Alex21121988 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Sprou said: Αν μπορούσα να διαθέσω κάποια λεφτά παραπάνω για toptier (γτ παρήγγειλα τελικά την tuf) θα πήγαινα σε suprim,master και μετά astral..αν υπήρχαν 😁 Θα φέρει σίγουρα η Πλαισιαρα, το θέμα είναι αν θα είσαι "τυχερός" να εχουν φέρει αρκετές στο batch τους λογικά στα μέσα του μήνα. Μετά πάει τέλος Μαρτίου το επόμενο. Τηρείται σειρά προτεραιότητας προφανώς και δεν γνωρίζουμε (δεν παίρνουμε στοιχεία μόνο από εδώ xD) πόσα θα είναι τα preorders εν τέλει. Ο μόνος λόγος που δεν την έχω ήδη χτυπήσει (διότι τελειώνει η υπομονή μου) είναι το άγνωστο της διαθεσιμότητας. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να είμαι με δεσμευμένα χρήματα στο περίμενε. Δηλαδή με υπερχρεωνεις και θα περιμένω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα; Δεν νομίζω Τάκη...😆 Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Alex21121988 3
malakudi Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 45 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Βασικά εχεις απαντήσει μόνος σου ήδη για το τι σε συμφέρει, αλλά παρόλ αυτά η μικρή φαγούρα εις την οπίσθια οπή δεν σε αφήνει σε ησυχία και στο τέλος μάλλον θα ξυστείς..5080 φορές!🤣 Χαχα, ε δεν είναι τόσο απλό γιατί σε gaming η 3080 είναι πλέον αδύναμη, αλλιώς δε θα σκεφτόμουν την αναβάθμιση. Εγώ δε παίζω βέβαια και πολύ, η κόρη μου που παίζει Hogwards Legacy σε οθόνη που είναι ουσιαστικά 4K (Samsung 5120*1440 49" - σε pixels είναι στο 89% του 4K) ζορίζεται. 1
kkatzos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 20 ώρες πριν, hln3 είπε Είχα δοκιμάσει να τρέξω 3080 σε (πολύ καλό) 550w τροφοδοτικό, με το υπόλοιπο σύστημα κάτω από 100w, αλλά λόγω spikes έσβηνε το σύστημα σε gaming... ακόμα και αν έβαζα Power limit Τρέχω εδώ και ενάμιση χρόνο την 3090Ti (450W) ακόμα και με OC (σε 500W) σε 750W Platinum τροφοδοτικό. Κανένα πρόβλημα ποτέ. Μου φαίνεται παράξενο αυτό που λες.
music_lover Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Πολύ fomo ρε παιδιά, πως τα κατάφερε η nvidia τόσο καλά; Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα software tricks της για να απολαύσει κανείς ένα παιχνίδι. Αυτά τα RT, PT, DLSS, FG, gsync κτλ είναι προαιρετικά features, όχι απαραίτητα. Όπως και οι υψηλές αναλύσεις 4k και τα εκατοντάδες hz. Πως γίνεται από την μία τα περισσότερα games σήμερα να πάσχουν σε gameplay, συναίσθημα, διάρκεια, ουσία, ενδιαφέρον, διήγηση και πρωτοτυπία, να είναι bad optimized console ports, ανακυκλωμένα remakes και remasters παλιότερων τίτλων, να έχουμε ελάχιστο χρόνο στην διάθεση μας να τα παίξουμε και ταυτόχρονα από την άλλη να είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τόσα πολλά χρήματα στις ελάχιστα βελτιωμένες υπερκοστολογημένες κάρτες της nvidia ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Για αυτό μίλησα για fomo που δημιούργησε με τα χρόνια η ίδια προς εμάς και συνεχίζει να το κάνει όπως πχ τώρα με το multi fg. Όχι δεν χάνεις και τίποτα σπουδαίο αν παίζεις χωρίς αυτά. Περισσότερα χάνεις που ασχολείσαι συνέχεια με αυτά και δεν παίζεις αρκετά. Αναπολώ τις εποχές που παίζαμε σε PC και consoles επιπέδου PS2 και μας ενδιέφερε απλά και μόνο να παίζουμε και τώρα ψειρίζουμε την μαϊμού ψάχνοντας σκιές και αναλύσεις με το μικροσκόπιο. Κατάντια σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό και παράτησα εδώ και χρόνια το άθλημα που λέγεται PC gaming. Γιατί ασχολείσαι ακόμα θα μου πει κανείς; Γιατί έχω ακόμα το μικρόβιο οπότε εγκυκλοπαιδικά με ενδιαφέρει ο κόσμος του PC γενικότερα, το κρατάω σαν χόμπυ και γιατί έφτασε η ώρα να στήσω ένα μέτριο gaming PC για τον μεγάλο μου το γιό και με πιάνει η ίδια απογοήτευση που είχα και όταν σταμάτησα πριν χρόνια να ασχολούμαι με το άθλημα. Χειρότερο γίνεται, καλύτερο δεν γίνεται. Κρίμα γιατί κάποτε είχα και έναν ενθουσιασμό για όλα αυτά, τώρα μόνο θυμός και απογοήτευση για το που φτάσανε τα πράγματα. 10 3
malakudi Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Βρήκα και ένα καλό hashcat benchmark για 5090 και ολοκλήρωσα το πινακάκι Προκύπτουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα: α. Η 5090 είναι δύο φορές (+105,6%) η 5080 σε απόδοση και έχει διπλάσιο MSRP β. Η 4090 είναι +67% η 4080 Super και έχει +60% MSRP γ. Η 5090 είναι 29% καλύτερη από 4090 - για 25% παραπάνω MSRP δ. Η 5090 έχει 3,5 φορές την απόδοση της 3080. Αν όμως δε χρειάζεσαι τη VRAM, με 4 3080 πετυχαίνεις καλύτερη απόδοση απ' ότι μία 5090 - και σε χαμηλότερο κόστος αφού 3080 βρίσκεις με 400 ευρώ. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από malakudi 1
ASFE Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 νεες καρτες εμφανιστηκαν στο σκρουτζ. Γιατι 3 αστερακια η 5090?? 😁 9
xartemporas Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 3 minutes ago, ASFE said: 3 νεες καρτες εμφανιστηκαν στο σκρουτζ. Γιατι 3 αστερακια η 5090?? 😁 15
Zaknafein Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 32 λεπτά πριν, malakudi είπε γ. Η 5090 είναι 29% καλύτερη από 4090 - για 25% παραπάνω MSRP Από εκεί που έλεγα τι μλκς ήμουν που έδωσα 1700 για GPU, λέω κι ευτυχώς που πήρα 4090 τελικά. Είμαι περίεργος τι ψάρια πιάνει η 5090 σε ΑΙ, μάλλον εκεί στηρίζεται η τιμολογιακή πολιτική. Η 4090 βγάζει κάπου ~32 token/sec στο DeepSeek-R1:32b που τρέχω τοπικά, είμαι περίεργος πόσο καλύτερη είναι η 5090 εκεί.
malakudi Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 6 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Από εκεί που έλεγα τι μλκς ήμουν που έδωσα 1700 για GPU, λέω κι ευτυχώς που πήρα 4090 τελικά. Είμαι περίεργος τι ψάρια πιάνει η 5090 σε ΑΙ, μάλλον εκεί στηρίζεται η τιμολογιακή πολιτική. Η 4090 βγάζει κάπου ~32 token/sec στο DeepSeek-R1:32b που τρέχω τοπικά, είμαι περίεργος πόσο καλύτερη είναι η 5090 εκεί. https://www.phoronix.com/review/nvidia-geforce-rtx5080-linux/5 1
Teddy77 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Το ότι βγήκε proper listing Palit 5080 στο αμαζον UK (sold by) με 2038 GBP και παράδοση Μάρτιο το λες ανησυχητικό. (και για τιμή και για χρόνο παράδοσης) Ξαφνικά η άστραλ με 2Κ€ δείχνει ευκαιρία!
sharke Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) στα 750w μόνιμα σε κάποια παιχνίδια η 5090 MSI suprim https://www.youtube.com/watch?v=8Jw6ZEhqhvo&t=889s Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από sharke 1 1
firepc Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες τπτ δεν βγάλανε 1000 καρτες εβγαλε ο πετσινος και το παιζει τρελιτσα Εδω δεν πηραν καρτες ουτε τα amazon
pirmen56 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 3/2/2025 στις 7:32 ΜΜ, majnun είπε Μόνο single player παίζω και μέχρι στιγμής δεν έχω δει ποτέ πάνω από όσα fps είχαν να δωσουν One X και Series S αρα ο πήχης είναι χαμηλός. Αν βάλουμε και στην εξίσωση το μέχρι τώρα δεδομένο των 60hz πάνελ που έχω γύρω μου, αυτό ειναι το ταβάνι θα πω. Ενα Cyberpunk θελω καποια στιγμή να παίξω και να μου πέσει το σαγόνι από τα γραφικά. Για κάθε ένα game όπου θα σε κρατάει πίσω το CPU, εκατό θα βλέπεις να τρέχουν καλά ακόμα και σε 4770K αν τραβάει η GPU. Μια 5070Ti είναι άριστη επιλογή για μια πρώτη γεύση από path tracing. Με 10900K είμαι που είναι λίγο ταχύτερος από τον δικό σου. Στοκ δεν πάει μία. Με RAM OC και tuning κάθεται ανάμεσα σε στοκ 5800X3D και στοκ 7800X3D. Μπορείς να δεις δοκιμές που έχω ανεβάσει στο κανάλι μου*. Στα χειρότερα games τύπου Jedi Survivor βγάζω μέχρι 50-60fps min οπότε με frame generation ανεβαίνω σε ~120 και είμαι ΟΚ. Στα πολύ κακογραμμένα συνήθως βγαίνει patch που διορθώνει τις επιδόσεις. Στα πιο ελαφριά όπως το Horizon Zero Dawn remastered την πάει τάπα την 4080 σε 1440p dlssQ(πραγματικό 960p) με πάνω από 140fps. Μόνο σε ελάχιστα μέρη πέφτει γύρω στα 120. Spoiler https://www.youtube.com/@testedgames7294/videos 1 ώρα πριν, Zaknafein είπε Από εκεί που έλεγα τι μλκς ήμουν που έδωσα 1700 για GPU, λέω κι ευτυχώς που πήρα 4090 τελικά. Είμαι περίεργος τι ψάρια πιάνει η 5090 σε ΑΙ, μάλλον εκεί στηρίζεται η τιμολογιακή πολιτική. Η 4090 βγάζει κάπου ~32 token/sec στο DeepSeek-R1:32b που τρέχω τοπικά, είμαι περίεργος πόσο καλύτερη είναι η 5090 εκεί. Ελλάδα η 4090 είχε φτάσει και ~1600€. Μια Gainward αν θυμάμαι καλά. Είχα σκεφτεί τη μετάβαση αλλά με κράτησε πίσω η κατανάλωση(ήδη φούρνος το silent-oriented PC μου με την 4080 στα τέρματα, μαζί με το 880W τροφοδοτικό) συν ο φόβος της τεχνολογικής απαξίωσης στα 4 χρόνια λόγω των νέων features που ενσωματώνει κάθε τόσο η Nvidia. Πού να φανταζόμουν τον σημερινό βάλτο. Η καλύτερη αγορά ever για όποιον την πήρε εκεί κοντά και μπορεί να τη δουλέψει. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από pirmen56 3
BabisTs Δημοσ. πριν από 59 λεπτά Δημοσ. πριν από 59 λεπτά 9 ώρες πριν, DIM1000 είπε Δεν ειναι στις δυο πρωτες επιλογες αλλα βλεπουμε τι θα βρεθει λιγο αργοτερα. Τωρα κανουμε δουλεια.... Νάτος ο δράκος.... καλορίζικη 1
Despotas Δημοσ. πριν από 28 λεπτά Δημοσ. πριν από 28 λεπτά 4 ώρες πριν, music_lover είπε Πολύ fomo ρε παιδιά, πως τα κατάφερε η nvidia τόσο καλά; Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα software tricks της για να απολαύσει κανείς ένα παιχνίδι. Αυτά τα RT, PT, DLSS, FG, gsync κτλ είναι προαιρετικά features, όχι απαραίτητα. Όπως και οι υψηλές αναλύσεις 4k και τα εκατοντάδες hz. Πως γίνεται από την μία τα περισσότερα games σήμερα να πάσχουν σε gameplay, συναίσθημα, διάρκεια, ουσία, ενδιαφέρον, διήγηση και πρωτοτυπία, να είναι bad optimized console ports, ανακυκλωμένα remakes και remasters παλιότερων τίτλων, να έχουμε ελάχιστο χρόνο στην διάθεση μας να τα παίξουμε και ταυτόχρονα από την άλλη να είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τόσα πολλά χρήματα στις ελάχιστα βελτιωμένες υπερκοστολογημένες κάρτες της nvidia ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Για αυτό μίλησα για fomo που δημιούργησε με τα χρόνια η ίδια προς εμάς και συνεχίζει να το κάνει όπως πχ τώρα με το multi fg. Όχι δεν χάνεις και τίποτα σπουδαίο αν παίζεις χωρίς αυτά. Περισσότερα χάνεις που ασχολείσαι συνέχεια με αυτά και δεν παίζεις αρκετά. Αναπολώ τις εποχές που παίζαμε σε PC και consoles επιπέδου PS2 και μας ενδιέφερε απλά και μόνο να παίζουμε και τώρα ψειρίζουμε την μαϊμού ψάχνοντας σκιές και αναλύσεις με το μικροσκόπιο. Κατάντια σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό και παράτησα εδώ και χρόνια το άθλημα που λέγεται PC gaming. Γιατί ασχολείσαι ακόμα θα μου πει κανείς; Γιατί έχω ακόμα το μικρόβιο οπότε εγκυκλοπαιδικά με ενδιαφέρει ο κόσμος του PC γενικότερα, το κρατάω σαν χόμπυ και γιατί έφτασε η ώρα να στήσω ένα μέτριο gaming PC για τον μεγάλο μου το γιό και με πιάνει η ίδια απογοήτευση που είχα και όταν σταμάτησα πριν χρόνια να ασχολούμαι με το άθλημα. Χειρότερο γίνεται, καλύτερο δεν γίνεται. Κρίμα γιατί κάποτε είχα και έναν ενθουσιασμό για όλα αυτά, τώρα μόνο θυμός και απογοήτευση για το που φτάσανε τα πράγματα. Spoiler Έτσι ακριβώς. Έχουμε χαθεί σε όλες αυτές τις ορολογίες και τις πολυπλοκότητες και έτσι έχει χαθεί η ουσία του gaming, η διασκέδαση. Να χαθείς σε έναν κόσμο, μια ωραία ιστορία, όχι 1 ώρα για να σετάρεις ένα παιχνίδι. Πρέπει να διαβάζουμε άρθρα και ολόκληρες αναλύσεις για το πως θα φτάσουμε τα ιδανικά καρέ-ρυθμίσεις σε παιχνίδια που κοστίζουν >60€ και τις περισσότερες τρέχουν χάλια, ειδικά το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας τους. Αυτόν τον καιρό παίζω Ghost Trick και πραγματικά το χαίρομαι χίλιες φορές σε σχέση με τα open world κλπ που έχουμε πήξει. Οι κάρτες έχουν φτάσει να κοστίζουν 3000€, να ζυγίζουν 3kg, να καίνε >500W αλλά η ζήτηση στο θεό.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα