Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Αλλά πιστεύω ότι το καλώδιο είχε κλάσει .

Τα καλώδια πρέπει να θεωρούνται αναλώσιμα, λόγω σχεδιασμού. Στα 20-30 βάλε-βγάλε θέλουν αντικατάσταση ή κάθε 2 χρόνια πχ, είναι το βύσμα τέτοιο που προκαλούνται φθορές πανεύκολα.

@Psycho_Warhead Οι καλωδιάδες δεν φταίνε, δεν σχεδιάσανε αυτοί το πρότυπο. Είναι λάθος ο σχεδιασμός και κλασσικός φραγκοφονιάς ο πέτσινος έκοψε και τα shunt resistors στο PCB, οπότε η κάρτα δεν έχει τρόπο να αντιληφθεί το load imbalance, οπότε άμα λάχει μπορεί να έχεις 50 Α από 1 καλώδιο μόνο και δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου/ασφαλείας. Και η Astral ακόμα απλά σε ενημερώνει, δεν θα κόψει το ρεύμα αν κάτι πάει στραβά.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Η NVIDIA θα το ρίχνει στους καλωδιάδες και οι καλωδιάδες θα λένε το fail-αρε η NVIDIA..Τελικά φταίνε αμφότεροι με θύμα τον καταναλωτή. Περαστικά μας.

Δούλευε εξαρχής και μετά τα έφτυσε ή από την αρχή είχε θέμα ; 

Στην αρχή την έβαλα με το χταπόδι.Επειδξ δεν μου άρεσε οπτικα έβαλα μετά τις Corsair. Το είχα έτσι για δύο μέρες που έτρεξα και αυτά τα δύο τρία Μπεντς.Οταν έκανα εγκατάσταση το asus gpu tweak είδα ότι είχε στο osd να βλέπεις και live τα amp του κάθε πιν.Εκει που βάζω cp2077 να δω τα ρολόγια τα σταθερά της κάρτας . Μου βαράει power warning. Εκεί πήρα χαμπάρι ότι είχε θέμα το καλώδιο. Μου βαραγε στο 5 πίνακι με κόκκινο χρώμα. Εάν δεν πέρναγα το tweak δεν θα το έπαιρνα χαμπάρι 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Όταν δεν κάνει καλή επαφή μειώνεται η αντίσταση δεν μεγαλώνει,

=  V/R  , όσο μικραίνει η αντίσταση μεγαλώνει το Ι ,  αφού το V παραμένει σταθερό στα 12V

Αυτό θα γίνει μόνο αν σε αυτά τα δυο καλώδια δεν έκανε καλή επαφή μέσα στο klip, αν αυτό εννοούσατε οκ συμφωνώ.

βασικα αυτο εννουσα αλλα δεν το διατιπωσα σωστα το ειπα πολυ βιαστικα. αλλα ναι σωστα καταλαβες

ας το εξηγησω ομως καλυτερα. οταν εχεις ενα βύσμα και δεν κανει καλη επαφη αυξανεται η αντισταση με αποτελεσμα να μην μπορει να φτασει στην απεναντι μερια το Χ ρευμα που θελει η καρτα, αυτο εχει ως αποτελεσμα να προσπαθει να στειλει περισσοτερο ρευμα ωστε να φτασει το ζητουμενο. οσο μεγαλυτερη αντισταση τοσο περισσοτερο ρευμα τραβαει για να μπορεσει να ξεπερασει το εμποδιο της αντιστασης, με αποτελεσμα υπερθερμανση κλπ κλπ

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Τα καλώδια πρέπει να θεωρούνται αναλώσιμα, λόγω σχεδιασμού. Στα 20-30 βάλε-βγάλε θέλουν αντικατάσταση ή κάθε 2 χρόνια πχ, είναι το βύσμα τέτοιο που προκαλούνται φθορές πανεύκολα.

@Psycho_Warhead Οι καλωδιάδες δεν φταίνε, δεν σχεδιάσανε αυτοί το πρότυπο. Είναι λάθος ο σχεδιασμός και κλασσικός φραγκοφονιάς ο πέτσινος έκοψε και τα shunt resistors στο PCB, οπότε η κάρτα δεν έχει τρόπο να αντιληφθεί το load imbalance, οπότε άμα λάχει μπορεί να έχεις 50 Α από 1 καλώδιο μόνο και δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου/ασφαλείας. Και η Astral ακόμα απλά σε ενημερώνει, δεν θα κόψει το ρεύμα αν κάτι πάει στραβά.

Το καλώδιο της corsair το είχα βάλει ,βγάλει σε κάρτα δυο τρεις φορές. Πιθανόν να είχε θέμα εξαρχής η το παρουσίασε πολύ γρήγορα αλλά δεν το είχα πάρει χαμπαρι

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Μου βαράει power warning. Εκεί πήρα χαμπάρι ότι είχε θέμα το καλώδιο. Μου βαραγε στο 5 πίνακι με κόκκινο χρώμα. Εάν δεν πέρναγα το tweak δεν θα το έπαιρνα χαμπάρι 

μεγαλη μαγκια αυτο της αστραλ, βεβαια θελει και 1.5κ παραπανω σαν καρτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

βασικα αυτο εννουσα αλλα δεν το διατιπωσα σωστα το ειπα πολυ βιαστικα. αλλα ναι σωστα καταλαβες

ας το εξηγησω ομως καλυτερα. οταν εχεις ενα βύσμα και δεν κανει καλη επαφη αυξανεται η αντισταση με αποτελεσμα να μην μπορει να φτασει στην απεναντι μερια το Χ ρευμα που θελει η καρτα, αυτο εχει ως αποτελεσμα να προσπαθει να στειλει περισσοτερο ρευμα ωστε να φτασει το ζητουμενο. οσο μεγαλυτερη αντισταση τοσο περισσοτερο ρευμα τραβαει για να μπορεσει να ξεπερασει το εμποδιο της αντιστασης, με αποτελεσμα υπερθερμανση κλπ κλπ

Επιπλέον, στην προκειμένη περίπτωση, αν το ένα (ή και περισσότερα) από τα 6 "χοντρά" καλώδια στο 12vhpr δεν κάνει επαφή (=άπειρη αντίσταση) η κάρτα θα τραβήξει την ισχύ που χρειάζεται από τις υπόλοιπες (όποιες/όσες) γραμμές λειτουργούν ακόμα σωστά (ή σωστότερα), και με σταθερή την τάση (12V) σε όλες τις γραμμές...

Η κουλαμάρα είναι και στα τροφοδοτικά, εδώ που τα λέμε. Έχουν συγκεκριμένο σχεδιασμό στην υποδοχή του 12vhpr, με μέγιστη ισχύ που θα δώσουν, άρα και με μέγιστα Amps. Υποχρεωτικά πρέπει να λειτουργούν και τα 6 χοντρά καλώδια (υποτίθεται), άρα θα έπρεπε να μοιράζουν ισότιμα τα amps σε όλα τα χοντρά, είτε η κάρτα ζητάει 20w είτε 600.

Το να αφήνουν 20-25 amps από ένα μόνο χοντρό, είναι επικό φάουλ, ειδικά για τα χρήματα που ζητάνε.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Όταν δεν κάνει καλή επαφή μειώνεται η αντίσταση δεν μεγαλώνει,

=  V/R  , όσο μικραίνει η αντίσταση μεγαλώνει το Ι ,  αφού το V παραμένει σταθερό στα 12V

Αυτό θα γίνει μόνο αν σε αυτά τα δυο καλώδια δεν έκανε καλή επαφή μέσα στο klip, αν αυτό εννοούσατε οκ συμφωνώ.

Αντίσταση τα καλώδια δεν έχουν αρκετή για να μειώσουν το ρεύμα που ζητάει η κάρτα.

Τα κυκλώματα είναι πιο πολύπλοκα από το I=V/R. Το ρεύμα που ζητάει η κάρτα δεν προκύπτει από αυτή την εξίσωση.

Αν βάλεις το καλώδιο σε τροφοδοτικό  που μπορεί να δώσει όσο ρεύμα ζητήσεις ακόμα και στα 12V  θα λιώσει κατευθείαν γιατί θα περάσουν παρά πολλά Amps αφού το καλώδιο έχει πολύ μικρή αντίσταση

Όταν δεν κάνει καλή επαφή αυξάνεται η αντίσταση και αυξάνεται η ένταση (Ι σε amps) στα υπόλοιπα καλώδια.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης κάτι άλλο που είδα σήμερα.

Το Corsair το 1500ρι που έχω στην 5090 η 12αρα πέφτει μέχρι 11.8v .  Αντίστοιχα το bequiet 1500ρι που έχω στην 4090 με native καλώδιο.Η 12αρα δεν πέφτει κάτω από 12. Αυτό σε σενάρια λοαντ 

Κάι τα δύο psu platinum

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Επίσης κάτι άλλο που είδα σήμερα.

Το Corsair το 1500ρι που έχω στην 5090 στην 12αρα πέφτει μέχρι 11.8v . Αντίστοιχα το bequiet 1500ρι που έχω στην 4090 με native καλώδιο.Η 12αρα δεν πέφτει κάτω από 12. 

Κάι τα δύο psu platinum

απο που το κοιτας αυτο?

Δημοσ.
3 minutes ago, Jts said:

Αντίσταση τα καλώδια δεν έχουν αρκετή για να μειώσουν το ρεύμα που ζητάει η κάρτα.

Τα κυκλώματα είναι πιο πολύπλοκα από το I=V/R. Το ρεύμα που ζητάει η κάρτα δεν προκύπτει από αυτή την εξίσωση.

Αν βάλεις το καλώδιο σε τροφοδοτικό  που μπορεί να δώσει όσο ρεύμα ζητήσεις ακόμα και στα 12V  θα λιώσει κατευθείαν γιατί θα περάσουν παρά πολλά Amps αφού το καλώδιο έχει πολύ μικρή αντίσταση

Όταν δεν κάνει καλή επαφή αυξάνεται η αντίσταση και αυξάνεται η ένταση (Ι σε amps) στα υπόλοιπα καλώδια.

Ναι έχεις δίκιο το διόρθωνα όσο έγραφες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Το καλώδιο της corsair το είχα βάλει ,βγάλει σε κάρτα δυο τρεις φορές. Πιθανόν να είχε θέμα εξαρχής η το παρουσίασε πολύ γρήγορα αλλά δεν το είχα πάρει χαμπαρι

Αυτό είναι και το πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει οπτικός έλεγχος που μπορείς να κάνεις... Εγώ όταν το πήρα ψιλο-απόρησα, λέω σε τέτοιο ψιλολόι θα περνάνε 40Α; Μέχρι και κουτί άλλαξα γιατί φοβήθηκα την γωνία που έκανε για να κλείσει το πλαϊνό του Ο11 + ότι ζεσταινόταν πολύ.

Ήμουν έτοιμος να λυγίσω κι εγώ για παραγγελία Ventus, αλλά με αυτό το θέμα έκανα πίσω, κάπου λέω όπα, δεν κάνω babysitting σε αμάξι/μηχανή, δεν θα αρχίσω τώρα με μια GPU. Και καλή η Αστραλέζα, αλλά είναι εκτός budget κ δεν θέλω επουδενί να πουλήσω την 4090 για να μείνω εντός, ειδικά όσο η προσφορά είναι whatever.

Για το τροφοδοτικό, με τι μετράς τάση; Ή λες απλά του HWinfo τι δείχνει;

3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Υποχρεωτικά πρέπει να λειτουργούν και τα 6 χοντρά καλώδια (υποτίθεται), άρα θα έπρεπε να μοιράζουν ισότιμα τα amps σε όλες τα χοντρά, είτε η κάρτα ζητάει 20w είτε 600.

Μα ο der8auer αυτό έδειξε, αρκεί 1 καλώδιο 12V να κάνει κύκλωμα και η κάρτα τροφοδοτείται κανονικά-κανονικότατα, άρα ούτε από τη μεριά του τροφοδοτικού υπάρχει κάποιος έλεγχος/ασφάλεια. Αλλά νομίζω ότι έτσι δούλευαν πάντα, δεν νομίζω ότι έχουν κάτι σε load balancing για τα κλασσικά PCIe / 12V EPS πχ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ναι έχεις δίκιο το διόρθωνα όσο έγραφες

Κομπλέ! Απλά το λέω γιατί οι κάρτες όπως και τα περισσότερα ηλεκτρονικά δεν είναι καθαρά resistive load, έχουν και πυκνωτές και πηνία οπότε αυτή η εξίσωση(I = V/R )δεν λειτουργεί.

Η σημαντική είναι η P=I²R για τις απώλειες και το ποσό ζεσταίνεται το καλώδιο.

50Α θα περάσουν όπως και να έχει στα 12V, γιατί για να φτάσεις αντίσταση ώστε να μειωθεί το ρεύμα που περνάει θα έχει λιώσει το καλώδιο προπολού.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Αυτό είναι και το πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει οπτικός έλεγχος που μπορείς να κάνεις... Εγώ όταν το πήρα ψιλο-απόρησα, λέω σε τέτοιο ψιλολόι θα περνάνε 40Α; Μέχρι και κουτί άλλαξα γιατί φοβήθηκα την γωνία που έκανε για να κλείσει το πλαϊνό του Ο11 + ότι ζεσταινόταν πολύ.

Ήμουν έτοιμος να λυγίσω κι εγώ για παραγγελία Ventus, αλλά με αυτό το θέμα έκανα πίσω, κάπου λέω όπα, δεν κάνω babysitting σε αμάξι/μηχανή, δεν θα αρχίσω τώρα με μια GPU. Και καλή η Αστραλέζα, αλλά είναι εκτός budget κ δεν θέλω επουδενί να πουλήσω την 4090 για να μείνω εντός, ειδικά όσο η προσφορά είναι whatever.

Για το τροφοδοτικό, με τι μετράς τάση; Ή λες απλά του HWinfo τι δείχνει;

Μα ο der8auer αυτό έδειξε, αρκεί 1 καλώδιο 12V να κάνει κύκλωμα και η κάρτα τροφοδοτείται κανονικά-κανονικότατα, άρα ούτε από τη μεριά του τροφοδοτικού υπάρχει κάποιος έλεγχος/ασφάλεια. Αλλά νομίζω ότι έτσι δούλευαν πάντα, δεν νομίζω ότι έχουν κάτι σε load balancing για τα κλασσικά PCIe / 12V EPS πχ.

Από το ινφο και στα δύο . Το bequiet δεν έχει να βλέπεις απευθείας του psu έτσι βλέπω της κάρτας.Το Corsair έχει και του psu να βλέπεις το οποίο συμβαδίζει με αυτό που μου δείχνει το ινφο στην κάρτα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...