BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Μερικες σελιδες πιο πισω ειδα μια συζητηση που αφορουσε μια gpu που ειχε 2x 4pin fan slots. Ουσιαστικα σου δινει τη δυνατοτητα να συνδεσεις τα 2 κατω fans του case που βρισκονται κατω απο τη gpu ωστε να εχουν το ιδιο % στροφων στα curves και να συνησφερουν στη ψυξη της, αντι να δουλευουν σαν case fans με βαση το system temp. Δεν ειναι κατι καινουριο, σημερα που ξεστηνα το 3ο pc ανακαλυψα οτι υπαρχει και στη Asus Rog Strix 1060 6G OC. Spoiler Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από BlurayMoviesGreece
just_a_dude Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 7 ώρες πριν, KeepRollingBaby είπε Με 5800x3d θα πάρω 5090 σε 2κ ανάλυση, δεν νομίζω να έχω θέματα Σε 2Κ λογικά θα έχεις ΒΝ. Αλλά γιατί 2κ με 5090;
Arkin Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Σε 2Κ λογικά θα έχεις ΒΝ. Αλλά γιατί 2κ με 5090; Σε 2.5k έχω σχεδόν μόνιμο BN με 5700x3d και μάλιστα αρκετά μεγάλο σε παιχνίδια με ray tracing μιλάω για 50 60% gpu Usage στα δύσκολα σημεία. Η 5090 με 5800x3d σε 2560x1440 απλά θα την κρατάει μόνιμα κάτω από 50% gpu usage δεν έχει κανένα νόημα κάτι τέτοιο. Έχουν μείνει τόσο πίσω τα cpu που ούτε ο 9800x3D δεν θα τραβήξει 5090 σε 1440. Αντε να την πάει από το 50% του 5800x3D στο 70 80% βαριά βαριά. Λέμε είμαστε στάσιμοι στις gpu αλλά το cpu κομμάτι έχει μείνει σε λήθαργο πολύ περισσότερο. Ένα FG σώζει την παρτίδα τίποτα άλλο.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε 2.5k έχω σχεδόν μόνιμο BN με 5700x3d και μάλιστα αρκετά μεγάλο σε παιχνίδια με ray tracing μιλάω για 50 60% gpu Usage στα δύσκολα σημεία. Η 5090 με 5800x3d σε 2560x1440 απλά θα την κρατάει μόνιμα κάτω από 50% gpu usage δεν έχει κανένα νόημα κάτι τέτοιο. Έχουν μείνει τόσο πίσω τα cpu που ούτε ο 9800x3D δεν θα τραβήξει 5090 σε 1440. Αντε να την πάει από το 50% του 5800x3D στο 70 80% βαριά βαριά. Λέμε είμαστε στάσιμοι στις gpu αλλά το cpu κομμάτι έχει μείνει σε λήθαργο πολύ περισσότερο. Ένα FG σώζει την παρτίδα τίποτα άλλο. καλα δεν φταινε μονο τα cpu φταιει και η nvidia, ρωτα και το @just_a_dude να σου πει που πηγε απο nvidia σε amd καρτα με το ιδιο cpu Επεξ/σία πριν από 52 λεπτά από akoinonitos 2
Arkin Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε καλα δεν φταινει μονο τα cpu φταιει και η nvidia, ρωτα και το @just_a_dude να σου πει που πηγε απο nvidia σε amd καρτα με το ιδιο cpu Για το overhead ναι τα ξερω αν και εδώ απλά γονατίζει το ray tracing και το live streaming assets τους αδύναμους πυρήνες. Morales είχα σημεία με κυριολεκτικά 50% gpu usage και το fg να προσπαθει να σώσει ότι σώζεται κρατωντας τα fps πάνω από 90 με το latency των 45 όμως που δεν είναι ότι καλύτερο στο πολύ γρήγορο swing. Ηταν όμως σε περιπτώσεις που χιονιζε φουλ και τον πήγαινα σφαίρα με rt object 10 που οκ και τα καλύτερα cpu τα βρίσκουν σκούρα. Έχω στο 2077 με path tracing και θα δω και 80 85% gpu usage φαντάσου με 5090 σε χαμηλότερη ανάλυση. Και 9800x3d να έχει το BN θα είναι τεράστιο με ray tracing. Έχουν μείνει στάσιμοι και προκοπή δεν βλέπουμε είναι και το overhead που σίγουρα παίζει ρόλο αλλά γενικά το cpu γονατίζει τα ίδια και hogwarts jedi survivor σχεδόν σε κάθε παιχνίδι που έχει βαρύ ray tracing το οποίο οι 4000 το βγάζουν εύκολα αλλά τα cpu δεν τραβάνε.
just_a_dude Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μια χαρά είναι οι 3D απλά στις Nvidia έχει overhead. Με την 7900ΧΤ μόνιμα 99% είναι η κάρτα ακόμη και στο Spiderman με RT και έχει και πιο πολλά FPS απ' την 4070.
Arkin Δημοσ. πριν από 51 λεπτά Δημοσ. πριν από 51 λεπτά 4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Μια χαρά είναι οι 3D απλά στις Nvidia έχει overhead. Με την 7900ΧΤ μόνιμα 99% είναι η κάρτα ακόμη και στο Spiderman με RT και έχει και πιο πολλά FPS απ' την 4070. Δεν τραβάει πολύ η 7900xt όμως σε ray tracing συγκριτικά με 4080 και ο 7800x3d είναι μέρα με νύχτα με 5700x3d που έχω. Οπότε λογικό να είσαι 99%. Με 4090 θα ήσουν στο 70% και εσύ με 7800x3d. Και είπα είναι ανάλογα. Τη μέρα ήμουν από 110 μέχρι 160. Το βράδυ με το πολύ χιόνι έπεφτα και κάτω από 100 αλλά τον πήγαινα τάπα τον spidy. 2 φορές το τερμάτισα σε 5 μέρες δεν έχω παράπονο αλλά όταν βλέπεις 60% gpu usage λες αντε ρε cpu κουνήσου. Το Spiderman Remastered ήταν αρκετά πιο ελαφρύ από το morales με rt object 10 και πια δεξιά. Σήμερα πιάνω forbidden west σε αυτό φαντάζομαι θα είμαι gpu bound καθαρά μιας και δεν έχει καμία σχέση με τη μηχανή του morales και δεν έχει και ray tracing οπότε θα πηγαίνει μπαλα.
stratdevel1 Δημοσ. πριν από 40 λεπτά Δημοσ. πριν από 40 λεπτά Πάντως υπάρχει κανείς που βλέπει διάφορα από τα 120 στα 240Hz; Εκτός αν είσαι πχ 18 χρονών pro ιδρωμενος cs player...
akoinonitos Δημοσ. πριν από 22 λεπτά Δημοσ. πριν από 22 λεπτά (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, stratdevel1 είπε Πάντως υπάρχει κανείς που βλέπει διάφορα από τα 120 στα 240Hz; Εκτός αν είσαι πχ 18 χρονών pro ιδρωμενος cs player... Υπαρχει διαφορα και δεν ειμαι τπτ απο τα παραπανω ,συνηθως αυτοι που λενε δεν υπαρχει διαφορα ειναι αυτοι που δεν το εχουν δοκιμασει. Και την διαφορα την καταλαβαινεις παντα οταν πας αναποδα. Αν δλδ πας απο 120 στα 240 μπορει να μην σου φανει τοσο οσο οταν πεσεις απο τα 240 στα 120. Σιγουρα δεν ειναι τοσο πολυ αισθητη η διαφορα οπως πχ απο τα 60 στα 120 αλλα διαφορα υπαρχει ,το καταλαβαινεις ακομα και σε χρηση desktop. Επεξ/σία πριν από 10 λεπτά από akoinonitos
Westbaum Δημοσ. πριν από 3 λεπτά Δημοσ. πριν από 3 λεπτά Εγώ είμαι ευχαριστημένος με oced 12700K και DDR5 με σχετικά σφιχτά timings.Oι Alder lake έχουν αρκετά gains από frequency/mem oc. Aυτό είναι το post του Azazil με πειραγμένη XTX και 9800X3D σε Superposition 4K optimised το οποίο δεν είναι πολύ βαρύ και λιγότερο απαιτητικό από 1080p extreme που έχω κάτω από 170fps avg.Φυσικά δεν υπάρχει RT αλλά έχω την αίσθηση πως και με 5090 δε θα'χω θέμα σε 4Κ αν είναι μόνο +30%.. Και το παππούδι 12700Κ όταν το έτρεξα πριν μήνες🥲
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα