Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως για όποιον έχει 4090 μου φαίνεται ολίγον τι ανούσια η αγορά της 5090.Αν δηλαδή δεν υπάρχει μόνιτορ 4κ 240 τι να το ανοίξεις το 4xmfg? Nα κάθεται η κάρτα στο μισό usage? Προσπαθώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τη μη αναβάθμιση αλλά βλέπω να πατάω κι εγώ το κουμπι...

• Like 1
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, billeiros είπε

Πάντως για όποιον έχει 4090 μου φαίνεται ολίγον τι ανούσια η αγορά της 5090.Αν δηλαδή δεν υπάρχει μόνιτορ 4κ 240 τι να το ανοίξεις το 4xmfg? Nα κάθεται η κάρτα στο μισό usage? Προσπαθώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τη μη αναβάθμιση αλλά βλέπω να πατάω κι εγώ το κουμπι...

πως δεν υπάρχει; https://www.exclusivestores.gr/products/detail/209-80-DEMSAW3225QF/dell-monitor-alienware-aw3225qf-32-uhd-240hz-qd-oled-hdmi-dp-usb-c-height-adjustable-nvidia-g-sync-3years-w/?doseis_items=12

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ.
Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

Ξέρω ότι υπάρχει.αν δεν υπάρχει στην κατοχή σου εννοώ.σε oled 120 παίζω μέχρι στιγμης.απλα εννοώ ότι θα πιάσει τόπο μονο μαζί με μια τέτοια οθονη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billeiros είπε

Προσπαθώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τη μη αναβάθμιση αλλά βλέπω να πατάω κι εγώ το κουμπι...

• Haha 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, aki είπε

Το 4x MFG αυξάνει το latency επειδή κλέβει υπολογιστική ισχύ αλλά δεν το χειροτερεύει δραματικά, επειδή ο αυξημένος ρυθμός των καρέ δίνεται ταχύτερα στην οθόνη και το latency impact είναι ~2-3ms (από το 2xFG). Όποιος έχει 240/360hz οθόνη άνετα θα μπορεί να ανοίξει το μέγιστο (στη θεωρία, στη πράξη θα το δούμε)

Δεν μιλαμε για το fg vs mfg αλλα για τα rendered vs ai generated frames.  Για να βγαλει το ai generated δεν βλεπει μονο το πρωτο rendered frame οπως ειπε ο Αρης αλλα βλεπει και το δευτερο και υπολογιζει τι γινεται ενδιαμεσα. Η καθυστερηση κυριως προκυπτει απο το οτι το δευτερο rendered κρατιεται μεχρι να υπολογιστει το /τα ενδιαμεσα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, billeiros είπε

Βασιλάκη πάτα το κουμπάκι..

Φήμες λένε ότι θα είσαι ο πρώτος που θα ποσταρει φωτό 5090 στο φόρουμ..

Για τα path-traced παιχνίδια καλό είναι και το 120αρι ρε..

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, just_a_dude said:

5070ti

1000€ με ΦΠΑ όμως - πολλά για τα δικά μου δεδομένα για παιχνίδι - κάρτα γραφικών 

Ελπίζω να τραβήξει η 9070ΧΤ medium και να έρθει σε καλή τιμή (μαξ 600) αλλιώς... φακ

Θέλει ωμότητα η 4Κ 120 ανάλυση. Αυτό το είδα όταν την έβαλα (έτσι for the science) στην 3070 σε παιχνίδια 2-3ων ετών. Σε 10ετιας-8ετιας είναι καλύτερα προφανώς. Αν δεν μου είχε κάτσει στα 486€ (ΦΠΑ☑️) η Panasonic OLED σε προσφορά του Κωτσόβολου ένα χρόνο πίσω, θα έκανα μικρότερο upgrade σε 1440p. Αλλά φυσικά στο ύψος των χρημάτων αυτών δεν έπαιζε ούτε ακόμα παίζει καν OLED 1440p. Ήταν πολύ σοκ από ips η εικόνα (ΜΕΓΕΘΟΣ, μαύρα, ανάλυση, ζωντάνια) και ειδικότερα το GLOSSY πάνελ το βράδυ. Οπότε πάμε με baby steps - τουλάχιστον με αρκετή VRAM - και μιξαρισμα ρυθμίσεων. Ίσως στην επόμενη γενιά να πάρουμε καλύτερο άλμα επιδόσεων λόγω nm και να είναι πιο ανεκτό για μικρότερα budget το 4κ.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

1000€ με ΦΠΑ όπως - πολλά για τα δικά μου δεδομένα 

Ελπίζω να τραβήξει η 9070ΧΤ medium και να έρθει σε καλή τιμή (μαξ 600) αλλιώς... φακ

αλλιώς καμιά μεταχειρισμένη 4080S ή 7900ΧΤΧ

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billeiros είπε

Στα ίδια είμαι και εγώ με την 4090, αλλά με βλέπω να το πατήσω το κουμπί και να κοιμάμαι στο χαλάκι της εξώπορτας 😉

Βέβαια έχω και 4k 144Hz monitor εδώ που τα λέμε...

• Haha 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Στα ίδια είμαι και εγώ με την 4090, αλλά με βλέπω να το πατήσω το κουμπί και να κοιμάμαι στο χαλάκι της εξώπορτας 😉

Βέβαια έχω και 4k 144Hz monitor εδώ που τα λέμε...

Αφου θα κοιμηθεις στο χαλακι της εξωπορτας κανε το σωστα ετσι.

Μονο για πραγματικους δεξιους με αριστερες γυναικες με μεγαλο νουμερο παντοφλας.

Sf183740024bc46c6a2ee77d6c223ae8aj.jpg_6

• Haha 21
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Αφου θα κοιμηθεις στο χαλακι της εξωπορτας κανε το σωστα ετσι.

Μονο για πραγματικους δεξιους με αριστερες γυναικες με μεγαλο νουμερο παντοφλας.

Sf183740024bc46c6a2ee77d6c223ae8aj.jpg_6

Απλά μάλλον μπορεί να έχω και άλλα έξοδα (AM4 mobo/pciex3) οπότε ίσως να χρειαστώ αντίσχοινο, έχουμε κάτι σε πρασσινάκι;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Απλά μάλλον μπορεί να έχω και άλλα έξοδα (AM4 mobo/pciex3) οπότε ίσως να χρειαστώ αντίσχοινο, έχουμε κάτι σε πρασσινάκι;

Εδώ είσαι

images(5).jpeg.1f22b2f21a1b311186f4d72ac4394af7.jpeg

• Haha 28
Δημοσ.

Εκανα παντως με φθινουσα σειρα απο αποψη τιμης στο πλαισιο.

Με το κολπακι του φιλου με το δεξι κλικ.

5090

Πιο ακριβη 3499

Πιο φτηνη 2799

5080

Πιο ακριβη  2199

Πιο φτηνη 1599

ante-geia-takis-tsoulalas.gif

• Haha 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ASFE είπε

Εκανα παντως με φθινουσα σειρα απο αποψη τιμης στο πλαισιο.

Με το κολπακι του φιλου με το δεξι κλικ.

5090

Πιο ακριβη 3499

Πιο φτηνη 2799

5080

Πιο ακριβη  2199

Πιο φτηνη 1599

ante-geia-takis-tsoulalas.gif

Ώπα, ποιο κόλπο;

Edit:

Άκυρο το βρήκα

Επεξ/σία από Braveheart1980
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...