Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Early visual benefits of DLSS 4’s Transformer Model

https://www.dsogaming.com/news/here-are-some-early-visual-benefits-of-dlss-4s-transformer-model/

PC gamers will be able to switch between the CNN and the Transformer Models of DLSS 4 at will via the NVIDIA App. On January 30th, NVIDIA will release the latest version of its app.

However, the Transformer Model will not be as fast as the CNN Model. 

Ωραία, σε 2-3 βδομάδες θα έχουμε όλοι διαθέσιμο το νέο και καλύτερο dlss model ώστε να φάμε την κατραπακιά που οι 2000/3000 θα το τρέχουν πιθανότατα μεν, αλλά δίχως ουσιαστικό όφελος. 

Επεξ/σία από aki
  • Like 7
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θεμα ειναι απλο. Διατηρει την τιμη της η 4090. Η 5090 δεν θα πεσει η τιμη της και μετα η 6090 θα ειναι στα 2500msrp.
Τα εχει σκεφτει καλα ο μλκς ο πετσινος

• Like 4
Δημοσ.
20 minutes ago, aki said:

https://www.dsogaming.com/news/here-are-some-early-visual-benefits-of-dlss-4s-transformer-model/

PC gamers will be able to switch between the CNN and the Transformer Models of DLSS 4 at will via the NVIDIA App. On January 30th, NVIDIA will release the latest version of its app.

Ωραία, σε 2-3 βδομάδες θα έχουμε όλοι διαθέσιμο το νέο και καλύτερο dlss model ώστε να φάμε την κατραπακιά που οι 2000/3000 θα το τρέχουν πιθανότατα μεν, αλλά δίχως ουσιαστικό όφελος. 

οταν λες διχως ουσιαστικο οφελος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, GoMaR είπε

και μετα η 6090 θα ειναι στα 2500msrp.
Τα εχει σκεφτει καλα ο μλκς ο πετσινος

Για εκεί πάει το πράγμα....Στα 3000msrp θέλει να φτάσει το Χ90 (και θα το φτάσει), όπως ήταν παλιά η titan!

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

οταν λες διχως ουσιαστικο οφελος?

Επίσημα η nvidia λέει, το Transformer Model του DLSS Upscale απαιτεί 4x Compute Power.

Η σειρά 2000 είναι πρώτη γενιά RTX με ελάχιστη ισχύ στα AI. Πιστεύω ότι δεν θα δούμε την απόδοση να πέφτει στο 1/4 αλλά σε αυτή πχ, το DLSS Performance με Transform ίσως αποδίδει όσο αποδίδει το CNN με DLSS-Quality αν όχι DLAA. Δηλαδή καλύτερη ποιότητα αλλά όχι ταχύτερο upscale.

Η 3000 είναι δραστικά βελτιωμένη σε AI και Tensor Cores, αλλά και πάλι θα είναι λιγότερο αποτελεσματική από ότι θα είναι η 4000 και 5000 με Transform. Ίσως κάνω λάθος και το όφελος να είναι μεγαλύτερο από την πτώση απόδοσης.

Επεξ/σία από aki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο σειρα 3080 10gb τι κανουμε ρε παιδια..η λογική λέει 5080 οταν βγει αλλα και η 4080 super δεν φαινεται τοσο κακη που την βρισκεις και msrp..τι να το κανεις το mfg να πας alan wake στα 240 απο τα 120 του 4Κ balanced+fg?

Επεξ/σία από vill_la
Δημοσ.

Εγω παντως απο 3090 το σκεφτομαι για 5080 24 αν βγει..Για 5080 16 με τιποτα. Εχω μεταξυ ενα φιλο που ειναι με 4770k και rx 580 και θα παει σε 9950x3d και 5090..Οταν βγει απο την σπηλια θα παθει πολιτισμικο σοκ 😄

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, aki είπε

Το basic temporal upscaler που ειχε στην συγκριση σε τι αναφερεται? ειναι το dlss3 η κρυβεται κανας αστερισκος πουθενα ? 

Μετα απο αυτα που εχουμε δει απο τον πετσα μου φαινεται περιεργο και αυτο. Γιατι δεν λεει πχ cnn vs transformer η dlss3 vs dlss4

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Εγω παντως απο 3090 το σκεφτομαι για 5080 24 αν βγει..Για 5080 16 με τιποτα. Εχω μεταξυ ενα φιλο που ειναι με 4770k και rx 580 και θα παει σε 9950x3d και 5090..Οταν βγει απο την σπηλια θα παθει πολιτισμικο σοκ 😄

Μια "λογικη επιλογη" θα ηταν μια 5070ti κοντα στο msrp

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το basic temporal upscaler που ειχε στην συγκριση σε τι αναφερεται? ειναι το dlss3 η κρυβεται κανας αστερισκος πουθενα ? 

Μετα απο αυτα που εχουμε δει απο τον πετσα μου φαινεται περιεργο και αυτο. Γιατι δεν λεει πχ cnn vs transformer η dlss3 vs dlss4

Είναι αυτό που λέει μάλλον [ TAAU vs DLSS 4 ] upscale
Κι εγώ απόρησα με τη σύγκριση.

Από το Video του PC Centric μάθαμε ότι η 5090 Quality ~ 4090 Performance που είναι αρκετά καλό αποτέλεσμα και μάλιστα με το νεότερο Transform. Άρα στην 50 σειρά δεν έχει αρνητικό impact το νέο model.

Επεξ/σία από aki
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, vill_la είπε

Απο σειρα 3080 10gb τι κανουμε ρε παιδια..η λογική λέει 5080 οταν βγει αλλα και η 4080 super δεν φαινεται τοσο κακη που την βρισκεις και msrp..τι να το κανεις το mfg να πας alan wake στα 240 απο τα 120 του 4Κ balanced+fg?

γτ 4080super και οχι μια 5070ti ? απο οτι φαινεται ιδια αποδοση θα εχουν + το mfg 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
54 minutes ago, aki said:

Δηλαδη.....(Π.Χ) θα μπορουμε να βαλουμε dlss4 ''balanced'', με visuals dlss3''quality'' και επιδοσεις...dlss3 ''quality'' ξερω γω?

Και γιατι δεν κραταμε το dlss3 quality εξαρχης? 😵‍💫

Λεω τωρα χωρις νουμερα μπροστα μου..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, aki είπε

Είναι αυτό που λέει μάλλον [ TAAU vs DLSS 4 ] upscale
Κι εγώ απόρησα με τη σύγκριση.

Παπατζα δλδ γτ σχεδον το 90% που θα το διαβασει καταλαβαινει οτι η συγκριση ειναι μεταξυ cnn και transformer. Πρεπει να εχει ταξει πολλες 5αρες ο πετσινος  για να γραφουν τετοια.

2 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Δηλαδη.....(Π.Χ) θα μπορουμε να βαλουμε dlss4 ''balanced'', με visuals dlss3''quality'' και επιδοσεις...dlss3 ''quality'' ξερω γω?

Λεω τωρα χωρις νουμερα μπροστα μου..

μπερδευτηκα :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Κοίτα, η nvidia λέει ότι έχει αρνητικό impact factor, αλλά με κάθε γενιά θα είναι λιγότερο. Ελπίζω να κάνω λάθος για τις 2000 και σίγουρα οι 3000 θα αποδίδουν πολύ καλύτερα. Πάντως για το Ray Reconstruction έλεγαν ότι είναι πιο βαρύ σε ορισμένα σενάρια, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν ελαφρύτερο και ποιοτικότερο εν τέλη. Τέλος Ιανουαρίου θα το τσεκάρουμε από πρώτο χέρι.

Αυτό που έκανε με το FG να το ονομάσει dlss 3 είναι η χειρότερη κίνηση, γιατί εν τέλη άλλαξε και το dlss 4 ονομάζει όλη τη σουίτα από AI driven εφαρμογές (SuperResolution, FrameGen, RayReconstuction)

Επεξ/σία από aki
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...