Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, aki είπε

Νόμιζα ότι θα ήταν ισορροπημένη κάρτα η 5070 ti, τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρος.
Θα έλεγα ότι συνεχίζεται η τιμολογιακή λογική των τελευταίων 5 ετών (αύξηση τιμής ανάλογα με τις παραπάνω επιδώσεις και ασχέτως γενιάς), αλλά με αυτά που γίνονται θα είμαστε τυχεροί αν συνεχιστεί μάλλον.

Πάντως όποιος περίμενε ως τώρα για αναβάθμιση αξίζει να πάρει 5000 για το "future proofing". Όταν υπάρξει διαθεσιμότητα σε MSRP, άμεση αγορά, αφού δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές (αν μη τι άλλο).

Καποια παιδια απο εδω μεσα πηραν 4080super πιστευω εκαναν καλα. Καθαρα απο την αποψη οτι δεν ξερω κατα ποσο θα δουμε msrp συντομα αν το παιξουν καλα το τραγουδι της διαθεσιμοτητας μαζι με το καπελο των ελληνικων καταστηματων βλεπω να πηγαινουμε ενα 6μηνο μετα για να βρισκουμε καρτες στα 1200 ευρω με καλη διαθεσιμοτητα στην 5080. Και σημερα να την εβρισκες στα 1200 ευρω θεωρω καλυτερη επιλογη 4080super στο 1000αρικο για ενα 10% πισω. 

Δημοσ.

Αψογα ειναι τα 1440 και δεν δημιουργεις και παλαβες αναγκες. Εγω εχω (λογω πρεσβυωπιας) μια lg evo c4 42in 4k και την προηγουμενη 34αρα allienware 1440p να ειναι αψογη και να εχεις πολυ ωραια εμπειρια. 

• Like 4
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, music_lover είπε

Όποιος δεν θέλει να πληρώνει αυτές τις εξωφρενικές τιμές για gpu τότε δεν αγοράζει 4k οθόνη, είναι τόσο απλό. Δεν γίνεται από την μία να αγοράζουμε τέτοιες οθόνες και από την άλλη να λέμε θέλω φθηνή 4k gpu γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να οδηγήσεις τόσα πολλά pixels, τα reviews είναι εκεί και το δείχνουν. Δεν εξετάζω αν είναι ή όχι απαράδεκτες οι τιμές γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δημιουργούμε στον εαυτό μας, με την αγορά 4k οθόνης, την ανάγκη για αγορά πανάκριβης gpu. Όσο δελεαστικό (λόγω πτώσης των τιμών των εν λόγω οθονών και λόγω καθαρότητας της εικόνας από την υψηλή ανάλυση) και να φαίνεται το να παίζεις σε μια τέτοια οθόνη δεν αξίζει το κόστος σε γραφικά, επιδόσεις και χρήματα για την αγορά gpu. Όπως δεν αξίζει οπτικά λόγω της επίπτωσης που έχει στην απόδοση, η ρύθμιση ultra στις επιλογές γραφικών. Μπορείς να έχεις ένα υψηλής ποιότητας οπτικό αποτέλεσμα και με την επιλογή high και σε συνδυασμό με μια οθόνη 2k να κάνεις ποιοτικό gaming. Έτσι και θα έχεις δώσει λιγότερα χρήματα για την αγορά 2k/high hz οθόνης και λιγότερα χρήματα για αγορά gpu και πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα. Προφανώς και όσα αναφέρω δεν αφορούν και δεν ενδιαφέρουν τους ενθουσιώδης, αυτοί είναι μια μειοψηφία που δεν ικανοποιούνται με κάτι τέτοιο αλλά δεν απευθύνομαι σε αυτούς, απευθύνομαι κυρίως σε όλους όσους μας διαβάζουν και προβληματίζονται όταν βλέπουν δεκάδες posts να μονοπωλούν το ενδιαφέρον για κάρτες των 1200+ ευρώ και ενδεχομένως να αισθάνονται peasants  ή να νομίζουν ότι πρέπει να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά για να παίξουν σωστά. Μην τρελαθούμε, το 1440p είναι ο νέος βασιλιάς του pc gaming και εκεί πρέπει να στοχεύουν όσοι θέλουν κάτι καλύτερο από το κλασικό 1080p που πρέπει κάποια στιγμή να πεθάνει..και αφήστε το 4k για τους καπιταλιστές και τους ενθουσιώδεις.

Μεγαλη αληθεια αυτο. Το 1440p ειναι η χρυση τομη. Το 4Κ ειναι καλυτερο εννοειται αλλα δυστυχως σε εχει μονιμα να πηγαινεις στο τερμα high end με οτι αυτο συνεπαγεται απο αποψη τιμης για να βγαλεις καλα FPS. Η 4090 ευτυχως ακομα κραταει αψογα σε 4Κ δεν εχει κανεις αναγκη την 5090 εφοσον εχει 4090 για 4Κ και για 1440 απο εκει και κατω μεχρι 4070 ειναι μια χαρα καρταρες. Αντι να παιξεις στα 150fps με 4070 θα παιξεις με 100 παλι τελεια ειναι ριξε και 2 ρυθμισεις και πας 120 130. Εγω ειμαι στη μεση 1440pUW και μονο σε PT θελω σε σημεια δυναμη αλλα και παλι με 100fps που ειμαι με dlss fg δεν εχω κανενα παραπονο εκει ναι μια 4070 θα ζοριζοταν. Σε 4Κ θα ηθελα 4090 εφοσον ηθελα και path tracing με υψηλα FPS. 

12 λεπτά πριν, icenex είπε

Οριστε μια χαρα καλο σου κανει να συζητας μεσα στο φορουμ κ ας εχει ο αλλος διαφορετικη οπτικη.

Ηδη σκεφτομαι το καντηλι κ την παντοφλα αν πω στην γυναικα:" Ξερεις γυναικα αν παρω οθονη ισως χρειαστει περα απο τα 600€ που θελω για οθονη να δωσω αλλα 1000 για καρτα".Ε ρε κατι γλεντια που εχουν να γινουν στο σπιτι.

Ασε καλυτερα με βλεπω να μενω στα 1440 κ πολυ μου ειναι, δεν μπορω να ζω αλλο επικινδυνα εχω πατησει και τα 40.

@Arkin Ωραιος καλα εκανες κ αλλαξες σε mb/ddr5 πως και δεν πηγες σε 6400 οταν εγω αγορασα το δικο μου σετ δεν ειχα δει τρελες διαφορες στις τιμες. Οσο για οθονη να ειμαι ειλικρινης δεν νομιζω να παω σε oled γιατι δεν θελω το αγχος του burn in.Το ειχα με την τηλεοραση μου και παροτι την προσεχα μου το εμφανισε στα 7 χρονια ισως και νωριτερα αλλα στα 7 χρονια το προσεξα.Οποτε λεω να παω σε ενα καλο Ips panel θα δειξει γιατι ξενερωσα που δεν μπορω να ανεβω ιντσες μιας κ απο οτι εμαθα δεν θα φαινεται καλα το 1440p στις 32".

Ηθελα να κρατησω το κοστος οσο γινοταν χαμηλοτερα της βρηκα στα 100 ευρω 6000CL30 που ειναι παρα πολυ καλα οι 6400CL32 επαιζαν 140-150 οποτε δεν το σκεφτηκα καν για παραπανω. Μην σε αγχωνει το burn in. Ψηλα γραμματα και με την εγγυηση 3 χρονων δεν φοβασαι τιποτα αν παθει τιποτα τη στελνεις. Θα εκπλαγεις με την εικονα τα χρωματα το μαυρο σε σκοτεινο δωματιο. IPS δυνατες αλλα οχι στην αντιθεση ειναι αγκαθι αλλα αν εχεις φως απο πισω/πανω θα εισαι κομπλε για gaming. 1440p σε 32 ιντσες οχι δεν θα το προτεινα δινει 91.79ppi που οκ δεν ειναι πολυ για 2025 ετος. 110 παει το 27αρι 1440p και αρκετα παραπανω το 4Κ 32αρη που εκει εχεις το απολυτο αλλα θες και αναλογη καρτα. 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Καποια παιδια απο εδω μεσα πηραν 4080super πιστευω εκαναν καλα. Καθαρα απο την αποψη οτι δεν ξερω κατα ποσο θα δουμε msrp συντομα αν το παιξουν καλα το τραγουδι της διαθεσιμοτητας μαζι με το καπελο των ελληνικων καταστηματων βλεπω να πηγαινουμε ενα 6μηνο μετα για να βρισκουμε καρτες στα 1200 ευρω με καλη διαθεσιμοτητα στην 5080. Και σημερα να την εβρισκες στα 1200 ευρω θεωρω καλυτερη επιλογη 4080super στο 1000αρικο για ενα 10% πισω. 

Σε βλέπω πιο αισιόδοξο από μένα!
Πολύ καλές οι 4080 super, ειδικά εσύ την πήρες σε τέλεια τιμή και θα πω ότι κοίταξα κι εγώ πόσο έχουν πριν λίγο. Αλλά δεν αξίζει. Θα περιμένω λίγο ακόμα.

Θυμάμαι τις πρώτες 3080 τις έδωσαν σε MSRP και το σκεφτόμουν, αλλά μέχρι να αποφασίσω τελείωσαν και μετά βλέπαμε μόνο διπλάσια τιμή για χρόνια. Τώρα με τα καινούρια σκηνικά σκέφτομαι ότι αν βρω 5070ti/5080 σε MSRP να τη χτυπήσω για να φύγω από τα 8gb vram που είναι πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο. Άλλα όπως το σκέφτεται και ο icenex, υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aki είπε

Σε βλέπω πιο αισιόδοξο από μένα!
Πολύ καλές οι 4080 super, ειδικά εσύ την πήρες σε τέλεια τιμή και θα πω ότι κοίταξα κι εγώ πόσο έχουν πριν λίγο. Αλλά δεν αξίζει. Θα περιμένω λίγο ακόμα.

Θυμάμαι τις πρώτες 3080 τις έδωσαν σε MSRP και το σκεφτόμουν, αλλά μέχρι να αποφασίσω τελείωσαν και μετά βλέπαμε μόνο διπλάσια τιμή για χρόνια. Τώρα με τα καινούρια σκηνικά σκέφτομαι ότι αν βρω 5070ti/5080 σε MSRP να τη χτυπήσω για να φύγω από τα 8gb vram που είναι πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο. Άλλα όπως το σκέφτεται και ο icenex, υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες.

Κοιτα ειμαι αισιοδοξος κυριως απο καποιες τιμες AIB στο MSRP στις αλλες χωρες που ειδαμε μεχρι 1170 ευρω με 19% ΦΠΑ οποτε αν ειναι σωστα καποια καταστηματα δεν θα αργησουμε παρα πολυ να δουμε msrp τιμες Ελλαδα. Η 3080 οσοι την πηραν στα 700-800 ευρω τοτε ηταν deal of the year μιας και μετα χτυπησε το mining και ξεφυγαν τα παντα τελειως. Αν βρεις σημερα MSRP στην 5080 χτυπα την ναι αλλα αν βιαζεσαι και δουμε τιποτα 1500αρια Ελλαδα για μενα μεταχειρισμενη 4080 μεχρι 800 ευρω και δεν θες τιποτα αλλο να φυγεις και απο τα 8gb vram οπως σωστα λες θα παρεις και το νεο πακετο dlss 4 δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Εγω μολις ειδα 999 4080super εγινε αγορα χωρις να το σκεφτω καν μολις ειχαν κυκλοφορησει οποτε χτυπησα χωρις να υπαρχει αυριο και με βγηκε σε καλο οπως τωρα με 14600kf στα 205 δεν ηξερα οτι επεσε τοσο και εφυγε αγορα σχεδον με κλειστα ματια. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, niko13 είπε

Τα λες όπως σε βολεύει.Ησουν ο μόνος εδώ μέσα, αν και αρκετοί έχουμε ψωνίσει από εκεί ,που οπότε αναφερόταν το συγκεκριμένο κατάστημα ,σε οποιοδήποτε thread ήσουν εκεί να πεις την καλή σου εμπειρία.Αν θυμάμαι καλά και κάτι φίλων σου με gpu.Οταν μάλιστα τα άλλα μέλη στην πλειοψηφία τους προειδοποιούσαν  για το ύποπτο της υπόθεσης.Εαν δεν το βλέπεις εσύ αυτό σαν προτροπή για αγορά από εκεί,πάσο..

Δεν τα λεω οπως με βολευει, τα λεω οπως ειναι.
Ειμαστε σε ενα φορουμ που ο καθε ενας γραφει την αποψη του.
Οταν υπαρχουν 10 αποψεις απο ατομα που ΠΟΤΕ δεν αγορασαν απο αυτο το καταστημα και εγω εχω αγορασει 20/20 με 100% επιτυχια δεν καταλαβαινω γιατι αυτοι οι 10 ειναι πιο σωστοι ή γιατι εγω ειμαι ο λαθος.
Το ζητημα δεν ηταν αν θα βαρεσει κανονι ,αυτο δεν το ηξερε κανενας.
Αυριο δεν ξερεις ποιος ειναι ο επομενος, αν ειναι το e-shop να σβερκωσουμε οσους προτειναν e-shop;
θα κρινεις με οτι ξερεις και με οτι εχεις ζησει .
Το ζητημα ηταν "Για το αν παραδιδει ή δεν παραδιδει και επιστεφει τα χρηματα"
Καμια αρνητικη κριτικη οτι του εφαγαν τα λεφτα, ολες ηταν οτι αργησε ή οτι ακυρωσε και επεστρεψε τα χρηματα.
Η προσωπικη μου εμπειρια λοιπον ηταν αψογη με 20/20, ειπα καπου ψεματα;
Mετα απο εμενα σε ολα αυτα τα θεματα που η συζητηση ηταν για το JMC παντα υπηρχαν αλλοι 3-4 που εγραφαν και αυτοι τη προσωπικη τους εμπειρια δηλαδη οτι παρελαβαν.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

οπως τωρα με 14600kf στα 205 δεν ηξερα οτι επεσε τοσο και εφυγε αγορα σχεδον με κλειστα ματια. 

250€ τον βλέπω παντού, μιλάς για τιμή χωρίς φπα λογικά έτσι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Saloufas είπε

250€ τον βλέπω παντού, μιλάς για τιμή χωρίς φπα λογικά έτσι?

Eδω εισαι. Με φπα κανονικα. Τον ειχα αφησει στα 290 και μολις ειδα 205 λεω εδω ειμαστε. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Οταν υπαρχουν 10 αποψεις απο ατομα που ΠΟΤΕ δεν αγορασαν απο αυτο το καταστημα και εγω εχω αγορασει 20/20 με 100% επιτυχια δεν καταλαβαινω γιατι αυτοι οι 10 ειναι πιο σωστοι ή γιατι εγω ειμαι ο λαθος.

Είσαι λάθος βρε φίλε μου  γιατί δεν μπορεί ένα μαγαζάκι στην Χαλκίδα να έχει τις καλύτερες τιμές στην Ευρώπη..Κοινή λογική λέγεται..Αν εγώ κ εσύ είμαστε διατεθειμένοι να το ρισκάρουμε,δεν σημαίνει πως πρέπει να το προτείνουμε σε άλλους.Γιατι με μαθηματική ακρίβεια σε κάποιου τα χέρια θα σκάσει το εργο.Ησουν τόσο συνυφασμένος με το καταστημα δε,που όταν βαρεσε κανόνι  άρχισαν να ρωτάνε στο φόρουμ που είσαι και αστειακια αν σε επιασαν..Κανέναν άλλον από αυτούς που τοποθετήθηκαν θετικά προς το jmc δεν έψαξαν.Κ αυτό γιατί δεν το έκαναν σε όλα τα thread που αναφερόταν το  όνομα jmc.Αρκετα με το spam,δεν βγάζει πουθενά.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, niko13 είπε

Είσαι λάθος βρε φίλε μου  γιατί δεν μπορεί ένα μαγαζάκι στην Χαλκίδα να έχει τις καλύτερες τιμές στην Ευρώπη..Κοινή λογική λέγεται..Αν εγώ κ εσύ είμαστε διατεθειμένοι να το ρισκάρουμε,δεν σημαίνει πως πρέπει να το προτείνουμε σε άλλους.Γιατι με μαθηματική ακρίβεια σε κάποιου τα χέρια θα σκάσει το εργο.Ησουν τόσο συνυφασμένος με το καταστημα δε,που όταν βαρεσε κανόνι  άρχισαν να ρωτάνε στο φόρουμ που είσαι και αστειακια αν σε επιασαν..Κανέναν άλλον από αυτούς που τοποθετήθηκαν θετικά προς το jmc δεν έψαξαν.Κ αυτό γιατί δεν το έκαναν σε όλα τα thread που αναφερόταν το  όνομα jmc.

Mια χαρα ενα μαγαζακι μπορει να εχει καλυτερες τιμες στη Ελλαδα με τη προυποθεση να παραδιδει σε 1 μηνα και να εχει 100αδες παραγγελιες.
Οι χονδρεμποροι του εξωτερικου εφαρμωζουν εξτρα εκπτωσεις στο τιμολογιο αναλογα το ποσο της παραγγελιας.
Αλλη τιμη εχει μια gpu 1τεμαχιο χονδρικη απο Ελλαδα σε 2-3 μερες, αλλη απο εξωτερικο 1τεμαχιο σε 10 μερες και αλλη σε μια παραγγελια 50.000 σε ενα μηνα.
Αν θεωρησεις οτι και οι αλυσιδες βαρανε στο ψαχνο ,δεν ειναι δυσκολο να εισαι 10€ φθηνοτερος.
Ενα μαγαζακι στο Παγκρατι το εκανε απο 2010-2019 μεσω facebook.
Αν τα 10€ διαφορα μοιαζουν με καλυτερη τιμη στη Ελλαδα φαντασου τοτε η Asus Strix 1060 6gb απο 400€ skroutz στα 330€ με προκαταβολη 50€, παραλαβη απο το καταστημα στο Παγκρατι  μετα απο 1 μηνα.
Μου εκανε και RMA κανονικα μετα απο 2.5 χρονια.
Μεσα σε 20 μερες ειχα καινουρια σφραγισμενη.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Eδω εισαι. Με φπα κανονικα. Τον ειχα αφησει στα 290 και μολις ειδα 205 λεω εδω ειμαστε. 

ναι σωστά μιλάς για τον kf τώρα το είδα εγώ κοιτούσα τον k.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...