Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Αrkin θα φας πολύ  δούλεμα αν η 5080 είναι μόνο 15-18% πάνω και την αγοράσεις στα 1200 δίνοντας 750 την 4080S,φιλικά στο λέω☺️.

Αν ειναι μονο 15-18% πανω ο πετσινος θα με κανει το μεγαλυτερο δωρο που θα μπορουσε. Δεν θα ασχοληθω καν με αγορα φετος και θα παω για super. Αν ειναι 30% εστω αλλαζει το πραγμα. Ειπαμε μην τρελαθουμε κιολας. Την 4070ti την ειχα δωσει 650 και πηγα στην super με 150 και πηρα μεχρι 50% +4gb vram. Ποτε δεν θα κανω βιαστικες κινησεις ειδικα αν αυτο που θα παρω ειναι τιποτα. 

• Like 2
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Το MFG θα δίνει καλό αποτέλεσμα με base 40FPS λένε. Για να δούμε στην πράξη..

Εννοεις γενικα το νεο fg? Γιατι το MFG εδειξε real το Digital Foundry οτι εχει 10% Latency impact σε 3x και 15% σε 4x απο το απλο 2x, 

Δηλ.πχ  2x---> 50ms

3x---> 55ms

4x---> 57+ ms

Το οποιο σημαινει οτι για 4x θες 15 % παραπανω ''base'' framerate για το ιδιο latency 

Αυτο που δεν μας εδειξε ομως ποσα fps ειχε native... να ξεκιναγε απο 40? 🤔

Anyway, ιδανικα εγω και αρκετοι ακομα, θα θελαμε το νεο '' transformer '' να εχει Balanced DLSS4 rendering  = Quality DLSS3..  

20% Free ''base'' performance 🤩

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν μιλαω μονο για φωτισμο μιλαω  συνολικα σαν εικονα.  Τι να το κανω να ειναι path traced και να εχει textures ελεεινα πχ. 

Το wukong πχ ηταν τραγικο που δεν ειχε hdr ,δεν εχουν καμια σχεση τα windows ρε συ. Υπαρχουν  παιχνιδια με τρομερο hdr ,τωρα που θα παιξεις horizon forbiden west θα καταλαβεις τι εννοω και για το hdr και για το οπτικο συνολικα.

Ps: να το παιξεις με dldsr σε μεγαλυτερη αναλυση γινεται ακομα καλυτερο. Επισης να ξερεις κανεις μλκια που δεν ανοιγεις hdr στα παιχνιδια και καθεσαι και ασχολιεσαι με το reshade.

Ναι το horizon forbidden west είναι τέρας! 

Το παιχνίδι είναι όλα τα λεφτά στους εξωτερικούς χώρους,μένεις με το στόμα ανοιχτό 👍 αλλά το παιχνίδι βοηθείται πολύ από το setting του και μην ξεχνάμε φτιάχνεται από μια εταιρία που δεν έχει όριο στο budget παραγωγής ενός AAA game,μπορούν έξυπνα να μπαλωσουν τις αδυναμίες του raster φωτισμού,βέβαια άμα ξέρεις που να κοιτάξεις πάλι δεν μπορεί να σε ξεγελάσει αλλά πιστεύω το forbidden west είναι το ανώτατο όριο για το τι μπορεί να πετύχεις στο rasterisation 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν μιλαω μονο για φωτισμο μιλαω  συνολικα σαν εικονα.  Τι να το κανω να ειναι path traced και να εχει textures ελεεινα πχ. 

Το wukong πχ ηταν τραγικο που δεν ειχε hdr ,δεν εχουν καμια σχεση τα windows ρε συ. Υπαρχουν  παιχνιδια με τρομερο hdr ,τωρα που θα παιξεις horizon forbiden west θα καταλαβεις τι εννοω και για το hdr και για το οπτικο συνολικα.

Ps: να το παιξεις με dldsr σε μεγαλυτερη αναλυση γινεται ακομα καλυτερο. Επισης να ξερεις κανεις μλκια που δεν ανοιγεις hdr στα παιχνιδια και καθεσαι και ασχολιεσαι με το reshade.

Ισχυει οτι εχω δει παιχνιδια με καλυτερα textures παλιοτερα αλλα δεν ακουμπαγαν το φωτισμο με PT παιχνιδια. Ειναι αλλο το ενα αλλο το αλλο ομως. Textures πεντακαθαρα εχω δει στα far cry και στα tomb raider υποδειγμα καθαροτητας αλλα θα το συγκρινω με alan wake 2 η 2077? Και ας εχει το δευτερο χειροτερα textures ο φωτορεαλισμος ειναι 10 φορες ανωτερος.

Με DLDSR ανετα μπορω να το παιξω ναι εχω 1.75/2.25 ενεργα οποτε in game μου το εμφανιζει σε καθε παιχνιδι. Με dlss quality+fg λογικα θα βαραει 100+fps ανετα η καρτα οποτε θα εχω δυνατοτητα για μεγαλυτερη αναλυση. Για το HDR σου εχω πει οτι δεν βρηκα τροπο να βγαινουν τα screens σωστα σε sdr ειναι τερμα σπαστικο γιατι μου αρεσει και βγαζω αρκετα. Reshade δεν βαζω εχω βρει απο το monitor βαζω μια προκαθορισμενη game 1 επιλογη απο την εφαρμογη της awa και στα παιχνιδια μετραει παρα πολυ. Με HDR εχω παιξει καποια session στο hogwarts αρκετα τιμιο απλα οχι deal breaker συγκριτικα με sdr. 

5 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Ναι το horizon forbidden west είναι τέρας! 

Το παιχνίδι είναι όλα τα λεφτά στους εξωτερικούς χώρους,μένεις με το στόμα ανοιχτό 👍 αλλά το παιχνίδι βοηθείται πολύ από το setting του και μην ξεχνάμε φτιάχνεται από μια εταιρία που δεν έχει όριο στο budget παραγωγής ενός AAA game,μπορούν έξυπνα να μπαλωσουν τις αδυναμίες του raster φωτισμού,βέβαια άμα ξέρεις που να κοιτάξεις πάλι δεν μπορεί να σε ξεγελάσει αλλά πιστεύω το forbidden west είναι το ανώτατο όριο για το τι μπορεί να πετύχεις στο rasterisation 

Forbidden west+RDR 2 καθομουν και το χαζευα το τι εφτιαξαν εκει στη rockstar και πιστευω οτι το forbidden west θα το παει ενα βημα παραπερα μιας και στο zero dawn ηταν υποδειγματικο με τρελη ευκρινεια και στα ρομποτ αλλα και στο συνολικο κοσμο αλλα PS4 παιχνιδι με τα οποια restrictions. Τελειωνω morales ειμαι 45% και το κουμπωνω σε λιγες μερες. 

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει το game να έχει μια συνοχή. Στο CP77 με Path Tracing έχεις ίσως τον καλύτερο φωτισμό αλλά τα textures είναι μάπες. Το ίδιο και στο indiana με κάπως καλύτερα textures. Το AW2 τα έχει όλα ας πούμε. Απλά το θέμα είναι ότι και χωρίς RT/PT μπορείς να κάνεις ένα game να δείχνει πολύ καλό (ειδικά με το κατάλληλο monitor) και κάποιες φορές είναι και καλύτερο. Δηλαδή τι προτιμάς; CP77 με PT και 4Κ DLSS Perfomance σε IPS ή Forbidden West σε 4Κ native σε OLED; Είμαι σίγουρος αν ρωτούσες normies το 99% θα διάλεγαν το δεύτερο. Αν δεν έχεις όλα τα εργαλεία για το RT/PT (δηλαδή κάρτα που μπορεί να το τρέξει έστω σε 1440p και oled monitor) ε πιο πολύ κακό κάνει παρά καλό.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Πρέπει το game να έχει μια συνοχή. Στο CP77 με Path Tracing έχεις ίσως τον καλύτερο φωτισμό αλλά τα textures είναι μάπες. Το ίδιο και στο indiana με κάπως καλύτερα textures. Το AW2 τα έχει όλα ας πούμε. Απλά το θέμα είναι ότι και χωρίς RT/PT μπορείς να κάνεις ένα game να δείχνει πολύ καλό (ειδικά με το κατάλληλο monitor) και κάποιες φορές είναι και καλύτερο. Δηλαδή τι προτιμάς; CP77 με PT και 4Κ DLSS Perfomance σε IPS ή Forbidden West σε 4Κ native σε OLED; Είμαι σίγουρος αν ρωτούσες normies το 99% θα διάλεγαν το δεύτερο. Αν δεν έχεις όλα τα εργαλεία για το RT/PT (δηλαδή κάρτα που μπορεί να το τρέξει έστω σε 1440p και oled monitor) ε πιο πολύ κακό κάνει παρά καλό.

Στο cyberpunk υπάρχουν στιγμές την νύχτα σε κάποιες περιοχές στην πόλη που με path tracing είναι σαν να παίζεις σε cgi ταινία!! Χωρίς καμία υπερβολή,ξανά λέω δεν υπερβάλλω καθόλου,είχα πάθει πλάκα,αλλά όλο το παιχνίδι δεν είναι τόσο wow,γενικά έχει πολύ flat geometry,μέτρια animations,βρωμάει ps4,το Alan wake 2 είναι άπιαστο,ότι καλύτερο έχει υπάρξει σε γραφικά 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

Βρε all in. Οled PT ολα δεξια dlss quality fg στα 100+fps. Τα τελευταια χρονια εχουμε δει αρκετα παιχνιδια με γραφικα που με τον ενα η αλλο τροπο καθεσαι και τα θαυμαζεις. Σε καθε γενια εχουμε τετοια. Δεν καθοσουν να θαυμασεις το uncharted 2 στο ps3? Η το arkham knight το 2014? Η το ac unity στο interior κομματι? Aπλα εχουμε φτασει σε ενα επιπεδο που και το μετριο ειναι δυνατο οπτικα και οπως φαινεται το PT θα ειναι το end game στο φωτορεαλισμο. Ναι θες 400-500tflops για PT σαν το Portal RTX αλλα τα πρωτα βηματα γινονται. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Το cyberpunk υπάρχουν στιγμές την νύχτα σε κάποιες περιοχές στην πόλη που με path tracing είναι σαν να παίζεις σε cgi ταινία!! Χωρίς καμία υπερβολή,ξανά λέω δεν υπερβάλλω καθόλου,είχα πάθει πλάκα,αλλά όλο το παιχνίδι δεν είναι τόσο wow,γενικά έχει πολύ flat geometry,μέτρια animations,βρωμάει ps4,το Alan wake 2 είναι άπιαστο,ότι καλύτερο έχει υπάρξει σε γραφικά 

Συμφωνώ. Αλλά πρέπει να έχεις δυνατή κάρτα. Αν βάλεις DLSS στο CP77  σε 1440p είναι τίγκα στο ghosting.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Συμφωνώ. Αλλά πρέπει να έχεις δυνατή κάρτα. Αν βάλεις DLSS στο CP77  σε 1440p είναι τίγκα στο ghosting.

Για να δούμε,νομίζω το dlss4 θα το εξαλυψει το ghosting τελείως,από αυτά που μας έδειξε το digital foundry 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Για να δούμε,νομίζω το dlss4 θα το εξαλυψει το ghosting τελείως,από αυτά που μας έδειξε το digital foundry 

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν διαφορές και από game σε game. Σε άλλα games είναι πάρα πολύ καλό και σε άλλα είναι σάπιο. Και το αστείο είναι ότι το CP77 που είναι πιο Nvidia sponsored πεθαίνεις έχει απ' τα χειρότερα DLSS και ειδικά FG implementations.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ειναι λαθος να συγκρινεις HDR με PT, το ενα δεν αναιρει το αλλο.
Aν καποιος μπορει/θελει να παρει OLED monitor, θα το παρει ανεξαρτητου PT.
Mε την ιδια λογικη θα σου ελεγε καποιος τι προτιμας;
1080p monitor + 4090 ή 4Κ monitor + 4080;

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ειναι λαθος να συγκρινεις HDR με PT, το ενα δεν αναιρει το αλλο.
Aν καποιος μπορει/θελει να παρει OLED monitor, θα το παρει ανεξαρτητου PT.

Ναι απλά θέλω να πω δεν έχει νόημα απ' τη μια να θες top of the top φωτισμό και απ' την άλλη να έχεις textures από PS4, sub 1080p ανάλυση ή monitor που δεν μπορείς να δεις τα γραφικά όπως πρέπει. Δεν έχει ισορροπία η κατάσταση αυτή.

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ.
Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

Ναι απλά θέλω να πω δεν έχει νόημα απ' τη μια να θες top of the top φωτισμό και απ' την άλλη να έχεις textures από PS4, sub 1080p ανάλυση ή monitor που δεν μπορείς να δεις τα γραφικά όπως πρέπει. Δεν έχει ισορροπία η κατάσταση αυτή.

Tο ενα εχει να κανει με τη τσεπη σου(hardware,περιφεριακα) και το αλλο εχει να κανει με τα κεφια του καθε Dev (game).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Tο ενα εχει να κανει με τη τσεπη σου(hardware,περιφεριακα) και το αλλο εχει να κανει με τα κεφια του καθε Dev (game).

Μα και το PT έχει να κάνει με την τσέπη σου. Ή θα πάρεις δυνατή κάρτα που να μπορεί να το τρέξει σωστά ή όχι. Αν πάρεις μέτρια κάρτα και προσπαθείς με ένα κιλό upscaling και FG με sub 50 rendered FPS θα έχεις συνολικά χειρότερη εμπειρία απ' το να τρέξεις Native χωρίς PT.

Θέλω να καταλήξω ότι οι τεχνολογίες είναι καλές αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Όχι για να σώσουν μια κάρτα που απλά δεν μπορεί.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Μα και το PT έχει να κάνει με την τσέπη σου. Ή θα πάρεις δυνατή κάρτα που να μπορεί να το τρέξει σωστά ή όχι. Αν πάρεις μέτρια κάρτα και προσπαθείς με ένα κιλό upscaling και FG με sub 50 rendered FPS θα έχεις συνολικά χειρότερη εμπειρία απ' το να τρέξεις Native χωρίς PT.

Θέλω να καταλήξω ότι οι τεχνολογίες είναι καλές αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Όχι για να σώσουν μια κάρτα που απλά δεν μπορεί.

Nαι αυτο ειπα, το οτι το Forbiten West ή CP2077 θα εχει καλους φωτισμους δεν εξαρταται απο τη τσεπη σου ομως.
Οποτε το παραδειγμα που σχολιασα (CP77 με PT και 4Κ DLSS Perfomance σε IPS ή Forbidden West σε 4Κ native σε OLED)
Δεν εξαρταται απο εσενα αλλα απο τον καθε dev.
Οποτε θα συγκρινεις CP77 με CP77 και FW με FW.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...