Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Λίγο που είδα videos από το MFG πάλι γύρω στα 50-60 base θες για ανεκτο latency. Άρα μόνο για monitors με 240Hz έχει νόημα.

fixed Ιωαννη παιδι μου

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Πάντως διαβάζω εξαιρετικά σχόλια για το dlss4 transformer mode,ακόμα και ότι είναι καλύτερο από το native!!

Θέλω να δω πως θα δείχνει σε χαμηλές αναλύσεις τύπου 1080π

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GoMaR είπε

Εφοσον δουλευεις σε Rendering (GPU render εννοω)
Παρε 2 χ 4090 και εισαι πολυ πιο γρηγορος.
Η 5090 σε vray εχει 38% διαφορα περιπου απο την 4090. Σε blender πανω κατω τα ιδια. Σε Redshift δεν εχω βρει ακομα benchmarks.

Αν κανεις ΑΙ render, τοτε 5090 λογω παραπανω μνημης.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Είναι και ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι για την 5090. ΚΑι επειδη απο την 3090ti θα εχει σοβαρες διαφορες σε ολα. Αν ειχα 4090 απλά θα προσπέρναγα τη γενια.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Πάντως διαβάζω εξαιρετικά σχόλια για το dlss4 transformer mode,ακόμα και ότι είναι καλύτερο από το native!!

Καλύτερο απο μέτριο/κακό native TAA ναι. Όχι απο native.

• Like 5
Δημοσ.
19 minutes ago, DIM1000 said:

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Είναι και ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι για την 5090. ΚΑι επειδη απο την 3090ti θα εχει σοβαρες διαφορες σε ολα. Αν ειχα 4090 απλά θα προσπέρναγα τη γενια.

Αν σε ενδιαφερει πολυ η μνημη, πας σε 5090.  Αν εισαι οκ με τα 24 και πιστευεις οτι θα αργησεις τα να "φτασεις" και ο renderer σου εχει καλο scaling σε διπλες καρτες, σκεψου το 4090χ2. Απλα αυτη η λυση σημαινει και μητρικη με καλη αποσταση στο 2ο PCIE οπως και ειδικο κουτι.

Τι rendering χρησιμοποιεις ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Solidworks και τωρα στα γεραματα ξεκινησα να μαθαινω και το unreal. Σχεδιάζω HMI για σκάφη (και προσεχως μάλλον και αυτοκινητων)  οπότε τέτοιου είδους προγράμματα τα χρησιμοποιώ. Καλά Photoshop και κάποια εξειδικευμένα για τα hmi ανάλογα με τα plc η ecu που θα τα συνδυάσω είναι απλά αστεία οπότε δεν τα υπολογίζω καν.

Μητρική πήρα την Aorus Xtreme και κουτί το Obsidian 1000d. Ετσι κι αλλιώς σε ολα μου τα συστηματα το full tower και η full size high end μητρική είναι νόμος. Και τα άλλα δυο κουτια που έχω στα τωρινά συστηματα είναι σαν σκυλόσπιτα. Midi κατηγορία δεν υπάρχει καν για εμενα σε τέτοια συστηματα. ΚΑι χωρο να μην ειχα θα το έκανα κομοδινο η ταβλα απο πανω για τραπεζι.

Επεξ/σία από DIM1000
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Στο Cyberpunk με max RT σε 1440p ultrawide το ultra performance μου είχε ποιότητα συγκρίσιμη με το παλιό performance. Πριν το νέο dlss το ultra performance ήταν ένα χάλι από aliasing. Τώρα είναι λίγο soft η εικόνα.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pug987 είπε

Στο Cyberpunk με max RT σε 1440p ultrawide το ultra performance μου είχε ποιότητα συγκρίσιμη με το παλιό performance. Πριν το νέο dlss το ultra performance ήταν ένα χάλι από aliasing. Τώρα είναι λίγο soft η εικόνα.

Ωραίος, χαίρομαι που το ακουω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, acalm είπε

Καλύτερο απο μέτριο/κακό native TAA ναι. Όχι απο native.

Ολα τα παιχνίδια ενσωματώνουν TAA by default το οποίο μπορείς να το αντικαταστήσεις μόνο με τον εκάστοτε upscaler … αυτό εννοούμε όταν λέμε καλύτερο από native , άμα βγάλουν αυτόν τον καρκίνο τότε όντως θα είναι λάθος να λες από native …

1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

Λίγο που είδα videos από το MFG πάλι γύρω στα 50-60 base θες για να είναι καλό το latency. Άρα μόνο για monitors με 240Hz έχει νόημα.

Με reflex 2 ?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Ολα τα παιχνίδια ενσωματώνουν TAA by default το οποίο μπορείς να το αντικαταστήσεις μόνο με τον εκάστοτε upscaler … αυτό εννοούμε όταν λέμε καλύτερο από native , άμα βγάλουν αυτόν τον καρκίνο τότε όντως θα είναι λάθος να λες από native …

Με reflex 2 ?

ναι δεν ξέρω αν έτρεχε με reflex 2. Στo video του Daniel που είδα πάλι 50-60fps θέλει σαν βάση και το MFG

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, just_a_dude said:

ναι δεν ξέρω αν έτρεχε με reflex 2. Στo video του Daniel που είδα πάλι 50-60fps θέλει σαν βάση και το MFG

Aυτο ισχυει για οσα frames και να ''FAKE'' frames και να βαλεις αναμεσα . Μαλιστα θα ελεγα οτι παιζει να χρειαζεται και παραπανω με το mfg για να ξεγελασεις το ματι

Πριν ειχες αναμεσα σε δυο κανονικα frames ενα fake , αρα ξεγελουσες το ματι και δυσκολα το καταλαβαινε. Τωρα αναμεσα σε 2 κανονικα frames θα εχεις 3 fake frames , θα ειναι πολυ πιο ευκολο να βλεπεις τα artifacts , ειδικα με χαμηλα fps. 

Πραγματικα οσο βλεπω την νεα γενια , τοσο απογοητευομαι 

8% πανω η 5080 απο την 4080S στο blender 

https://opendata.blender.org/benchmarks/query/?compute_type=OPTIX&compute_type=CUDA&compute_type=HIP&compute_type=METAL&compute_type=ONEAPI&blender_version=4.3.0&group_by=device_name

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Άμα πάντως τρέχει με το 1 το 2 δεν θα ρίχνει και άλλο το latency οπότε ίσως δίνει “καλή” εμπειρία και με 30!;!

Δημοσ.
14 minutes ago, Tambas91 said:

Άμα πάντως τρέχει με το 1 το 2 δεν θα ρίχνει και άλλο το latency οπότε ίσως δίνει “καλή” εμπειρία και με 30!;!

Αυτα ουτε η lisa δεν θα τα ελεγε για τις δικες της καρτες :P Περα απο το latency ολη η εικονα θα ειναι ενα artifact με 30 fps

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Με reflex 2 ?

σαπερα ρε

2 ώρες πριν, nikos5800 είπε

γτ το cnn δεν ηταν καλυτερο απο native? παλι ψεματα μας ελεγαν? :P

• Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...