Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω λιώσει με το self loathing/hate/beating όσων έχουν αγοράσει μέχρι τώρα...ρε σεις, άμα είναι να αυτομαστιγώνεστε έτσι, πηγαίνετε στάξτε τα στα πόδια της Λίζας, να έχετε όλο το πακέτο.

• Haha 7
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και ο Χριστός ρε Πέτρο ήξερε ότι θα σταυρωθεί αλλα δεν κουνήθηκε ρούπι.

Κάπως έτσι φαντάσου και μας😂

• Haha 8
Δημοσ.

Τα λεφτά για 5090 πάντως δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να τα δώσεις. Ο πλούσιος έχει να δώσει για πανάκριβα αμαξια ή πανάκριβα σκάφη κλπ. iPhone ή κάρτα γραφικών παίρνει κάποιος και με δόσεις..

Ένας πιτσιρικάς 20 χρόνων που βγάζει 1000 ευρώ το μήνα και μένει με τους γονείς του, άρα έχει το 1000αρικο για τον πωλο του, την αγοράζει πολύ άνετα.

Κατά τα άλλα το πρόβλημα για την πλειοψηφία είναι αυτό που είπε ο Snowden, F-tier value κάρτες με premium τιμή. Γιατί το top dog επηρεάζει και τις μικρότερες. Αυτοί θα πρέπει να μένουν σε μια γενιά για λίγο παραπάνω(π.χ 3080 -> 5080 και αφού στρώσουν οι τιμές/διαθεσιμότητα)

Η NVIDIA θέλει να γίνει σαν την Apple, να πουλάει ένα x90 και τα υπόλοιπα πολύ πιο ακριβά σε εταιρείες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τα λεφτά για 5090 πάντως δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να τα δώσεις. Ο πλούσιος έχει να δώσει για πανάκριβα αμαξια ή πανάκριβα σκάφη κλπ. iPhone ή κάρτα γραφικών παίρνει κάποιος και με δόσεις..

Ένας πιτσιρικάς 20 χρόνων που βγάζει 1000 ευρώ το μήνα και μένει με τους γονείς του, άρα έχει το 1000αρικο για τον πωλο του, την αγοράζει πολύ άνετα.

Κατά τα άλλα το πρόβλημα για την πλειοψηφία είναι αυτό που είπε ο Snowden, F-tier value κάρτες με premium τιμή. Γιατί το top dog επηρεάζει και τις μικρότερες. Αυτοί θα πρέπει να μένουν σε μια γενιά για λίγο παραπάνω(π.χ 3080 -> 5080 και αφού στρώσουν οι τιμές/διαθεσιμότητα)

Η NVIDIA θέλει να γίνει σαν την Apple, να πουλάει ένα x90 και τα υπόλοιπα πολύ πιο ακριβά σε εταιρείες.

Oλοι μπορουν να αγορασουν κατι για αυτο που τους συναρπαζει.. Αλλοι θα στερηθουν αρκετα, αλλοι λιγοτερα.. Αλλοι εχουν και αλλα ενδιαφεροντα και δεν μπαινουν στην διαδικασια της τρελας.. Δεν ειναι δα και σπιτι ή αυτοκινητο να το κανουμε και τεραστιο θεμα συμφωνω σε αυτο..

Το πιο σημαντικο ειναι οτι οντως πλεον παρα το γεγονος οτι μια high end gpu δικαιολογει πολυ περισσοτερο τα λεφτα της απο μια ετησια αναβαθμιση flagship κινητου σαν τεχνολογια, πλεον οικονομικα αυτα τα προιοντα τεινουν να ξεφευγουν οικονομικα.. Η Nvidia προφανως και δεν ζητησε μεγαλα νουμερα παραγωγης απο ΤSMC, παιζει safe μπαλιτσα σου λεει low production volume (και μαλιστα σε ιδια nm που ειναι και πιο οικονομικα να παραγεις κατι) και larger prices.. Στο τελος της ημερας δεν ρισκαρει καν με το να μεινει με την παραγωγη στο χερι και τα profit margin και τους στοχους της τους βγαζει ουτως ή αλλως.. 

Μην πω επειδη ειμαστε ανωμαλο ειδος οτι αν η 5090 ηταν στα 2500 περιπου και ειχε αφθονη παραγωγη day one δεν θα γινονταν ολο αυτο, καθως η καταναλωτικη συνειδηση θα ελεγε ας περιμενω να δω ολες μου τις επιλογες σε ολα τα ραφια και να επιλεξω.. 

Ετσι σου το στερει αυτο και με το fomo και την χαμηλη παραγωγη και διαθεσιμοτητα, τους σκαλπερ και reseller κανει και το προιον πολυ πιο ελκυστικο.. Παντα αυτο που ηταν πιο δυσκολο να το αποκτησεις σχετικα ηταν πιο ελκυστικο στο μεσο αγοραστη, ειναι marketing 101 αυτο..

Ολα ομως κανουν κυκλους.. Και η AMD θα επανελθει και η nvidia θα φαει τα μουτρα της οπως η Intel.. Just wait and see

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 13
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Sprou είπε

Αυτή που δε έχω δει πουθενά είναι η vanguard 

Εγώ vanguard γουσταρα (μου θυμιζει λίγο old days)...δεν την έβρισκα πλην Γαλλία που την έχασα για λίγο....πήγα σε supreme (5080).

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Ολα ομως κανουν κυκλους.. Και η AMD θα επανελθει και η nvidia θα φαει τα μουτρα της οπως η Intel.. Just wait and see

Η AMD πήρε την πρωτιά στα CPUs και άρχισε να τιμολογεί όπως η Intel κάποτε. Έτσι είναι αυτά, οι εταιρείες έχουν στόχο το μέγιστο κέρδος, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η NVIDIA πρέπει να φάει τα μούτρα της γιατί την έχει δει πολύ και όταν μια εταιρεία την βλέπει πολύ, πάντα ακολουθεί anti-consumer πρακτικές εις βάρος όλων μας.

12 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Εγώ vanguard γουσταρα (μου θυμιζει λίγο old days)...δεν την έβρισκα πλην Γαλλία που την έχασα για λίγο....πήγα σε supreme (5080).

Ψιλοάφαντες είναι και οι Vanguard απ' ότι βλέπω στο reddit.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Η AMD πήρε την πρωτιά στα CPUs και άρχισε να τιμολογεί όπως η Intel κάποτε. Έτσι είναι αυτά, οι εταιρείες έχουν στόχο το μέγιστο κέρδος, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η NVIDIA πρέπει να φάει τα μούτρα της γιατί την έχει δει πολύ και όταν μια εταιρεία την βλέπει πολύ, πάντα ακολουθεί anti-consumer πρακτικές εις βάρος όλων μας.

Στο τελος της ημερας θα συμβει καθοτι αυτο συνεπεσε και με την παταγωδη αποτυχια της Intel να παραξει κατι ανταγωνιστικο.. Στο ενδιαμεσο ομως πηραμε και καλυτερες CPU και πιο vfm προιοντα αλλιως ακομη 14900k θα ειχαμε και θα λεγαμε και ευχαριστω σε τιμες στο θεο.. Ειμαι σιγουρος οτι κατι μεγαλο ετοιμαζει για την επομενη γενια το λιζακι και το ευχομαι φυσικα αλλιως ειμαστε destined να φαμε μεγαλη φολα με τα συνεχως αυξανομενα κοστη παραγωγης στα νεα nodes, θα πληρωνουμε φυσικα τα μεγαλυτερα φεσια στην TSMC που περναει στους πελατες της και θα λεμε και ευχαριστω.. Μονο μεσω πιεσης του ανταγωνισμου θα δουμε και καλυτερα προιοντα και περισσοτερες επιλογες ουσιαστικες

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, d4ydr33m3r είπε

Μονο μεσω πιεσης του ανταγωνισμου θα δουμε και καλυτερα προιοντα και περισσοτερες επιλογες ουσιαστικες

Ακόμα κι αν φτάσουν οι λοιποί την TSMC (που δεν είναι απίθανο, αλλά κ πάλι θα μιλάμε για ολιγοπώλιο), δεν νομίζω ότι θα σπάσει σύντομα το μονοπώλιο της ASML και λόγω γεωπολιτικών κτλ δεν νομίζω να έχουν πρόσβαση οι Κινέζοι εύκολα, οπότε την έχουμε κάτσει τη βάρκα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Ακόμα κι αν φτάσουν οι λοιποί την TSMC (που δεν είναι απίθανο, αλλά κ πάλι θα μιλάμε για ολιγοπώλιο), δεν νομίζω ότι θα σπάσει σύντομα το μονοπώλιο της ASML και λόγω γεωπολιτικών κτλ δεν νομίζω να έχουν πρόσβαση οι Κινέζοι εύκολα, οπότε την έχουμε κάτσει τη βάρκα.

Ανάποδα πάει.

Θα σπάσει, νομοτελειακά, το μονοπώλιο της ASML, ακριβώς λόγω περιορισμών κλπ.

Οι Κινέζοι (τουλάχιστον αυτοί) το κυνηγάνε σαν παλαβοί να αναπτύξουν δική τους λιθογραφία κλπ. Υπάρχει κάποιος πραγματικός λόγος να μην τα καταφέρουν?

Αυτοί (και οι φίλοι τους) θα έχουν ότι θέλουν, λοιπόν, σχετικά σύντομα κιόλας, κι εμείς θα κοιτάμε απ'εξω εγκλωβισμένοι στα μονοπώλια που χειροκροτούμε.

Θα φάμε και στο κεφάλι μια απαγόρευση σε στυλ "σας παρακολουθούν, δεν αγοράζετε τίποτα από εκεί" και θα είμαστε "ευτυχισμένοι" στο συννεφάκι μας.

• Like 2
Δημοσ.

Από την στιγμή που πρόκειται περί paper launch, δεν έχει νοήμα να συζητάμε για τιμές.

Όταν θα μπορείς όντως να αγοράσεις την κάρτα, τότε το ξαναβλέπουμε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...