Alex21121988 Δημοσ. χθες στις 01:44 πμ Δημοσ. χθες στις 01:44 πμ 27 minutes ago, Arkin said: Για την 4090 δεν ειναι οτι νοιαζεται ποσο θα πουλησει καποιος την καρτα σε αγγελια αλλα σκεψου οι κατοχοι 4090 ποσο θα εκραζαν και θα νευριαζαν αν η 5080 ειχε 20 η ακομα χειροτερα 24 στα 999 δολλαρια. Τωρα κρατησε ευχαριστημενους τους κατοχους 4090 που εδωσαν 2000αρικα πριν 2 χρονια αλλα ταυτοχρονα θα πουλησει και την super αργοτερα με τα 24 αρχες 2026. Ταυτοχρονα ομως κανιβαλιζει την 5080 με την 5070ti στα πολυ κοντα με ιδια vram. Θα επελεγες σημερα καινουργια 4080 απο 4070ti super? Προφανως οχι για 15% πανω επιδοσεις πολλα παραπανω χρηματα. Ιδια φαση φαινεται να ειναι και η 5080 και προσπαθει να το καλυψει καπως εδωσε και παραπανω συχνοτητα στη vram αλλα σαμπως η 5070ti δεν θα κλοκαρετε η vram της. Είμαι της άποψης ότι ναι μεν δεν νοιάζεται η nvidia για το 2d hand market στις 4090 αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να θαφτεί η 5080 λόγω του πειρασμού μιας καλής ευκαιρίας που μπορεί να προκύψει σε μια 4090. Αυτό θα επιφέρει πληγή στις πωλήσεις της και προφανώς θα κάνει την 5070ti μεγαλύτερο πόλο θέλξης, που ούτως ή άλλως είναι για τους περισσότερους. Το αυτογκολ άλλωστε μπήκε την στιγμή που βγήκε το leak με τα 16gb vram της 5080 xD. Αλλά ας μην το *αμάμε άλλο το topic, μας παρακάλεσε και ο καψερός ο moderator κάτι σελίδες πίσω, να μην συνεχίζουμε την αγγελιολαγνεία. 1
7nisiotis Δημοσ. χθες στις 03:24 πμ Δημοσ. χθες στις 03:24 πμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Arkin said: Χθες ειδα 4090 στα 800 ευρω πωληση προφανως απο ανθρωπο που φοβηθηκε οτι μετα την 5070 θα πεσουν τρελα. Τρολ πιθανότατα ρε ή πέταξε δόλωμα για σκαμάρισμα (σορρυ δεν ειδα ποιο άτομο ήταν ή ειναι ) 4 hours ago, Arkin said: Η σειρα 2000 εβαλε τις βασεις του RT. Δειλα δειλα τοτε η 2070 επαιζε 550 η 5700χt 370 ολοι πηγαμε σε 5700xt τοτε για ιδιο raster αλλα χασαμε dlss/rt. Καναμε καλα? Το είχα γράψει και σε διπλανά ποστ. Με τις τότε συνθήκες, με γνώση σου του τι 'έχανες' (στα δάχτυλα του ενός χεριού τα RT games μιας και ήταν στα γεννοφάσκια του, με ΜΟΝΟ το metro exodus να έχει διαφορά με νόημα on/off) ήταν μια εξαιρετικά απίστευτη VFM πρόταση. Στα 369€ + παιχνίδια (Gears 5) + gamepass συνδρομή που ήταν το the new thing (3μηνη δωρεάν συνδρομή Xbox Game Pass). Μετά έσκασε η καραντίνα και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Μου έβγαλε το λάδι εμένα λόγω πολύ κακού σε airflow sffpc κουτιού (undervolt) για μήνες, συν τα black screen θέματα που διορθώθηκαν με τους Drivers του Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς (2020). Warzone memories ρε φιλε. Την είχα λιιιιιιιιιιωωσει την καρτα. Κρίμα που την πούλησα Σεπτέμβριο 2020 για 290€ νομίζωντας πώς θα μας δώσει στα 550-600 ο Τζένσεν με την 3070. Τρομερή καρτούλα για την εποχή της η 5700. Η τελευταία δυνατή απάντηση στο mid range. Το αστείο βέβαια τότε είναι πως ΟΝΤΩΣ θυμάμαι 3070 λίγες μόλις μέρες μετά το επίσημο launch στα 615-625€ (Asus Prime νομιζω) από Κωτσόβολο και λέγαμε " ε θα πέσουν τώρα κατω από τα 600€ περιμένετε bros " - και στην τελική πήραμε τα @@@μας. Πάντως η 3070 χωρίς να το επιδιώκω είναι το μοναδικό chip που έμεινε στο σύστημα μου 4 χρόνια και έβγαλε τα λεφτά της απόλυτα. Spoiler Συνήθως άλλαζα κάθε 2-3 χρόνια. Έστελνα την παλιά εβδομάδες ή 2-3 μήνες πριν λήξη η εγγύηση. Για να έχει και το κεφάλι του ήσυχο ο νέος κάτοχος για αρκετό διάστημα ακόμη, ώστε εαν του πάθει κάτι να μπορεί να καλυφθεί ή να τον βοηθήσω. Το οποίο είχε συμβεί με μια RX 570 το καλοκαίρι του 2019 που κάηκε από κεραυνό στα χέρια του νέου κατόχου της. Γενικά πολύ ευχαριστημένος είμαι από την τωρινή GPU. Η τελευταία τρομερή Χ70 κάρτα συνολικά. Μακάρι να είχε και παραπάνω μνημούλα. Ετσι για το γαμώτο να μην είμαστε με κόφτες. Εδώ και 4-μήνες εις αναμονής των νέων GPUs, μου τη βάρεσε κι έχω καταπιαστεί με πιο παλιά παιχνίδια (5-10 ετών ή πιο απλά π.χ. Alien Isolation). Όμως δεν παίζω κι όσο θα ήθελα ή αυτά που ίσως να ήθελα γιατί δεν γίνεται να τα τρέξει και η κάρτα (πχ Silent Hill 2 Remake 4K). Παράλληλα ασχολούμαι και με άλλα πράγματα. Δεν υπάρχει πάντα η διάθεση*. Χάνομαι για μήνες κάνοντας ολική pc αποχή ή focusάρω [σε άλλες με περισσότερη 'ενέργεια']-ασχολίες. Όμως πρέπει σε κάτι True VFM να καταλήξω για αναβάθμιση. Σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες μου αλλά και για να αξιοποιηθεί η αγορά που έκανα πέρσι και λέγεται 42αρα OLED TV. Η μοναδική αναβάθμιση που την ένιωσα για τα καλά. Δεν ήταν ξερά, άχαρα fps σε μια γωνία της οθόνης σαν μέχρι τότε. Ηταν λες και έπαιρνε σώμα και ψυχή αυτό που έβλεπα μπροστά μου. Παίζω, βλέπω ταινίες πάντα και σε σκοτεινό δωμάτιο με ένα backlight φως και ηταν ΣΟΚ. *Φαντάσου αρθρογραφώ σε ελληνικό site για games και ενώ μπορώ να ζητήσω ότι παιχνίδι θέλω για review, δε το κάνω, καθώς ΔΕΝ προλαβαίνω. Γράφω νέα, παρακολουθώ τις εξελίξεις σαφώς αλλά πρέπει να είναι η μέρα εκείνη που θα κάτσω να ασχοληθώ. Πόσο μάλλον να πρέπει να γράψω review. Δε μπορώ το 'πρέπει' και την αγγαρεία. Να μου προσφέρουν κλειδιά για τον κόπο μου τα παιδιά και να τα απορρίπτω ευγενικά. Θέλω τον χρόνο, την ηρεμία και την όρεξη. Κάτι που πλέον σπάνια μπορεί να ευθυγραμμιστεί το ένα δίπλα στο άλλο. Πέρσι πήρα Modern Warfare III και μου έφαγε μια εβδομάδα και 2 μέρες edit στον κειμενογράφο...Το πιο σύντομο ήταν το Bodycam αρχές καλοκαιριού. Μιας και ήταν multiplayer και έχω να πω πράγματα, καθώς κατέχω περισσότερη γνώση ως mp-τύπος που είμαι τα τελευταία 15 χρόνια. Αν και θα παίξω και το single player μου ΟΠΟΤΕ μου θυμηθεί. Ετσι καμια γραμμική ιστοριούλα, με πλούσια cinematic στοιχεία μέσα. Επεξ/σία χθες στις 04:28 πμ από 7nisiotis 2
azazil1190 Δημοσ. χθες στις 07:27 πμ Δημοσ. χθες στις 07:27 πμ 4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Τρολ πιθανότατα ρε ή πέταξε δόλωμα για σκαμάρισμα (σορρυ δεν ειδα ποιο άτομο ήταν ή ειναι ) Spoiler Άστο δεν χρειάζεται να δεις ποιος ειναι. Είναι αυτό που είπες και σχεδόν όλοι από εμάς σωστά καταλάβαμε. Το 4090 έγινε εντελώς τυχαία 4080s. Θα μου πεις έκανε λάθος και αντί το 8 πατήθηκε το 9. Οκ δεκτό αλλά το super στην αγγελία ήρθε μετά κατόπιν εορτής.😆
hln3 Δημοσ. χθες στις 08:03 πμ Δημοσ. χθες στις 08:03 πμ Μέγεθος τσιμεντόλιθου 😛 10 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Ο MLID πάλι μέσα έπεσε στις τιμές πάντως..Not.. Το παίζει ότι έχει και ''sources''.. Τον συγκεκριμένο δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω, πέρα από την ουσία δεν μπορώ και το στυλ Πάντως δεν υπάρχουν "inside" σ'αυτά καθώς οι ακριβείς τιμές πολλές φορές αποφασίζονται κυριολεκτικά τελευταία στιγμή Και νομίζω πως γι'αυτό και δεν έκανε παρουσίαση τελικά η κόκκινη, επειδή δεν κατάφεραν να αποφασίσουν τιμές και προτιμούν να δουν τον ανταγωνισμό για να τοποθετηθούν
xartemporas Δημοσ. χθες στις 08:18 πμ Δημοσ. χθες στις 08:18 πμ (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, hln3 said: Και νομίζω πως γι'αυτό και δεν έκανε παρουσίαση τελικά η κόκκινη, επειδή δεν κατάφεραν να αποφασίσουν τιμές και προτιμούν να δουν τον ανταγωνισμό για να τοποθετηθούν Nαι τιμες δεν ανακοινωσαν, κρυφτηκαν, αλλα μεσα στο μηνα ξεκινανε πωλησεις.. 🤔 Επεξ/σία χθες στις 08:23 πμ από xartemporas
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 08:26 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 08:26 πμ Η Astral είναι για να την φέρεις σε κάνα κεφάλι.. 13
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 08:28 πμ Δημοσ. χθες στις 08:28 πμ (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Η Astral είναι για να την φέρεις σε κάνα κεφάλι.. Την εκαναν πολυ τουμπανη και εμφανισιακα Επεξ/σία χθες στις 08:28 πμ από akoinonitos 1
azazil1190 Δημοσ. χθες στις 08:31 πμ Δημοσ. χθες στις 08:31 πμ 4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Η Astral είναι για να την φέρεις σε κάνα κεφάλι.. Την θέλω! Μόνο και μόνο για την εμφάνιση 3
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 08:31 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 08:31 πμ Τιμή να δούμε να γελάσουμε.. 1
azazil1190 Δημοσ. χθες στις 08:32 πμ Δημοσ. χθες στις 08:32 πμ Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε Τιμή να δούμε να γελάσουμε.. Και αυτή την θέλω. Μόνο και μόνο για να την πάρω αγκαλιά να κλαίω με λυγμούς σε εμβρυϊκή στάση 9
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 08:33 πμ Δημοσ. χθες στις 08:33 πμ (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Τιμή να δούμε να γελάσουμε.. 1500 για 5080 και 2600 για 5090 τις πρωτες μερες ευκολα. μην εχουν και παραπανω Επεξ/σία χθες στις 08:33 πμ από akoinonitos 2
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 08:34 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 08:34 πμ Μόλις τώρα, akoinonitos είπε 1500 για 5080 και 2600 για 5090 τις πρωτες μερες ευκολα. μην εχουν και παραπανω Μαγαζί εννοείς ; Δεν παίζει να είναι κάτω από 3Κ η Astral 5090..MSRP μπορεί να πουν τίποτα 2499$.. 3
azazil1190 Δημοσ. χθες στις 08:36 πμ Δημοσ. χθες στις 08:36 πμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 1500 για 5080 και 2600 για 5090 τις πρωτες μερες ευκολα. μην εχουν και παραπανω Παραπάνω Χρήστο η asus για χαβαλε. 1700-1800 astral 5080 2800-3000 astral 5090 Στις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες Μέχρι 2800€ θα παίξω μπαλιτσα για λογαριασμό της αστραλ . Παραπάνω δεν βγαίνω συγνώμη κιολας😆 Επεξ/σία χθες στις 08:37 πμ από azazil1190 1 3
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 08:38 πμ Δημοσ. χθες στις 08:38 πμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Παραπάνω Χρήστο η asus για χαβαλε. 1700-1800 astral 5080 2800-3000 astral 5090 Στις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες Μέχρι 2800€ θα παίξω μπαλιτσα για λογαριασμό της αστραλ . Παραπάνω δεν βγαίνω συγνώμη κιολας😆 Να τσονταρω αν ειναι ρε 200 ευρω να ερχομαι να την χαιδευω που και που Παντως η ρουφιανα η asus ξερει να σχεδιαζει hw Επεξ/σία χθες στις 08:41 πμ από akoinonitos 1 9
Sarandis Δημοσ. χθες στις 08:40 πμ Δημοσ. χθες στις 08:40 πμ 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Να τσονταρω αν ειναι ρε 200 ευρω αν ερχομαι να την χαιδευω που και που Nαι, να τη βλέπεις και 2 σκ το μήνα 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα