Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Nezeroth είπε

Παιδια εγω αλλαξα καλωδιο απο το παλιο που ειχα παρει για την 4090 το 12VHPWR παραγγειλα το καινουργιο απο corsair το 12V-2x6 γιατι το 12VHPWR η Νvidia το εχει recommend μεχρι 5070,μετα παει στο καινουργιο.

Και σημερα διαβασα αυτο τυχαια απο Wccftech.

Those cables and the connector have already caused severe melting issues on the RTX 4090, so a 600W 5090 with even more power can lead to disastrous outcomes. With that said, there haven't been any reports of the new 12V-2x6 connectors or the RTX 50 GPUs melting or getting damaged yet, but there aren't a lot of cards out yet due to inventory issues, so if there are any such reports, we will be sure to keep an eye out for them.

Απλα επειδη διαβασα που υπαρχουν θεματα και καιγονται αναφερομαι.Οχι πως εχω και ιδεα βεβαια απλα ειπα να παω safe με το recommended.

insomnia.png

https://www.corsair.com/eu/en/explorer/diy-builder/power-supply-units/evolving-standards-12vhpwr-and-12v-2x6/?srsltid=AfmBOopXj_QFSr84Cvs8naR-bmaHX2Zm_ZaYxfI9sT_dmqfiXGpLZbkm

Τώρα τι ισχύει ακριβώς? Θα το μάθουμε στην πορεία . Η Corsair επιμένει ότι είναι το ίδιο το 12vphwr με το 12v-2x6

1 ώρα πριν, DIM1000 είπε

Αν σκεφτει κανεις οτι τα χερια μου ειναι σαν κουπια... ειναι πολυ ζωο. Ποιοτητα πολυ ξαλυτερη απο παλιοτερες trio, θυμιζει πιο μεγαλο tier. 

20250204_123609.jpg

Ζελατίνα φουλ η κάρτα. Μα γιατί δεν βάζανε μια Καποτα μεγάλη να τελειώνουμε και μετά όλο μέσα στην αντιστατικη σακούλα.😋

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, DIM1000 said:

Αν σκεφτει κανεις οτι τα χερια μου ειναι σαν κουπια... ειναι πολυ ζωο. Ποιοτητα πολυ ξαλυτερη απο παλιοτερες trio, θυμιζει πιο μεγαλο tier. 

20250204_123609.jpg

• Haha 2
Δημοσ.

Με το καλωδιο εχω κι εγω τις αμφιβολιες μου... ελεγα να βαλω της καρτας και να παρω απο 4 διαφορετικα pci express power. Τελικα πηγα με της Corsair. Λογω χωρου στο κουτι πας πανω ανετα και με πολυ μεγαλη κουρμπα, οποτε δεν κινδυνευει απο εκει. 

Τελος... μεχρι τη σειρα 9 και βαλε ειμαι bulletproof. Το θηριο και δειχνει σαν καρτα επεκτασης usb μεσα. 🤣

20250204_134101.jpg

• Like 12
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DIM1000 είπε

Με το καλωδιο εχω κι εγω τις αμφιβολιες μου... ελεγα να βαλω της καρτας και να παρω απο 4 διαφορετικα pci express power. Τελικα πηγα με της Corsair. Λογω χωρου στο κουτι πας πανω ανετα και με πολυ μεγαλη κουρμπα, οποτε δεν κινδυνευει απο εκει. 

Τελος... μεχρι τη σειρα 9 και βαλε ειμαι bulletproof. Το θηριο και δειχνει σαν καρτα επεκτασης usb μεσα. 🤣

20250204_134101.jpg

Και εγώ μιας και έχω ίδιο psu. Το ίδιο έβαλα το 2χ8 αλλά το sleeved . Χτες που έπαιζε ο μικρός λίγο cod στο δικό μου pc σε 4κ max out να τραβάει watts με uncap  fps είχα ανοίξει το πλαϊνό να δω εάν έχει coil η κάρτα (δεν) και άγγιξα το καλώδιο κοντά στην ακρη την ώρα που έπαιζε  . Ζεσταίνεται αρκετά το καλώδιο. Ελπίζω να μην κλασουν τα καλώδια .

Δημοσ.

Επειδη το εψαξα λιγο παραπανω παραθετω ενα video απο youtube ,και η corsair το γραφει .

Compared to the original 12VHPWR connector, the new 12V-2x6 connector has shorter sensing pins (1.5mm) while the conductor terminals are 0.25mm longer. This might not sound like a huge difference, but it matters in ensuring that the power cable has been properly connected to whatever device is going to be pulling power from your system's power supply.

• Like 2
Δημοσ.

Ας πω κι εγω την μ@λακία μου...

Ωραία η τεχνολογία , ωραία τα γραφικά οκ οκ οκ...

Ποιά είναι πλέον η εξέλιξη των πραγμάτων ωρε παιδιά?

Είχα την εντύπωση πως σε ο,τι αφορά cpu gpu τρανζίστορς κτλ,

οσο κατεβαίνουν τα νανόμετρα, στον ίδιο περίπου χώρο τοποθετούνται περισσότερα

και αυξανεται η ισχύς του τσιπακίου και μειώνεται ταυτόχρονα και η κατανάλωσή του...

Που στο διάολο πάνε ολα αυτά? Δεν εχουν πλέον πως να δυναμώσουν τα τσιπ

και αφου τα τερμάτισαν ολα αρχισαν να τα μεγαλώνουν απλά και εννοείται να τα ταίζουν ρευμα αβέρτα!?

Είναι κάρτες τωρα αυτές αλήθεια μισό μέτρο η μια και 4 κιλά?

Να θες καφάο για κουτί, τροφοδοτικό απο σερβερ της  google  ,

σκαλωσιά για να μην λυγίσουν ολα ,καλώδια 12πινα 16πινα 20πινα απο πυραυλο 

της X space  και τριφασικό ρευμα ?

Στις 6090 θα χρειαστεί και λογιστής για αλλαγή Ε9 λόγο χτισήματος/επέκτασης/ νεου δωματίου για να μπαίνει μόνο η κάρτα  τ Πετσούλια?

Ωρε ουστ σ λέω! Ούστ!

Ε οχι ρε φίλε.. Αι σιχτίρ δηλαδή...Ξεφτίλα...

Είχα χεστεί για το αν θα φανεί η σκίαση  στην ταδε νερόγουρνα κοκ...

Για να δικαιολογήσει 1000 ευρώ παρα πάνω απο την κανονική τιμή..

Ναι καταλαβαίνω οτι υπάρχει το καψούλι του καθενός αλλά κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια...

Σόρυ παίδες αλλά για μένα μάλλον η τελευταία κάρτα που άξιζε σε ολα της, ήταν η 1080ti...

Απο κει και μετά άρχισε να έρχεται...ο "φωτορεαλισμός",   μα ταυτοχρόνως να χάνουμε το "φως" μας...

Α κι ενα τελευταίο..

ΩΡΕ ΟΥΣΤ!!!

• Like 22
Δημοσ.
54 minutes ago, DIM1000 said:

20250204_134101.jpg

Ποια κουτάρα είναι αυτή; 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, DIM1000 είπε

20250204_134101.jpg

Αδερφέ coil whine έχει η trio??

Λένε ότι δεν ακούγεται τπτ στο Reddit...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Ας πω κι εγω την μ@λακία μου...

Ωραία η τεχνολογία , ωραία τα γραφικά οκ οκ οκ...

Ποιά είναι πλέον η εξέλιξη των πραγμάτων ωρε παιδιά?

Είχα την εντύπωση πως σε ο,τι αφορά cpu gpu τρανζίστορς κτλ,

και αυξανεται η ισχύς του τσιπακίου και μειώνεται ταυτόχρονα και η κατανάλωσή του...

και αφου τα τερμάτισαν ολα αρχισαν να τα μεγαλώνουν απλά και εννοείται να τα ταίζουν ρευμα αβέρτα!?

Να θες καφάο για κουτί, τροφοδοτικό απο σερβερ της  google  ,

σκαλωσιά για να μην λυγίσουν ολα ,καλώδια 12πινα 16πινα 20πινα απο πυραυλο 

της X space  και τριφασικό ρευμα ?

Στις 6090 θα χρειαστεί και λογιστής για αλλαγή Ε9 λόγο χτισήματος/επέκτασης/ νεου δωματίου για να μπαίνει μόνο η κάρτα  τ Πετσούλια?

Ωρε ουστ σ λέω! Ούστ!

Ε οχι ρε φίλε.. Αι σιχτίρ δηλαδή...Ξεφτίλα...

Είχα χεστεί για το αν θα φανεί η σκίαση  στην ταδε νερόγουρνα κοκ...

Για να δικαιολογήσει 1000 ευρώ παρα πάνω απο την κανονική τιμή..

Ναι καταλαβαίνω οτι υπάρχει το καψούλι του καθενός αλλά κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια...

Σόρυ παίδες αλλά για μένα μάλλον η τελευταία κάρτα που άξιζε σε ολα της, ήταν η 1080ti...

Απο κει και μετά άρχισε να έρχεται...ο "φωτορεαλισμός",   μα ταυτοχρόνως να χάνουμε το "φως" μας...

Α κι ενα τελευταίο..

ΩΡΕ ΟΥΣΤ!!!

στην 6090 θα θες και αδεια μικρης κλιμακας 🤣🤣

• Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο HWBusters ο Aris το έχει ξεκαθαρίσει το θέμα ότι από την πλευρά του καλωδίου δεν εχει αλλαξει τίποτα. Το βυσμα είναι ολόιδιο και στα 12VHPWR και στα 12V-2x6 καλώδια. 

Και τα καλώδια μεσα είναι ίδια .

https://hwbusters.com/psus/12v-2x6-cables-are-all-the-same/

Και ακριβώς το ίδιο λεει και η Corsair.

Εχουν αλλαξει μονο οι υποδοχές πανω στα PCB των καρτών.

Και πανω στα PCB των τροφοδοτικών, για όσα τροφοδοτικά ειχαν βυσμα 12VHPWR

Γιατί υπήρχαν και υπαρχουν τροφοδοτικά που δίνουν μονο από τα 8πινα βυσματα τους, οπότε ηταν safe και λογίζονται και αυτά ως ATX 3.1 τροφοδοτικά. Οποτε ειναι και καλυτερα γιατι εχουν και ενα αλλο χαρακτηριστικο που χειροτερεψε στο 3.1. (hold up time 17ms στο 3.1 ενώ ηταν 12ms στο 3.0). Τα εχει γράψει αναλυτικα ο Aris. 

https://hwbusters.com/quick-tips/should-i-get-an-atx-v3-1-psu-or-an-atx-v3-0-will-be-fine-everything-you-need-to-know/

Οπότε να ψαχνει καποιος άλλο καλωδιο δεν εχει νόημα. Η αποληξη που καταλήγει στην κάρτα είναι ίδια. Και τα σύρματα μέσα στο καλώδιο είναι ίδια.

Η κάρτα αλλάζει. Οι υποδοχές της κάρτας δηλαδή. 

Screenshot_20250204_140939_Chrome.jpg

https://hwbusters.com/psus/12v-2x6-cables-are-all-the-same/ 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Γενικά συμφωνώ μαζί σου, γι' αυτό δε με ενδιαφέρουν κάρτες που είναι πάνω από 2,6 slot και 350-400 το πολύ Watt. Αν είσαι σαν και μένα απλώς μένεις στην XX80 σειρά. Από 3080 δεν αναβάθμισα σε 4080, ίσως αναβαθμίσω σε 5080, το σκέφτομαι. Να δω και την 5070Ti πρώτα και μετά θα αποφασίσω. Δεν είναι αναγκαίο να έχεις πάντα τη μεγαλύτερη κάρτα.

Επειδή χρησιμοποιώ τις GPUs πρώτα για compute και λιγότερο για παιχνίδια, είχα πάει από 2 1070ti σε 2 2080 και μετά σε 1 3080 αφού σε compute είχα σχεδόν ίδιες επιδόσεις. Το πλάνο ήταν βέβαια να πάρω και 2η 3080 αλλά με το mining η τιμή ήταν εξωπραγματική και έτσι έμεινα με μία. Η 4080 ήταν 45% πάνω για +50% και παραπάνω χρήματα οπότε δε το έκανα. Την 5080 στα 1200 ευρώ θα τη σκεφτόμουν, σε τιμές 1500+ και πάλι όχι. Οπότε αναμένω και την 5070ti και βλέπουμε.

Αντικειμενικά, αν μείνω μόνο στο compute, με συμφέρει να πάρω μια used 3080 και να τις κάνω 2. Αλλά στα παιχνίδια θα υστερεί πολύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, malakudi είπε

Γενικά συμφωνώ μαζί σου, γι' αυτό δε με ενδιαφέρουν κάρτες που είναι πάνω από 2,6 slot και 350-400 το πολύ Watt. Αν είσαι σαν και μένα απλώς μένεις στην XX80 σειρά. Από 3080 δεν αναβάθμισα σε 4080, ίσως αναβαθμίσω σε 5080, το σκέφτομαι. Να δω και την 5070Ti πρώτα και μετά θα αποφασίσω. Δεν είναι αναγκαίο να έχεις πάντα τη μεγαλύτερη κάρτα.

Επειδή χρησιμοποιώ τις GPUs πρώτα για compute και λιγότερο για παιχνίδια, είχα πάει από 2 1070ti σε 2 2080 και μετά σε 1 3080 αφού σε compute είχα σχεδόν ίδιες επιδόσεις. Το πλάνο ήταν βέβαια να πάρω και 2η 3080 αλλά με το mining η τιμή ήταν εξωπραγματική και έτσι έμεινα με μία. Η 4080 ήταν 45% πάνω για +50% και παραπάνω χρήματα οπότε δε το έκανα. Την 5080 στα 1200 ευρώ θα τη σκεφτόμουν, σε τιμές 1500+ και πάλι όχι. Οπότε αναμένω και την 5070ti και βλέπουμε.

Αντικειμενικά, αν μείνω μόνο στο compute, με συμφέρει να πάρω μια used 3080 και να τις κάνω 2. Αλλά στα παιχνίδια θα υστερεί πολύ.

Βασικά εχεις απαντήσει μόνος σου ήδη για το τι σε συμφέρει, αλλά παρόλ αυτά η μικρή φαγούρα εις την οπίσθια οπή δεν σε αφήνει σε ησυχία και στο τέλος μάλλον θα ξυστείς..5080 φορές!🤣

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.
2 hours ago, DIM1000 said:

20250204_134101.jpg

Φαίνεται τόσο μικρή εκεί μέσα που άνετα συγκατοικεί με ένα χομπιτ σ αυτό το κουτί 😅 μεγιά 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...