spi79 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 μμ Πάντως για το fsr πού μιλάτε τώρα,το έφαγα στη μάπα αρκετά με 1660s ,γιατί δε μπορούσα να παίξω και αλλιώς.Από τη μία ευτυχώς που υπήρχε γιατί μου έκανε playable τα παιχνίδια,από την άλλη μόλις είδα dlss, είπα ουπςς,κάτι καλό παίζει εδώ..εντελώς αντικειμενικά. 3
Arkin Δημοσ. χθες στις 12:01 πμ Δημοσ. χθες στις 12:01 πμ Μόλις τώρα, spi79 είπε Πάντως για το fsr πού μιλάτε τώρα,το έφαγα στη μάπα αρκετά με 1660s ,γιατί δε μπορούσα να παίξω και αλλιώς.Από τη μία ευτυχώς που υπήρχε γιατί μου έκανε playable τα παιχνίδια,από την άλλη μόλις είδα dlss, είπα ουπςς,κάτι καλό παίζει εδώ..εντελώς αντικειμενικά. Παντα την πατας αν δεν εχεις δει τα καλυτερα. Η καλυτερα οχι την πατας. Απλα αυτο θεωρεις το καλυτερο μεχρι να δεις το καλυτερο. Βλεπω παιχνιδια εποχες 2010 που επαιζα και ελεγα τι γραφικαρες και τα βαζω σημερα να τα δω και λεω καλα οντως ελεγα γραφικαρες? Σιγουρα πολλοι θα το εχουν παθει αυτο και θα λενε πως εγινε αυτο. Αλλιως θυμασαι πολλα πραγματα και αλλιως ειναι πραγματικα χρονια μετα οταν τα ξανα δεις. 2
spi79 Δημοσ. χθες στις 12:04 πμ Δημοσ. χθες στις 12:04 πμ Ναι ρε γίνονται αυτά.Και εγώ ενθουσιώδης είμαι, πολλές φορές σκέφτομαι χωρίς λογική μόνο με feelings😀Μετά από λίγο αρχίζω και στροφάρω..
Arkin Δημοσ. χθες στις 12:05 πμ Δημοσ. χθες στις 12:05 πμ 3 λεπτά πριν, aki είπε Συμφωνώ ότι η Version 1, ενός καινούριου concept, δεν ήταν καλή. Συμφωνώ. 4 versions και 7 χρόνια μετά είναι διαφορετική η εικόνα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Επίσης το real time RT στο Quake2RTX που χλεύαζαν πολλοί, για εμένα ήταν ένδειξη για 2 πράγματα: ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το τι είδους επίτευγμα ήταν αυτό, και ότι κακώς ασχολούμαι για καλύτερη ποιότητα αφού δεν αναγνωρίζεται Το dlss μετα την 2.5.1 εγινε αψογο. Μεχρι τοτε ειχε ghosting κατι που δεν ειχε το fsr 2. Το fsr 1 ηταν χαλια ναι το 2 τουλαχιστον στα 1440 στο quality ηταν τιμιο σε στατικη εικονα κυριως δεν καταλαβαινα διαφορα απο native με το RIS στην κινηση με το shimmering ηταν το θεμα που δεν ειχε slider. Η σειρα 2000 εβαλε τις βασεις του RT. Δειλα δειλα τοτε η 2070 επαιζε 550 η 5700χt 370 ολοι πηγαμε σε 5700xt τοτε για ιδιο raster αλλα χασαμε dlss/rt. Καναμε καλα? Ισως γιατι μετα ηρθε το mining και επισης δεν ειχαμε και πολλα rt παιχνιδια τοτε συν οτι το dlss ειχε το ghosting σαν βασικο προβλημα. 1 λεπτό πριν, spi79 είπε Ναι ρε γίνονται αυτά.Και εγώ ενθουσιώδης είμαι, πολλές φορές σκέφτομαι χωρίς λογική μόνο με feelings😀Μετά από λίγο αρχίζω και στροφάρω.. Ετσι θελει spi. Αν χασεις τον ενθουσιασμο σου απλα χανεις το ολο νοημα να κανεις αυτο που αγαπας. Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο. Αυτος ο ενθουσιασμος σε κραταει και σε κανει χαρουμενο. Αλλιως πιο το νοημα σε ολα? 2
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 12:07 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 12:07 πμ 5 λεπτά πριν, aki είπε Συμφωνώ ότι η Version 1, ενός καινούριου concept, δεν ήταν καλή. Συμφωνώ. 4 versions και 7 χρόνια μετά είναι διαφορετική η εικόνα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Επίσης το real time RT στο Quake2RTX που χλεύαζαν πολλοί, για εμένα ήταν ένδειξη για 2 πράγματα: ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το τι είδους επίτευγμα ήταν αυτό, και ότι κακώς ασχολούμαι για καλύτερη ποιότητα αφού δεν αναγνωρίζεται Ήταν πράγματι, αλλά έλεγες οκ meh το παιχνίδι είναι αρχαίο. Τώρα όμως που έχεις path-tracing σε σύγχρονους τίτλους, άλλαξε πολύ το πράγμα..Το DLSS 1 πάντως πολύ χάλι, θυμάμαι το άνοιξα στο Metro Exodus τότε και ήταν στην κυριολεξία μια βαζελίνη η εικόνα. Στην έκδοση 2.0 προφανώς άλλαξε εντελώς και ήταν πλέον ένα πολύ καλό feature. Αυτό δεν έχουν καταλάβει οι AMD fans που περιμένουν ''Ryzen moment'' στις κάρτες γραφικών, η Intel έπαθε ό,τι έπαθε γιατί έβγαζε refresh στο refresh για 10 χρόνια σερί με μηδέν καινοτομία. Ο πέτσινος ακόμα κι αν ανταγωνίζεται τον εαυτό του, βελτιώνεται συνεχώς.. 10
Arkin Δημοσ. χθες στις 12:11 πμ Δημοσ. χθες στις 12:11 πμ 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Ήταν πράγματι, αλλά έλεγες οκ meh το παιχνίδι είναι αρχαίο. Τώρα όμως που έχεις path-tracing σε σύγχρονους τίτλους, άλλαξε πολύ το πράγμα..Το DLSS 1 πάντως πολύ χάλι, θυμάμαι το άνοιξα στο Metro Exodus τότε και ήταν στην κυριολεξία μια βαζελίνη η εικόνα. Στην έκδοση 2.0 προφανώς άλλαξε εντελώς και ήταν πλέον ένα πολύ καλό feature. Αυτό δεν έχουν καταλάβει οι AMD fans που περιμένουν ''Ryzen moment'' στις κάρτες γραφικών, η Intel έπαθε ό,τι έπαθε γιατί έβγαζε refresh στο refresh για 10 χρόνια σερί με μηδέν καινοτομία. Ο πέτσινος ακόμα κι αν ανταγωνίζεται τον εαυτό του, βελτιώνεται συνεχώς.. Θα μπορουσε να μην δωσει καν τις enhanced εκδοσεις του dlss στις παλιες καρτες και να πει μονος παιζω μπαλα κανω οτι θελω. Και στο RT ειδες κανενα παιχνιδι απο amd με σοβαρο RT μεχρι σημερα? Κατι dirt 5 far cry 6 το ψαχνεις με το κυαλι. Το PT ειναι σε αλλο επιπεδο τελειως.
spi79 Δημοσ. χθες στις 12:11 πμ Δημοσ. χθες στις 12:11 πμ Γρήγορη ερώτηση off topik.Να παίξω το καινούριο dragon age?,γιατί έχω ακουσει πολλά αρνητικά.Λίγο που το δοκίμασα μου άρεσε τεχνικά και σαν gameplay η μάχη του
Arkin Δημοσ. χθες στις 12:12 πμ Δημοσ. χθες στις 12:12 πμ Μόλις τώρα, spi79 είπε Γρήγορη ερώτηση off topik.Να παίξω το καινούριο dragon age?,γιατί έχω ακουσει πολλά αρνητικά.Λίγο που το δοκίμασα μου άρεσε τεχνικά και σαν gameplay η μάχη του Spoiler Με 64% στο steam θα ελεγα μακρια 1
spi79 Δημοσ. χθες στις 12:16 πμ Δημοσ. χθες στις 12:16 πμ (επεξεργασμένο) Rt καλό που δε το περίμενα είχε το silent hill.To ευχαριστήθηκα το παιχνίδι.Από amd δε μπορεί μέχρι τώρα σε σοβαρό rt.Πρίν 3 μήνες που ήθελα κάρτα ήμουν ανάμεσα σε 4070s και 7900gre.Για μένα πήγα σε nvidia και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος,όπως πάντα με τον κ@@λη τον πέτσινο κροκοδειλάκια🤪 Επεξ/σία χθες στις 12:24 πμ από spi79
aki Δημοσ. χθες στις 12:24 πμ Δημοσ. χθες στις 12:24 πμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Θα μπορουσε να μην δωσει καν τις enhanced εκδοσεις του dlss στις παλιες καρτες και να πει μονος παιζω μπαλα κανω οτι θελω. Μπα... Φοβάμαι ότι θα δώσει DLSS 4 για τυράκι στις παλιές και θα αφήσει να υπάρχει επιλογή για DLSS-2. Από το βίντεο του LTT (5090) το CP77 στην 4090 έτρεχε, αν παρατήρησες, με Super Resolution Type: Convolutional Network ενώ δεν έδειξε την 5090, θα έλεγε το νέο. Φοβάμαι ότι το "2x more data, 4x more intensive compute for inference" δεν είναι για την σειρά 20. Φτάσαμε στο τέρμα :Ρ Δε ξέρω για τις 4000. Ίσως αντέχουν. Επεξ/σία χθες στις 12:25 πμ από aki
Arkin Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ 2 λεπτά πριν, aki είπε Μπα... Φοβάμαι ότι θα δώσει DLSS 4 για τυράκι στις παλιές και θα αφήσει να υπάρχει επιλογή για DLSS-2 στις παλιές. Από το βίντεο του LTT (5090) το CP77 στην 4090 έτρεχε, αν παρατήρησες, με Super Resolution Type: Convolutional Network ενώ δεν έδειξε την 5090, θα έλεγε το νέο. Φοβάμαι ότι το "2x more data, 4x more intensive compute for inference" δεν είναι για την σειρά 20. Φτάσαμε στο τέρμα :Ρ Δε ξέρω για τις 4000. Ίσως αντέχουν. Το dlss 4 ειναι ολο το πακετο dlss super resolution+FG+RR+MFG. Οι 2000 θα παρουν αναβαθμιση στο RR+REFLEX 2+SUPER Resolution μαζι με τις 3000. Οι 4000 θα παρουν και το καλυτερο FG. Το dlss 4 δηλαδη δεν εχει σχεση με τις παλιοτερες περαν τις 5000. Οι 4000 εχουν DLSS 3.5. Οι 2000/3000 DLSS 3.5 χωρις το FG ομως. Οσον αφορα το neural rendering δεν ξερω 100% ακομα αν ειναι μονο για 5000 η θα παει και σε καποιες παλιες. 1
aki Δημοσ. χθες στις 12:39 πμ Δημοσ. χθες στις 12:39 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Arkin είπε Το 5070=4090 ηταν τραγικο και αρκετα αστειο... Με τα 16gb vram κανιβαλιζει παντως την 5080 οταν και η 5070ti εχει 16 και δεν θα ειναι πολυ πισω απο την 5080. Δεν ήταν αστείο, μου σηκώθηκε η τρίχα με το ψέμα και την υποκρισία γιατί όλοι γνωρίζαμε ότι η 5070 θα έχει μόλις 12gb. Ο Jensen έχασε με αυτό... Αν το είχε διατυπώσει διαφορετικά ίσως το πουλούσε κάπως, τώρα όμως απέδειξε ότι λέει ψέματα στεγνά, οπότε μην παίρνεις και τα υπόλοιπα που λέει ως αλήθεια. Τα 16 gb της 5080 είναι μάλλον λόγω μικρής διαθεσιμότητας των 3GB modules με γρήγορη gddr7. Όταν έρθει η ώρα θα κάνει ένα μικρό refresh εύκολα. Επεξ/σία χθες στις 12:45 πμ από aki 3
spi79 Δημοσ. χθες στις 12:43 πμ Δημοσ. χθες στις 12:43 πμ (επεξεργασμένο) neural rendering μόνο η 5 σειρά μπορεί να κάνει μου φαίνεται.3gb modules έχει βάλει σε μερικές mobile.Να ξεστοκάρει περιμένει.. Powered by the NVIDIA Blackwell RTX architecture, GeForce RTX 50 Series graphics cards and GeForce RTX 50 Series laptops accelerate frame rates by up to 8X using NVIDIA DLSS 4 with Multi Frame Generation, reduce latency by up to 75% using NVIDIA Reflex 2, enable next-level graphical fidelity for gamers and creators with NVIDIA RTX Neural Shaders, and much more. Επεξ/σία χθες στις 12:48 πμ από spi79
Havik Δημοσ. χθες στις 12:59 πμ Δημοσ. χθες στις 12:59 πμ 2 hours ago, Arkin said: Ναι αφησε 16gb vram και οι κατοχοι των 4090 να τον ευχαριστουν για αυτο γιατι ηταν ο μονος λογος που κρατησε 16gb σε 5080 σαν την 5070ti. Γιατι θα επεφταν απο το 1000αρικοοι 4090 αν ειχε εστω και 20gb vram η 5080. Ξεκαθαρα για μενα το εβαλε 16 για να μην πεσουν πολυ οι 4090 δεν το εκανε απο γυφτια σε αυτη την περιπτωση. Σε 1440p μου φαίνεται αδύνατο να θες πάνω από 16gb. Σε 4κ υπάρχουν game που το ζητάνε; μου φαίνεται απίθανο αλλά δεν το έχω ψάξει. Επίσης απίθανο μου φαίνεται να ενδιαφέρεται για το πόσο θα πουλήσει ο καθένας την κάρτα του ή αν θα χάσει αξία ή όχι, ο πιο πιθανός λόγος που το έκανε είναι για να σπρώξει την 5090 σε πωλήσεις και για να έχει σε ένα χρόνο χώρο για τα refresh μοντέλα.
Arkin Δημοσ. χθες στις 01:06 πμ Δημοσ. χθες στις 01:06 πμ Μόλις τώρα, Havik είπε Σε 1440p μου φαίνεται αδύνατο να θες πάνω από 16gb. Σε 4κ υπάρχουν game που το ζητάνε; μου φαίνεται απίθανο αλλά δεν το έχω ψάξει. Επίσης απίθανο μου φαίνεται να ενδιαφέρεται για το πόσο θα πουλήσει ο καθένας την κάρτα του ή αν θα χάσει αξία ή όχι, ο πιο πιθανός λόγος που το έκανε είναι για να σπρώξει την 5090 σε πωλήσεις και για να έχει σε ένα χρόνο χώρο για τα refresh μοντέλα. Κοιτα στα 3440x1440 μια φορα ειδα 16gb vram και αυτο με το indiana jones+path tracing. Εχω 8 ωρες στο παιχνιδι ομως και επαιζε κομπλε και ας δουλευε στα max η vram. Το FG που ειχα αναφερει οτι ειχε θεμα ηταν λογο game pass ελειπε το profile απο το nvidia inspector το προσθεσα και μετα επαιζε κανονικα και το FG με vram στο max. Σε 4Κ ειναι χειροτερα τα πραγματα ομως και τα 12 δεν φτανουν σιγουρα οι 12αρες ειναι 1440p οχι παραπανω με τιποτα. Για την 4090 δεν ειναι οτι νοιαζεται ποσο θα πουλησει καποιος την καρτα σε αγγελια αλλα σκεψου οι κατοχοι 4090 ποσο θα εκραζαν και θα νευριαζαν αν η 5080 ειχε 20 η ακομα χειροτερα 24 στα 999 δολλαρια. Τωρα κρατησε ευχαριστημενους τους κατοχους 4090 που εδωσαν 2000αρικα πριν 2 χρονια αλλα ταυτοχρονα θα πουλησει και την super αργοτερα με τα 24 αρχες 2026. Ταυτοχρονα ομως κανιβαλιζει την 5080 με την 5070ti στα πολυ κοντα με ιδια vram. Θα επελεγες σημερα καινουργια 4080 απο 4070ti super? Προφανως οχι για 15% πανω επιδοσεις πολλα παραπανω χρηματα. Ιδια φαση φαινεται να ειναι και η 5080 και προσπαθει να το καλυψει καπως εδωσε και παραπανω συχνοτητα στη vram αλλα σαμπως η 5070ti δεν θα κλοκαρετε η vram της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα