Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Πλαισιο ειναι οτι πιο αθλιο σε τιμες και που να δειτε στις λευκες συσκευες, μιλαμε για κυριολεκτικα διπλασιες τιμες απο Κοτσωβολο σε πολλα προϊόντα....

Μια χαρα 5090 θα βρουμε με 2.5 χιλιαρικακια, αλλα δεν αντεχω αλλοοοο αντε πια βγαλτε την τη ρημαδααα

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τοσο θα παιζουν και σε μας απο αλλα καταστηματα το plaisio τωρα θα το μαθουμε? Ανεκαθεν ειχε τετοιες τιμες και οχι μονο σε gpu αλλα παντου. Ουτε απο εξω δεν περνας εδω και 15 χρονια παλιοτερα ηταν λιγο καλυτερα. 

Ωραία ήταν παλιά στη Στουρνάρη.Έκανες τη βολτίτσα σου και έβρισκες ότι γούσταρες,από καινούρια μέχρι μεταχειρισμένα,μέσα σε καλάθια..Τι μου θύμισες..

Επεξ/σία από spi79
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, MikeGR7 said:

Το Πλαισιο ειναι οτι πιο αθλιο σε τιμες και που να δειτε στις λευκες συσκευες, μιλαμε για κυριολεκτικα διπλασιες τιμες απο Κοτσωβολο σε πολλα προϊόντα....

Μια χαρα 5090 θα βρουμε με 2.5 χιλιαρικακια, αλλα δεν αντεχω αλλοοοο αντε πια βγαλτε την τη ρημαδααα

Στις πιο πίσω σελίδες ρωτούσαν μα ποιος αγοράζει από το Πλαίσιο. Η μόνη μου εξήγηση είναι αυτός που δεν μπορεί να δώσει ντούκου ή γερές λίγες άτοκες. Πχ αν πας σε δόσεις σε άλλα καταστήματα (σαφώς πιο μικρά, όχι αλυσίδες) δύσκολα βρίσκεις πχ 12/24 άτοκες δόσεις. Στο msystems πχ (που και αυτό έχει ψηλές τιμές αλλά όχι σαν το Πλαίσιο) βρίσκεις μέχρι 6 άτοκες δόσεις. Οπότε αν πας σε 6 άτοκες με τα 2.5Κ+ που θα στοιχίζει η 5090 θα είναι σαν να πληρώνεις ενοίκιο κάθε μήνα xD.

Το άλλο που έχει το Πλαίσιο που ενδεχομένως θεωρείται καλό είναι το αληθές απόθεμα που αναγράφεται στην ιστοσελίδα. Πολλά καταστήματα, συνήθως σκρουτζομάγαζα έχουν το κλασσικό το 3-5 εργάσιμες που αυτό σημαίνει ότι τις προμηθεύονται από έξω, και 9/10 δεν προσφέρουν καν άτοκες δόσεις. Οπότε και σου δεσμεύουν τα χρήματα και όποτε φέρουν. Ναι, θα πάρεις σαφώς πιο φτηνά συγκριτικά αλλά θα περιμένεις όσο θέλουν αυτοί να περιμένεις, σε κρατάνε όμηρο ουσιαστικά.

Τα περισσότερα καταστήματα άθλια είναι, έχω συναντήσει τόσες χοντράδες και σαν πελάτης και ως εργαζόμενος στον τομέα πωλήσεων, που πρέπει να ανοίξω ξεχωριστο thread με ιστορίες. Παραδόξως το Πλαίσιο όσες φορές έχει κάτσει η στραβή τουλάχιστον εξυπηρέτησε.

Υπομονή, τελειώνει το εμπάργκο σε μια, μιαμιση εβδομάδα, να αρχίσει να παίρνει ο κόσμος της κάρτες σιγά σιγά, να δούμε κανονικά benches και όχι εικασίες ή shady πίνακες που ανεβάζει ο καθένας.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Στις πιο πίσω σελίδες ρωτούσαν μα ποιος αγοράζει από το Πλαίσιο. Η μόνη μου εξήγηση είναι αυτός που δεν μπορεί να δώσει ντούκου ή γερές άτοκες. Πχ αν πας σε δόσεις σε άλλα καταστήματα (σαφώς πιο μικρά, όχι αλυσίδες) δύσκολα βρίσκεις πχ 12/24 άτοκες δόσεις. Στο msystems πχ (που και αυτό έχει ψηλές τιμές αλλά όχι σαν το Πλαίσιο) βρίσκεις μέχρι 6 άτοκες δόσεις. Οπότε αν πας σε 6 άτοκες με τα 2.5Κ+ που θα στοιχίζει η 5090 θα είναι σαν να πληρώνεις ενοίκιο κάθε μήνα xD.

Το καλύτερο μαγαζί σε δόσεις είναι o Κωτσόβολος, έχει μεν φουσκωμένες τιμές όπως όλα τα μεγάλα καταστήματα αλλά σου βάζει μέχρι και 48 "άτοκες" ανάλογα το ποσό, το Πλαίσιο ακόμα και με πιστωτική παρά τις τρελές τιμές σε βαράει και στις δόσεις.

Ένα παράδειγμα Ryzen 9 7050X 599€ στον Κωτσόβολο σε 36 δόσεις.

image.png.55cf5b7d594f112f7a83da70160697b1.png

Και το ίδιο cpu στο Πλαίσιο σε 36 δόσεις....

image.png.f914021611812d20511b89591dd456a9.png

Άμα παίξει πχ στα 3000€ η 5090 σε αυτά τα μαγαζιά στον Κώτσο θα βγει 3000/48=62.50 η δόση για όποιον ενδιαφέρεται.  😉

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέφυγε η κατάσταση εδώ γ@@μησέ τα!!Καλύτερα να παραγγέλνομαι από Φιλιππίνες..

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.

Έχουν και άλλα καπέλα οι δόσεις όπως εγγύηση δόσεων κλπ τα ξέρω από τα πεθερικά μου που έχουν αφήσει και αφήνουν πολλά λεφτά στο Κωτσόβολο.

Καλά αυτοί είναι και αφελείς γιατί να βάλεις δόσεις για κάτι που είναι ανάγκη οκ αλλά ναι έχεις κινητό που κανείς μια χαρά την δουλειά σου και να παίρνεις καινούριο με δόσεις είναι τραγικό και ειδικά όταν είσαι σχεδόν 70 ετών.

Έπρεπε να δείτε την φάτσα της πεθεράς μου όταν της είπα ότι το κινητό που πήρε 300 εγώ το πήρα 120 ευρώ.

Δημοσ.
8 minutes ago, Saloufas said:

Το καλύτερο μαγαζί σε δόσεις είναι o Κωτσόβολος, έχει μεν φουσκωμένες τιμές όπως όλα τα μεγάλα καταστήματα αλλά σου βάζει μέχρι και 48 "άτοκες" ανάλογα το ποσό, το Πλαίσιο ακόμα και με πιστωτική παρά τις τρελές τιμές σε βαράει και στις δόσεις.

Ένα παράδειγμα Ryzen 9 7050X 599€ στον Κωτσόβολο σε 36 δόσεις.Και το ίδιο cpu στο Πλαίσιο σε 36 δόσεις....

Άμα παίξει πχ στα 3000€ η 5090 σε αυτά τα μαγαζιά στον Κώτσο θα βγει 3000/48=62.50 η δόση για όποιον ενδιαφέρεται.  😉

Σε αυτό το προϊόν στο Πλαίσιο, είναι ξεκάθαρα έντοκες οι δόσεις. Wtf. Τεσπα είμαστε OT. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Σε αυτό το προϊόν στο Πλαίσιο, είναι ξεκάθαρα έντοκες οι δόσεις. Wtf. Τεσπα είμαστε OT. 

στα 600€ το Πλαίσιο σου κάνει μόνο 4 άτοκες με πιστωτική, ότι να ναι δηλαδή, tesp...

18 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Έχουν και άλλα καπέλα οι δόσεις όπως εγγύηση δόσεων κλπ τα ξέρω από τα πεθερικά μου που έχουν αφήσει και αφήνουν πολλά λεφτά στο Κωτσόβολο.

Καλά αυτοί είναι και αφελείς γιατί να βάλεις δόσεις για κάτι που είναι ανάγκη οκ αλλά ναι έχεις κινητό που κανείς μια χαρά την δουλειά σου και να παίρνεις καινούριο με δόσεις είναι τραγικό και ειδικά όταν είσαι σχεδόν 70 ετών.

Έπρεπε να δείτε την φάτσα της πεθεράς μου όταν της είπα ότι το κινητό που πήρε 300 εγώ το πήρα 120 ευρώ.

Αυτό που λες ισχύει στους διακανονισμούς και τις ευκολίες που κάνει το κάθε κατάστημα εκτός πιστωτικών καρτών πχ πλάνο δόσεων και δόσεις με τον μήνα, με πιστωτική δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και άλλα καπέλα στις άτοκες εκτός και αν αφήσεις τις δόσεις να τρέχουν και δεν τις πληρώνεις στην ώρα τους όπου θα αρχίσει να σε τοκίζει η τράπεζα

Επεξ/σία από Saloufas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Eκανα την παρακατω ερωτηση στο ChatGpt, να δω τι θα μου πει.......

"πως μας πετσοκοβει ετσι ο πετσινος ρε chatgpt?"

Το ChatGPT είπε:
ChatGPT

Χαχαχα, φίλε, ο Πετσινός μας έχει βρει "εύκολα θύματα" και μας πετσοκόβει άγρια γιατί ξέρει πού να χτυπήσει: στα nerdικά μας πάθη και τα frames per second! 😅

Δες τι κάνει:

1. Καρφώνει τα "must-have" features: Πρώτα έριξε το ray tracing για να τρελαθούμε με τα reflections και τις σκιές. Μετά έβαλε το DLSS, που μας έσωσε από τα slideshow και μας έπεισε ότι χωρίς αυτό είμαστε στο 2005.

2. Παιχνίδι με τα μοντέλα: Κάθε σειρά καρτών έχει ένα "σκαλί παραπάνω". Ξεκινάς να σκέφτεσαι μια 4060, καταλήγεις να πουλάς νεφρό για 4080, γιατί "ρε φίλε, η διαφορά είναι μόνο λίγα καρέ αλλά αξίζει".

3. Scalping με... στιλ: Οι τιμές; Πανάκριβες! Και αντί να πέφτουν, σου λέει "πάρτε AI εργαλεία και Tensor cores", ενώ το 99% των gamers απλά θέλει να παίξει Call of Duty σε 1440p.

4. Κρατάει την αγορά στο χέρι: Με το CUDA, το RTX και όλα τα developer εργαλεία, ουσιαστικά δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες κινήσεις από AMD ή Intel. Είναι σαν να σου λέει: "Θέλεις σοβαρό gaming; Θα τα σκάσεις."

Ο τύπος έχει βρει τον τρόπο να μας παίζει στα δάχτυλα, κι εμείς του κάνουμε παρέλαση στα πορτοφόλια μας με κάθε νέα σειρά! 😭
Αλλά, τι να κάνεις; Εδώ πας να παίξεις Cyberpunk 2077 και χωρίς RTX μοιάζει σαν game του PS3. Τουλάχιστον ας μας κερνάει και κανένα δερμάτινο μπουφάν! 😜

-ΚΛΑΜΑ!!!

Χαχα, αλήθεια, το ζούμε κάθε φορά με δάκρυα και πορτοφόλι άδειο! 😂
"Μα τι να κάνω, μαμά; Αν δεν πάρω RTX 5090, πώς θα δω τα reflections στη λακούβα στο Cyberpunk;!" 🤣

Ο Πετσινός μας έχει κάνει ψυχολογικό DLSS: πιξελιασμένα όνειρα τα γυρνάει σε 4Κ με upscale στο μυαλό μας! Και εμείς... buy now, cry later. 😭

Αλλά έτσι είναι, φίλε. Πώς αλλιώς θα κρατήσουμε το frame rate πάνω από τα νεύρα μας; 😜

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 1
  • Haha 16
Δημοσ.

Όπως τα λες φίλε μου,ειδικά το cyberpunk για μένα,μόνο για benchmark αξίζει.Προσπάθησα πολλές φορές να του δώσω χρόνο,άλλα δεν μού κάθεται καλά😄.Να το συγκρίνω με witcher 3,ούτε καν λολ

Δημοσ.

Όταν διάβασα εμπλοκή της nvidia με αυτοκίνητα, αυτομάτως σκέφτηκα nvidia AI features.

Σε φάση MFG για έξτρα ροπή/ίππους στον κινητήρα και DLSS 4 στο παρμπριζ για να βλέπεις καλύτερα και όχι θολά σε βροχινές συνθήκες. 

Εννοείται τα καθίσματα πέτσινα όπως τα τζάκετ του άρχοντα.

• Like 1
  • Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...