Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έκανα το άλμα από 2080 σε 5080 , και μπορώ να πω ότι μου έχει πέσει το σαγόνι GOW Ragnarok όλα max 4k κρατάει σταθερά 120 fps με pc latency 16-20 max  apex legend από εκεί που είχα 110-130 με 4k όλα low και latency pc 16-18 τώρα έχει 240 σταθερά με 6,2-7,7 latency και την έχω πάνω σε am4 με 5800Χ3d ακόμα . 

πολύ καλά είναι και τα ρεύματα της δεν έχω δει πάνω από 300w ακόμα .

• Like 8
  • Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vogias77 είπε

Εγώ έκανα το άλμα από 2080 σε 5080 , και μπορώ να πω ότι μου έχει πέσει το σαγόνι GOW Ragnarok όλα max 4k κρατάει σταθερά 120 fps με pc latency 16-20 max  apex legend από εκεί που είχα 110-130 με 4k όλα low και latency pc 16-18 τώρα έχει 240 σταθερά με 6,2-7,7 latency και την έχω πάνω σε am4 με 5800Χ3d ακόμα . 

Ναι από παλιά γενιά αξίζει η μετάβαση .Εάν έχεις 4080s δεν νομίζω . Εκτός εάν κάποιος έχει μόνιτορ 240hz+ παίζει single player τίτλους.Οποτε ναι και εκεί ώστε να εκμεταλλευτεί το mfg.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Εμένα μου κάνει αρνητική εντύπωση το ray tracing performance,περίμενα αν στο raster ειναι 10% πιο γρήγορη στο rt να είναι 20% η κάτι παρόμοιο,ενώ στην πραγματικότητα είδαμε μηδέν πρόοδο σε αυτό το κομμάτι παρότι η Nvidia μιλάει για διπλάσιους ray intersection cores στην Blackwell,μουφα αποδείχτηκε.

Από το Blackwell white paper νομίζω το κυρίως πλεονέκτημα είναι σε BVH traversal που απαιτεί megageometry (AW2 μόνο για την ώρα) και βελτίωση σε highly divergent RT scenarios από το SER 2 που και πάλι βασίζεται σε games που έχουν ήδη SER και είναι πολύ λίγα.. Neural materials κλπ θα δώσουν πλεονέκτημα όταν αρχίσουν να χρήσημοποιουνται.

Λιγα πράγματα για εδώ και τώρα δλδ. Τύπου σε.. 5 χρόνια θα δούμε benches που δείχνουν το τελευταίο cutting edge game και εκεί θα εχει όλα τα features και θα δείχνει μεγάλη διαφοροποίηση από 50series κ πάνω. Λίγα πράγματα για τη διάρκεια ζωής της 50 στα ράφια...

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ναι από παλιά γενιά αξίζει η μετάβαση .Εάν έχεις 4080s δεν νομίζω . Εκτός εάν κάποιος έχει μόνιτορ 240hz+ παίζει single player τίτλους.Οποτε ναι και εκεί ώστε να εκμεταλλευτεί το mfg.

Σίγουρα , και μεγάλο ρόλο παίζει το monitor εγώ με την 2080 και 1440p έπαιζα τα πάντα πολύ καλά τώρα για 4κ αλλάζει το πράγμα θεωρώ από 4080 και πάνω για να είσαι καλά . 

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, 33Bird33 είπε

Γιατι να μη παίξει AC με mouse/keyboard?

Μάλλον ήσουν σε κονσόλα πριν από PC?

Δε χρειάζεται πολύ σχολιασμό αυτό.

Ποτέ δεν είχα κονσόλα, εκτός από ένα Xbox 360.

Στα 90s έπαιζα γενικά με mouse+keyboard αλλά θυμάμαι ακόμα και από τότε κάποια παιχνίδια, όπως το Prince of Persia με joystick το έπαιζα.

Τα third person παιχνίδια πρέπει να παίζονται με gamepad, είναι φτιαγμένα για gamepad. Χάνεται η μισή φάση αν παίξεις με mouse/keyboard.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Δε χρειάζεται πολύ σχολιασμό αυτό.

Ποτέ δεν είχα κονσόλα, εκτός από ένα Xbox 360.

Στα 90s έπαιζα γενικά με mouse+keyboard αλλά θυμάμαι ακόμα και από τότε κάποια παιχνίδια, όπως το Prince of Persia με joystick το έπαιζα.

Τα third person παιχνίδια πρέπει να παίζονται με gamepad, είναι φτιαγμένα για gamepad. Χάνεται η μισή φάση αν παίξεις με mouse/keyboard.

Ωραίες εποχές ρε τότε! Prince of Persia 

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Westbaum είπε

DLSS4 UPerformance vs DLSS3Q
https://imgsli.com/MzQ1MDMz/0/1

Αυτά δε λένε τίποτα.

Υπάρχουν παιχνίδια που ακόμα και με DLSS 3 Ultra Performance δείχνουν κάπως ΟΚ σε στατική εικόνα.

Αν κάνεις όμως ένα βήμα καταρέει το σύμπαν σε bluring/shimmering και σκατά IQ.

Κοινώς ... σε κίνηση η όποια σύγκριση αλλιώς δεν έχει νόημα.

1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

εγω key-mouse μονο σε civ-moba-strategies τα υπολοιπα απο τον καναπε στην tv,δεν μπορω να φανταστω πως θα επαιζα το hollow knight χωρις controller πχ.

Τι εννοείς "τα υπόλοιπα";

Το Doom και το Stalker με gamepad το παίζεις; Ή το Battlefield και τα υπόλοιπα first person?

1 ώρα πριν, exopctrela είπε

Συγγνώμη. Να σας κάνω μια ερώτηση ? Εσένα και στον προηγούμενο που ειρωνεύεται συνεχώς αυτούς που είπαν την άποψή τους για την 5070 σε σχέση με την 4090. Γιατί τους αναφέρεται συνεχώς στα post σας και μάλιστα χρησιμοποιείται και χαρακτηρισμούς του τύπου «πρόβατα», «κομπλεξικοί» κλπ?

Σας έχει παραχωρήσει κανείς αυτό το δικαίωμα – προνόμιο, επειδή αγοράσατε κάρτες χιλιάδων ευρώ?

Φίλε, εγώ δεν αγοράζω κάρτα χιλιάδων € αλλά αν κάποιος πιστέψει πραγματικά ότι 5070 = 4090 τότε είναι "πρόβατο" με τα χίλια.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DIM1000 είπε

Το θεμα ειναι οτι καποιοι που δεν ασχολουνται σε πιο πολυ βαθος, θα δουν αρκετα FPS σε benchmarks λογω του Dlss4 και θα στησουνε χορο. Ουτε latencies ξερουν ουτε τιποτα. Σε native.... γελανε τα ανεμιστηρακια της 4090 με την 5070. Αν στο dlss 4 σε καποιο σημειο, σε ενα παιχνιδι κσι μονο εγραψε στιγμιαια ιδιο νουμερο fps με τη 4090, του αρκει για να βγει να πει την κουταμαρα και τα προβατα να τον πιστεψουν. Και πολλοι και λογω κομπλεξ. Χαιρονται στην ιδεα οτι αν ποτε ισχυε αυτο, θα αισθανοντουσαν ηλιθιοι οσοι πληρωσαν τις 4090 και αυτοι μαγκες που την εβγαλαν με 700. 

Η 4090 ειναι πιστολι. 

Όντως λίγο offside το συγκεκριμένο. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν αστείες ή και καθόλου δικαιολογίες για να αγοράσουν κάρτες χιλιάδων ευρώ δίνοντας έμμεσα και δικαιώματα στον πέτσινο να κρατάει ψηλά τις τιμές των καρτών και μας πείραξαν όσοι θέλουν να την βγάλουν φθηνά? Ίσα ίσα που πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχουν άνθρωποι που δεν χάφτουν το παραμύθι κάθε νέας υποτίθεται επαναστατικής όπως μας λένε κάθε φορά σειράς προϊόντων που έρχονται με φόρα αλλά τελικά αποδεικνύονται άνθρακες. Και είναι μεγάλο λάθος να τσουβαλιάζουμε, οι περισσότεροι δεν ασχολούνται καν με το τι κάρτα αγόρασες αλλά με την δική τους. Την πήρες, μεγειά σου με χαρά σου. Θα πάρω και εγώ οποία θεωρώ ότι πρέπει και end of story. Peace brothers✌️ 

1 ώρα πριν, vogias77 είπε

Και εγώ με 2080 είμαι αλλά θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από τέρμα δεξιά Ragnarok στα 120fps για να πειστω να δώσω 1600€ για 5080 όταν με 1100€ παίρνω την ίδια στην ουσία κάρτα, την 4080s με -10% επιδόσεις.

Άσε που Ragnarok παίζω και στο ταπεινό PS5 στα 4k/60fps που είναι υπεραρκετά για single player game. Ok όχι τέρμα δεξιά ούτε native αλλά έπιασες το νόημα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Arkin είπε

Τα πάντα με ποντίκι πληκτρολόγιο παιδιά τα τελευταία 7 χρόνια. Πήρα Xbox one controller και το χάρισα μιας και το έπιανε η σκόνη. Όλα τα ac racing crash bandicoot τα παντα με πληκτρολόγιο ποντίκι. Η αίσθηση της αμεσότητας δεν υπάρχει και ότι παίζεις εσύ αλλα όχι το παιχνίδι με τις όποιες assist ειδικά σε fps ακόμα και στο forbidden west δεν υπάρχει περίπτωση χωρίς assist με controller να πετύχεις σημείο σε ρομπότ ας είσαι και στο 1 μέτρο. Βέβαια όπως βολεύει τον καθένα είναι πάντα η πλατίνα που πήρα στο crash bandicoot με πληκτρολόγιο ποντίκι ήταν μια εμπειρία από μόνη της. 

Μια χαρά μπορείς στο forbidden west ρε δεν είναι όπως στα fps, είναι πιο αργό game. Συνηθίζεις και γίνεσαι αρκετά καλός. Αλλά βοηθάει το assist φυσικά στα πιο δύσκολα σημεία.

Χάνεις όλα ta features του PS5 controller, που το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο που έχω παίξει μαζί με το Astro bot.

Τελείως άλλη εμπειρία.

Αν δεν παίζεις με ασύρματο δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά σε input latency.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
2 hours ago, vogias77 said:

Με γειες! Η διαφορα ειναι εξαιρετικα μεγαλη αναμεσα στις καρτες και θα την χαρεις!

(Απλα την ιδια jaw dropping διαφορα θα εβλεπες και με 4080s για πολυ λιγοτερα χρηματα. )

Δημοσ.

Τελικα καποιος που στηνει καινουργιο συστημα τι κανει;

Αγοραζει τη παλια σειρα η περιμενει διαθεσιμοτητα της καινουργιας;

Μιλαω για αναλυση 1440p,λιγες απαιτησεις μια και δεν προλαβαινω να παιξω games πλεον αλλα αδιαφορο το οικονομικο κομματι.

Η 4070s vs 5070 μου φαινεται η πιο λογικη επιλογη.Τι κανουμε;Περιμενουμε;;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Wspr είπε

Τελικα καποιος που στηνει καινουργιο συστημα τι κανει;

Αγοραζει τη παλια σειρα η περιμενει διαθεσιμοτητα της καινουργιας;

Μιλαω για αναλυση 1440p,λιγες απαιτησεις μια και δεν προλαβαινω να παιξω games πλεον αλλα αδιαφορο το οικονομικο κομματι.

Η 4070s vs 5070 μου φαινεται η πιο λογικη επιλογη.Τι κανουμε;Περιμενουμε;;;

Δες 4070 Ti Super...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, scorpion8283 είπε

Με γειες! Η διαφορα ειναι εξαιρετικα μεγαλη αναμεσα στις καρτες και θα την χαρεις!

(Απλα την ιδια jaw dropping διαφορα θα εβλεπες και με 4080s για πολυ λιγοτερα χρηματα. )

Ευχαριστώ.

Δεν διαφωνώ σχετικά με της διαφορές , απλά η 4080s μεταχειρισμένη την έβρισκα 900-1000 ευρώ και την 5080 στα 1500 οπότε προτίμησα την καινούργια μιας και αλλάζω κάρτα ανά 3 γενιές

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...