Fulgore Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι ότι και 1200ευρώ δεν τα λές λίγα, γιατί και σε raster επιδόσεις δεν φαίνεται να περνάει πολύ την 4080 από τα όσα έχουμε δεί μέχρι τωρα, ούτε τα 16gb Vram είναι πολλά για 4Κ που υποτίθεται προορίζεται. Για μελλοντική 5080ti 24gb είναι τα 4ψήφια νούμερα. Η 5080 16gb αν υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός, θα πωλούνταν κανονικά σαν 5070ti και η 5070ti σαν 5070. Τότε θα βλέπαμε και πραγματικά generation leap. Τα καλά του μονοπωλείου αυτά. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από Fulgore 7
Tambas91 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, @topos είπε Είχα την εντύπωση πως είχαν βγει τα msrp όλων των 50χ0, οπότε έχουμε δεδομένο πως σε mid range τιμή ~500ευρω δεν θα έχει απολύτως τίποτα η Nvidia (τουλαχιστων μέχρι τις 5060 που "καλό Μάρτιο" το νωρίτερο). -Τώρα για amd όντως δεν έχουμε msrp, αλλά η λογική λέει ότι εκεί γύρω τριγύρω πρέπει να παίξει μπάλα(να πεσει στο τιμολογιακο "κενό" της Nvidia)- Πάντα μιλάω για msrp και όχι για τίποτα super duper υλοποιήσεις και "ομαλοποιημενες" τιμές. Που και σε αυτό το σεναριο πιθανότατα θα παιχτεί ίντριγκα λόγο tariffs και μειωμένες διαθεσιμοτητες. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Here are the official MSRP prices for the Nvidia RTX 50 series graphics cards: RTX 5090: $1,999 RTX 5080: $999 RTX 5070 Ti: $749 RTX 5070: $549 Ναι αυτό λέω, από τα 4 στοιχεια έχουμε official μονο το ένα δηλαδή το msrp των 5000 Από εκεί και πέρα εκτος από το αστείο πινακάκι που παρουσίασε ο πέτσινος δε ξέρουμε το πραγματικό perf των 5000 και που θα κυμανθούν σε σχέση με την προηγουμενη σειρά και φυσικά δε ξέρουμε τίποτα για τις AMD εκτος από τις φήμες... Επίσης πρέπει να δούμε πως θα λειτουργεί το mfg, αν με το reflex2 ρίχνει αρκετά το latency και λειτουργεί και σε χαμηλότερα fps πχ 30 τότε είναι gamechanger (αν και αμφιβάλλω) 1
Arkin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, music_lover είπε Με τέτοιες τιμές, για μένα προσωπικά, οι συγκεκριμένες κάρτες είναι non existent product, γίνονται παντελώς αδιάφορες για αγορά σε σημείο που ούτε καν η απόδοση τους με ενδιαφέρει. Και δεν έχει να κάνει με το ότι δεν μπορώ να τις αγοράσω, ας είναι καλά οι πιστωτικές κάρτες, αλλά με το ότι η κοροϊδία έχει και ένα όριο και η Nvidia στην συγκεκριμένη περίπτωση το έχει τερματίσει από όλες τις απόψεις. Θα περιμένω να δω τιμές και απόδοση των 5070ti και 9070xt, είναι οι μόνες που με ενδιαφέρουν. Αυτοι θα δωσουν Performance που επαιρνες πριν 1 χρονο στα ιδια λεφτα. Πρακτικα αν βγουν ετσι τα νουμερα μιλαμε οτι δεν εχουμε καθολου αυξηση IPC με βαση τη λιθογραφια. Ανεβασαν ρευμα και απο οτι φαινεται η μονη αυξηση ειναι απο gddr 7 κατι ψηλα που φαινεται οτι πηρε. Καλα στην 5090 ανεβασαν 25% τιμη 30% ρευμα για 30% επιδοσεις. Πιο χαλια καρτα δεν υπαρχει αναλογικα με την τιμη της. Μια χαρα οπως φαινεται φετος δεν χρειαζεται αναβαθμιση οποτε ειμαστε κομπλε. 7
screaming_trees Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 54 minutes ago, Fulgore said: Το θέμα είναι ότι και 1200ευρώ δεν τα λές λίγα, γιατί και σε raster επιδόσεις δεν φαίνεται να περνάει πολύ την 4080 από τα όσα έχουμε δεί μέχρι τωρα, ούτε τα 16gb Vram είναι πολλά για 4Κ που υποτίθεται προορίζεται. Για μελλοντική 5080ti 24gb είναι τα 4ψήφια νούμερα. Η 5080 16gb αν υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός, θα πωλούνταν κανονικά σαν 5070ti και η 5070ti σαν 5070. Τότε θα βλέπαμε και πραγματικά generation leap. Τα καλά του μονοπωλείου αυτά. Συμφωνώ ότι τα χρήματα είναι πολλά, και αν έτρωγαν ενα μποϊκοτάζ για κανα 3μηνο ια έβλεπες πως θα έβαζαν μυαλό. 3
BabisTs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Ναι αυτό λέω, από τα 4 στοιχεια έχουμε official μονο το ένα δηλαδή το msrp των 5000 Από εκεί και πέρα εκτος από το αστείο πινακάκι που παρουσίασε ο πέτσινος δε ξέρουμε το πραγματικό perf των 5000 και που θα κυμανθούν σε σχέση με την προηγουμενη σειρά και φυσικά δε ξέρουμε τίποτα για τις AMD εκτος από τις φήμες... Επίσης πρέπει να δούμε πως θα λειτουργεί το mfg, αν με το reflex2 ρίχνει αρκετά το latency και λειτουργεί και σε χαμηλότερα fps πχ 30 τότε είναι gamechanger (αν και αμφιβάλλω) Αφού στο τέλος θα τσιμπήσεις 5000...μια χαρά θα είναι το mfg....δεν γίνεται όλα να είναι μπαρουφες όπως το 5070=4090 που είπε... 2
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) το θέμα με το mfg είναι ότι αν χρειάζεται πάλι 50-55 base για να έχεις καλό latency, ε τότε το x4 θα σου δίνει απλά περισσότερα frames απ' ότι το απλό fg που ήδη είναι καλά αν έχεις ένα base 50-55. Ήταν που ήταν feature πολυτελείας το fg, τότε το mfg θα είναι ακόμη πιο πολυτελείας. Αν έχεις δηλαδή ανάλογο monitor με τόσο ψηλό refresh rate θα έχει νόημα μόνο. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από just_a_dude
Tambas91 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 25 λεπτά πριν, BabisTs είπε Αφού στο τέλος θα τσιμπήσεις 5000...μια χαρά θα είναι το mfg....δεν γίνεται όλα να είναι μπαρουφες όπως το 5070=4090 που είπε... Έχω γίνει AMD fanboy ρωτα και τον @tommy^ 3
Arkin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 21 λεπτά πριν, just_a_dude είπε το θέμα με το mfg είναι ότι αν χρειάζεται πάλι 50-55 base για να έχεις καλό latency, ε τότε το x4 θα σου δίνει απλά περισσότερα frames απ' ότι το απλό fg που ήδη είναι καλά αν έχεις ένα base 50-55. Ήταν που ήταν feature πολυτελείας το fg, τότε το mfg θα είναι ακόμη πιο πολυτελείας. Αν έχεις δηλαδή ανάλογο monitor με τόσο ψηλό refresh rate θα έχει νόημα μόνο. Ισχυει 100% αυτο. Και δεν ειναι μονο αυτο αλλα αν ειναι οπως αναφερουν βλεπω και αλλα θεματακια. Χθες επιασα 3 ωριτσες forbidden west. Ειμαι απο 120 μεχρι 165fps μονιμα με FG. Δηλαδη απο 60fps μεχρι 82fps σε native latency που ειναι αψογα. Με το MFG ακομα και 3x να το βαλω και να εχω 165 μονιμα θα μιλαμε για base 55fps latency και τα αλλα 110 με το FG. Ακομα χειροτερα με το 4x MFG στα 165 θα με παει στα 41fps πραγματικα rendered frames με latency τραγικο. Δηλαδη το σκετο FG θα με δωσει πολυ ανωτερο latency στις μαχες ειδικα που θες ακριβεια ενω το MFG παρολο που μπορει να με εχει μονιμα στα 165 να ειναι χαλια στο βαρος του ποντικιου. Δηλαδη το MFG φαινεται να εχει νοημα τουλαχιστον σε 240hz οθονες οπου θα εισαι με base 60fps και θα βαζει ακομα 180 απο τα fake. To FG στρωνει απειρα το smoothness δηλαδη συγκριτικα με 90fps native δηλαδη latency 90fps η 160fps με fg με 80fps πραγματικο latency προτιμω το δευτερο στο 100% η διαφορα ειναι τεραστια γυρνας την καμερα πολυ γρηγορα και δεν θολωνει τιποτα ολα ειναι βουτυρο. Οποτε θελω να το δω live το MFG που δεν ξερω τι παραπανω θα δωσει συγκριτικα με το 1x σε monitors κατω απο 240hz. Το 3x ισως εχει νοημα θα εισαι με 55 native + 110 fake αλλα παλι συγκριτικα με τα 70-80fps latency δεν ξερω ποσο μπορει να υπερπηδησει το reflex 2 το latency και να εχουμε smooth μονιμα 165hz μαζι με καλο latency. Στα reviews λενε οτι το 4x ανεβαζει 10ms περιπου latency το θεμα ειναι οτι το κανει σε 360αρες οθονες η 240hz σε 144 η 165 κτλ που εχουμε οι περισσοτεροι δεν θα ανεβαινει μονο 10ms συμφωνα με αυτο που σκεφτομαι πως θα παιζει. 4
BabisTs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Έχω γίνει AMD fanboy ρωτα και τον @tommy^ Κατσε να τελειώσει το πλύσιμο στο τάπερ και θα τον ρωτήσω....🤣 1
nikos5800 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Westbaum είπε Κρατάω ότι το καινούριο frame gen θέλει λιγότερη vram,είναι βελτιωμένο σε επιδόσεις και ποιότητα!! 4
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Εγώ έχω μια απορία για το FG που την είχα και από όταν είχα την 4070. Αν έχω 70 rendered και 120 με FG, άρα 50 fake. Αν βάλω κόφτη στα 100, τότε τα rendered θα παραμείνουν στα 70 και τα fake θα γίνουν 30;
nikos5800 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, just_a_dude είπε το θέμα με το mfg είναι ότι αν χρειάζεται πάλι 50-55 base για να έχεις καλό latency, ε τότε το x4 θα σου δίνει απλά περισσότερα frames απ' ότι το απλό fg που ήδη είναι καλά αν έχεις ένα base 50-55. Ήταν που ήταν feature πολυτελείας το fg, τότε το mfg θα είναι ακόμη πιο πολυτελείας. Αν έχεις δηλαδή ανάλογο monitor με τόσο ψηλό refresh rate θα έχει νόημα μόνο. Το καινούριο reflex 2 θα τα περιορίσει όλα αυτά, το καλό είναι ότι έχουν σχεδια να το καλυτερέψουν
Tambas91 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Εγώ έχω μια απορία για το FG που την είχα και από όταν είχα την 4070. Αν έχω 70 rendered και 120 με FG, άρα 50 fake. Αν βάλω κόφτη στα 100, τότε τα rendered θα παραμείνουν στα 70 και τα fake θα γίνουν 30; Αυτό παίζει να μη μπορεί να το απαντήσει ούτε ο πέτσινος ρε η λογική μου πάντως λέει ότι σε αυτή την περίπτωση θα γεμίσει μονο τα υπολειπόμενα frames με τα αληθινά 70 να παραμένουν χωρίς να το ξέρω όμως 1
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, nikos5800 είπε Το καινούριο reflex 2 θα τα περιορίσει όλα αυτά, το καλό είναι ότι έχουν σχεδια να το καλυτερέψουν Άλλο λέω όμως. Ότι το X4 θα είναι πολύ niche. Αν όμως καταφέρουν και αντί για 50-55 base, έχεις καλό latency και με 30-40 base τότε οκ θα είναι δυνατή βελτίωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα