Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω επίσης απορία αν όλα αυτά τα 12vhpwr connectors έχουν διαφορετικό supplier, αφού είδαν ότι έχουν κάποιες διαφορές μεταξύ κατασκευαστών.

• Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

οχι ακριβως. μακαρι να ηταν ετσι

αν δεις στο βιντεο του der8auer το πρωτο καλωδιο που τραβαγε 23amp απο 2 καλωδια, ηταν το μαμα καλωδιο της Corsair απο το ax1600. μετα απλα πηρε παλι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο καλωδιο απλα καινουριο και δουλευε κομπλε χωρις να τραβαει 23αμπ απο μονο 2 πιν

αντε βγαλε ακρη

Αν είναι έτσι, τότε.

1. Και οι PSU κατασκευαστές φτιάχνουν παπάτζες καλώδια και καλή τύχη να πέσεις σε σωστό.

2. Το καλώδιο τρώει degrade με τον καιρό και δουλεύει αλλοπρόσαλλα

Το ερώτημα είναι το εξής. Γιατί το τροφοδοτικό δεν έχει έλεγχο στο τι δίνει απ' το 12VHPWR/12v-2x6 ώστε να μην ξεπερνάει τα 9.5Α ανεξαρτήτως καλωδίου ; Ή μήπως τα ATX 3.0/3.1 τροφοδοτικά που έχουν native υποστήριξη για 12VHPWR/12v-2x6 το κάνουν ;

Η Corsair αν δεν έχει native σου δίνει καλώδιο που είναι από 2x8 -> 16pin, οπότε εκεί δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό που λέω.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό υπέθεσα από τα βίντεο που είδα από προχθές/εχθές. Είναι θέμα ποιοτικού ελέγχου των καλωδίων και επειδή πλέον τραβάνε οριακά τα καλώδια αν ένα δεν είναι σωστά φτιαγμένο μπορεί να συμβεί το κακό ανά πάσα στιγμή. Γελάω πραγματικά με το καλώδιο που είχε ο jay από Corsair. Eλεος ρε Corsair π.χ

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Όχι δεν είναι θέμα κουμπώματος. Και το ένα και το άλλο, ο Der8 τα κούμπωσε άψογα. Το ένα καλώδιο είχε uneven power distribution και το άλλο ήταν κομπλέ.

Άρα, η NVIDIA εννοείται ότι φταίει που δεν συνέχισε με το power delivery της 3090Ti στις 40/50, ΑΛΛΑ στο εργαστήριό τους προφανώς οι δοκιμές έγιναν με επίσημα καλώδια PSU κατασκευαστών και όχι με παπάτζες τρίτων.

Άρα πάμε σε αυτό που έλεγα εξαρχής, χρησιμοποιούμε το καλώδιο του PSU κατασκευαστή και όχι third-party και μια χαρά.

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι μια χαρά, αν κάποιο pin είναι πιο πίσω (είτε γιατί δεν περνά από QC είτε είναι χρησιμοποιημένο και έχει πάει πιο πίσω από "κακή" σύνδεση) τότε έχεις πρόβλημα.

Το θέμα για μένα είναι γιατί η nvidia συνεχίζει να ζητά ρεύμα και να τρέχει κανονικά ακόμα και με 2 !!! καλώδια και σε δεύτερη φάση γιατί κάποιο τροφοδοτικό να συνεχίσει να παρέχει τόσα A σε ένα καλώδιο, double fail και ίσως πρέπει να πάμε πίσω στο πρότυπο και σε αυτούς που το σχεδίασαν (nvidia ?) .

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Havik είπε

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι μια χαρά, αν κάποιο pin είναι πιο πίσω (είτε γιατί δεν περνά από QC είτε είναι χρησιμοποιημένο και έχει πάει πιο πίσω από "κακή" σύνδεση) τότε έχεις πρόβλημα.

Το θέμα για μένα είναι γιατί η nvidia συνεχίζει να ζητά ρεύμα και να τρέχει κανονικά ακόμα και με 2 !!! καλώδια και σε δεύτερη φάση γιατί κάποιο τροφοδοτικό να συνεχίσει να παρέχει τόσα A σε ένα καλώδιο, double fail και ίσως πρέπει να πάμε πίσω στο πρότυπο και σε αυτούς που το σχεδίασαν (nvidia ?) .

Εντάξει είπαμε η NVIDIA ό,τι να 'ναι..Έβαλε το καλό power delivery στην 3090Ti των 1999$ και μετά στα @@ της. Θα το επαναφέρουν θεωρώ στην επόμενη γενιά μετά τον ντόρο που έχει γίνει.

Άρα πρέπει στο καλώδιο που έχουμε να τσεκάρουμε ότι τα pins είναι όλα στην ίδια ευθεία..Ε ρε τι ζούμε σε 2-3Κ προϊόντα..

7 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Αυτό υπέθεσα από τα βίντεο που είδα από προχθές/εχθές. Είναι θέμα ποιοτικού ελέγχου των καλωδίων και επειδή πλέον τραβάνε οριακά τα καλώδια αν ένα δεν είναι σωστά φτιαγμένο μπορεί να συμβεί το κακό ανά πάσα στιγμή. Γελάω πραγματικά με το καλώδιο που είχε ο jay από Corsair. Eλεος ρε Corsair π.χ

Τίποτα θέλει να τσεκάρεις το καλώδιο ότι έχει ίσια/ευθεία pins 🤣

• Sad 1
Δημοσ.
23 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Όχι δεν είναι θέμα κουμπώματος. Και το ένα και το άλλο, ο Der8 τα κούμπωσε άψογα. Το ένα καλώδιο είχε uneven power distribution και το άλλο ήταν κομπλέ.

Δεν γίνεται αυτό, ότι και καλώδιο να βάλεις αν η πυγή σου δίνει 20 Α θα πάρεις 20 Α και στο ένα και στο άλλο καλώδιο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Άρα πρέπει στο καλώδιο που έχουμε να τσεκάρουμε ότι τα pins είναι όλα στην ίδια ευθεία..Ε ρε τι ζούμε σε 2-3Κ προϊόντα..

Δεν είναι μόνο αυτό, που ξέρεις ότι όντως κάνουν καλή επαφή όλα τα pins και στις 2 συνδέσεις; Ή ακόμα κ εσωτερικά στον κοννέκτορα. Αυτό μόνο με load monitoring θα το δεις, που καμία πλην Astral δεν έχει.

Μιλάμε για omega fail σε επίπεδο σχεδιασμού ή για κλασσικό bean counting shortcut, take your pick.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

1. Και οι PSU κατασκευαστές φτιάχνουν παπάτζες καλώδια και καλή τύχη να πέσεις σε σωστό.

ω ναι. περαστικα μας

14 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

2. Το καλώδιο τρώει degrade με τον καιρό και δουλεύει αλλοπρόσαλλα

ανετα θα μπορουσε

14 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το ερώτημα είναι το εξής. Γιατί το τροφοδοτικό δεν έχει έλεγχο στο τι δίνει απ' το 12VHPWR/12v-2x6 ώστε να μην ξεπερνάει τα 9.5Α ανεξαρτήτως καλωδίου ; Ή μήπως τα ATX 3.0/3.1 τροφοδοτικά που έχουν native υποστήριξη για 12VHPWR/12v-2x6 το κάνουν ;

Η Corsair αν δεν έχει native σου δίνει καλώδιο που είναι από 2x8 -> 16pin, οπότε εκεί δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό που λέω.

μακαρι να γινοταν και κανονικα θα επρεπε αλλα δεν γινεται κατι τετοιο. ειναι θεμα design τροφοδοτικου. αν και θεωρω πολυ πιο δυσκολο να γινει αυτο παρα να εφτιαχνε σωστα το κυκλωμα τροφοδοσίας της 4090/5090

11 λεπτά πριν, Havik είπε

ποσο μα ποσο συμφωνω!

επισης, υπαρχει η απαιτηση απο το βισμα να εχει μηδενικες ανοχες για να λειτουργησει σωστα. πραγμα το οποιο ειναι αδυνατον για ενα βισμα που αποτελειται απο πλαστικο που μεσα του φωλιαζει  ενα συρματακι

4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν γίνεται αυτό, ότι και καλώδιο να βάλεις αν η πυγή σου δίνει 20 Α θα πάρεις 20 Α και στο ένα και στο άλλο καλώδιο.

κανεις μεγαλο λαθος. δεν λειτουργει ετσι. αυτο που λες ισχυει για την ταση. τα αμπερ θα στα δωσει αναλογα με την ζητηση. και οταν κατι δεν κανει καλη επαφη αυξανεται η αντισταση αρα ζηταει και περισσοτερα αμπερ. απλα ηλεκτρονικα ειναι

• Like 1
Δημοσ.

Με λίγα λόγια, δεν παίζει ρόλο το PSU, παίζει ρόλο το καλώδιο..Και καλή τύχη αν τυχόν φάει degrade με τον καιρό ή αν είναι εξαρχής ελαττωματικό και ξεκινήσεις το RMA..Δεν φτάνει που το έλουσε η NVIDIA, το λούζουν ΚΑΙ οι κατασκευαστές.

Χαχαχα, σε προϊόν 3Κ+ ξαναλέω..

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

το θεμα δεν ειναι ποσα θα ζητησει αλλα πως θα μοιραστουν ,οταν δεν εχεις κατι να μοιραζει τοτε θα περασουν απο οπου ειναι πιο "ευκολα" 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ με το καλώδιο της Corsair 2 σε 1 είχα θέμα .Αλλά πιστεύω ότι το καλώδιο είχε κλάσει .Το είχα πάρει τότε με την 2η 4090 και είχε φάει και γκάζια στην hof. Μου ήρθε το νέο της Corsair gen 5 αλλά ακόμα δεν το έχω βάλει και δεν ξέρω εάν το βάλω μιας και με το χταπόδι μετράει σωστά τα αμπς στο κάθε πιν.Φοβαμαι μην βάλω το καινούριο και μου κάνει καμία πατάτα και μετά πρέπει να λύνω πάλι psu να ξαναβάλω τα 4 σε χταποδι.

Φίλου η αστραλ με ίδιο psu αλλά με καινούριο καλώδιο 2 σε 1 δουλεύει μια χαρα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Η NVIDIA θα το ρίχνει στους καλωδιάδες και οι καλωδιάδες θα λένε το fail-αρε η NVIDIA..Τελικά φταίνε αμφότεροι με θύμα τον καταναλωτή. Περαστικά μας.

2 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Εγώ με το καλώδιο της Corsair 2 σε 1 είχα θέμα .Αλλά πιστεύω ότι το καλώδιο είχε κλάσει .Το είχα πάρει τότε με την 2η 4090 και είχε φάει και γκάζια στην hof. Μου ήρθε το νέο της Corsair gen 5 αλλά ακόμα δεν το έχω βάλει και δεν ξέρω εάν το βάλω μιας και με το χταπόδι μετράει σωστά τα αμπς στο κάθε πιν.Φοβαμαι μην βάλω το καινούριο και μου κάνει καμία πατάτα και μετά πρέπει να λύνω πάλι psu να ξαναβάλω τα 4 σε χταποδι.

Φίλου η αστραλ με ίδιο psu αλλά με καινούριο καλώδιο 2 σε 1 δουλεύει μια χαρα.

Δούλευε εξαρχής και μετά τα έφτυσε ή από την αρχή είχε θέμα ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

39 minutes ago, mandragoraSCR said:

κανεις μεγαλο λαθος. δεν λειτουργει ετσι. αυτο που λες ισχυει για την ταση. τα αμπερ θα στα δωσει αναλογα με την ζητηση. και οταν κατι δεν κανει καλη επαφη αυξανεται η αντισταση αρα ζηταει και περισσοτερα αμπερ. απλα ηλεκτρονικα ειναι

Όταν δεν κάνει καλή επαφή μειώνεται η αντίσταση δεν μεγαλώνει,

=  V/R  , όσο μικραίνει η αντίσταση μεγαλώνει το Ι ,  αφού το V παραμένει σταθερό στα 12V

Αυτό θα γίνει μόνο αν σε αυτά τα δυο καλώδια δεν έκανε καλή επαφή μέσα στο klip, αν αυτό εννοούσατε οκ συμφωνώ.

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...