Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 5000 Series (Ada-next/Blackwell)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για καποιον που δεν δινει σημασια στη λεπτομερια ισως. Free performance δεν ειναι τπτ ολα κατι θα σου παρουν σε ανταλλαγμα ,το θεμα ειναι κατα ποσο εισαι ικανος να το διακρινεις.  

Δεν παίζουμε ούτε είμαστε όλοι πρωταθλητές σε παγκόσμια τουρνουά FPS για να διακρίνουμε τις διαφορές που διακρίνεις εσύ νταβάριςςς. Ούτε πατάμε pause ενώ παίζουμε και κάνουμε 300% zoom σαν το DF για να δούμε το θολό δεντράκι στο βάθος που δεν έγινε καλό upscale. Το κουβαδακι σου και σε άλλο γκουλαγκ.

• Haha 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για καποιον που δεν δινει σημασια στη λεπτομερια ισως. Free performance δεν ειναι τπτ ολα κατι θα σου παρουν σε ανταλλαγμα ,το θεμα ειναι κατα ποσο εισαι ικανος να το διακρινεις.  

Χρήστο υπερβάλλεις. Μια χαρά παίζουν μερικοί με 960p ανάλυση και 73fps! 😁

• Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers ξέρεις τι παιχνίδια παίζουν σωστά? lol, cs:go, warzone, fornite... αυτούς πως να τους ενδιαφέρει το upscale? όσοι έχουν πάρει μια "σοβαρή" κάρτα να παίξουν single player του 2020 και μετά θα το ανοίξουν εκτος άμα είναι εμμονικοί σαν εσένα και το δήμο η μπαρμπάδες σα τον ακοινώνητο :P 

Spoiler

τσιμεντο!

5 λεπτά πριν, iazriel είπε

Δεν παίζουμε ούτε είμαστε όλοι πρωταθλητές σε παγκόσμια τουρνουά FPS για να διακρίνουμε τις διαφορές που διακρίνεις εσύ νταβάριςςς. Ούτε πατάμε pause ενώ παίζουμε και κάνουμε 300% zoom σαν το DF για να δούμε το θολό δεντράκι στο βάθος που δεν έγινε καλό upscale. Το κουβαδακι σου και σε άλλο γκουλαγκ.

φιλαρακο, περνα να σου δωσω το τηλ του οφθαλμιατρου :lol:

Tι εγινε ξαφνικα? πριν λιγο μου ελεγες οτι με dldsr 4k dlss perf η εικονα στο wukong  ηταν πολυ καλυτερη  απο 1440p dlss quality? Εκει δουλεψαν τα ματια? :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

τσιμεντο!

φιλαρακο, περνα να σου δωσω το τηλ του οφθαλμιατρου :lol:

Tι εγινε ξαφνικα? πριν λιγο μου ελεγες οτι με dldsr 4k dllss perf η εικονα στο wukong  ηταν πολυ καλυτερη  απο 1440p dlss quality? Εκει δουλεψαν τα ματια? :lol:

Προφανώς και θα ήταν καλύτερο, τα 15-20 fps hit όμως τα κάνεις γαργάρα Τροτσκική πανούκλα. Εγώ συγκρίνω 1440p με 1440p dlss Q. Καμία διαφορά ο Πέτσινος όλα εν σοφία εποίησε. 

Επεξ/σία από iazriel
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχην να ειπωθει οτι οι αποψεις μου ισχυουν για 1440p monitor 27" και rtx 4090.

στις 90% των περιπτωσεων το native υπερτερει απο το upscale ,και οχι δεν μιλαμε για στατικες εικονες ... Υπαρχει ενα 10% οπου το taa εναι ψιλοαθλιο λογω θολουρας και εκει υπερτερει το upscaling κυριως λογω sharpening τεχνικης(εαν ομως βαλει καποιος αντιστοιχα φιλτρα sharpening στο taa ,μαλλον αυτο υπερτερει...)

Εκει που το upscale υπερεχει, ειναι οταν συνδιαζεται με DLDSR....(και αυτο δεν ειναι κανονας γιατι υπαρχουν native taa ή dlaa υλοποιησεις που ειναι οντως κρυσταλλο,μιας και το DLDSR ενω βελτιωνει την ευκρινεια,για καποιο λογο χανει εστω και λιγο απο την γυαλαδα της η εικονα)

Π.Χ σε 1440p μονιτορ ειναι προτιμοτερο να παιζεις με 2.25x dldsr dlss quality ,παρα με native taa ή dlaa).

Τωρα οταν ακουω για dlss balanced,perfomance > native ,ειτε παιζετε στα 2 μετρα αποσταση ειτε δεν θελετε να πιστεψετε οτι προς το παρον,δεν υπαρχει δυστυχως gpu που να σηκωνει ακομη και natine 1440p με ολα τα καλουδια(path tracing κ.τ.λ).

Μιας και συντομα θα παω σε 4k monitor, συνειδητοποιώ οτι εκει θα χρησιμοποιω 4κ dlss quality ,το οποιο, ναι θα ειναι οντως καλυτερο απο οποιοδηποτε 1440p μονιτορ native.

Μακαρι να βελτιωθει και αλλο το upscaling(η αληθεια ειναι οτι εχει βελτιωθει και πλησιαζει πολυ) και να εχει καλυτερα αποτελεσματα απο το native,και θα ειμαι απο τους πρωτους που θα το παραδεκτω.

Επεξ/σία από tolisrx8
  • Like 1
  • Thanks 1

Spoiler

Εγω οπως το καταλαβαινω, η ''οπτικη αρτιοτητα'' (sic😝) των upscalers εξαρταται αμεσα απο το ppi της οθονης,

δηλαδη σε 28'' 4k το αποτελεσμα πχ σε ''quality''( 2/3 του native) θα ειναι εξαιρετικο και πολυ καλυτερο απο οτι σε 27'' 1440p quality.

Αντιστοιχα στην 42αρα 4K ,  οι διαφορες με upscalers ειναι  πιο εντονες...και πρατηρησιμες, αλλα σε 1440p 24αρα, πιο καλο αποτελεσμα κ.ο.κ....

Και βεβαια, υπαρχει και το placebo...

Μονο και μονο σκεπτομενος καποιος οτι ουσιαστικα παιζει σε χαμηλοτερη αναλυση, μπορει να ξενερωνει και να βλεπει θολουρες παντου...

αλλος παλι μπορει να βλεπει τα frames να αυξανονται και να νομιζει οτι ξαφνικα παιζει σε 8k λογω του DLSS..( μην παρεξηγηθει κανεις, υπερβαλλω λιγο για το point..) 

The truth is in the eye of the beholder θα πω εγω, το FG πχ το υποτιμουσα προσωπικα, αλλα μ αρεσε πολυ οταν το δοκιμασα σε 120 FPS.

Upscalers δεν εχω χρησιμοποιησει μεχρι τωρα αλλα δεν εχω παιξει wykong - starwars...γενικα ΠΡΟΣ το παρον θεωρω οτι optimized 50-60 fps + FG, ειναι καλυτερο απο Upscalers + FG, αρκει να  ειναι καλο το implementation στο εκαστοτε παιχνιδι...

Μπορει να αλλαξω αποψη συντομα, οι καιροι ( λογω βαρεμαρας) ειναι πονηροι.. 

Βγαλτε καινουριες καρτες!!! δεν εχουμε με τι να μαλωσουμε πια και συζηταμε 2 χρονια για RT και  DLSS με εκπκηκτικη επαναληψιμοτητα... 

• Haha 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, iazriel είπε

Προφανώς και θα ήταν καλύτερο, τα 15-20 fps hit όμως τα κάνεις γαργάρα Τροτσκική πανούκλα. Εγώ συγκρίνω 1440p με 1440p dlss Q. Καμία διαφορά ο Πέτσινος όλα εν σοφία εποίησε. 

Spoiler

Δεν φταιω εγω που ο πετσινος βγαζει τετοια sponsored  games για να σε κανει να παρεις 5080:P

Επισης υπαρχει και το  rt off αμα δεν τραβαει το εργαλειο :P

Επεξ/σία από akoinonitos

1 ώρα πριν, iazriel είπε

Τροτσκική πανούκλα

@akoinonitos, για αυτό (το οποίο κάθε φορά που διαβάζω γελάω υστερικά για πόση ώρα) δεν έχεις κάτι να πεις?

• Haha 4

42 λεπτά πριν, akoinonitos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν φταιω εγω που ο πετσινος βγαζει τετοια sponsored  games για να σε κανει να παρεις 5080:P

Επισης υπαρχει και το  rt off αμα δεν τραβαει το εργαλειο :P

RT off? H παρέα με τον @tommy^ σε πείραξε, σε λίγο να θα μας πεις να βάλουμε και Radeon στα κουτιά μας να πούμε... 

• Haha 4

20 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Το native δεν πέθανε γιατί δεν δείχνει καλύτερο από upscaling τεχνικές αλλά γιατί μικραίνει συνεχώς η διαφορά.

Όταν θα έχει μπει Ray Reconstruction σε όλα τα DLSS παιχνίδια θα κάνουμε αυτή την κουβέντα.

Εκτός των άλλων υπάρχει και το θέμα με τα RT reflections.

Η ποιότητα των Ray Traced reflections (στα παιχνίδια που το υποστηρίζουν) εξαρτάται από το internal resolution του DLSS. Μπορεί δηλαδή να φαίνεται γενικά ΟΚ η εικόνα με DLSS Balanced αλλά συγκεκριμένα τα RT reflections να έχουν χειρότερη ανάλυση.

Αυτό υποτίθεται ότι βελτιώνεται με το RR.

• Like 1

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

εμένα τι να με ενοχλήσει ακριβώς? άμα θες παίξε και με 30 fps... το να εμμένης σε απόψεις και γενικεύσεις ότι "είμαστε πολλοί που παίζουμε native" ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο διορθώνω... από εκεί και πέρα ο κάθε ένας όπως του αρέσει και με crt να παίζεις bravo σου η τεχνολογία όμως προχωράει και καλο είναι να την ακολουθείς

Δεν είπα ότι είμαστε πολλοί ή είμαστε λίγοι που παίζουμε native. Είπα ότι το native δεν πέθανε. Ούτε γενίκευσα ούτε τίποτα. Κάτι άλλο ίσως είπα και λόγω γραπτού λόγου να το κατάλαβες λάθος. Άσε που το ότι νομίζεις ότι διορθώνεις κάτι δεν σημαίνει ότι και πραγματικά το διορθώνεις ε.

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Καλά το dlss πρέπει να έχει κάτω απο 1% που δεν το ανοίγει σε 1440p και πάνω γιατί δεν του αρέσει. Είναι free performance κυριολεκτικά. 

Έχουμε κάπου σύνδεσμο για τον ισχυρισμό περί 1%;;;

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers ξέρεις τι παιχνίδια παίζουν σωστά? lol, cs:go, warzone, fornite... αυτούς πως να τους ενδιαφέρει το upscale? όσοι έχουν πάρει μια "σοβαρή" κάρτα να παίξουν single player του 2020 και μετά θα το ανοίξουν εκτος άμα είναι εμμονικοί σαν εσένα και το δήμο η μπαρμπάδες σα τον ακοινώνητο :P 

Άρχισες τους χαρακτηρισμούς πάλι. Τώρα τελικά εγώ είμαι μη gamer εμμονικος; Εσύ τι είσαι που τα ξέρεις όλα, ο Πάπας;😛

10 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Άρχισες τους χαρακτηρισμούς πάλι. Τώρα τελικά εγώ είμαι μη gamer εμμονικος; Εσύ τι είσαι που τα ξέρεις όλα, ο Πάπας;😛

Popcorn GIFs | Tenor

• Haha 3

20 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Δεν είπα ότι είμαστε πολλοί ή είμαστε λίγοι που παίζουμε native. Είπα ότι το native δεν πέθανε. Ούτε γενίκευσα ούτε τίποτα. Κάτι άλλο ίσως είπα και λόγω γραπτού λόγου να το κατάλαβες λάθος. Άσε που το ότι νομίζεις ότι διορθώνεις κάτι δεν σημαίνει ότι και πραγματικά το διορθώνεις ε.

έγραψες: "Μην χαλάτε το αφήγημα για το dlss quality σε κανένα Nvidia topic ρε λέμε." "Και όχι το native δεν πέθανε. Εδώ μέσα έχει κόσμο που το υποστηρίζει αυτό"

από αυτές τις 2 φράσεις εσύ τι καταλαβαίνεις? προφανώς και μιλάς λες και εμείς είμαστε μειοψηφία και εσείς πολλοί που το υποστηρίζεται αυτό σε αυτό σου απάντησα... τώρα ότι όλες οι εταιρίες κοιτάνε το upscale intel,nvidia,amd,sony και ρίχνουν πόρους σε αυτό να το βελτιώνουν συνεχεια + ότι μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια απαντάει από μονο του γιατί το native έχει όντως πεθάνει...

26 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

δε την είχα πει εγώ αυτή τη μπαρούφα του μη gamer :P 

40 λεπτά πριν, iazriel είπε

σε λίγο να θα μας πεις να βάλουμε και Radeon στα κουτιά μας να πούμε... 

άλλο κακό να μη μας βρει :P 

• Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

έγραψες: "Μην χαλάτε το αφήγημα για το dlss quality σε κανένα Nvidia topic ρε λέμε." "Και όχι το native δεν πέθανε. Εδώ μέσα έχει κόσμο που το υποστηρίζει αυτό"

από αυτές τις 2 φράσεις εσύ τι καταλαβαίνεις? προφανώς και μιλάς λες και εμείς είμαστε μειοψηφία και εσείς πολλοί που το υποστηρίζεται αυτό σε αυτό σου απάντησα...

Όταν λέω ότι λόγω γραπτού λόγου δεν κατάλαβες. Για βρες τι λέει παρακάτω από το «Εδώ μέσα έχει κόσμο που το υποστηρίζει αυτό»….συνεχιζει λοιπόν και λέει ότι έχει κόσμο που υποστηρίζει ότι το native πέθανε και δεν μπορεί να δει καμία διαφορά από 1440p balanced σε 4k native. Εκεί τελειώνει η πρόταση. Ούτε για μειοψηφία είπα ούτε εννοούσα κάτι άλλο ούτε τίποτα τέτοιο. Αλλά εγώ ρωτάω όπως και πριν πάλι: υπάρχει κάπου καμία έρευνα με συμμετοχή επαρκούς δείγματος gamers που να δείχνει ότι ελάχιστοι πια δεν χρησιμοποιούν dlss; Πως πέθανε λοιπόν το native;

Για το μη gamer συγνώμη νόμιζα εσύ το είχες πει. Όπως και να έχει όμως καλό είναι να μην χαρακτηρίζεις για να υπάρχει καλή προαίρεση στην συζήτηση. Διαφωνίες είναι καλό να υπάρχουν όπως και διαφορετικές απόψεις.

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...