TheOldCoffinSpirit Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Παρακολουθώ καιρό αυτό το thread και μου αρέσει η ανάλυση που κάνετε σε τεχνικές λεπτομέρειες κτλπ, ελπίζω να μην ενοχλώ με τα λίγα ποστ μου γιατί βλέπω να μην μου απαντάει κανένας ενώ θεωρώ ότι οι ερωτήσεις μου δεν είναι άκυρες, τεσπα, ήθελα να προσθέσω αν δεν έχει αναφερθεί ήδη ότι βλέπω ότι η συζήτηση περισσότερο γίνεται περί avg fps ενώ νομίζω στα 1% και 0.1% lows είναι η ουσία και αν καταλαβαίνω καλά με fg δεν μπορείς με κάποιο τρόπο να βάλεις τη βάση του fg να είναι στα 1% lows σου δηλαδή θα ανεβοκατεβαίνουν κάτι που δεν θεωρείται και τόσο καλό γενικότερα όσον αφορά την εμπειρία. Στις 18/1/2025 στις 10:04 ΜΜ, spi79 είπε 1 ώρα πριν, Arkin είπε
akoinonitos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Forbiden west σε ultra μεσα σε ποτάμι βραδυ 62 off ---- 95 on +50%, αντε...52😋 dlaa και dlss FG go figure...Θα το δω και αλλού, αλλά μέχρι στιγμής ισχυει το 2+1... Εκτος απο το stalker που σίγουρα παίρνω λιγοτερα, περίπου +40% Σε 1440p στο hfw δουλευει σωστα +50% αν ομως βαλω 4k με dldsr δινει ψιχουλα τα 80 μου τα κανει 100 ξερω γω 1 ώρα πριν, TheOldCoffinSpirit είπε Καλησπέρα παιδιά, δηλαδή σε 100% gpu bound σενάριο το fgx4 μπορεί να δίνει 100% παραπάνω ? ( 50% x2 ) Ναι αλλα αυτο ειναι που θα βλεπεις στο fps counter η αποκριση ομως που θα νιωθεις στο παιχνιδι θα ειναι ελαχιστα χειροτερη απο αυτην που ειχες πριν ανοιξεις το mfg. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από akoinonitos
BabisTs Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 ώρα πριν, tommy^ είπε Καλά κάνει και σας γλενταει ο Πετσινος! Εγώ... βράχος!!! Κύριε βραχε ταπερ-man,φοίνικα πολεμικό ή astral του αλουμινίου είπαμε? 1
TheOldCoffinSpirit Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) Επίσης σκεφτόμουν αν κάποιος δεν έχει oled monitor αλλά lcd όπου τα response times ( gtg ) πχ σε ένα 144άρι δεν είναι τα ίδια όταν είσαι σε 60 ή 80 ή 120 fps , τότε λαμβάνονται υπόψη μόνο τα real frames ή real + fake για να βγουν τα response times ? Γιατί αν λαμβάνονται μόνο τα real θα είναι χάλια μάλλον στα περισσότερα lcd και θα είναι ένας σημαντικός λόγος να πας σε oled λόγω αυτού. Επίσης σκεφτόμουν ότι αν ισχύει αυτό που λένε ότι τα fps σε oled είναι περίπου 1.5 φορές τα fps σε lcd, δηλαδή 100 σε oled είναι οπτικά αντιληπτά και στο ufo test σαν 150 σε lcd 165άρι πχ, κάπως έτσι, τότε το oled ουσιαστικά είναι από τα καλύτερα hardware upgrade που μπορεί να κάνει κάποιος όσον αφορά τα fps. O monitors unboxed το έλεγε αυτό. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από TheOldCoffinSpirit
Tambas91 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 λεπτό πριν, TheOldCoffinSpirit είπε Παρακολουθώ καιρό αυτό το thread και μου αρέσει η ανάλυση που κάνετε σε τεχνικές λεπτομέρειες κτλπ, ελπίζω να μην ενοχλώ με τα λίγα ποστ μου γιατί βλέπω να μην μου απαντάει κανένας ενώ θεωρώ ότι οι ερωτήσεις μου δεν είναι άκυρες, τεσπα Καταρχάς καλώς όρισες αδερφέ μου και εννοείτε είσαι ευπρόσδεκτος εδώ μέσα κάτω από την αγκαλιά του μεγάλου ηγέτη! Γενικά εδώ μέσα έχουμε όλων των ειδών επιστήμονες που συζητάνε για τις τεχνολογίες και πως αυτές βοηθάνε και δίνουν λύση στην καθημερινότητα μας... Ο λόγος που μάλλον δεν έχει απαντήσει κάποιος στα ερωτήματα σου είναι γιατί προσπαθούν να δώσουν απάντηση σε αλλα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τεχνολογικό χώρο, και να προσπαθήσουν με τη γνώση και τις εκλαϊκευμένες απαντήσεις τους να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βασικά πράγματα όπως πχ έκανε ο αδερφός μας ο κάτζος πριν και έλυσε το ερώτημα του ιωάννη με τα fps σε fg και πως αυτά λειτουργούν όταν βάζουμε limiter Αυτό που σε συμβουλεύω είναι κάτσε διάβασε και ρούφα σα σφουγγάρι από τη γνώση που μας δίνουν απλόχερα ώστε να βγείς και εσύ επιστήμονας από εδώ μέσα!!! 3 18
BabisTs Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε αυτα τα εχω εξηγησει πολλες φορες στον πετσινο αυλοκολακα @iazriel αλλα δεν παρακολουθουσες μαλλον στο μαθημα Λίγα με τον πανελλαδικό teacher της χρονιάς και όχι μόνο... 1 2
TheOldCoffinSpirit Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σε 1440p στο hfw δουλευει σωστα +50% αν ομως βαλω 4k με dldsr δινει ψιχουλα τα 80 μου τα κανει 100 ξερω γω Ναι αλλα αυτο ειναι που θα βλεπεις στο fps counter η αποκριση ομως που θα νιωθεις στο παιχνιδι θα ειναι ελαχιστα χειροτερη απο αυτην που ειχες πριν ανοιξεις το mfg. Η απόκριση είναι σημαντική στα shooter και moba κυρίως ?
akoinonitos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 5 λεπτά πριν, TheOldCoffinSpirit είπε Η απόκριση είναι σημαντική στα shooter και moba κυρίως ? Ναι αλλα εξαρταται και απο τον καθενα , αν τον ενοχλει η αισθηση η οχι
scorpion8283 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, akoinonitos said: Σε 1440p στο hfw δουλευει σωστα +50% αν ομως βαλω 4k με dldsr δινει ψιχουλα τα 80 μου τα κανει 100 ξερω γω Διαβασα οτι επειδη το fg χρησιμοποιει resources της gpu, πεφτει και η αποδοση της gpu γενικοτερα οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις, οποτε σου ριχνει τα ''base'' fps με το που το ενεργοποιεις....( κακο αυτο- αυξανεται το input lag λογω της πτωσης του ''base''...) Αντιθετως αν εισαι cpu bound, εχει ακομα περιθωριο η gpu να δωσει, οποτε αποδισει καλυτερα.. Anyway, θα κανουμε παραπανω testing, γιατι κατι δε μου κολαει.. Παντως αν το dlss4 δουλευει καλυτερα, σημαινει οτι λογικα θα χουμε και αυξηση του ''base'' , γιατι καταναλωνει λιγοτερους πορους gpu... Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από scorpion8283 2
akoinonitos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 14 λεπτά πριν, TheOldCoffinSpirit είπε Επίσης σκεφτόμουν αν κάποιος δεν έχει oled monitor αλλά lcd όπου τα response times ( gtg ) πχ σε ένα 144άρι δεν είναι τα ίδια όταν είσαι σε 60 ή 80 ή 120 fps , τότε λαμβάνονται υπόψη μόνο τα real frames ή real + fake για να βγουν τα response times ? Γιατί αν λαμβάνονται μόνο τα real θα είναι χάλια μάλλον στα περισσότερα lcd και θα είναι ένας σημαντικός λόγος να πας σε oled λόγω αυτού. Επίσης σκεφτόμουν ότι αν ισχύει αυτό που λένε ότι τα fps σε oled είναι περίπου 1.5 φορές τα fps σε lcd, δηλαδή 100 σε oled είναι οπτικά αντιληπτά και στο ufo test σαν 150 σε lcd 165άρι πχ, κάπως έτσι, τότε το oled ουσιαστικά είναι από τα καλύτερα hardware upgrade που μπορεί να κάνει κάποιος όσον αφορά τα fps. O monitors unboxed το έλεγε αυτό. Δεν εχουν καποια σχεση ρε συ τα response times του μονιτορ με το fg. Στο δευτερο δεν καταλαβα τι εννοεις τα fps σε oled 1.5 φορα τα fps ενος lcd. Ως προς τι αυτο ? smoothness, clarity ? νομιζω ειναι πολυ μπακαλιστικο αυτο το "1.5 φορα"
scorpion8283 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 29 minutes ago, TheOldCoffinSpirit said: Παρακολουθώ καιρό αυτό το thread και μου αρέσει η ανάλυση που κάνετε σε τεχνικές λεπτομέρειες κτλπ, ελπίζω να μην ενοχλώ με τα λίγα ποστ μου γιατί βλέπω να μην μου απαντάει κανένας ενώ θεωρώ ότι οι ερωτήσεις μου δεν είναι άκυρες, τεσπα, ήθελα να προσθέσω αν δεν έχει αναφερθεί ήδη ότι βλέπω ότι η συζήτηση περισσότερο γίνεται περί avg fps ενώ νομίζω στα 1% και 0.1% lows είναι η ουσία και αν καταλαβαίνω καλά με fg δεν μπορείς με κάποιο τρόπο να βάλεις τη βάση του fg να είναι στα 1% lows σου δηλαδή θα ανεβοκατεβαίνουν κάτι που δεν θεωρείται και τόσο καλό γενικότερα όσον αφορά την εμπειρία. Μη μας παρεξηγεις, καποιες φορες ειμαστε και απορροφημενοι απο δικους μας διαλογους... 😊
akoinonitos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 1 λεπτό πριν, scorpion8283 είπε Διαβασα οτι επειδη το fg χρησιμοποιει resources της gpu, πεφτει και η αποδοση της gpu γενικοτερα οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις, οποτε σου ριχνει τα ''base'' fps με το που το ενεργοποιεις....( κακο αυτο- αυξανεται το input lag λογω της πτωσης του ''base''...) Αντιθετως αν εισαι cpu bound, εχει ακομα περιθωριο η gpu να δωσει, οποτε αποδισει καλυτερα.. Anyway, θα κανουμε παραπανω testing, γιατι κατι δε μου κολαει.. Παντως αν το dlss4 δουλευει καλυτερα, σημαινει οτι λογικα θα χουνε και αυξηση του ''base'' , γιατι καταναλωνει λιγοτερους πορους gpu... Λογικο μου ακουγεται ετσι οπως το βλεπω στην πραξη 1
TheOldCoffinSpirit Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 35 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν εχουν καποια σχεση ρε συ τα response times του μονιτορ με το fg. Στο δευτερο δεν καταλαβα τι εννοεις τα fps σε oled 1.5 φορα τα fps ενος lcd. Ως προς τι αυτο ? smoothness, clarity ? νομιζω ειναι πολυ μπακαλιστικο αυτο το "1.5 φορα" Και εμένα μου φαίνεται μπακαλίστικο αλλά έτσι έλεγε αυτός και δεν είναι κανάς τυχαίος αλλά δεν το έχω ψάξει και αλλού, κανα tft central ξέρω γω. Ως προς όλα το έλεγε απότι κατάλαβα, μέσω του γνωστού blur busters ufo test.
kostiger Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 3 ώρες πριν, Tambas91 είπε Καταρχάς καλώς όρισες αδερφέ μου και εννοείτε είσαι ευπρόσδεκτος εδώ μέσα κάτω από την αγκαλιά του μεγάλου ηγέτη! Γενικά εδώ μέσα έχουμε όλων των ειδών επιστήμονες που συζητάνε για τις τεχνολογίες και πως αυτές βοηθάνε και δίνουν λύση στην καθημερινότητα μας... Ο λόγος που μάλλον δεν έχει απαντήσει κάποιος στα ερωτήματα σου είναι γιατί προσπαθούν να δώσουν απάντηση σε αλλα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τεχνολογικό χώρο, και να προσπαθήσουν με τη γνώση και τις εκλαϊκευμένες απαντήσεις τους να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βασικά πράγματα όπως πχ έκανε ο αδερφός μας ο κάτζος πριν και έλυσε το ερώτημα του ιωάννη με τα fps σε fg και πως αυτά λειτουργούν όταν βάζουμε limiter Αυτό που σε συμβουλεύω είναι κάτσε διάβασε και ρούφα σα σφουγγάρι από τη γνώση που μας δίνουν απλόχερα ώστε να βγείς και εσύ επιστήμονας από εδώ μέσα!!! 15
7nisiotis Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 9 hours ago, panakos_thess said: κατι διαβαζω οτι η drivers 571.86 δεν υποστηριζουν GTX 1000+1600 Series μονο RTX 1 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα