Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κλοκαριστει η 4090 και φτάσει τα watt της 5090 η διαφορά μειώνεται ακόμη περισσότερο.η 5090 είναι για συγκεκριμένο κοινό.για χρήση ai και gaming σε 4κ 240hz monitors ώστε το mfgen 4x να πιάσει τόπο και να γεμίσει η οθόνη.και αυτό με την προϋπόθεση το latency να μην πηγαίνει στα υψη.με ένα uv, με 80% pl και ένα custom fan profile πιο επιθετικό τρώγεται πιστεύω.αλλιως δεν αξίζει.ειδικα σε αυτή την τιμή.εχω κολλητό στη Γερμανία κ σκεφτόμουν να δοκιμάσω την τύχη μου για fe,λόγω του μικροβίου της αναβάθμισης, αλλά ύστερα από αυτά που είδα σήμερα με τίποτα....έχουμε πολλά παιχνίδια να παίξουμε και ειδικά στο psvr2 που πήρα πρόσφατα και το ταίριαξα με το pc.η 4090 τραβάει ανετα.σε δύο χρόνια το βλέπουμε ξανά...

• Like 4
  • Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@akoinonitos

1440p dlss quality FG off, ultra RT. Έχω περίπου 5-7% κάτω επιδόσεις από το CNN.

Θα δω αύριο και με FG, γιατί μέχρι τώρα πέρα από το έξτρα latency, δεν μου άρεσε που έκανε πιο soft την εικόνα.

Στο βάθος κυρίως θα δεις τις διαφορές, στα αυτοκίνητα και τους πεζούς που κινούνται. Στο CNN αφήνουν trails από πίσω τους. Τουλάχιστον εκεί ήταν που με ενοχλούσε πολύ όπως ήταν μέχρι τώρα σε αυτόν τον τίτλο.

Και στην κίνηση πρέπει να έχει ελάχιστα λιγότερο ghosting, αν και σε σημεία βλέπω flickering σε γραμμές πχ από γκαραζόπορτες.

Επεξ/σία από just getting started
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, akoinonitos said:

Με τι settings παιζεις? Σε1440p με  pt με dlss q με fg off προσπαθω εδω και ωρα να βρω διαφορα αλλα δεν βλεπω κατι οφλαλμοφανες.

Αν βρεις πες...σε καποια φαση μου φανηκε οτι ειχε λιγο sharpness παραπανω το quality αλλα μετα μπορει να ταν και η ιδεα μου...

Εβαλα και balanced TR για να συγκρινω με quality CNN...

Και παλι ομως μια θολουρα παραπανω την ειχε στην 42αρα 😒 κυριως στο εδαφος.

Ελεγα μηπως εχει γινει κανα θαυμα και αντικαταστησω quality με balanced αλλα νομιζω στο ppi και τις ιντσες αυτες δεν αξιζει...

Καλα δεν ειμαι και τοσο παρατηρητικος βεβαια...

Αυριο θα δοκιμασω FG....

4 minutes ago, just getting started said:

@akoinonitos

Έχω περίπου 5-7% κάτω επιδόσεις από το CNN.

Fact.

Επεξ/σία από scorpion8283
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Αν βρεις πες...σε καποια φαση μου φανηκε οτι ειχε λιγο sharpness παραπανω το quality αλλα μετα μπορει να ταν και η ιδεα μου...

Εβαλα και balanced TR για να συγκρινω με quality CNN...

Και παλι ομως μια θολουρα παραπανω την ειχε στην 42αρα 😒 κυριως στο εδαφος.

Ελεγα μηπως εχει γινει κανα θαυμα και αντικαταστησω quality με balanced αλλα νομιζω στο ppi και τις ιντσες αυτες δεν αξιζει...

Καλα δεν ειμαι και τοσο παρατηρητικος βεβαια...

Αυριο θα δοκιμασω FG....

Fact.

Δεν βλεπω ,εχω ποση ωρα που ψαχνω ,σιγουρα δεν βλεπω αυτα που εδειχνε η nvidia στα slides της απο ενα τραπεζι με ποτηρια κλπ. Δεν ξερω που τις βρηκαν αυτες τις διαφορες . Εχω μια αισθηση και εγω οτι ειναι πιο sharp αλλα δεν ξερω αν ειναι πλασιμπο.Τωρα θα δοκιμασω και σε 4k με dlss perf μπας και δω εκει τπτ.

Και μονο που το ψαχνουμε τοσο μπας και δουμε καμια διαφορα καταλαβαινεις...

Σε dlss performance  και ultra performance σε 4k που δοκιμασα  τωρα εχει αισθητη διαφορα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο περισσότερο διαβάζω και βλέπω βιντεάκια στο yt, τόσο απορώ σε ποιους πραγματικά απευθύνονται οι 5xxx.
Αφήστε έξω όσους από εμάς έχουμε το μικρόβιο της αναβάθμισης. Αναφέρομαι σε ποιους πραγματικά απευθύνεται όσο αφορά ανάλυση, fps target etc.

Το MFG το μπερδεύει πολύ το θέμα imo. Θα εξηγήσω γιατί το λέω αυτό.

Παίρνεις την 5090. Παίζεις Cyberpunk. Σε 4Κ 240hz με PT ανοιχτό, πας σε native ανάλυση και κουμπώνεις x4 MFG. Χτυπάς 200κάτι fps, και λες ωραία είμαι κοντά στο refresh rate της οθόνης μου. 
Ποιο είναι το πρόβλημα; ΄Οτι η αίσθηση θα είναι σκατένια. Γιατί θα είναι σκατένια; Διότι τα rendered fps που θα παράξει η κάρτα σε αυτά τα δεδομένα για το Cyberpunk θα είναι εξαιρετικά χαμηλά, 28fps (και αν πάει τόσο) και με το MFG θα κάνει generated τα υπόλοιπα. Latency στον Θεό, είδα μέχρι και 110ms σε 2-3 βιντεάκια, αδυνατώ να πιστέψω πως αυτό μπορεί να είναι playable ακόμα και σε single player first person shoot em up ταυτού του είδους.

Παίρνεις την 5070/5080 και πας να κάνεις κάτι ανάλογο. Ακόμα πιο λίγα rendered fps, ακόμη χειρότερο το feeling που θα έχεις. Είσαι σε μικρότερη ανάλυση ή επιλέγεις να προβείς στην λύση του Upscaling. Κουμπώνεις Performance mode. Aν δείχνει visually οk, τότε έχεις παραπάνω rendered fps οπότε όταν κουμπώσεις το MFG θα είναι σίγουρα καλύτερα τα πράγματα. Το Latency είναι πάλι στον θεό βέβαια. 

Η ερώτηση παραμένει. Γιατί χρειάζομαι τις Blackwell και γιατί να μην μείνω στις 4xxx; Κάποιος θα πει ότι θα είναι ένας τέλειος θερμοπομπός αλλά πάμε σοβαρά για λίγο...
Η μόνη διαφορά είναι το x4 ΜFG που όπως ανέλυσα μπακαλίστικα πιο πάνω, δεν βγάζει νόημα παρά μόνο στο σενάριο της 5090/4K Path Tracing 240hz, Ultra latency mode.

Αν είσαι σε 1440p 240hz και σε ενδιαφέρει πιο πολύ το smoothness παρά η ανάλυση και πάλι δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα το x4...

Το μόνο θετικό σενάριο που κατεβάζει η κούτρα μου είναι το εξής.Ηeavy path traced games σε 4Κ, slow paced third person φάση όμως Silent Hill 2 και Alan Wake. XYN στον οπτικό τομέα, με controller παίζεις, δεν σε ενδιαφέρει και 200ms latency. Είναι το μοναδικό σενάριο που μπόρεσα να σκεφτώ μάγκες... Βέβαια και σε αυτό το σενάριο με ενδιαφέρουν τα 200fps+ με το x4 MFG; Μάλλον όχι. 4090, ήδη μου λείπεις γλυκιά μου....

Θα ήθελα κάποιος από τα μεγάλα κανάλια που έχει την ευκαιρία να χαριεντίζεται με τους ανθρώπους της Nvidia να τα ρωτούσε αυτά. Θα μου πειτε, μα αυτοί από αυτούς ζούνε ουσιαστικά, στα @@ τους τι λέει η κοινή γνώμη... 
Αφήστε με να το βλέπω ρομαντικά το χόμπι μου και ας έχει καταντήσει Ultra Premium Ελιτίστικο.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν τα είδα να αναφέρονται στα pc games,οπότε τα ποστάρω εδώ.Αυτό φαίνεται Remake του Ninja Gaiden 2,κι έχει βγει.

Εν αναμονή του 4

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Όσο περισσότερο διαβάζω και βλέπω βιντεάκια στο yt, τόσο απορώ σε ποιους πραγματικά απευθύνονται οι 5xxx.
Αφήστε έξω όσους από εμάς έχουμε το μικρόβιο της αναβάθμισης. Αναφέρομαι σε ποιους πραγματικά απευθύνεται όσο αφορά ανάλυση, fps target etc.

Παίρνεις την 5090. Παίζεις Cyberpunk. Σε 4Κ 240hz με PT ανοιχτό, πας σε native ανάλυση και κουμπώνεις x4 MFG. Χτυπάς 200κάτι fps, και λες ωραία είμαι κοντά στο refresh rate της οθόνης μου. 
Ποιο είναι το πρόβλημα; ΄Οτι η αίσθηση θα είναι σκατένια. Γιατί θα είναι σκατένια; Διότι τα rendered fps που θα παράξει η κάρτα σε αυτά τα δεδομένα για το Cyberpunk θα είναι εξαιρετικά χαμηλά, 28fps (και αν πάει τόσο) και με το MFG θα κάνει generated τα υπόλοιπα. Latency στον Θεό, είδα μέχρι και 110ms σε 2-3 βιντεάκια, αδυνατώ να πιστέψω πως αυτό μπορεί να είναι playable ακόμα και σε single player first person shoot em up ταυτού του είδους.

Παίρνεις την 5070/5080 και πας να κάνεις κάτι ανάλογο. Ακόμα πιο λίγα rendered fps, ακόμη χειρότερο το feeling που θα έχεις. Είσαι σε μικρότερη ανάλυση ή επιλέγεις να προβείς στην λύση του Upscaling. Κουμπώνεις Performance mode. Aν δείχνει visually οk, τότε έχεις παραπάνω rendered fps οπότε όταν κουμπώσεις το MFG θα είναι σίγουρα καλύτερα τα πράγματα. Το Latency είναι πάλι στον θεό βέβαια. 

Η ερώτηση παραμένει. Γιατί χρειάζομαι τις Blackwell και γιατί να μην μείνω στις 4xxx; Κάποιος θα πει ότι θα είναι ένας τέλειος θερμοπομπός αλλά πάμε σοβαρά για λίγο...
Η μόνη διαφορά είναι το x4 ΜFG που όπως ανέλυσα μπακαλίστικα πιο πάνω, δεν βγάζει νόημα παρά μόνο στο σενάριο της 5090/4K Path Tracing 240hz, Ultra latency mode.

Αν είσαι σε 1440p 240hz και σε ενδιαφέρει πιο πολύ το smoothness παρά η ανάλυση και πάλι δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα το x4...

Το μόνο θετικό σενάριο που κατεβάζει η κούτρα μου είναι το εξής.Ηeavy path traced games σε 4Κ, slow paced third person φάση όμως Silent Hill 2 και Alan Wake. XYN στον οπτικό τομέα, με controller παίζεις, δεν σε ενδιαφέρει και 200ms latency. Είναι το μοναδικό σενάριο που μπόρεσα να σκεφτώ μάγκες...

Θα ήθελα κάποιος από τα μεγάλα κανάλια που έχει την ευκαιρία να χαριεντίζεται με τους ανθρώπους της Nvidia να τα ρωτούσε αυτά. Θα μου πειτε, μα αυτοί από αυτούς ζούνε ουσιαστικά, στα @@ τους τι λέει η κοινή γνώμη... 
Αφήστε με να το βλέπω ρομαντικά το χόμπι μου και ας γίνει Ultra Premium Ελιτίστικο.

Έχει νόημα στα σενάρια που είπες κυρίως στις 240αρες οθόνες και λιγότερο στις μικρότερες σε hertz εκεί θα δουλεύεις το 3x fg έχοντας ένα latency 40 45 και θα ακουμπάς 165 175 ανάλογα την οθόνη. Το θέμα είναι θα δεις διαφορά από το αν πιάνεις 140 συγκριτικά με 160 170? Σε single player κιόλας. Προχθές δοκίμασα πήγα από τα 165 στα 60. Τα 60 ήταν χάλια τα 75 τίμια και με τα 100 έπαιζες τέλεια γρήγορο sp παιχνίδι. Τα 165 δείχνουν πιο ομαλά αλλά δεν θα το καταλάβεις αν δεν συγκρίνεις άμεσα τα hertz και μάλιστα γυρνώντας γρήγορα το ποντίκι. 240 και 360 θεωρώ έχουν νόημα σε competitive κυρίως. Η τεράστια διαφορά είναι από 60 στα 100 πέφτει το latency πάρα πολύ. Μετά μιλάμε για 1 2 ms από τα 100 στα 165 και από εκεί και πάνω ακόμα χειρότερα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, just getting started είπε

@akoinonitos

1440p dlss quality FG off, ultra RT. Έχω περίπου 5-7% κάτω επιδόσεις από το CNN.

Θα δω αύριο και με FG, γιατί μέχρι τώρα πέρα από το έξτρα latency, δεν μου άρεσε που έκανε πιο soft την εικόνα.

Στο βάθος κυρίως θα δεις τις διαφορές, στα αυτοκίνητα και τους πεζούς που κινούνται. Στο CNN αφήνουν trails από πίσω τους. Τουλάχιστον εκεί ήταν που με ενοχλούσε πολύ όπως ήταν μέχρι τώρα σε αυτόν τον τίτλο.

Και στην κίνηση πρέπει να έχει ελάχιστα λιγότερο ghosting, αν και σε σημεία βλέπω flickering σε γραμμές πχ από γκαραζόπορτες.

Εκατσα ποση ωρα σε 1440p να δω διαφορες ,ειχα κατσει σε ενα δρομο και κοιτουσα τους περαστικους απεναντι ,με cnn εβλεπα trailing λιγο στα ποδια τους κυριως σε σχεση με το πατωμα ,με transformer μειωνεται καπως αν προσεξεις πολυ δεν εξαλειφεται τελειως. Γενικα μου φαινεται λιγο πιο sharp  το transformer. Δεν μπορω να πω οτι βλεπω καποια διαφορα που θα πω ουαου αλλα καλοδεχουμενο εννοειται.

Εκει που παρατηρησα την πιο πολυ διαφορα ηταν σε 4k με dlss ultra performance και performance.

Βασικα το παιχνιδι ειναι 1000 φορες καλυτερο σε 4k dlss perf σε σχεση με το 1440p dlssq.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
10 hours ago, DIM1000 said:

Η αληθεια ειναι ομως οτι περιμενω να κοιμηθουν οι μικρες και να το ψαξω λιγο. Τα 32 vram, το AI κλπ ισως εχουν καλες διαφορες σε RENDERING κλπ τα οποια και δουλευω. Γιατι απο παιχνιδι.... Αν ειχε ωρομετρο σαν καλοριφερ ο επεξεργαστης (γιατι καρτες αλλαξαν διαφορες) σε μια τριετια τραβηγμενο απο τα μαλια να εχει 50 ωρες παιχνιδι. Και 100αδες φυσικα δουλειας. 

Εφοσον δουλευεις σε Rendering (GPU render εννοω)
Παρε 2 χ 4090 και εισαι πολυ πιο γρηγορος.
Η 5090 σε vray εχει 38% διαφορα περιπου απο την 4090. Σε blender πανω κατω τα ιδια. Σε Redshift δεν εχω βρει ακομα benchmarks.

Αν κανεις ΑΙ render, τοτε 5090 λογω παραπανω μνημης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Το μόνο θετικό σενάριο που κατεβάζει η κούτρα μου είναι το εξής.Ηeavy path traced games σε 4Κ, slow paced third person φάση όμως Silent Hill 2 και Alan Wake. XYN στον οπτικό τομέα, με controller παίζεις, δεν σε ενδιαφέρει και 200ms latency. Είναι το μοναδικό σενάριο που μπόρεσα να σκεφτώ μάγκες... Βέβαια και σε αυτό το σενάριο με ενδιαφέρουν τα 200fps+ με το x4 MFG; Μάλλον όχι. 4090, ήδη μου λείπεις γλυκιά μου....

Αφήστε με να το βλέπω ρομαντικά το χόμπι μου και ας έχει καταντήσει Ultra Premium Ελιτίστικο.

Το μόνο που έχουν καλύτερο είναι ουσιαστικά το ai. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά είναι πιο αποτελεσματικές σε dlss, fg, και φυσικά mfg. Ό,τι διαφορά σε raster έχουν προέρχεται από τη διαφορά σε κατανάλωση ρεύματος + temps. Το mfg θεωρώ δεδομένο ότι θα το δούμε έστω και με mods και στις ada με μικρότερη όπως είπα αποτελεσματικότητα. Σε ποιούς απευθύνεται; Σε όσους έχουν το μικρόβιο της αναβάθμισης σε κάθε γενιά, σε όσους θέλουν πάντα το πιο καινούριο και το πιο καλό (δεν είναι λίγοι αυτοί, κοίτα τι γίνεται εδώ μέσα πχ), σε όσους έχουν παλιότερη gpu και θέλουν να αναβαθμίσουν σε κάτι πιο δυνατό, δεν θα υπάρχει πλέον η επιλογή των ada σε καινούρια αφού έχει σταματήσει η παραγωγή τους. Μην  κοιτάτε τις παρούσες τιμές και διαθεσιμότητα, προφανώς δεν είναι φυσιολόγικες, κάποια στιγμή θα στρώσουν σχετικά φαντάζομαι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι φτηνές.

6 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Εκατσα ποση ωρα σε 1440p να δω διαφορες ,ειχε κατσει σε ενα δρομο και κοιτουσα τους περαστικους απεναντι ,με cnn εβλεπα trailing λιγο στα ποδια τους κυριως σε σχεση με το πατωμα ,με transformer μειωμεται καπως αν προσεξεις πολυ δεν εξαλειφεται τελειως. Γενικα μου φαινεται πιο λιγο πιο sharp  το tranformer. Δεν μπορω να πω οτι βλεπω καποια διαφορα που θα πω ουαου αλλα καλοδεχουμενο εννοειται.

Εκει που παρατηρησα την πιο πολυ διαφορα ηταν σε 4k με dlss ultra performance και performance.

Βασικα το παιχνιδι ειναι 1000 φορες καλυτερο σε 4k dlss perf σε σχεση με το 1440p dlssq.

Λογικό είναι αφού είναι μεγαλύτερη η ανάλυση (1080p vs 960p) και φυσικά άλλο να κάνεις upscale σε 1440p και άλλο σε 4Κ. Και σε cnn συμβαίνει αυτό, για αυτό και μαμάει το dldsr σε 1440p, πολύ καλύτερο το dldsr+dlssP από native+dlssq, μην σου πω και από native 1440p αν είναι καλή η υλοποίηση, που συνήθως είναι. Kudos για το ψάξιμο που έκανες, και εγώ λίγο που το σκάλισα στο ffvii rebirth δεν είδα αξιοσημείωτες διαφορές σε visual και perf. Βέβαια ήμουν πιο πολύ απασχολημένος να δω τι γίνεται με αυτό το μαμημένο stuttering εκεί το κ€ρατό μου μέσα...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, chrisde είπε

Το μόνο που έχουν καλύτερο είναι ουσιαστικά το ai. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά είναι πιο αποτελεσματικές σε dlss, fg, και φυσικά mfg. Ό,τι διαφορά σε raster έχουν προέρχεται από τη διαφορά σε κατανάλωση ρεύματος + temps. Το mfg θεωρώ δεδομένο ότι θα το δούμε έστω και με mods και στις ada με μικρότερη όπως είπα αποτελεσματικότητα. Σε ποιούς απευθύνεται; Σε όσους έχουν το μικρόβιο της αναβάθμισης σε κάθε γενιά, σε όσους θέλουν πάντα το πιο καινούριο και το πιο καλό (δεν είναι λίγοι αυτοί, κοίτα τι γίνεται εδώ μέσα πχ), σε όσους έχουν παλιότερη gpu και θέλουν να αναβαθμίσουν σε κάτι πιο δυνατό, δεν θα υπάρχει πλέον η επιλογή των ada σε καινούρια αφού έχει σταματήσει η παραγωγή τους. Μην  κοιτάτε τις παρούσες τιμές και διαθεσιμότητα, προφανώς δεν είναι φυσιολόγικες, κάποια στιγμή θα στρώσουν σχετικά φαντάζομαι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι φτηνές.

Λογικό είναι αφού είναι μεγαλύτερη η ανάλυση (1080p vs 960p) και φυσικά άλλο να κάνεις upscale σε 1440p και άλλο σε 4Κ. Και σε cnn συμβαίνει αυτό, για αυτό και μαμάει το dldsr σε 1440p, πολύ καλύτερο το dldsr+dlssP από native+dlssq, μην σου πω και από native αν είναι καλή η υλοποίηση, που συνήθως είναι. Kudos για το ψάξιμο που έκανες, και εγώ λίγο που το σκάλισα στο ffvii rebirth δεν είδα αξιοσημείωτες διαφορές σε visual και perf. Βέβαια ήμουν πιο πολύ απασχολημένος να δω τι γίνεται με αυτό το μαμημένο stuttering εκεί το κ€ρατό μου μέσα...

btw εχει φαει σκαλωμα το cp  και αν αν δεν εχεις την αναλυση που θες στο παιχνιδι και στην οθονη (με dlsdsr που δοκιμαζα) παει πανω κατω η gpu και δεν μπορεις να παιξεις με τπτ. Στο ultra perf ηταν ψιλο οκ απο perf και πανω με τπτ κολλαγε σαν μουρλο. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Άμα είσαι κάτοχος σειράς 4χχχ σίγουρα δεν αξίζει αλλά αμα έχεις την 3090 σίγουρα αξίζει να μεταβείς στην 5090, παίρνεις 2χ+ σε επιδόσεις,που είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό👍

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Alex21121988 said:

Που και το Cyberpunk αν κάποιος κάτσει όντως να το λιώσει και δεν το έχει απλά ως tech demo να μετράει frames και να κοιτάζει τα τοπία, δεν είναι κανένα slow paced game, έχει ΠΟΛΥ first person shooting γρήγορου ρυθμού, σε πιο late game με 30-40 πραγματικά fps συν fake generated με latency στο θεό σε έχουν καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...