Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Καλά, δε θα κάνουμε και διαγωνισμό ηλικίας. Λιγότερο από δεκαετία με περνάς.

Άρα πως και δε θυμάσαι τι γινότανε το 2021; Είχαν ανοίξει και ιστότοποι που, με το αζημίωτο, εντόπιζαν διαθέσιμες GPUs σε διάφορα διαδικτυακά καταστήματα ανά τον κόσμο.

Εντωμεταξύ κάθε νέα γενιά γίνετε ακριβώς το ίδιο τι συζητάμε τώρα, ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει καν όλες οι κάρτες... οποιος την θέλει τώρα και είναι τόσο ανυπόμονος ας πληρώσει κερατιάτικα, ούτε ο azazil θα χαλάσει την πιάτσα που πήρε ούτε ο φίλος που έπαιρνε κάθε μέρα τηλ στο πλαίσιο... σιγά σιγά θα βγούν κάρτες και οι τιμές θα ομαλοποιηθούν

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Καλά, δε θα κάνουμε και διαγωνισμό ηλικίας. Λιγότερο από δεκαετία με περνάς.

Άρα πως και δε θυμάσαι τι γινότανε το 2021; Είχαν ανοίξει και ιστότοποι που, με το αζημίωτο, εντόπιζαν διαθέσιμες GPUs σε διάφορα διαδικτυακά καταστήματα ανά τον κόσμο.

Και τωρα έχει τετοια.. Websites, youtube channels, telegram/discord groups..

Δημοσ.

Πριν καιρό είχα ποσταρει εδώ ένα μήνυμα ανησυχίας όσο αφορά τα watts που θα περνάνε από ένα καλώδιο, και ότι με κανει να αισθάνομαι uncomfortable όλο αυτό.

Δηλαδή πως θα γινόταν να μην ψήνεται η καρτα ή το ίδιο το cable με αυτό ρευμα που περνάει; 

Οι άλλες να μην έχουν θέμα, FE κανείς από εμάς δεν θα ακουμπούσε ούτως ή άλλως.

Δεν μας έφτανε το ποσό underwhelming γενιά αποδείχτηκε η Fakewell, δεν μας φτάνει το άγνωστο όσο αφορά την διαθεσιμότητα και προφανώς τις τιμές, να έχεις και αυτή την έννοια αν κάποτε παραλάβεις...

Δημοσ.
27 minutes ago, Psycho_Warhead said:

how-nvidia-made-the-12vhpwr-connector-ev

Αυτό παντως που μου ήρθε στο μυαλό με αυτή τη φώτο είναι το εξής σχεδον κανεις από όλους μας που αγοράζουμε τέτοιες κάρτες ( και κινητά κια και και ) δεν αγοράζουμε έναν πυροσβεστηρα γιατί είναι ακριβοί..(οι πυροσβεστηρες )

Και είναι χρήσιμο 100%

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

how-nvidia-made-the-12vhpwr-connector-ev

Μετά το FG(flame generation) ήρθε το MFG(multiple flame generation)

Κλεμμένο, αλλά καλό!

• Haha 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα περισσοτερα λιωμενα που εχω δει ειναι σε FE. Πραγματικα αναρωτιεμαι γιατι καποιοι κανουν σαν τρελοι για αυτο το χαλι με τις τρελες θερμοκρασιες και τα 1000 προβληματα. Θα προτιμουσα και pny η palit αντι γι αυτην. Οποιαδηποτε aib ειναι κατα τη γνωμη μου μακραν καλυτερη. 

Εγω παντως μεχρι τωρα εχω δει 68 βαθμους στο καλωδιο. Εχω αισθητηρα και στο καλωδιο και στο connector. Κοιτα που στο τελος θα βαλω και τη flir που εχω απο σκαφος να μετραει μονιμα για να δουμε κατα ποσο ισχυει ολο αυτο. 

Την καρτα σε stress test και τη flir μαζι με τους αισθητηρες. Μηπως επειδη φτανει στα ορια του η εξοδος του τροφοδοτικου λογω μεγεθους ψηνεται το καλωδιο? Εχω το χταποδι και παιρνω απο 4 διαφορετικα pci express με 4 διαφορετικα καλωδια. 

Επεξ/σία από DIM1000
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το PSU είναι το θέμα γιατί στο καλώδιο και η FE 80 είχε αλλά στο PSU πήγε 150..

Το φανταστηκα. Ξερουμε ποσα watts ηταν? Γενικα ειναι λιγο περιεργο το εργο. Αν βαλεις αυτο του τροφοδοτικου, χρησιμοποιεις λοιπον δυο εξοδους των 300watts. Αυτο αν υποθεσουμε 100% efficiency. Οταν οι θερμοκρασιες ανεβουν στα εξαρτηματα, αυτο αλλαζει καθως και τα ιδια τα εξαρτηματα εχουν μεγαλυτερες απωλειες και αρχιζουν να ψηνονται. Οι δυο εξοδοι στο 100% ειναι 600watts ξαναλεω στο 100% efficiency και σε καρτες που κανουν spikes η μπορει να τραβηξουν και μονιμα παραπανω. Επισης αν εχεις 1000αρι που λενε σαν recommended και τραβηξει 600+  η καρτα και απο εκει και κατω μητρικη, επεξεργαστης, μνημες, ανεμιστηρες κλπκλπ συν τις θερμικες απωλειες...  ζοριζει το εργο πολυ. Με αυτο το σκεπτικο πηγα σε 4 διαφορετικες  pcie που θεωρητικα σε συνολο ειναι 1200watts αρα καθε γραμμη των 300 ταλαιπωρειται πολυ λιγοτερο και εχεις μεγαλυτερα περιθωρια θερμικων απωλειων. Δεν ξερω αν ισχυει στο 100% το σκεπτικο μου αφου θα επρεπε να ανοιξω το τροφοδοτικο και να δω τον εσωτερικο σχεδιασμο. Ποιες γραμμες παιρνουν απο που. Ειναι οντως ξεχωριστες η ολες μαζι οποτε κανω τρυπα στο νερο με τα 4 καλωδια. Οντως θα βαλω τη θερμικη τις επομενες μερες να δω τι γινεται γιατι το να κανω φυλλο και φτερο ολοκαινουργιο τροφοδοτικο θα ηθελα να το αποφυγω. Για την ιστορια εχω το corsair 1500i

Επεξ/σία από DIM1000
Δημοσ.

Καλα εχουμε ξεφυγει τελειως πανω που πηγα να πω οτι αν παιζει η 5080 στα 1500-1800, η 5070ti θα παιζει στα 1200.. κ μετα ειδα το ποστ...Αρα να περιμενουμε 5070 στα 800-900€?

• Haha 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DIM1000 είπε

Το φανταστηκα. Ξερουμε ποσα watts ηταν? Γενικα ειναι λιγο περιεργο το εργο. Αν βαλεις αυτο του τροφοδοτικου, χρησιμοποιεις λοιπον δυο εξοδους των 300watts. Αυτο αν υποθεσουμε 100% efficiency. Οταν οι θερμοκρασιες ανεβουν στα εξαρτηματα, αυτο αλλαζει καθως και τα ιδια τα εξαρτηματα εχουν μεγαλυτερες απωλειες και αρχιζουν να ψηνονται. Οι δυο εξοδοι στο 100% ειναι 600watts ξαναλεω στο 100% efficiency και σε καρτες που κανουν spikes η μπορει να τραβηξουν και μονιμα παραπανω. Επισης αν εχεις 1000αρι που λενε σαν recommended και τραβηξει 600+  η καρτα και απο εκει και κατω μητρικη, επεξεργαστης, μνημες, ανεμιστηρες κλπκλπ συν τις θερμικες απωλειες...  ζοριζει το εργο πολυ. Με αυτο το σκεπτικο πηγα σε 4 διαφορετικες  pcie που θεωρητικα σε συνολο ειναι 1200watts αρα καθε γραμμη των 300 ταλαιπωρειται πολυ λιγοτερο και εχεις μεγαλυτερα περιθωρια θερμικων απωλειων. Δεν ξερω αν ισχυει στο 100% το σκεπτικο μου αφου θα επρεπε να ανοιξω το τροφοδοτικο και να δω τον εσωτερικο σχεδιασμο. Ποιες γραμμες παιρνουν απο που. Ειναι οντως ξεχωριστες η ολες μαζι οποτε κανω τρυπα στο νερο με τα 4 καλωδια. Οντως θα βαλω τη θερμικη τις επομενες μερες να δω τι γινεται γιατι το να κανω φυλλο και φτερο ολοκαινουργιο τροφοδοτικο θα ηθελα να το αποφυγω. Για την ιστορια εχω το corsair 1500i

Το ίδιο psu έχουμε.

Και εγώ μετά το warnings στα amps έβγαλα το 2χ8 της corsair και έβαλα 4χ8 με το χταπόδι ανταπτορα. Έριξα και το pl στο 80% 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, icenex είπε

Καλα εχουμε ξεφυγει τελειως πανω που πηγα να πω οτι αν παιζει η 5080 στα 1500-1800, η 5070ti θα παιζει στα 1200.. κ μετα ειδα το ποστ...Αρα να περιμενουμε 5070=4090 στα 800-900€?

fixed ;) 🤣

• Haha 2
Δημοσ.
2 hours ago, Psycho_Warhead said:

Το PSU είναι το θέμα γιατί στο καλώδιο και η FE 80 είχε αλλά στο PSU πήγε 150..

Λοιπόν  από ότι είδα το video, και εγώ εστιάζομαι στο PSU και όχι στην RTX5090, και ο λόγος είναι ότι και το ASUS Loki που χρησιμοποιούσε ο τύπος που έλιωσαν τα καλώδια και το Corsair AX1600 που είχε στο Video ο der8sauer είναι με το παλιό PCIe CEM 5.0 specification , ενώ η RTX5090 έχει το καινούργιο PCIe CEM 5.1 Specification.

Η διαφορά είναι στα SENSE0 και SENSE1  , πιστεύω ότι με το παλιό CEM 5.0 Standard το PSU δεν δίνει σωστά το Power που χρειάζεται η κάρτα με αποτέλεσμα αυτά που είδαμε στο Video.

Παρακάτω είναι το copy/paste από το link της Intel για τα Specifications του PCIe CEM 5.1

https://edc.intel.com/content/www/us/en/design/products-and-solutions/processors-and-chipsets/alder-lake-s/atx12vo-12v-only-desktop-power-supply-design-guide/sense0-sense1-required/

SENSE0 / SENSE1 (Required)

Support for the SENSE0 & SENSE1 sideband signals is required for both power supplies and Add-in Cards mounting the 12V-2x6 connector. SENSE0 & SENSE1 communicate important 12V power level information from the PSU to the Add-in Card, and must be configured by the power supply. These sideband signals set the maximum power available to the Add-in Card the though the cable during both initial power up and during normal system operation.

Four power levels, 600, 450, 300, and 150 watts, are configured by the SENSE0 and SENSE1 signals to allow power supplies having different power capacities (and Add-in Cards with a range of power demands) to deliver 12V power using a common connector interface. The SENSE0/SENSE1 encodings that define the power levels are detailed in Table 3-6.

The PCIe* CEM 5.1 specification designates these levels as “Connector Initial Permitted Power” and “Connector Maximum Permitted Power” to indicate the power limits supported by the power supply through the 12V-2x6 Auxiliary Power Connector. The maximum power levels indicated are the maximum sustained power supported by this Auxiliary Power Connector alone, and do not include power drawn separately through the motherboard card edge connector, separate power cable plugs, or any other source.

A power supply supporting the 12V-2x6 auxiliary power connector must short the appropriate SENSE signals to ground or leave them floating at a high impedance (Open) to indicate the 600 watt, 450 watt, and 300 watt sustained power limits of the power supply. For a non-modular power supply with a hard-wired 12V-2x6 cable plug assembly, the SENSE0 and SENSE1 pins may be configured with a jumper wire to ground, at the cable plug end, within the body of the plug itself, or internal to the power supply.

Support for the 150 watt sustained power level is configured by providing a short between the SENSE0 & SENSE1 signals, presenting a 0 ohm resistance between the SENSE0 and SENSE1 pins at the cable plug. For a non-modular power supply with a hard-wired 12V-2x6 cable plug assembly, the SENSE0 and SENSE1 pins may be united with a jumper wire at the cable plug end, within the body of the plug itself, or internal to the power supply.

For the 150-watt configuration, the SENSE0 & SENSE1 pins must be shorted to each other but must remain floating (high impedance) with respect to ground. If these pins were also (mistakenly) shorted to ground, the card would misread the available power as 600 watts instead of 150 watts.

A modular power supply supporting detachable 12V-2x6 cables, must configure the SENSE0 and SENSE1 pins only within the power supply, for all power levels, to ensure correct operation when interchangeable “double-ended” 12V-2x6 cable assemblies are used.

These SENSE signals must not change state while PCI Express CEM Add-in Card edge has the main +3.3V applied. Support for the SENSE0/SENSE1 sideband signals is independent of the two optional sideband signals defined for the 12V-2x6 connector (CARD_PWR_STABLE & CARD_CBL_PRES#).

RTX5090 

https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/graphics-cards/50-series/rtx-5090/

RTX5090-Specs-PCIe-CEM-5-1-1.png

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον απο μενα τελος τα ποστ περι τιμων, απο εδω κ περα απλα θα κοιταζω τις τιμες με τα γυαλια μου χωρις να σχολιαζω..

kapotogualia.jpg

• Haha 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...