kkatzos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 6 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Αυτό παίζει να μη μπορεί να το απαντήσει ούτε ο πέτσινος ρε η λογική μου πάντως λέει ότι σε αυτή την περίπτωση θα γεμίσει μονο τα υπολειπόμενα frames με τα αληθινά 70 να παραμένουν χωρίς να το ξέρω όμως 10 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Εγώ έχω μια απορία για το FG που την είχα και από όταν είχα την 4070. Αν έχω 70 rendered και 120 με FG, άρα 50 fake. Αν βάλω κόφτη στα 100, τότε τα rendered θα παραμείνουν στα 70 και τα fake θα γίνουν 30; Όχι βέβαια. Παράγει το interpolated frame από προηγούμενο και επόμενο με σταθερό ρυθμό. Δεν μπορεί να κάνει μερικό interpolation δηλαδή στα 10 rendered να βάλει και 2 ανάμεσα. Οπότε με κόφτη στα 100 έχεις πραγματικά 58-59 (70/120 = 58,3/100) 6
Tambas91 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Όχι βέβαια. Παράγει το interpolated frame από προηγούμενο και επόμενο με σταθερό ρυθμό. Δεν μπορεί να κάνει μερικό interpolation δηλαδή στα 10 rendered να βάλει και 2 ανάμεσα. Οπότε με κόφτη στα 100 έχεις πραγματικά 58-59 (70/120 = 58,3/100) ’Aρα αν υποθέσουμε ότι στο wukong ας πούμε πιάνω 50 fps και βάλω κοφτη στα 60 και ανοίξω fg θα πάνε 30 τα αληθινά?
kkatzos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε ’Aρα αν υποθέσουμε ότι στο wukong ας πούμε πιάνω 50 fps και βάλω κοφτη στα 60 και ανοίξω fg θα πάνε 30 τα αληθινά? Όχι 30 ρε. Δε δίνει 100% το FG παρά μόνο σε φουλ CPU μπουκάλι. Μάλλον 40 πραγματικά. Δοκίμασε το και παρατήρησε την κατανάλωση. Λογικά θα πέσει (όπως θα πέσει και το responsiveness). 3
akoinonitos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε ’Aρα αν υποθέσουμε ότι στο wukong ας πούμε πιάνω 50 fps και βάλω κοφτη στα 60 και ανοίξω fg θα πάνε 30 τα αληθινά? αυτα τα εχω εξηγησει πολλες φορες στον πετσινο αυλοκολακα @iazriel αλλα δεν παρακολουθουσες μαλλον στο μαθημα 7
ilos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 18 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Αυτό παίζει να μη μπορεί να το απαντήσει ούτε ο πέτσινος ρε η λογική μου πάντως λέει ότι σε αυτή την περίπτωση θα γεμίσει μονο τα υπολειπόμενα frames με τα αληθινά 70 να παραμένουν χωρίς να το ξέρω όμως Αν κράταγε τα ίδια πραγματικά καρέ θα έβλεπες περίπου το ίδιο gpu usage. Εγώ σε ότι game έχω δοκιμάσει κόφτη με framegen (είτε in game είτε με rivatuner) πάντα το gpu usage μου πέφτει και η αίσθηση είναι πολύ χάλια αν τον βάλεις κάτω από 90-100 fps. 4
Tambas91 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Όχι 30 ρε. Δε δίνει 100% το FG παρά μόνο σε φουλ CPU μπουκάλι. Μάλλον 40 πραγματικά. Δοκίμασε το και παρατήρησε την κατανάλωση. Λογικά θα πέσει (όπως θα πέσει και το responsiveness). Ναι 40 ήθελα να γράψω* 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αυτα τα εχω εξηγησει πολλες φορες στον πετσινο αυλοκολακα @iazriel αλλα δεν παρακολουθουσες μαλλον στο μαθημα Ζητω συγγνώμη που αφήνω τόση πληροφορία να πηγαίνει χαμένη!!! από εδώ και πέρα θα σε προσέχω περισσότερο 5
Havik Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 5070=4090 nvidia 4090 owners be like: noooo, whyyyy noooo 5090=4090+30% nvidia owners be like: meh only 30% such a shame bla bla bla.
Arkin Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 40 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Εγώ έχω μια απορία για το FG που την είχα και από όταν είχα την 4070. Αν έχω 70 rendered και 120 με FG, άρα 50 fake. Αν βάλω κόφτη στα 100, τότε τα rendered θα παραμείνουν στα 70 και τα fake θα γίνουν 30; Νομιζω ισχυει αυτο που εγραψα εγω. Με FG 2X στα 100fps εχουμε 50 real 50 fake. Με FG 3X στα 100fps εχουμε 33.3 real και 66.6 fake. Με FG 4X στα 100fps εχουμε 25 real και 75 fake. Δεν νομιζω να γινεται να εχεις πχ real οσα βγαζει σε καθε στιγμη η cpu και επειτα να προσθετει τα fake. Δεν γινεται δηλαδη αυτο μιας και μπαινουν ενδιαμεσα τα fake. Δεν γινεται δηλαδη στα 70 να μπαινουν 30 ενδιαμεσα στα fake για να πας στα 100. Γιατι πως ξερει ο αλγοριθσμος που να τα βαλει αυτα τα 30? Απλα τα πεταει μεσα στο frametime και τελος? Οποτε με 70rendered και 120 με FG πας στα 60rendered και 60fake. Αν βαλεις κοφτη στα 100 τα 70 θα γινουν 50 rendered και 50 fake. Αντιστοιχα και στο 4X MFG. Εχουμε 1 real/3 ενδιαμεσα απο real σε real frames. Εξου και τα 240hz monitors τα οποια θα εχουν μια βαση 60fps και θα παιρνεις ακομα 180 απο ενδιαμεσα fake ωστε να εχεις το smoothness των 240 αλλα με το latency των 60. Δεν ειναι κακο αυτο αλλα πρεπει να εχεις το monitor. Εγω με 120fps rendered+fg δηλαδη 60 πραγματικα εχω πολυ καλυτερη εμπειρια απο 70 native χωρις FG παρολο που το latency ειναι μεγαλυτερο λογο μικροτερων real fps. Το ειδα χθες και στο forbidden west. 90fps native rendered vs 160 με FG το οποιο μου δινει 80fps rendered+80 fake το δευτερο με τα 160 ειναι μακραν πιο smooth στην κινηση και συνολικη εμπειρια. Συμφωνα με τα παραπανω εφοσον ειναι ετσι και παντα παιρνεις 1 real/3 ενδιαμεσα fake το 4X ειναι τελειως αχρηστο σε οθονες κατω απο 240hz και το 3X MFG και αυτο αχρηστο σε οθονες κατω απο 180hz. Ωστε να εχουμε μια βαση εστω 60fps real rendered σε latency. Να πω οτι ολα τα παραπανω ειναι για καθαρα cpu BN σεναριο οπου το FG δινει 100% frames. Σε gpu BN σεναρια που δινει μεχρι 50% φανταζομαι μπαινουν λιγοτερα ενδιαμεσα frames ανα real. 1
tommy^ Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Έχω γίνει AMD fanboy ρωτα και τον @tommy^ Καλά κάνει και σας γλενταει ο Πετσινος! Εγώ... βράχος!!! 3
Arkin Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 41 λεπτά πριν, ilos είπε Αν κράταγε τα ίδια πραγματικά καρέ θα έβλεπες περίπου το ίδιο gpu usage. Εγώ σε ότι game έχω δοκιμάσει κόφτη με framegen (είτε in game είτε με rivatuner) πάντα το gpu usage μου πέφτει και η αίσθηση είναι πολύ χάλια αν τον βάλεις κάτω από 90-100 fps. Ειναι αναλογα τι cap εχεις η τι οριο hz εχει το monitor. Με 4x θα γεμιζεις 165αρι monitor με τι base fps ειναι το θεμα ομως. Σε gpu bound σεναρια θα βοηθησει σε cpu bound ομως τα real θα πεσουν για να τα γεμισει με fake. Στην πραξη θελω να το δω αλλα μεχρι 3x φαινεται οτι θα δουλευουν οσοι δεν εχουν 240 η 360hz monitors. Σε cpu bn ειτε εχεις 90fps με το cpu στα 45 ειτε 180 με παλι το cpu στα 45 το latency δεν θα ειναι καθολου καλο.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 24 λεπτά πριν, Arkin είπε Νομιζω ισχυει αυτο που εγραψα εγω. Με FG 2X στα 100fps εχουμε 50 real 50 fake. Με FG 3X στα 100fps εχουμε 33.3 real και 66.6 fake. Με FG 4X στα 100fps εχουμε 25 real και 75 fake. Δεν νομιζω να γινεται να εχεις πχ real οσα βγαζει σε καθε στιγμη η cpu και επειτα να προσθετει τα fake. Δεν γινεται δηλαδη αυτο μιας και μπαινουν ενδιαμεσα τα fake. Δεν γινεται δηλαδη στα 70 να μπαινουν 30 ενδιαμεσα στα fake για να πας στα 100. Γιατι πως ξερει ο αλγοριθσμος που να τα βαλει αυτα τα 30? Απλα τα πεταει μεσα στο frametime και τελος? Οποτε με 70rendered και 120 με FG πας στα 60rendered και 60fake. Αν βαλεις κοφτη στα 100 τα 70 θα γινουν 50 rendered και 50 fake. Αντιστοιχα και στο 4X MFG. Εχουμε 1 real/3 ενδιαμεσα απο real σε real frames. Εξου και τα 240hz monitors τα οποια θα εχουν μια βαση 60fps και θα παιρνεις ακομα 180 απο ενδιαμεσα fake ωστε να εχεις το smoothness των 240 αλλα με το latency των 60. Δεν ειναι κακο αυτο αλλα πρεπει να εχεις το monitor. Εγω με 120fps rendered+fg δηλαδη 60 πραγματικα εχω πολυ καλυτερη εμπειρια απο 70 native χωρις FG παρολο που το latency ειναι μεγαλυτερο λογο μικροτερων real fps. Το ειδα χθες και στο forbidden west. 90fps native rendered vs 160 με FG το οποιο μου δινει 80fps rendered+80 fake το δευτερο με τα 160 ειναι μακραν πιο smooth στην κινηση και συνολικη εμπειρια. Συμφωνα με τα παραπανω εφοσον ειναι ετσι και παντα παιρνεις 1 real/3 ενδιαμεσα fake το 4X ειναι τελειως αχρηστο σε οθονες κατω απο 240hz και το 3X MFG και αυτο αχρηστο σε οθονες κατω απο 180hz. Ωστε να εχουμε μια βαση εστω 60fps real rendered σε latency. Να πω οτι ολα τα παραπανω ειναι για καθαρα cpu BN σεναριο οπου το FG δινει 100% frames. Σε gpu BN σεναρια που δινει μεχρι 50% φανταζομαι μπαινουν λιγοτερα ενδιαμεσα frames ανα real. το frame generation η mfg x2 δεν σου δινει διπλασια fps, σου δινει +1/3 , αφου για καθε δυο rendered εχεις 1 ai generated ,για να βγει 1 ai generated frame χρειαζεται 2 rendered
Tambas91 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 8 λεπτά πριν, tommy^ είπε Εγώ... βράχος!!! 3
panakos_thess Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες κατι διαβαζω οτι η drivers 571.86 δεν υποστηριζουν GTX 1000+1600 Series μονο RTX
scorpion8283 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 2 minutes ago, akoinonitos said: το frame generation η mfg x2 δεν σου δινει διπλασια fps, σου δινει +1/3 , αφου για καθε δυο rendered εχεις 1 ai generated ,για να βγει 1 ai generated frame χρειαζεται 2 rendered Δεν μπορω να καταλάβω τι ισχύει.... Σε κάποιες περιπτώσεις μου δίνει σχεδον 2x σε άλλες όπως το stalker μου δίνει περίπου +1/3 😵💫
akoinonitos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Δεν μπορω να καταλάβω τι ισχύει.... Σε κάποιες περιπτώσεις μου δίνει σχεδον 2x σε άλλες όπως το stalker μου δίνει περίπου +1/3 😵💫 δεν εχω παιξει παιχνιδι που να μου δινει τα διπλασια. Πχ ανοιξα τωρα cp ,απο 55 χωρις fg παω στα 85 με fg Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από akoinonitos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα