Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει εμμονή η nv με το πριζάκι.

Χρειαζόταν και το real estate για τα μικρά pcb των fe οπότε τα 2 πριζάκια για τις fe δεν.

Οι aibs πλην hof θα μπορούσαν να βάζουν 2 πριζάκια αλλά φαντάζομαι δε ήθελαν να μπλέξουν τους χρήστες με τα cables.

To 1 θα πήγαινε native το άλλο σε pcie κτλ.

Σου λέει λεφτά έχουν ας πάρουν μια αμπεροτσιμπίδα για monitoring και έναν πυροσβεστήρα αν παίξει τίποτα.

• Like 1
  • Haha 2
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Όχι έλιωσε το καλώδια της be quiet και από τις 2 μεριές δηλαδή και στην κάρτα και στο τροφοδοτικό, το χταπόδι κάνα μηνα το είχα πάνω δεν έβγαλε κάτι

Εμένα στην 4090 έλιωσε εσωτερικά το ίδιο το καλώδιο της cablemod ευτυχώς χωρίς ζημιά σε psu ή κάρτας...από όταν έβαλα το μαμά της seasonic του thor που έχω κομπλέ ακόμα και σήμερα.

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3
Δημοσ.

Εμένα αν συνέβαινε αυτό και να μην είχε φαινομενικά ζημιά το PSU ή η κάρτα, θα έκανα RMA και στα δύο. Και μετά δεν θα αγόραζα ξανά κάρτα με πάνω από 400W TDP.

• Like 2
Δημοσ.
57 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Σιγά τη διαφορά που έχει το Gold με το Platinum ή το Titanium..Διαφορές που δεν παίζει να δεις στον λογαριασμό ρεύματος. Προσωπικά είμαι σε Platinum και το θεωρώ υπέραρκετό.

Ναι αλλά αν έχεις κάναν intel 14900Κ να τραβάει 400+ , βάλε και την 5090 με 600+ και τα λοιπά, φτάνεις τα 1200 , οπότε λες ας πάω σε 1500άρι...

Για το λογαριασμό ψιλοαδιάφορο, γιατί το efficiency θα το αποσβέσεις σε καμιά 10ετία αλλά τα εξτρά watt τα θες για να'σαι ΟΚ σε κάνα spike και να μην αγκομαχά κιόλας το PSU στο 90%.

Εγώ έχω καινούργιο(2024) titanium 1000άρι και τώρα με την 5090 (καλοκαίρι θα την έχω) είπα μλκια που δεν πήρα 1200άρι, παρότι είμαι με 7800X3D.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Teddy77 είπε

Ναι αλλά αν έχεις κάναν intel 14900Κ να τραβάει 400+ , βάλε και την 5090 με 600+ και τα λοιπά, φτάνεις τα 1200 , οπότε λες ας πάω σε 1500άρι...

Για το λογαριασμό ψιλοαδιάφορο, γιατί το efficiency θα το αποσβέσεις σε καμιά 10ετία αλλά τα εξτρά watt τα θες για να'σαι ΟΚ σε κάνα spike και να μην αγκομαχά κιόλας το PSU στο 90%.

Εγώ έχω καινούργιο(2024) titanium 1000άρι και τώρα με την 5090 (καλοκαίρι θα την έχω) είπα μλκια που δεν πήρα 1200άρι, παρότι είμαι με 7800X3D.

Γιατί να τραβήξει ο 14900Κ 400W ;

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Αυτά τα 400w+ σε ιντελ είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Μην τα γράφετε ρε σεις εδώ μέσα.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι αλλά όλα τα psu μπορούν να δώσουν το διπλάσιο της ονομαστικής τους ισχύς για λίγο χρονικό διάστημα εφόσον απαιτηθεί από το σύστημα(spikes).  πχ

"Even if the graphics card demands excessive power for a short time: Straight Power 12 1500W handles power excursions up to double its rated power with ease."

Δημοσ.
6 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Γιατί να τραβήξει ο 14900Κ 400W ;

Ε οι μερακλήδες που βγάζουν τα power limits και κάνουν overclock τα φτάνουν τα 400, χωρίς μεγάλη δυσκολία, ειδικά σε spikes

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Teddy77 είπε

Ε οι μερακλήδες που βγάζουν τα power limits και κάνουν overclock τα φτάνουν τα 400, χωρίς μεγάλη δυσκολία, ειδικά σε spikes

Ούτε με custom WC δεν τα ψύχεις τα 400W, δεν φτάνει κανένας εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Και μονο που μας βάζουν σε αυτή τη διαδικασία Νίκο για εμενα είναι τεράστιο foul... 5090 είχα σκοπό να τσιμπήσω αλλα με αυτά που βλέπω από εμενα τόσα λεφτά δε παίρνουν, 5070τι αλλιώς 9070xt και να παν να μαμηθουν

κατσε να το κανω ενα Print screen αυτο 

• Haha 19
Δημοσ.

Μέχρι 300W πάει ο 14900k, οπότε με 5090 άντε να θες 1200W. Που και πάλι σε πραγματική χρήση δεν θα τρέχουν ποτέ στο μέγιστο και τα 2 ταυτόχρονα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ούτε με custom WC δεν τα ψύχεις τα 400W, δεν φτάνει κανένας εκεί.

Υπαρχει μια μεγαλη διαφορα στα watt πριν το vrm και μετα ,αν ας πουμε εισαι με powelimits off και τρεχεις cb και βλεπεις 300watt ,τα watt που τραβαει απο το τροφοδοτικο ανετα φτανουν τα 400 , βεβαια αυτο δεν ειναι Gaming σεναριο. 

Ολοι βλεπουν τι τους δειχνει οτι καταναλωνει το cpu αλλα δεν ειναι ετσι, οσο ανεβαινουν τα watt παει περιπατο το efficiency του Vrm και τρωει τα κερατα του ,καποιος που εχει μητρικη με ενδειξη vr in και vr out μπορει να το τσεκαρει και παλι θα λεει λιγοτερα απο οτι πραγματικα τραβαει απο το Psu. Θελει μετρημα απο το eps για να μετρησεις σωστα 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Εγώ πήρα ένα Super Flower 1300άρι για να είμαι έτοιμος για τις 5090. Στο κουτί έχει μείνει, ούτε ζελατίνα δεν έχω σκίσει. Το βλέπω να μένει εκεί για καιρό ακόμα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Υπαρχει μια μεγαλη διαφορα στα watt πριν το vrm και μετα ,αν ας πουμε εισαι με powelimits off και τρεχεις cb και βλεπεις 300watt ,τα watt που τραβαει απο το τροφοδοτικο ανετα φτανουν τα 400 , βεβεαια αυτο δεν ειναι Gaming σεναριο 

100W απώλειες δεν έχεις, αλλά μπορεί ένα 10% να έχεις. Αλλιώς θα ήθελες active cooling και στα vrms.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Jts είπε

100W απώλειες δεν έχεις, αλλά μπορεί ένα 10% να έχεις. Αλλιώς θα ήθελες active cooling και στα vrms.

ανετα φτανουν το 30% , εχω δει στον  14700Κ σχεδον  330 vr in 253 vr out σε Y cruncher 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...