αν κάτι κάπου δεν (και μπορούν πολλά να στραβώσουν), η ένταση θα μοιραστεί σε όλα (μισο)λειτουργούν. Κάποια στιγμή, κάτι κάπου θα τα παίξει. Τα κλασσικά PCIe είχαν ταβάνι τα 150w, για πολύ μικρότερη συνεπώς μέγιστη ένταση, με ίδια διατομή (ας πούμε ότι αυτός είναι ο βασικός παράγοντας) καλωδίων. Πόσα από τα καλώδια του 8πινου μεταφέρουν ένταση, αλήθεια?
Zaknafein Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 4 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Από το ινφο και στα δύο . Το bequiet δεν έχει να βλέπεις απευθείας του psu έτσι βλέπω της κάρτας.Το Corsair έχει και του psu να βλέπεις το οποίο συμβαδίζει με αυτό που μου δείχνει το ινφο στην κάρτα Μόλις τσέκαρα, αν κι εγώ έχω το 1000ρι, δεν ξέρω αν είναι ίδια πλατφόρμα με το 1500, μια από τα ίδια (11.8-11.9 σε load). Δεν με ανησυχεί, είναι εντός spec νομίζω. 1
Jts Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Το τροφοδοτικό load balancing δεν θα μπορούσε να κάνει εύκολα, θα χρειαζόταν έξτρα πλακέτα για να γίνει ας πούμε smart. Που βέβαια υπάρχουν μερικά που μετράνε νομίζω. Στην πλευρά της καρτας είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει. 2
Zaknafein Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πόσα από τα καλώδια του 8πινου μεταφέρουν ένταση, αλήθεια? 3 στο PCIe και 4 στο EPS. 1
Πέτρος Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Κάποιος θα πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα πάντως Αλλαγή προτύπου τροφοδοσίας, το πιο απλό. Καλά τα μικρά pcb στις κάρτες (κι εδώ που τα λέμε, το να πετάξεις 4 8πινα σε μια κάρτα είναι κάπως αστείο), αλλά προέχει η ασφάλεια. Μετά, πας σε πολύ πιο "ψαγμένα" τροφοδοτικά, τα οποία υποχρεωτικά θα στέλνουν τα amps (απόλυτα) ομότιμα στην κάθε χοντρή γραμμή, αλλιώς απλά δεν θα στέλνουν καθόλου και δεν θα λειτουργεί η κάρτα και τέλος. Έχουν βρει όλοι τα κορόιδα (δεν μορώ να το πω πιο ευγενικά) και χρεώνουν κερατιάτικα χωρίς στοιχειώδεις προδιαγραφές ουσίας. Τί να το κάνω το ovp/ocp κλπ, όταν τα σκας όλα μαζί ότι και να γίνει? Η πιθανότητα να γυρίσουμε σε ένα ταβάνι 350-400w στις κάρτες, ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού. 1
Jts Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Αλλαγή προτύπου τροφοδοσίας, το πιο απλό. Καλά τα μικρά pcb στις κάρτες (κι εδώ που τα λέμε, το να πετάξεις 4 8πινα σε μια κάρτα είναι κάπως αστείο), αλλά προέχει η ασφάλεια. Μετά, πας σε πολύ πιο "ψαγμένα" τροφοδοτικά, τα οποία υποχρεωτικά θα στέλνουν τα amps (απόλυτα) ομότιμα στην κάθε χοντρή γραμμή, αλλιώς απλά δεν θα στέλνουν καθόλου και δεν θα λειτουργεί η κάρτα και τέλος. Έχουν βρει όλοι τα κορόιδα (δεν μορώ να το πω πιο ευγενικά) και χρεώνουν κερατιάτικα χωρίς στοιχειώδεις προδιαγραφές ουσίας. Τί να το κάνω το ovp/ocp κλπ, όταν τα σκας όλα μαζί ότι και να γίνει? Η πιθανότητα να γυρίσουμε σε ένα ταβάνι 350-400w στις κάρτες, ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού. 2 12vhwpr χρειάζεται και όλα καλά. Οκ μπορεί και εκεί να συμβεί αλλά θα είναι μια στο εκατομμύριο που λέμε. 4070/ti δεν έχω δει να έχει καεί.
Πέτρος Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Jts είπε Το τροφοδοτικό load balancing δεν θα μπορούσε να κάνει εύκολα, θα χρειαζόταν έξτρα πλακέτα για να γίνει ας πούμε smart. Που βέβαια υπάρχουν μερικά που μετράνε νομίζω. Στην πλευρά της καρτας είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει. Το τροφοδοτικό έχει χώρο να τα κάνει αυτά, εύκολα. Είτε 3Α ζητάει η κάρτα, είτε 50, υποχρεωτικό σπάσιμο διά 6 (ή 3 ή 4, ανάλογα το καλώδιο/βύσμα). Ούτε balancing, ούτε τίποτα. Σπάσιμο της έντασης υποχρεωτικά πριν φτάσει στο θηλυκό του τροφοδοτικού, σε ίσα μέρη. Σταματάς να εξαρτάσαι από τις φίφες του κάθε πέτσινου, της κάθε Λίζας, του κάθε ΑΙΒ κλπ. Ελάχιστη υποχρεωτική προδιαγραφή ασφάλειας θα έπρεπε να είναι αυτή (για τα τροφοδοτικά πάντα), ειδικά αφού ανέβηκαν w+A σε κάθε καλώδιο. 8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε 3 στο PCIe και 4 στο EPS. Μια χαρά...Με τα τυπικά σε διατομή καλώδια σαν αυτά που έχει το 12vhpr περνάς άνετα ψηλά φορτία κι από τα "απλά" βύσματα...ούτε καν θα ιδρώσουν. Μάλλον κάποιοι βρήκαν τρόπο να στείλουν κόσμο να αλλάξει hw για να πουλάνε παπάντζες, ως συνήθως. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Πέτρος
Aten-Ra Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 16 minutes ago, Jts said: Κομπλέ! Απλά το λέω γιατί οι κάρτες όπως και τα περισσότερα ηλεκτρονικά δεν είναι καθαρά resistive load, έχουν και πυκνωτές και πηνία οπότε αυτή η εξίσωση(I = V/R )δεν λειτουργεί. I know , αλλά εδώ μιλάμε για το καλώδιο και το resistance στην συνδεση μέσα στο Plug του connector.
Πέτρος Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 2 λεπτά πριν, Jts είπε 2 12vhwpr χρειάζεται και όλα καλά. Οκ μπορεί και εκεί να συμβεί αλλά θα είναι μια στο εκατομμύριο που λέμε. 4070/ti δεν έχω δει να έχει καεί. Μα για τις μεγάλες μιλάμε πάντα, αυτές που ζητάνε υψηλή ισχύ (>500w).
Aten-Ra Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 14 minutes ago, Πέτρος said: Πόσα από τα καλώδια του 8πινου μεταφέρουν ένταση, αλήθεια? 3 1
Jts Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Μα για τις μεγάλες μιλάμε πάντα, αυτές που ζητάνε υψηλή ισχύ (>500w). Ναι γι'αυτό λέω οι μεγάλες θέλουν 2 12 vhpwr για να αφήσουν μεγαλύτερο περιθώριο στις *90 1
Πέτρος Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Μόλις τώρα, Jts είπε Ναι γι'αυτό λέω οι μεγάλες θέλουν 2 12 vhpwr για να αφήσουν μεγαλύτερο περιθώριο στις *90 Είναι μι αλύση, εννοείται, αλλά πάλι το πρόβλημα παραμένει στη ρίζα του (απλά γίνεται πιο σπάνιο). Αν υποθετικά μλκίζονται τα καλώδια/ακροδέκτες πάλι, πάλι θα περάσει η ένταση από 1-2 μόνο χοντρά, πάλι θα έχουμε τα ίδια. Εννοείται πέφτουν οι πιθανότητες, αλλά με το υποχρεωτικό split στο τροφοδοτικό που γράφω, απλά είναι αδύνατο να συμβεί.
Jts Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Είναι μι αλύση, εννοείται, αλλά πάλι το πρόβλημα παραμένει στη ρίζα του (απλά γίνεται πιο σπάνιο). Αν υποθετικά μλκίζονται τα καλώδια/ακροδέκτες πάλι, πάλι θα περάσει η ένταση από 1-2 μόνο χοντρά, πάλι θα έχουμε τα ίδια. Εννοείται πέφτουν οι πιθανότητες, αλλά με το υποχρεωτικό split στο τροφοδοτικό που γράφω, απλά είναι αδύνατο να συμβεί. Καλά αυτό είναι το ιδανικό, απλά αυτή η λύση με τα 2 μάλλον θα ήταν η πιο απλή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα