Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, billeiros είπε

Τρέχουν να προλάβουν πριν τους βάλει φόρους ο Τραμπ

Πάντως αν θυμάμαι καλά υπήρχε φήμη ότι η Nvidia θα έβγαζε νέες κάρτες στα 3 χρόνια μετά την έλευση των 4000.Ισως προς αυτό να προσανατολιζόταν αλλά άλλαξαν γνώμη και πήγαν για αρπαχτη.Στην ουσία ένα facelift είναι οι πενταρες.Οι σωστές κάρτες θα βγουν πιστεύω αρκετά γρήγορα.και ας ελπίσουμε να είναι στα 2nm και με καλο perf uplift 

Τα ίδια έλεγαν και με τις 20 series τότε, ότι θα κρατήσουν μόνο 1 χρόνο κλπ..Εννοείται δεν έγινε έτσι και η επόμενη γενιά ήρθε 2 χρόνια μετά, έτσι θα γίνει και τώρα.

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 minutes ago, chrisde said:

Εγώ αμφιβάλω πολύ αν θα βγάλουν super. Πέρα από vram στην 5080 βασικά, (άντε και στην 5070;) τι άλλο να δώσουν;

Παραπανω cores ,  υπαρχει χαωδης διαφορα μεταξυ 5080 και 5090

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Άρα μιλάμε για 5080ti βασικά, είναι μεγάλη η αλλαγή και πάλι μόνο εκεί μπορεί να υπάρξει κάτι όντως.

Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για καινούρια κάρτα, όχι για refresh τύπου super.

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αν δε βγάλει η AMD καμία αξιόλογη κάρτα δε νομίζω να κάτσουν να βγάλουν κάτι άλλο … και απ ότι φαίνεται και από εκεί πάλι φόλα θα έχουμε 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, billeiros είπε

Τρέχουν να προλάβουν πριν τους βάλει φόρους ο Τραμπ

Πάντως αν θυμάμαι καλά υπήρχε φήμη ότι η Nvidia θα έβγαζε νέες κάρτες στα 3 χρόνια μετά την έλευση των 4000.Ισως προς αυτό να προσανατολιζόταν αλλά άλλαξαν γνώμη και πήγαν για αρπαχτη.Στην ουσία ένα facelift είναι οι πενταρες.Οι σωστές κάρτες θα βγουν πιστεύω αρκετά γρήγορα.και ας ελπίσουμε να είναι στα 2nm και με καλο perf uplift 

Μακάρι, αλλά βλέπω να είναι σε 3nm. Εδώ και το PS6 σου λέει θα έχει ΚΑΠΟΙΑ parts του τσιπ σε 2nm και θα βγει από 2027 και βλέπουμε.

Όλα θα τα καταπιεί το ΑΙ και το server market.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τα ίδια έλεγαν και με τις 20 series τότε, ότι θα κρατήσουν μόνο 1 χρόνο κλπ..Εννοείται δεν έγινε έτσι και η επόμενη γενιά ήρθε 2 χρόνια μετά, έτσι θα γίνει και τώρα.

Πολύ πιθανό ναι.αφου πουλάνε χεστηκαν.ειδικα για την gaming κοινότητα.Η 5080super πάντως πιστεύω ότι είναι ήδη έτοιμη.αν θυμάμαι καλά είχε διαρρεύσει και από έναν aib

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billeiros είπε

Πολύ πιθανό ναι.αφου πουλάνε χεστηκαν.ειδικα για την gaming κοινότητα.Η 5080super πάντως πιστεύω ότι είναι ήδη έτοιμη.αν θυμάμαι καλά είχε διαρρεύσει και από έναν aib

Εδώ απ' ότι φαίνεται δεν θα υπάρχει σοβαρό απόθεμα για κάνα 3μηνο-6μηνο..Δεν ξέρω αν θα βγει σαν GB203 Super με 3GB modules ή σαν Ti με κομμένο GB202 και τιμή 1499$.

Πάντως η γενιά είναι σάπια και μία από τις χειρότερες στην ιστορία της NVIDIA.

• Like 9
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Εδώ απ' ότι φαίνεται δεν θα υπάρχει σοβαρό απόθεμα για κάνα 3μηνο-6μηνο..Δεν ξέρω αν θα βγει σαν GB203 Super με 3GB modules ή σαν Ti με κομμένο GB202 και τιμή 1499$.

Πάντως η γενιά είναι σάπια και μία από τις χειρότερες στην ιστορία της NVIDIA.

θα πάρεις 3gb modules + 5% παραπάνω enabled die και θα πεις και 'φχαριστώ.. 🤑

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6μηνο+ για πλάκα θα χρειαστεί να περιμένουμε στο Ελλαδισταν. Όχι για να δούμε σοβαρές τιμές, αυτό δεν έπαιξε ποτέ στις 4xxx που δεν είχαν θέμα stock, τώρα θα παίξει;

Σταθερά θέλουμε όσο αφορά τα αποθέματα, ώστε να μπορείς να διαλέξεις και όχι να μπεις στην διαδικασία απλώς να πάρεις για να έχεις κάρτα. Ειναι ένα από τα θέλω μου αυτό σε κάθε γενιά gpu, να μπορώ να διαλέξω την υλοποίηση.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
Δημοσ.

Απ'τη στιγμή που ούτε στις USA θα έχουν ιδιαίτερο στοκ, αυτό το 'στείλαν όλες τις κάρτες εκεί για να προλάβουν τα τάριφς' είναι μούφα.

Αν δεν είναι μούφα ή μας τρολάρουν με τεχνητή έλλειψη ή το στοκ ήταν ούτως ή άλλως γτπ.

Εγώ έχω κάνει τα κουμάντα μου να πάρω μια 5090 αλλά αν δεν κάτσει δε με βλέπω να στεναχωρηθώ ιδιαίτερα. Δε θα βάλω το ξαδερφάκι να κατασκηνώσει έξω από τα bestbuy κιόλας.

Δημοσ.

Για μένα μάγκας οποίος δεν βιάστηκε να πουλήσει 4070/4070ti/4080/4090k τις s και  μάλιστα σε ξεφτίλα τιμή. Μέχρι να και εάν ομαλοποιηθούν οι τιμές - διαθεσιμότητα ,τουλάχιστον θα έχει να παίζει και μάλιστα και με dlss4.

• Like 9
Δημοσ.

Κομμένο GB202 δεν έχει νόημα να βγει αν τα ποσοστά καλών τσιπ είναι πολύ μεγάλα (κάτι που είναι λογικό αφού είναι πολύ ώριμη η διαδικασία παραγωγής) και εφ' όσον η ζήτηση για GB202 καλύπτει την προσφορά. Μόνη ελπίδα για 5080 Ti με περισσότερα cores είναι να βγει νέο die αλλά δε το βλέπω να συμβαίνει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...