Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Arkin said:

Επιτέλους αντε να καταργήσουν τελείως το παλιό. 3 μέρες 571 drivers νέα dlss τα reviews της 5080 και να μην βγουν χεστηκαμε όπως τα έκαναν. Το dlss 4 όμως είναι το μεγάλο νέο. 

Ναι αλλά θέλουμε και τις ρυθμίσεις για Desktop Color Depth/Output Color Depth/Output Color Format/Output Dynamic Range.

Μισές δουλειές αυτό που έβαλαν τώρα.

• Like 1
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Ναι αλλά θέλουμε και τις ρυθμίσεις για Desktop Color Depth/Output Color Depth/Output Color Format/Output Dynamic Range.

Μισές δουλειές αυτό που έβαλαν τώρα.

Από ότι έχω δει τα βάζουν σιγά σιγά σε κάθε νέα έκδοση βάζουν και κάτι. Μέχρι καλοκαίρι μπορεί να έχει καταργηθεί τελείως το παλιό. Δεν έχουν μείνει και πολλά να βάλουν ακόμα. 

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, Arkin said:

Από ότι έχω δει τα βάζουν σιγά σιγά σε κάθε νέα έκδοση βάζουν και κάτι. Μέχρι καλοκαίρι μπορεί να έχει καταργηθεί τελείως το παλιό. Δεν έχουν μείνει και πολλά να βάλουν ακόμα. 

Ούτε φέτος δεν το κόβω να καταργούν το legacy...

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kkatzos είπε

https://www.cnbc.com/2025/01/27/nvidia-falls-10percent-in-premarket-trading-as-chinas-deepseek-triggers-global-tech-sell-off.html

Μεγάλη πτώση σήμερα για NASDAQ και ήττα τρελή για Nvidia-Πέτσα.

Οι κινέζοι φαίνεται ότι εφηύραν άλλο αλγόριθμο που δε χρειάζεται την τερατώδη ισχύ χιλιάδων GPUs.

Για να δούμε μπας και (στο μέλλον) οι τιμές στρώσουν και αναγκαστεί να πουλήσει κανένα πέτσινο ο Πέτσας.

Εγω το βλεπω σαν buying opportunity. Και να είναι καλύτερος ο αλγόριθμός τους, εξακολουθούν να έχουν χειρότερο hardware, οπότε είναι θέμα χρόνου οι Αμερικανοι να ρίξουν πόρους στη βελτίωση του αλγορίθμου και να δουν ξαφνικά ακόμη πιό μεγάλη άνοδο σε αποτελεσματικότητα. Όταν ο κόσμος σαν σύνολο γίνεται πιο efficient δεν βλέπω το λόγο να ξεπουλάμε. Εμένα το μάθημα από αυτό είναι ότι υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να χρησιμοποιήσουν οι Αμερικάνοι τον εξοπλισμό τους, και είμαι σίγουρος ότι θα τον ανακαλύψουν σύντομα.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Εγω το βλεπω σαν buying opportunity. Και να είναι καλύτερος ο αλγόριθμός τους, εξακολουθούν να έχουν χειρότερο hardware, οπότε είναι θέμα χρόνου οι Αμερικανοι να ρίξουν πόρους στη βελτίωση του αλγορίθμου και να δουν ξαφνικά ακόμη πιό μεγάλη άνοδο σε αποτελεσματικότητα. Όταν ο κόσμος σαν σύνολο γίνεται πιο efficient δεν βλέπω το λόγο να ξεπουλάμε. Εμένα το μάθημα από αυτό είναι ότι υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να χρησιμοποιήσουν οι Αμερικάνοι τον εξοπλισμό τους, και είμαι σίγουρος ότι θα τον ανακαλύψουν σύντομα.

Δε μιλάμε για τώρα. Αργότερα.

Και των κινέζων ο αλγόριθμος GPUs χρειάζεται για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τους.

Απλά χρειάζεται το 1/5 (λένε οι Κινέζοι) σε ισχύ από ότι χρειάστηκε το ChatGPT 4.

Και το mining μια φορά και έναν καιρό μόνο σε GPUs γίνονταν. Μετά βγήκαν τα εξειδικευμένα ASICs και τις εξαφάνισαν.

Ίσως φωνάζει το πράγμα ότι δε βγαίνει με τις GPUs της Nvidia το εγχείρημα.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αγορές και έριξαν 12% τη μετοχή της Nvidia.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Φυσικά γνωρίζω τη σημασία του 10% ζημιά στη μετοχή αλλά είναι ακόμα στα 3.5 τρις δηλαδή θέλει και άλλο ώστε να πεις ότι πονεσαν γιατί τώρα είναι απλά τράβηγμα στο αυτό. Και να σκάσει όλη αυτή η φούσκα που μαστίζει τον κλάδο εδώ και 2 χρόνια κοντά με την ΑΙ. Οι Κινέζοι πάλι δείχνουν το δρόμο με το open source της deepseek δείχνει τι φούμαρα πουλάει η Αμερική και πόσο στην αισχροκερδεια το έχουν ρίξει με την καραμέλα της ΑΙ. 

Δεν υπάρχει AI. Τα LLMs είναι γνωστά πολλά χρόνια τώρα η επεξεργασία φυσικής γλώσσας το ίδιο. Ο όρος AI είναι marketing.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δε μιλάμε για τώρα. Αργότερα.

Και των κινέζων ο αλγόριθμος GPUs χρειάζεται για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τους.

Απλά χρειάζεται το 1/5 (λένε οι Κινέζοι) σε ισχύ από ότι χρειάστηκε το ChatGPT 4.

Και το mining μια φορά και έναν καιρό μόνο σε GPUs γίνονταν. Μετά βγήκαν τα εξειδικευμένα ASICs και τις εξαφάνισαν.

Ίσως φωνάζει το πράγμα ότι δε βγαίνει με τις GPUs της Nvidia το εγχείρημα.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αγορές και έριξαν 12% τη μετοχή της Nvidia.

Πάντως και οι κινέζοι απ' ότι κατάλαβα GPUs της Nvidia χρησιμοποίησαν παλαίοτερης γενιάς. Τέλος πάντων εγώ δεν αγοράζω συγκεκριμένα Nvidia αλλά αυξάνω σιγά σιγά τα ETFs, μεγάλο κομμάτι των οποίων βέβαια πάει σε Nvidia. Το θέμα είναι αν ξεμείνω από χρήματα και συνεχίσει να πέφτει αλλά δεν το φοβάμαι τόσο. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Πάντως και οι κινέζοι απ' ότι κατάλαβα GPUs της Nvidia χρησιμοποίησαν παλαίοτερης γενιάς. Τέλος πάντων εγώ δεν αγοράζω συγκεκριμένα Nvidia αλλά αυξάνω σιγά σιγά τα ETFs, μεγάλο κομμάτι των οποίων βέβαια πάει σε Nvidia. Το θέμα είναι αν ξεμείνω από χρήματα και συνεχίσει να πέφτει αλλά δεν το φοβάμαι τόσο. 

VUAA έχεις ή κάτι παρόμοιο δηλαδή;

Ε άλλο αυτό. Το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν είναι μόνο η Nvidia. Θα επιβιώσει.

Και η Nvidia θα επιβιώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kkatzos είπε

VUAA έχεις ή κάτι παρόμοιο δηλαδή;

Ε άλλο αυτό. Το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν είναι μόνο η Nvidia. Θα επιβιώσει.

Και η Nvidia θα επιβιώσει.

IWDA/EUNL, VUSA, VWCE και λίγο EIMI που λέω θ ανέβει αφού έχει Κίνα μέσα αλλά κι αυτό κάτω είναι :P

Επεξ/σία από Babis_allos
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ενταξει δεν εχουν μεινει πολλα πραγματα ακομα ομως να προσθεσουν στο nvidia app οποτε δεν νομιζω να κανουν τοσο πολυ. Δεν εχουν και πολλους μηνες που ξεκινησε το nvidia app και ηδη εχουν βαλει πανω απο το 50% των λειτουργιων του legacy. Δεν μπαινω καν εκει εδω και πολυ καιρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 hour ago, Thresh said:

Ρεεε μανία να το σβήσουν, τι σε πειράζει μωρέ;

5 hours ago, Psycho_Warhead said:

Πάλι έπρεπε να τα σκάσεις για τις γραφικάρες που λες. Μάλιστα τότε το HW κρατούσε πολύ λιγότερο απ' ότι σήμερα γιατί άλλαζε το API πολύ γρήγορα.

Ακριβώς, εκείνη την εποχή το 2004 περίπου και το Half-Life 2, οι κάρτες γραφικών ανά 5 χρόνια ήταν η μέρα με τη νύχτα και τα παιχνίδια στην όψη επίσης, φανταστείτε ότι το Half-Life 1 του 1997 απείχε 7 χρόνια από το 2 του 2004, όσο απέχουμε σήμερα από το Red Dead Redemption 2, η διαφορά στα 2 Half-Life είναι χαώδης. Το γενικότερο πλαίσιο είναι ότι τότε υπήρχε και περιθώριο αφού από τη λάσπη μπορείς να βελτιωθείς, όσο πιο κοντά πας στο φωτορεαλισμό τόσο πιο δύσκολα είναι τα θεαματικά άλματα, diminishing returns

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Hacker?pcs είπε

Ακριβώς, εκείνη την εποχή το 2004 περίπου και το Half-Life 2, οι κάρτες γραφικών ανά 5 χρόνια ήταν η μέρα με τη νύχτα και τα παιχνίδια στην όψη επίσης, φανταστείτε ότι το Half-Life 1 του 1997 απείχε 7 χρόνια από το 2 του 2004, όσο απέχουμε σήμερα από το Red Dead Redemption 2, η διαφορά στα 2 Half-Life είναι χαώδης. Το γενικότερο πλαίσιο είναι ότι τότε υπήρχε και περιθώριο αφού από τη λάσπη μπορείς να βελτιωθείς, όσο πιο κοντά πας στο φωτορεαλισμό τόσο πιο δύσκολα είναι τα θεαματικά άλματα

Ηταν οι πρωτη εποχη τοτε ομως σκεψου που πηγαμε απο 2D σε 3D η απο ασπρομαυρο σε εγχρωμα. Θυμισου επανασταση far cry και doom 3 η αργοτερα το crysis. Αλλες εποχες επαιρνες 500 χιλιαδες δραχμες υπολογιστη και την αλλη χρονια ηταν για πεταμα. Τωρα οδευουμε προς το φωτορεαλισμο να μην μπορεις να ξεχωρισεις real life απο πραγματικοτητα βεβαια προτιμαω και ενα πιο art design πχ τα παιχνιδια της sony ειναι δυνατα στα γραφικα αλλα δεν εχουν φωτορεαλισμο πχ δεν τα λες real life οπως πχ RDR 2. Αντιστοιχα τοσο πιο δυσκολο ειναι να φτασεις και σε αυτα τα επιπεδα. Τοτε με 10gflops εβγαζες γραφικα doom 3 και με 3000gflops βγαζεις γραφικα RDR 2. Για να βγαλεις γραφικα που θα ειναι σαν real life ομως θες 500tflops. Στα 100+ ειναι η 5090 και το παλευει. Παντα μιλαω για native 4Κ αναλυση που η 5090 σε 4Κ path tracing ειναι στα 30fps οποτε καταλαβαινεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Ενδιαφέρον αποτελέσματα από το DSOG.

Is 8K Gaming Possible With NVIDIA RTX 5090 & DLSS 4?

Το 8Κ με DLSS performance δείχνει καλύτερο από 4K + DLAA.

4K-with-DLAA-2.jpg

8K-with-DLSS-Performance-Mode-2.jpg

Γνωστα αυτα ,οπως το 4k dlss perf ειναι καλυτερο  απο 1440p dlaa  ετσι ισχυει και για τα παραπανω. Το θεμα ειναι το αν αξιζει για το performance hit που θα φας  αναλογα και το παιχνιδι.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Hacker?pcs said:

Ρεεε μανία να το σβήσουν, τι σε πειράζει μωρέ;

Είτε με πειράζει είτε όχι, κατά πάσα πιθανότητα θα το αφαιρέσουν. 

Κατά τα άλλα όπως έχω ξαναγράψει είναι απαράδεκτο να έχει winXP UI και να συμπεριφέρεται λες κι έχω Celeron των 2000ς στην εναλλαγή ρυθμίσεων/καρτελών/μενού.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...