Sprou Δημοσ. χθες στις 12:33 μμ Δημοσ. χθες στις 12:33 μμ 13 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Πρώτα θα αγοράσω και μετά θα πουλήσω. Πουλώντας την προηγούμενη παίρνουμε την επόμενη μωρεεεεε 27 λεπτά πριν, papiadyths είπε ειλικρινα πως αντεχετε τοσο διαστημα χωρις gpu βρε παιδια ; no gaming δηλαδη ; ή εχετε άλλο μηχάνημα και παιζετε εκει ; Κονσόλα mode ή απλά δεν έπαιζες τόσο πολύ ώστε να σε πιασουν στερήσεις ..πιο πολύ η τρέλα της αγοράς ειναι😉 1
noFEARgr Δημοσ. χθες στις 12:53 μμ Δημοσ. χθες στις 12:53 μμ 32 minutes ago, Psycho_Warhead said: Μέχρι τα φανάρια η ουρά..Οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς δεν θα βρουν καν κάρτα.. Συνδιασμος mental illness και scalping η συγκεκριμενη εικονα 2
Saloufas Δημοσ. χθες στις 12:57 μμ Δημοσ. χθες στις 12:57 μμ (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, kostiger είπε Δεν υπηρχε περιπτωση να τη βγαλω απο το πισι μεχρι να ερθει η επομενη. Και με τα χαλια που βλεπω παρηγγειλα μολις μια 4080s στα 1057 ευρω γιατι σε λιγο δεν θα βρισκουμε ουτε αυτες. Αποκλειεται η 5070ti να ειναι πιο ισχυρη. Θα πρεπει να αυτοεξοριστω σε αλλο νημα κι εγω σαν τον Tamba και τον Dude.. Με γειά το καρτόνι μαν, τον Νοέμβριο ήμουν στην ίδια φάση από 4070super που με ζόριζε στο 4κ, είτε να περιμένω την 5080 είτε να πάρω μια 4080s, μιας και έδειχνε ότι η 5080 θα ήταν underwhelming με τα 16gb και τα specs, τελικά δεν περίμενα έδωσα 600€ την 4070s και πήρα την 4080s 1150€ συν ότι ακούγονταν από τότε για ταρίφες Τραμπ και ήταν σίγουρο ότι μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές θα έφτανε καλοκαίρι και δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω τόσο. Την μέρα της παρουσίασης 5070=4090 είπα οκ μαλακία παίχτηκε λόγω ότι οι καινούργιες έχουν MoufaFG αλλά λέω δεν γ@μιέται τζογάραμε και χάσαμε. Όσο περνάνε οι μέρες όμως με τα reviews μαζί και με τις λιγοστές διαθεσιμότητες και όλο το στοκ να πάει US νιώθω όλο και καλύτερα τελικά που δεν περίμενα και από τον Νοέμβριο έχω βρει την ψυχική μου ηρεμία και δεν έχω την ψυχολογική πίεση να περιμένω, άσε που γενικά παίζω σχεδόν καθημερινά και δεν υπάρχει περίπτωση να έμενα χωρίς gpu για πάνω από βδομάδα. Το καλύτερο θα ήταν να έμενα με την 4070s και να αναβάθμιζα σε κάνα χρόνο αλλά μετά θα έχανε σε μεταπολιτική αξία με τις 5070 στην αγορά συν ότι δεν ήθελα πάλι High end gpu με 16gb vram (5080) και θα έπρεπε να περιμένω την 5080ti/super αλλά πήγαινε πολύ μακριά το γράμμα. Έχει καταντήσει τζόγος το θέμα hardware πάντως, ακόμα βαράω το κεφάλι μου που δεν πήρα 7800x3d μέχρι και τον Αύγουστο που έπαιζε στα 349€! Επεξ/σία χθες στις 01:00 μμ από Saloufas 3
kostiger Δημοσ. χθες στις 01:12 μμ Δημοσ. χθες στις 01:12 μμ 1 λεπτό πριν, Saloufas είπε Με γειά το καρτόνι μαν, Τον Νοέμβριο ήμουν στην ίδια φάση από 4070super που με ζόριζε στο 4κ, είτε να περιμένω την 5080 είτε να πάρω μια 4080s, μιας και έδειχνε ότι η 5080 θα ήταν underwhelming με τα 16gb και τα specs, τελικά δεν περίμενα έδωσα 600€ την 4070s και πήρα την 4080s 1150€ συν ότι ακούγονταν από τότε για ταρίφες Τραμπ και ήταν σίγουρο ότι μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές θα έφτανε καλοκαίρι και δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω τόσο. Την μέρα της παρουσίασης 5070=4090 είπα οκ μαλακία παίχτηκε λόγω ότι οι καινούργιες έχουν MoufaFG αλλά λέω δεν γ@μιέται τζογάραμε και χάσαμε. Όσο περνάνε οι μέρες όμως με τα reviews μαζί και με τις λιγοστές διαθεσιμότητες και όλο το στοκ να πάει US νιώθω όλο και καλύτερα τελικά που δεν περίμενα και από τον Νοέμβριο έχω βρει την ψυχική μου ηρεμία και δεν έχω την ψυχολογική πίεση να περιμένω, άσε που γενικά παίζω σχεδόν καθημερινά και δεν υπάρχει περίπτωση να έμενα χωρίς gpu για πάνω από βδομάδα. Το καλύτερο θα ήταν να έμενα με την 4070s και να αναβάθμιζα σε κάνα χρόνο αλλά μετά θα έχανε σε μεταπολιτική αξία με τις 5070 στην αγορά συν ότι δεν ήθελα πάλι High end gpu με 16gb vram (5080) και θα έπρεπε να περιμένω την 5080ti/super αλλά πήγαινε πολύ μακριά το γράμμα. Έχει καταντήσει τζόγος το θέμα hardware πάντως, ακόμα βαράω το κεφάλι μου που δεν πήρα 7800x3d μέχρι και τον Αύγουστο που έπαιζε στα 349€! Ευχαριστω παικτη μου. Πολυ καλα τα μετρησες τα πραγματα με τις καρτες. Με τον ιδιο τροπο την πατησα σε καποιο βαθμο κι εγω με τον 7800x3d. Προτιμησα να παρω τη 4060 στο γιο μου που με πιεζε για αναβαθμιση εκεινη την περιοδο, ενω ειχε ηδη την rx 6600 στο πισι του, επειδη λανθασμενα εξελαβα ως δεδομενο (και με την επικειμενη ελευση των νεων ryzen) οτι θα τον βρω πιο μετα σε καλη-αντιστοιχη τιμη. Που να φανταζομουν τι θα ακολουθουσε.. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. χθες στις 01:14 μμ Δημοσ. χθες στις 01:14 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostiger είπε Δεν υπηρχε περιπτωση να τη βγαλω απο το πισι μεχρι να ερθει η επομενη. Και με τα χαλια που βλεπω παρηγγειλα μολις μια 4080s στα 1057 ευρω γιατι σε λιγο δεν θα βρισκουμε ουτε αυτες. Αποκλειεται η 5070ti να ειναι πιο ισχυρη. Θα πρεπει να αυτοεξοριστω σε αλλο νημα κι εγω σαν τον Tamba και τον Dude.. Mια χαρα ειναι 4080S στα λεφτα της, τα πρωτα reviews δειχνουν τη 5080 μονο 8% παραπανω επιδοσεις. Το μονο προβλημα ειναι το Indiana Jones που και αυτο λογικα θα φτιαξει με καποιο μαγικο patch οπως το The last Vram of Us. Επειδη δεν ειχα παιξει και ουτε ειχα σκοπο να παιξω εψαξα εχθες το βραδυ να δω τι παιζει. Στο Reddit μιλανε ολοι για πολλα προβληματα, προβλημα στο DLSS, προβλημα στο FG, προβλημα στο RT, προβλημα στη Vram. Λεω θα παω να δω reviews. Σε Raster 4Κ Max Settings ακομα και μια ταπεινη 4070 12gb βγαζει 59FPS που με DLSS Q πιθανοτατα θα φτασει 80-90FPS. H 12αρα 4070 Super εχει ακριβως τα ιδια FPS (70) με την 20αρα 7900xt ενω η 16αρα 4070Ti Super (88) εχει 3 FPS παραπανω απο την 24αρα 7900xtx (85) με τη 16αρα 4080S να βγαζει 103FPS... Μεχρι εδω δεν βλεπω κανενα Vram issue με τα textures που υποτιθεται επιβαρινουν μια gpu , να ειναι στο max(supreme). Παμε να δουμε και το RT/PT: 4K Max settings DLSS PT δεν παιζει καμια με τη 4090 να βγαζει μονο 47FPS οποτε το FG δεν θα ειναι και οτι καλυτερο, η 4080S να ακολουθει με 37FPS και η 4070Ti Super με 32FPS. Καλα για AMD δεν το συζητω δεν μπηκαν καν στη διαδικασια να δοκιμασουν. Aρα η θα ριξεις λιγο το RT σε ολες ή ολες ειναι DOA γιατι δεν τρεχουν 4K Max settings DLSS PT. Μονο η 5090 θα πιασει το περιβοητο 50+FPS για το FG μεχρι να βγει κανενα patch και ξαφνικα να παιζουν ολες. Επεξ/σία χθες στις 01:19 μμ από BlurayMoviesGreece
kostiger Δημοσ. χθες στις 01:18 μμ Δημοσ. χθες στις 01:18 μμ 2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Mια χαρα ειναι 4080S στα λεφτα της, τα πρωτα reviews δειχνουν τη 5080 μονο 8% παραπανω επιδοσεις. Το μονο προβλημα ειναι το Indiana Jones που και αυτο λογικα θα φτιαξει με καποιο μαγικο patch οπως το The last Vram of Us. Επειδη δεν ειχα παιξει και ουτε ειχα σκοπο να παιξω εψαξα εχθες το βραδυ να δω τι παιζει. Στο Reddit μιλανε ολοι για πολλα προβληματα, προβλημα στο DLSS, προβλημα στο FG, προβλημα στο RT, προβλημα στη Vram. Λεω θα παω να δω reviews. Σε Raster 4Κ Max Settings ακομα και μια ταπεινη 4070 12gb βγαζει 59FPS που με DLSS Q πιθανοτατα θα φτασει 90+FPS. H 12αρα 4070 Super εχει ακριβως τα ιδια FPS (70) με την 20αρα 7900xt ενω η 16αρα 4070Ti Super (88) εχει 3 FPS παραπανω απο την 24αρα 7900xtx (85) με τη 16αρα 4080S να βγαζει 103FPS... Μεχρι εδω δεν βλεπω κανενα Vram issue με τα textures που υποτιθεται επιβαρινουν μια gpu , να ειναι στο max(supreme). Παμε να δουμε και το RT/PT: 4K Max settings DLSS PT δεν παιζει καμια με τη 4090 να βγαζει μονο 47FPS οποτε το FG δεν θα ειναι και οτι καλυτερο, η 4080S να ακολουθει με 37FPS και η 4070Ti Super με 32FPS. Καλα για AMD δεν το συζητω δεν μπηκαν καν στη διαδικασια να δοκιμασουν. Aρα η θα ριξεις λιγο το RT σε ολες ή ολες ειναι DOA γιατι δεν τρεχουν 4K Max settings DLSS PT. Μονο η 5090 θα πιασει το περιβοητο 50+FPS για το FG μεχρι να βγει κανενα patch και ξαφνικα να παιζουν ολες. Δεν παιζω σε 4κ εγω, επομενως θα ειναι λιγοτερο θεμα για μενα η vram.. 5
d4ydr33m3r Δημοσ. χθες στις 01:28 μμ Δημοσ. χθες στις 01:28 μμ Ενταξει το να συζηταμε τωρα ατομα που αγοραζουμε καθε γενια τις high end για vfm με εχει ξεπερασει 15 φορες απο πανω.. Αλλο να βγει μια high end και να εχει καλο price/perf αναλογικα και αλλο να μιλαμε εξ ορισμου για vfm.. Οποιος επισης αγοραζει τετοιες καρτες και δεν εχει δευτερο PC/laptop με μια υποτυπωδη καρτα γραφικων να κανει την δουλεια του αν θελει να παιζει ειναι αξιος της μοιρας του.. Δεν δεχομαι να αγοραζεις 4090/5090 για να παιζεις και να μην εχεις δευτερο pc.. Τωρα το ποτε θα την παρει ο καθενας και ποσο θα την παρει, ποσο την πουλησε, γιατι την πουλησε και αν ο καιρος σημερα ειναι καλος και φυσαει ευνοικα ποσως με ενδιαφερει.. Στο δικο μου PC να μπει οταν μπει αυτο με ενδιαφερει και αυτο με ενδιεφερε παντα.. Ολα τα αλλα ειναι προς λαικη αναλωση και κωλοτουμπες αργοτερα (οταν αγοραστουν).. 😜 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Μέχρι τα φανάρια η ουρά..Οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς δεν θα βρουν καν κάρτα.. για γελια και για κλαμματα..Βουτα το κεφαλι λιγο μεσα στο χωμα πισω να δω κατι.. 2
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 01:32 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 01:32 μμ Όλο και πιο γελοίο γίνεται το θέμα.. Japanese store to hold lottery for a chance to purchase GeForce RTX 5090/5080 2 7
tommy^ Δημοσ. χθες στις 01:37 μμ Δημοσ. χθες στις 01:37 μμ (επεξεργασμένο) Ειναι πραγματικα αστειοι. Ας τις βαλουν εκει που ξερουν! Επεξ/σία χθες στις 01:38 μμ από tommy^
BlurayMoviesGreece Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Ενταξει το να συζηταμε τωρα ατομα που αγοραζουμε καθε γενια τις high end για vfm με εχει ξεπερασει 15 φορες απο πανω.. Αλλο να βγει μια high end και να εχει καλο price/perf αναλογικα και αλλο να μιλαμε εξ ορισμου για vfm.. Οποιος επισης αγοραζει τετοιες καρτες και δεν εχει δευτερο PC/laptop με μια υποτυπωδη καρτα γραφικων να κανει την δουλεια του αν θελει να παιζει ειναι αξιος της μοιρας του.. Δεν δεχομαι να αγοραζεις 4090/5090 για να παιζεις και να μην εχεις δευτερο pc.. Τωρα το ποτε θα την παρει ο καθενας και ποσο θα την παρει, ποσο την πουλησε, γιατι την πουλησε και αν ο καιρος σημερα ειναι καλος και φυσαει ευνοικα ποσως με ενδιαφερει.. Στο δικο μου PC να μπει οταν μπει αυτο με ενδιαφερει και αυτο με ενδιεφερε παντα.. Ολα τα αλλα ειναι προς λαικη αναλωση και κωλοτουμπες αργοτερα (οταν αγοραστουν).. 😜 Για πολλους λογους χρειαζεται ενα 2ο pc, ειδικα αν τρεχεις και workloads. Eγω το 2ο με τη 3090 το χαρισα στην αδερφη μου και ειχα μεινει με το 3ο με τη 1060 για να μεταφερω items απο account σε account στα online games. Tωρα ειμαι στη φαση που πουλαω τα parts του 3ου και στηνω ενα καινουριο που θα χωραει σε ενα μεγαλο backpack/βαλιτσακι και θα μπορω να το παρω μαζι μου στο αλλο σπιτι,διακοπες,workloads ή σε κανενα lan party με φιλους. Επεξ/σία χθες στις 01:54 μμ από BlurayMoviesGreece
d4ydr33m3r Δημοσ. χθες στις 02:08 μμ Δημοσ. χθες στις 02:08 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Για πολλους λογους χρειαζεται ενα 2ο pc, ειδικα αν τρεχεις και workloads. Eγω το 2ο με τη 3090 το χαρισα στην αδερφη μου και ειχα μεινει με το 3ο με τη 1060 για να μεταφερω items απο account σε account στα online games. Tωρα ειμαι στη φαση που πουλαω τα parts του 3ου και στηνω ενα καινουριο που θα χωραει σε ενα μεγαλο backpack/βαλιτσακι και θα μπορω να το παρω μαζι μου στο αλλο σπιτι,διακοπες ή σε κανενα lan party με φιλους. Καλα για δουλεια δεν το συζηταμε οτι πρεπει να υπαρχει εναλλακτικη, εξυπακουεται.. Το συζητησα επειδη οκ ολοι οι enthusiasts πανω κατω ξερουμε γιατι αγοραζουμε και συνηθως αδημονουμε κιολας να βαλουμε το καινουριο part στο συστημα μας, αλλιως δεν θα ημασταν και enthusiasts εξ αρχης αλλα μεχρι εκει.. Οι λογοι που ο καθενας πουλαει/αγοραζει/ανταλλασσει για εμενα ειναι σεβαστοι και δεν με απασχολουν κιολας αν δεν βγαινουν απο την τσεπη μου.. anyway back to topic Το ζητημα της διαθεσιμοτητας ειναι πολυ σημαντικο.. ΔΕΔΟΜΕΝΑ οι εταιρειες που βρισκουν εφαρμογη με αυτα τα specs θα επιλεξουν 5090 περα απο τους scalpers των πρωτων μηνων. Μπορει εμεις σαν gamers να μην βρισκουμε και καμια σοβαροτατη εξελιξη στην νεα γενια αλλα οι καρτες θα πωλησουν σαν ζεστα ψωμακια οσο να ανεβει η τιμη, αυτο ειναι το ζητημα, αυτη ειναι η αληθεια που πρεπει να δουμε και να αποδεχθουμε απο εδω και στο εξης οσοι αγοραζουμε flagship GPU απο nvidia, οποτε ολα ειναι ζητημα διαθεσιμοτητας.. Επεξ/σία χθες στις 02:10 μμ από d4ydr33m3r 3
BlurayMoviesGreece Δημοσ. χθες στις 02:15 μμ Δημοσ. χθες στις 02:15 μμ 3 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Καλα για δουλεια δεν το συζηταμε οτι πρεπει να υπαρχει εναλλακτικη, εξυπακουεται.. Το συζητησα επειδη οκ ολοι οι enthusiasts πανω κατω ξερουμε γιατι αγοραζουμε και συνηθως αδημονουμε κιολας να βαλουμε το καινουριο part στο συστημα μας, αλλιως δεν θα ημασταν και enthusiasts εξ αρχης αλλα μεχρι εκει.. Οι λογοι που ο καθενας πουλαει/αγοραζει/ανταλλασσει για εμενα ειναι σεβαστοι και δεν με απασχολουν κιολας αν δεν βγαινουν απο την τσεπη μου.. anyway back to topic Το ζητημα της διαθεσιμοτητας ειναι πολυ σημαντικο.. ΔΕΔΟΜΕΝΑ οι εταιρειες που βρισκουν εφαρμογη με αυτα τα specs θα επιλεξουν 5090 περα απο τους scalpers των πρωτων μηνων. Μπορει εμεις σαν gamers να μην βρισκουμε και καμια σοβαροτατη εξελιξη στην νεα γενια αλλα οι καρτες θα πωλησουν σαν ζεστα ψωμακια οσο να ανεβει η τιμη, αυτο ειναι το ζητημα, αυτη ειναι η αληθεια που πρεπει να δουμε και να αποδεχθουμε απο εδω και στο εξης οσοι αγοραζουμε flagship GPU απο nvidia, οποτε ολα ειναι ζητημα διαθεσιμοτητας.. Κανονικα δεν θα επρεπε να μας φαινεται παραξενο, εδω εγινε πριν 2 χρονια με τις 4090 που ειχε καλη διαθεσιμοτητα,δεν θα γινει με τις 5090; Ναι ειναι πολλοι που θα μεινουν στη 4090 γιατι δεν βρισκουν σοβαρη αυξηση επιδοσεων(κατι που ειχε η 4090 vs 3090) αλλα και παλι ειναι τοσοι πολλοι αυτοι που θελουν να εχουν το flagship παση θησια ανεξαρτητου κοστους που για καθε εναν που θα το καλοσκεφτει θα υπαρχουν 3 που θα λενε stfu and take my money.
Δημοφιλής ανάρτηση xartemporas Δημοσ. χθες στις 02:17 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. χθες στις 02:17 μμ 2 1 28
d4ydr33m3r Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Κανονικα δεν θα επρεπε να μας φαινεται παραξενο, εδω εγινε πριν 2 χρονια με τις 4090 που ειχε καλη διαθεσιμοτητα,δεν θα γινει με τις 5090; Ναι ειναι πολλοι που θα μεινουν στη 4090 γιατι δεν βρισκουν σοβαρη αυξηση επιδοσεων(κατι που ειχε η 4090 vs 3090) αλλα και παλι ειναι τοσοι πολλοι αυτοι που θελουν να εχουν το flagship παση θησια ανεξαρτητου κοστους που για καθε εναν που θα το καλοσκεφτει θα υπαρχουν 3 που θα λενε stfu and take my money. Ακριβως αυτο λεω πλεον ΔΕΝ ειμαστε η προτεραιοτητα της nvidia ειδικα καρτες με τετοιο throughput οπως η 5090 at a fraction of the cost μιας επαγγελματικης οποτε αυτη ειναι μια πραγματικοτητα που πρεπει να αποδεχθουμε θελουμε δεν θελουμε.. Για τους enthusiasts ψιλογελαω οτι και να ακουσω παπαντζες λεμε συνηθως ολοι. Προσωπικα δεν σκεφτομουν καν το ενδεχομενο της αναβαθμισης αλλα η μουρλα ειναι μουρλα οποτε θα την παρω.. Ποσο θα την παρω; Δεν ξερω.. Θα δειξει. Αν κρινω οτι ειναι πολλα για τον λογο που την θελω 4090 και τελος.. Την επομενη γενια 4/5k οι καρτες και δεν υπαρχουν σοβαρες εναλλακτικες στις χαμηλοτερες ή απο την AMD ; Σταματαω το σπορ και τελος δεν θα σκασω κιολας.. Τρελα ειναι, οχι καμια επιστημη απλα το πως σχολιαζει ο καθενας δειχνει πολλα για τον χαρακτηρα του.. just my 2 cents και sry για το OT Επεξ/σία χθες στις 02:22 μμ από d4ydr33m3r 4
scorpion8283 Δημοσ. χθες στις 02:25 μμ Δημοσ. χθες στις 02:25 μμ 2 hours ago, kostiger said: Δεν υπηρχε περιπτωση να τη βγαλω απο το πισι μεχρι να ερθει η επομενη. Και με τα χαλια που βλεπω παρηγγειλα μολις μια 4080s στα 1057 ευρω γιατι σε λιγο δεν θα βρισκουμε ουτε αυτες. Αποκλειεται η 5070ti να ειναι πιο ισχυρη. Θα πρεπει να αυτοεξοριστω σε αλλο νημα κι εγω σαν τον Tamba και τον Dude.. Με γεια αδερφε! Μια χαρα επιλογή με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Σίγουρα δε θα βγεις χαμένος και δεν θα περιμένεις μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα