DIM1000 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Εγω παντως οντας 45 μαιων και εχοντας το πρωτο μου pc απο το 1989 (8088 πλαισιο Στουρναρα μονο ρε!) Και εχοντας αλλαξει οπως και ενας φιλος πιο πανω αμετρητα setup ξεκληριζοντας τοτε καθε τρεις και λιγο το πορτοφολι των γονιων που τους φαινοταν κβαντικη φυσικη το ολο θεμα και καμαρωναν, θυμαμαι οτι οι top tier ειχαν στα 600-700 ευρω. Ολη η παρεα γκρινιαζε γιατι απο τις s3, vodoo, 1, 2 ,κλπ των δραχμων που ομως παλευονταν, καταληξαμε να δινουμε παλαβα λεφτα. Το οτι λοιπον σημερα μετα απο ενα κοβιντ και μερικους που νομιζαν οτι θα γινουν μεγιστανες ακουραστα με το mining, συζηταμε για καρτες που πληρωνουμε 2500αρια και φαινονται φυσιολογικες ειναι τρελο. Και λεμε ακριβα τα 3 και 3,5 ενος καλυτερου συνολικα προιοντος που στην πραγματικοτητα ενας enthusiast δεν δινει δεκαρα για την τιμη. Αρα μιλαμε για Gamers. Αλλη κατηγορια εντελως. Οπως ανεβηκαν οι τιμες των πρωτων υλων, των τσιπ κλπ το 2025 αλλαι και επειδη μπορει, ανεβασε και αυτος τις τιμες. Και μπορει του χρονου κι αλλο κι αλλο κλπ. Για οσους δεν εχουμε 4090 γιατι δεν ασχοληθηκαμε να παρουμε και ειμαστε πιο πισω, η 5090 ειναι μια οντως ισχυροτερη καρτα, με οντως περισσοτερα features και επειδη ειναι η φιλοσοφια του marketing ετσι, πιο bulletproof. Δεν θα εδινα με τιποτα 2500 (μιλαω για πανω ραφι υλοποιησεις) να παρω τωρα μια 4090 οταν με 800-1000 ακομα παιρνω το τελευταιο. Ξαναλεω. Επειδη δεν εχω 4090. Οτι και να λεμε η καρτα ειναι καλυτερη. Μεγαλυτερη vram, bandwidth κλπ κλπ. Η καταναλωση σε ρευμα προσωπικα αδιαφορη. Η τιμη επισης. Ειμαι σε φαση new build τωρα οποτε θα μπει αυτο που πρεπει λειτουργοντας σαν enthusiast (τη δεδομενη στιγμη). Σαν gamer η κατοχος 4090 καθομαι πισω και απολαμβανω τους βαρεμενους να κυνηγανε μια καρτα και γελαω. Το ειπε αλλωστε ξεκαθαρα ο πετσας. Η 5090 απευθυνεται εκει. Enthusiasts. Αρα ως τι την κρινουμε αφου overall ειναι πιο δυνατη? Γιατι βλεπω μερικους που λενε αχρηστη γενια, χαλια κλπκλπ. Ας τη δουμε και λιγους μηνες μετα με τους drivers και ηδη ειναι πιο δυνατη ξαναλεω. Αρα ο enthusiast θα αλλαξει, ο piwer gamer με 3090 ναι με 4090 οχι, ο απλος gamer θα κοιταξει για 5080 η 4080, με πιο περιορισμενους πορους για μτχ κλπκλπ. Συγνωμη για το σεντονι αλλα για ενα καλυτερο προιον να πεφτει τοση χολη... μακαρι να ξυπνησει αποτομα η amd να γινει ωραια κατασταση. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από DIM1000 4
Westbaum Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Eάν δεν έχεις ένα baseline raster 70-80 fps,το MFG είναι άχρηστο με τέτοιο latency.Όποιος παίζει σε 240HZ 4K θα πάει σε 5090 έτσι κι αλλιώς.. 'Οταν έχεις καλύτερο baseline raster το latency πέφτει αν και δεν είναι ιδανικό στην 4090, καλύτερο από 83ms της 5080.Το 4X είναι καλό bonus για 4K 120HZ σε αυτά τα settings με το latency να μην αυξάνει τουλάχιστον Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από Westbaum 2
music_lover Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Όποιος δεν θέλει να πληρώνει αυτές τις εξωφρενικές τιμές για gpu τότε δεν αγοράζει 4k οθόνη, είναι τόσο απλό. Δεν γίνεται από την μία να αγοράζουμε τέτοιες οθόνες και από την άλλη να λέμε θέλω φθηνή 4k gpu γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να οδηγήσεις τόσα πολλά pixels, τα reviews είναι εκεί και το δείχνουν. Δεν εξετάζω αν είναι ή όχι απαράδεκτες οι τιμές γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δημιουργούμε στον εαυτό μας, με την αγορά 4k οθόνης, την ανάγκη για αγορά πανάκριβης gpu. Όσο δελεαστικό (λόγω πτώσης των τιμών των εν λόγω οθονών και λόγω καθαρότητας της εικόνας από την υψηλή ανάλυση) και να φαίνεται το να παίζεις σε μια τέτοια οθόνη δεν αξίζει το κόστος σε γραφικά, επιδόσεις και χρήματα για την αγορά gpu. Όπως δεν αξίζει οπτικά λόγω της επίπτωσης που έχει στην απόδοση, η ρύθμιση ultra στις επιλογές γραφικών. Μπορείς να έχεις ένα υψηλής ποιότητας οπτικό αποτέλεσμα και με την επιλογή high και σε συνδυασμό με μια οθόνη 2k να κάνεις ποιοτικό gaming. Έτσι και θα έχεις δώσει λιγότερα χρήματα για την αγορά 2k/high hz οθόνης και λιγότερα χρήματα για αγορά gpu και πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα. Προφανώς και όσα αναφέρω δεν αφορούν και δεν ενδιαφέρουν τους ενθουσιώδης, αυτοί είναι μια μειοψηφία που δεν ικανοποιούνται με κάτι τέτοιο αλλά δεν απευθύνομαι σε αυτούς, απευθύνομαι κυρίως σε όλους όσους μας διαβάζουν και προβληματίζονται όταν βλέπουν δεκάδες posts να μονοπωλούν το ενδιαφέρον για κάρτες των 1200+ ευρώ και ενδεχομένως να αισθάνονται peasants ή να νομίζουν ότι πρέπει να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά για να παίξουν σωστά. Μην τρελαθούμε, το 1440p είναι ο νέος βασιλιάς του pc gaming και εκεί πρέπει να στοχεύουν όσοι θέλουν κάτι καλύτερο από το κλασικό 1080p που πρέπει κάποια στιγμή να πεθάνει..και αφήστε το 4k για τους καπιταλιστές και τους ενθουσιώδεις. 7
DIM1000 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 λεπτό πριν, music_lover είπε Όποιος δεν θέλει να πληρώνει αυτές τις εξωφρενικές τιμές για gpu τότε δεν αγοράζει 4k οθόνη, είναι τόσο απλό. Δεν γίνεται από την μία να αγοράζουμε τέτοιες οθόνες και από την άλλη να λέμε θέλω φθηνή 4k gpu γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να οδηγήσεις τόσα πολλά pixels, τα reviews είναι εκεί και το δείχνουν. Δεν εξετάζω αν είναι ή όχι απαράδεκτες οι τιμές γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δημιουργούμε στον εαυτό μας, με την αγορά 4k οθόνης, την ανάγκη για αγορά πανάκριβης gpu. Όσο δελεαστικό (λόγω πτώσης των τιμών των εν λόγω οθονών και λόγω καθαρότητας της εικόνας από την υψηλή ανάλυση) και να φαίνεται το να παίζεις σε μια τέτοια οθόνη δεν αξίζει το κόστος σε γραφικά, επιδόσεις και χρήματα για την αγορά gpu. Όπως δεν αξίζει οπτικά λόγω της επίπτωσης που έχει στην απόδοση, η ρύθμιση ultra στις επιλογές γραφικών. Μπορείς να έχεις ένα υψηλής ποιότητας οπτικό αποτέλεσμα και με την επιλογή high και σε συνδυασμό με μια οθόνη 2k να κάνεις ποιοτικό gaming. Έτσι και θα έχεις δώσει λιγότερα χρήματα για την αγορά 2k/high hz οθόνης και λιγότερα χρήματα για αγορά gpu και πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα. Προφανώς και όσα αναφέρω δεν αφορούν και δεν ενδιαφέρουν τους ενθουσιώδης, αυτοί είναι μια μειοψηφία που δεν ικανοποιούνται με κάτι τέτοιο αλλά δεν απευθύνομαι σε αυτούς, απευθύνομαι κυρίως σε όλους όσους μας διαβάζουν και προβληματίζονται όταν βλέπουν δεκάδες posts να μονοπωλούν το ενδιαφέρον για κάρτες των 1200+ ευρώ και ενδεχομένως να αισθάνονται peasants ή να νομίζουν ότι πρέπει να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά για να παίξουν σωστά. Μην τρελαθούμε, το 1440p είναι ο νέος βασιλιάς του pc gaming και εκεί πρέπει να στοχεύουν όσοι θέλουν κάτι καλύτερο από το κλασικό 1080p που πρέπει κάποια στιγμή να πεθάνει..και αφήστε το 4k για τους καπιταλιστές και τους ενθουσιώδεις. Πολυ σωστη τοποθετηση που πανω κατω ταιριαζει με το δικο μου σεντονι. Μαζι γραφαμε μαλλον... χαχαχα 2 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, icenex είπε Το θεμα ειναι οτι δεν κοιτανε ολοι υπο αυτο το πρισμα την 5080 αλλα ακομη κ ετσι θα πρεπει οντως να παιζει η τιμη της στις τιμες που παιζει η 4080s για να πεις οτι εχει καλυτερο cost/frame αλλιως βραστα χαραλαμπε. Εγω σε καταλαβαινω πως το λες γιατι εχω τον κολλητο μου που ειναι με 1660ti και μου λεει δεν παει αλλο θα αναβαθμισω κ ας ειναι χαλια launch γιατι εγω θα δω διαφορα απο αυτην που εχω. Τεσπα απλα ειπα να ηρεμησω λιγο τα πνευματα γιατι τσακωνοσαστε για χαζομαρες. Ναι η αληθεια ειναι οτι απεχω απο την οποιαδηποτε specολαγνια και θεωριες. Με ενδιαφερει στη πραξη τι κανει. Δεν με ενδιαφερει ποσο % εδωσε απο την προηγουμενη γενια, αν εχει 256bit bus, αν η Vram ειναι 16 η 160 και αν θα επρεπε να τη πουλανε οσο πουλαγαν τις high end πριν 15 χρονια. 1)Θα κοιταξω τι εχω (και οχι τι υπηρχε γενικα και ποσο το ξεπερασε) 2)Θα κοιταξω τι θελω να παιξω που δεν μπορει η δικια μου (και οχι τι μπορει να παιξει των αλλων και αν υπαρχει το X game που δεν θα μου παιζει αλλα ετσι και αλλιως δεν θα το επαιζα ποτε) 3)Θα κοιταξω να αγορασω αυτη που μπορει να μου προσφερει αυτα που θελω κοντα στο ποσο που θελω να διαθεσω (και οχι ποσο πηρε ο μπαμπης μια αλλη περσυ ή ποσο θεωρει ο Κωστας οτι ειναι καλη τιμη για να τη παρω) Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από BlurayMoviesGreece 1
dsi44 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες εγω βλεπω οτι με μια 7800ΧΤ παιζεις τα παντα με πολυ ωραια γραφικα,ολα τα αλλα ειναι υπερβολες. 2 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, dsi44 είπε εγω βλεπω οτι με μια 7800ΧΤ παιζεις τα παντα με πολυ ωραια γραφικα,ολα τα αλλα ειναι υπερβολες. Spoiler Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από BlurayMoviesGreece 6
music_lover Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 9 λεπτά πριν, DIM1000 είπε Πολυ σωστη τοποθετηση που πανω κατω ταιριαζει με το δικο μου σεντονι. Μαζι γραφαμε μαλλον... χαχαχα Όντως και συμφωνώ απόλυτα. Ίσως γιατί πέρασαν από τα χέρια μας ένα σωρό setup? Λόγω ηλικίας aka γεράματα? 😆 Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζητάνε αυτές τις τιμές, μου φαίνεται ανέκδοτο ή κάποιο αστείο της βιομηχανίας το να θέλεις 3000€ για μια κάρτα γραφικών! Ok πάντα ήταν ακριβές όλα όχι και έτσι, κάπου έχει ξεφύγει το πράγμα. Ακριβό χόμπι το gaming αλλά κάπου στάσου ρε Πέτσινε. 7 λεπτά πριν, dsi44 είπε εγω βλεπω οτι με μια 7800ΧΤ παιζεις τα παντα με πολυ ωραια γραφικα,ολα τα αλλα ειναι υπερβολες. Μια χαρά κάρτα είναι για 2k gaming και σε νορμάλ τιμή, γύρω στα 500€.
DIM1000 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, dsi44 είπε εγω βλεπω οτι με μια 7800ΧΤ παιζεις τα παντα με πολυ ωραια γραφικα,ολα τα αλλα ειναι υπερβολες. Ειναι μια οπτικη εννοειται. Αλλοι παιζουν με 1660 και ειναι χαρουμενοι. Μου λεει προχθες ο μπαμπας μιας συμμαθητριας της κορης μου"πηρα καινουργιο pc τερας! Εσκασα 2 χιλιαρικα (με οθονη,πληκτρολογιο κλπ) αλλα παιζει τα παντα". Πω ρε συ πολλα λεφτα αλλα θα ειναι πολυ δυνατο του λεω. Τι να απανταγα. Οτι αν ψαξω στην αποθηκη 2-3 setup πισω απο το τωρινο πυργος μαλλον ειναι πιο δυνατος αλλα κοστισε οσο ενα καλο μεταχειρισμενο αμαξι και κανει παρεα στις κατσαριδες? Γι αυτο λεω εξαρταται η οπτικη του καθενος και κατηγορια user στην οποια ανηκει ο καθενας. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από DIM1000
ASFE Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δλδ 12+01 πλαισιο βγαζει τιμες και διαθεσιμοτητες στη φορα και καποιοι θα το πατησουν???😱 1
DIM1000 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 3 λεπτά πριν, music_lover είπε Όντως και συμφωνώ απόλυτα. Ίσως γιατί πέρασαν από τα χέρια μας ένα σωρό setup? Λόγω ηλικίας aka γεράματα? 😆 Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζητάνε αυτές τις τιμές, μου φαίνεται ανέκδοτο ή κάποιο αστείο της βιομηχανίας το να θέλεις 3000€ για μια κάρτα γραφικών! Ok πάντα ήταν ακριβές όλα όχι και έτσι, κάπου έχει ξεφύγει το πράγμα. Ακριβό χόμπι το gaming αλλά κάπου στάσου ρε Πέτσινε. Μια χαρά κάρτα είναι για 2k gaming και σε νορμάλ τιμή, γύρω στα 500€. Πες μου αγορι μου υον αριθμο εμβολιων σου να δουμε ποιος ειναι ποιος.... χαχαχα. Μα θυμαμαι οταν πηρα τη 295 γυρω στα 600 τοτε και εβριζα θεους και δαιμονες. Τα εκλαιγα. Και τωρα λεμε vfm τα 2500 και κακη γενια τα 3000? Μας εκπαιδευσε μια χαρα και λεμε κι ευχαριστω. 1 1
niko13 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Κοσμο στο λαιμο του μπορει να πηρε το καταστημα, εγω σαν καταναλωτης ειπα την εμπειρια μου με το συγκεκριμενο καταστημα μετα απο 20 αγορες. 20/20 παρελαβα κανονικα και γλιτωσα κανα 2000€ Τα λες όπως σε βολεύει.Ησουν ο μόνος εδώ μέσα, αν και αρκετοί έχουμε ψωνίσει από εκεί ,που οπότε αναφερόταν το συγκεκριμένο κατάστημα ,σε οποιοδήποτε thread ήσουν εκεί να πεις την καλή σου εμπειρία.Αν θυμάμαι καλά και κάτι φίλων σου με gpu.Οταν μάλιστα τα άλλα μέλη στην πλειοψηφία τους προειδοποιούσαν για το ύποπτο της υπόθεσης.Εαν δεν το βλέπεις εσύ αυτό σαν προτροπή για αγορά από εκεί,πάσο.. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από niko13 1
DIM1000 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ASFE είπε Δλδ 12+01 πλαισιο βγαζει τιμες και διαθεσιμοτητες στη φορα και καποιοι θα το πατησουν???😱 Θα του σκισω τα ραμματα!!!! Χαχαχα. Δεν νομιζω να βγαλουν τιμες πριν την παρασκευη. Εννοειται οτι τους ζαλισα και σημερα οπως και καθε μερα. Παιζει να εχω μιλησει μεχρι και με την καθαριστρια που θα ξερει πλεον τις λεξεις astral, suprim ,κλπ. Μου ελεγε παλι για τιμες οτι δεν ξερουν, οτι το launch αυριο αφορα την ευρωπη κλπ. Δεν ξερω τι θα γινει. Του λεω κυριε δεν θελω να ξερω τιμη. Κομματια εχετε? Θελω την καρτα. Τα μασαγε παλι. Και εω κανει και εταιριλη προκρατηση σε οτι ερθει σε 5 κωδικους νερο και αερα. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από DIM1000 2
Arkin Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 ώρα πριν, icenex είπε Ολο και καποιος θα τα σκασει, εχω τον κολλητο που ειναι με 1660ti k εγω ψηνομαι να αλλαξω οθονη δεν μου φτανουν οι 27 ιντσες κ λεω να παω σε 4κ αφου στις 32" που θελω δεν θα φαινεται καλα το 1440p... αλλα δεν θελω να κανω μαγκα τον πετσινο θεωρω ειτε θα βρω καμια καλη ευκαιρια στα μεταχειρισμενα 4090-4080s αλλιως στην χειροτερη να παω σε 5070ti.Ισως κατσω και στα αυγα μου κ απλα παω σε ενα καλο ips 27" 1440p γιατι χανω αρκετα απο το tn σε αποδοση χρωματων.Ειμαι σε διλημμα αλλα επομενο upgrade θα ειναι μια καλυτερη οθονη απο αυτη που εχω. Ωραιος τον ιδιο επεξεργαστη εχουμε αλλαξες και mb? Ναι εχεις δικιο οταν ολο και καποιος θα τα σκασει απλα ελπιζω οχι στις τιμες που ακουγονται δηλαδη 1500 για 5080 και 3000 για 5090. Στα 1200 η 5080 και 2400 η 5090 οκ κανεις την κινηση. Εγω ελεγα να δωσω 650 την 4080super και να παω σε 5080 αν επαιζε μεχρι 1000 ευρω αλλα με αυτα που ειδα μονο αν την εδινα 900-1000 και ειχε 1100 max η 5080 θα πηγαινα αλλιως ουτε καν το σκεφτομαι τετοια χαλια. Απο οθονη προτεινω OLED 27αρι ας ειναι 1440p μια χαρα ειναι και θα το οδηγησεις και πιο ευκολα να παρεις ολα τα καλα ειδικα στα χρωματα ριχνουν σαγονια με καλο περιεχομενο. 5700x3D εχω με B550 το οποιο ετοιμαζομαι να το δωσω το εβαλα αγγελια πριν λιγες μερες εκλεισα με ενα μελος απο εδω μεσα αλλα πρωτα περιμενω να μου ερθουν τα αλλα 14600kf/b760 TUF plus Wifi/32gb DDR5 6000mhz να τα κουμπωσω και να δωσω το παλιο συστημα δεν θελω να μεινω χωρις PC καθολου. 2
icenex Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Οριστε μια χαρα καλο σου κανει να συζητας μεσα στο φορουμ κ ας εχει ο αλλος διαφορετικη οπτικη. Ηδη σκεφτομαι το καντηλι κ την παντοφλα αν πω στην γυναικα:" Ξερεις γυναικα αν παρω οθονη ισως χρειαστει περα απο τα 600€ που θελω για οθονη να δωσω αλλα 1000 για καρτα".Ε ρε κατι γλεντια που εχουν να γινουν στο σπιτι. Ασε καλυτερα με βλεπω να μενω στα 1440 κ πολυ μου ειναι, δεν μπορω να ζω αλλο επικινδυνα εχω πατησει και τα 40. @Arkin Ωραιος καλα εκανες κ αλλαξες σε mb/ddr5 πως και δεν πηγες σε 6400 οταν εγω αγορασα το δικο μου σετ δεν ειχα δει τρελες διαφορες στις τιμες. Οσο για οθονη να ειμαι ειλικρινης δεν νομιζω να παω σε oled γιατι δεν θελω το αγχος του burn in.Το ειχα με την τηλεοραση μου και παροτι την προσεχα μου το εμφανισε στα 7 χρονια ισως και νωριτερα αλλα στα 7 χρονια το προσεξα.Οποτε λεω να παω σε ενα καλο Ips panel θα δειξει γιατι ξενερωσα που δεν μπορω να ανεβω ιντσες μιας κ απο οτι εμαθα δεν θα φαινεται καλα το 1440p στις 32". Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από icenex 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα