d4ydr33m3r Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 28 λεπτά πριν, john2gr είπε Η MSI Vanguard RTX 5080 ειναι 23% ακριβοτερη απο την FE, και δινει ενα 15% καλυτερες επιδοσεις. Απο μονο του αυτο λεει οτι η FE εχει καλυτερο value. Kαι αντι να βλεπω ωραια thumbs για την τραγικη τιμη, βλεπω να μιλανε αρκετοι μονο για το performance gain και οτι "απολαυσαν τις δοκιμες τους με αυτη". ΠΟΣΟ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ AIBs. Και γιατι δεν τα χωνουμε στους AIBs οπως τα χωνουμε στην NVIDIA? Γαργαρα λεμε. Αυτο για να μην λετε οτι <<Τα χωνουν αυτοι, μπραβο τους>>. Αν και δεν την έχω δει υπερασπιστής των AIB ποσως με ενδιαφέρει προσωπικά εικάζω κυρίως για δύο λόγους: 1. Για τα αναλογικά ισχνά ποσοστά κέρδους που τους αφήνει η nvidia 2. Γιατί τις τελευταίες γενιές έχουμε δει πολύ χειρότερα VFM από αυτές Σε καμία περίπτωση αυτό δεν καλύπτει το τραγικο performance uplift της 5080 σε γενικότερο πλαίσιο που αποτελεί ένα από τα χειρότερα ever 58 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αμα ειναι να αγορασεις astral 5080 καλυτερα να παρεις 4090 Προσωπικα το oc στις καρτες το εχω ξεχασει ,πιο πολυ προβληματα δημιουργει παρα κερδιζεις True dat 2
scorpion8283 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 hours ago, noFEARgr said: Τυχαιος η nvidia ξεχασε οτι υπαρχει η 4080s και 4090 😂 20 minutes ago, akoinonitos said: Αν ηταν μαγκες θα ειχαν και το latency διπλα Καλα στην τελευταια μπαρα παιζει και καλα με 30 frames? 🤔😵💫
this.is.elia Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 19 minutes ago, akoinonitos said: Αν ηταν μαγκες θα ειχαν και το latency διπλα Να έχεις σκάσει κοντά 2χίλιαρο για την 5080, να παίζεις με 15fps native και latency τύπου φτιάχνω καφέ και επιστρέφω να δω αν κινήθηκε το ποντίκι. Κατάντια x MFG4. 2
akoinonitos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Καλα στην τελευταια μπαρα παιζει και καλα με 30 frames? 🤔😵💫 δεν καταλαβα ποια εννοεις τελευταια ,για mfg κανεις /4 και για fg /2 και βλεπεις ποσα rendered εχουν Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από akoinonitos
just_a_dude Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 148/4 = 37 λολ Με DLSS Performance κιόλας Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από just_a_dude
Tambas91 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 11 λεπτά πριν, just_a_dude είπε 148/4 = 37 λολ Με DLSS Performance κιόλας ’Aψογα 4
33Bird33 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Αμέρικα τιμούλες... https://www.newegg.com/p/pl?d=rtx+5090
scorpion8283 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 59 minutes ago, akoinonitos said: δεν καταλαβα ποια εννοεις τελευταια ,για mfg κανεις /4 και για fg /2 και βλεπεις ποσα rendered εχουν Στην 4070 ti ρε...λεει 60 με απλο fg.. 58 minutes ago, just_a_dude said: 148/4 = 37 λολ Με DLSS Performance κιόλας Αυτο μπορει να ναι και 3x.. 😝 Anyway...Γενικα το απλο fg καλη βελτιωση στις 40ρες....σε αρκετες περιπτωσεις μου κανε τα 100+----> 120 δηλ. εκει που επεφτε στα 50 τωρα κρατα 60αρι base σταθερο. 15% πανω.... Σαν να πηρα 5080 δλδ 😝🫥 Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από scorpion8283 1
Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 3 ώρες 35 λεπτά πριν, 33Bird33 είπε Αμέρικα τιμούλες... https://www.newegg.com/p/pl?d=rtx+5090 Είναι που πήγαν όλο το stock στην ΟΥΣΑ..Rofl
john2gr Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 hour ago, d4ydr33m3r said: Αν και δεν την έχω δει υπερασπιστής των AIB ποσως με ενδιαφέρει προσωπικά εικάζω κυρίως για δύο λόγους: 1. Για τα αναλογικά ισχνά ποσοστά κέρδους που τους αφήνει η nvidia 2. Γιατί τις τελευταίες γενιές έχουμε δει πολύ χειρότερα VFM από αυτές Σε καμία περίπτωση αυτό δεν καλύπτει το τραγικο performance uplift της 5080 σε γενικότερο πλαίσιο που αποτελεί ένα από τα χειρότερα ever True dat Σαν καταναλωτης δεν σε νοιαζει το ποσοστο κερδους των AIBs αλλα το ποσο θα παρεις την καρτα που θελεις. Σαν reviewer, παλι δεν εχεις λογο να σκεφτεσαι ποσο βγαζει ο AIB, οφειλεις να προτεινεις το καλυτερο για τον καταναλωτη/viewer σου. Το να πλασαρεις λοιπον μια καρτα με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ price/performance value ειναι η εννοια της υποκρισιας, απο οποια μερια και να το δεις. PS: Δεν αναφερομαι για σενα προφανως ε, γενικα μιλαω 1 1
d4ydr33m3r Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, john2gr είπε Σαν καταναλωτης δεν σε νοιαζει το ποσοστο κερδους των AIBs αλλα το ποσο θα παρεις την καρτα που θελεις. Σαν reviewer, παλι δεν εχεις λογο να σκεφτεσαι ποσο βγαζει ο AIB, οφειλεις να προτεινεις το καλυτερο για τον καταναλωτη/viewer σου. Το να πλασαρεις λοιπον μια καρτα με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ price/performance value ειναι η εννοια της υποκρισιας, απο οποια μερια και να το δεις. PS: Δεν αναφερομαι για σενα προφανως ε, γενικα μιλαω Δεν με νοιάζει αλλά το συνυπολογίζω όμως, το λαμβάνω υπόψιν όταν βλέπω το markup που βάζει ο AIB. Όπως είπα έχω δει πολύ χειρότερα και χωρίς καν ουσιαστικά περιθώρια κέρδους σε επιδόσεις just fancy rgb and overkill power delivery/cooling systems. Δεν έφυγε άδικα η εβγα όπως φαίνεται και ούτε το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους.. Για το δεύτερο κομμάτι δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές απλά όπως είπα θεωρώ ότι έχουν υπάρξει και χειρότερα VFM. Για κάθε Steve που πυροβολεί κατά ριπάς ανεξαιρέτως υπάρχουν άλλοι 10 μεγάλοι που προσπαθούν να κάνουν πιο sweet το deal πάντα για να μην φανούν κακοί.. Εννοείται ότι μιλάμε γενικώς αυτό έλειπε.. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από d4ydr33m3r
acalm Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 16 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Στην 4070 ti ρε...λεει 60 με απλο fg.. Αυτο μπορει να ναι και 3x.. 😝 Anyway...Γενικα το απλο fg καλη βελτιωση στις 40ρες....σε αρκετες περιπτωσεις μου κανε τα 100+----> 120 δηλ. εκει που επεφτε στα 50 τωρα κρατα 60αρι base σταθερο. 15% πανω.... Σαν να πηρα 5080 δλδ 😝🫥 Με το παλιό FG γενικά σε single player αμα επιανες raw 60-70 ήταν πολύ καλά. Άμα έπεφτε λίγο πιο κάτω ήταν ψιλοαηδία κυρίως λόγω input lag και αν έπεφτε περίπου στα 50 (raw δλδ χωρίς fg) άρχιζα να παρατηρω όλο και πιο έντονα τα artifacts. Φαντάζομαι και το Multi έτσι θα είναι απλά θα θέλει ακόμα πιο ψηλό raw framerate (ίσως 80-90) για να πάς σε 3x και ακόμα πιό πολύ για 4x που εκεί πολύ απλά δεν υπάρχει monitor με τέτοιο refresh rate εκτός αν μιλάμε για 1080p πράγματα. Το 3x Μπορεί να είναι αποδεκτό σε games που πιάνεις μια 80-90αρα αλλά και πάλι μπαίνουμε σε over 240hz και φαντάζομαι ελάχιστοι θα έχουν 360hz.. Γενικά είναι θέμα αντιληψιμότητας των interpolated frames και όσο πιο κάτω πας τόσο πιο έντονα παρατηρείς . Στα Path tracing games ειδικά που απλά προσπαθείς να πίασεις upscaled ~60fps δε νομίζω θα έχω ποτέ το στομάχι για το 3x. 2x μέγιστο, εκτός αν το έχουν βελτιώσει σημαντικά (που από ότι έχω διαβάσει και δεί δεν ισχύει σε επίπεδο artifacting, μόνο σε frame pacing επίπεδο το βελτιώσαν). Όλα πολύ υποκειμενικά βέβαια.. άλλοι έχουν ηψηλή ανεκτικότητα σε inconsistencies και Input latency και άλλοι οχι (σαν εμένα δλδ) 1
hln3 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Τελικά paper launch ο πέτσινος; και 2,5 χρόνια κοντά να βγάλει νέα γενιά, και ελάχιστο perf uplift και paper launch; Πάρε και μια grok generated pic να χεις πέτσινε!
Alex21121988 Δημοσ. πριν από 54 λεπτά Δημοσ. πριν από 54 λεπτά Λένε πως δεν ισχύει τόσο στις 5090 και περιμένουν firmware update για να το βουλώσει το 4ο fan που είναι και το noisy one. Επίσης όσο αφορά cw, το διόρθωσε από ότι φαίνεται η Asus. Βεβαια, κάτσε να πάρει και κανένας κανονικός πελάτης και όχι reviewer (ας τους πούμε έτσι για την οικονομία της συζήτησης) και τότε θα κρίνουμε. Περισσότερο θα εμπιστευτώ τα πρώτα άτομα εδώ άλλωστε που θα έχουν κάρτα στα χέρια τους, παρά αρκετά μικρομεσαία σαλιάρικα κανάλια στο yt με μόλις 50Κ συνδρομητές. ΥΓ. Ελπίζω να τις ζητάει πίσω τις κάρτες η Asus που συνήθως έτσι πράττει, είδα unboxing 5080 TUF/Astral σε UK κανάλι, και ήθελα να ρίξω γροθιά στο κινητό μου με αυτά που άκουγα και γενικώς στο που καταλήγουν αυτές οι κάρτες. Launch λοιπόν για τους τζαμπατζήδες του yt, μπότια και scalpers. Ευγε πέτσινε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα