Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε σεις....σοβαρα τωρα δεν αφήνουμε τη συζήτηση για τις τιμες των μεταχειρισμένων 4090? Ακόμα δεν εχουμε benchmarks....ακόμα δεν εχουν έρθει οι νέες κάρτες.

Όποιος θέλει να πουλήσει ας πουλήσει οσο θέλει, οποιος θέλει να αγοράσει ας αγοράσει αλλιώς ας πάρει καινουρια. Ενα σωρό κάρτες υπάρχουν. Αν κάποιος θέλει να πάρει και 5080 σήμερα, ας πάρει ναμας πει πως τρέχει....να μην κάνουμε και εικασίες....

Ναι εντάξει, ελευθερία λόγου, αλλά μιλήστε μεταξύ σας αγοραστές και πωλητές μπας και βγάλετε άκρη...

Οι αγοραστές δεν θα πουν οχι αν πάρουν κάτι στο 10% της αρχικής τιμής , οι πωλητές δεν θα πουν οχι αν πουλήσουν στο 150 της αρχικης τιμής...Το ξέρουμε. Τι ακρη θα βγάλετε ρε σεις με την μιρλα, με σπόντες , υπονοουμενα και κάποιοι ίσως και να μεταφερετε πλαγίως επικοινωνίες που δεν μας αφορούν. 

Και τα παιδιά που ίσως να ανυπομονουν να πάρουν μια μεταχειρισμένη 40αρα, είναι πολυ νωρις ακόμα. Υπομονή σε ολους και ειρηνη υμιν...

• Like 11
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tryfos είπε

Βασικά αυτό είναι το θέμα και μερικοί δεν το καταλαβαίνουν καν. Ποιος θα πάει να δώσει 1400-1500 € σε έναν άγνωστο στο insomnia, χωρίς εγγύηση για μια κάρτα, που ποιος ξέρει τι της έχουν κάνει. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι αγγελία για ram 50 ευρώ, που λες το ρισκάρω (και συνήθως δεν χαλάει). Πήγαινα να πάρω ραμ εδώ και μου έκαναν παζάρια στα 5 ευρώ και ζητούσαν τιμή που με τιμολόγιο θα μου ερχόταν σαν να παίρνω καινούρια. Φυσικά από τα 5 καταλαβαίνετε τι πήρε. Ό,τι να 'ναι δηλαδή, ο Έλληνας δεν το έχει με τη second hand αγορά. Αν ήταν στα 800-900, ίσως θα το σκεφτόταν, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν καλή τιμή ούτε καλή η σχέση τιμής/ρίσκου. Θα τα δώσει ο ενδιαφερόμενος αυτά τα λεφτά απευθείας σε 5070ti (ή 5080+ κάποια λίγα), θα χάσει μερικά (ψευτικά) frames αλλά θα έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι δεν τον κορόιδεψαν, θα καίει πολύ λιγότερο ρεύμα και θα έχει και εγγύηση. Απλά πράγματα είναι τα μεταχειρισμένα: Ή το βάζεις σε δελεαστική, πολύ καλή τιμή να ενδιαφερθεί ο άλλος ή δεν είναι λογικό να πουλήσεις, εκτός αν βρεις τον...άσχετο.

Ή ακόμα καλύτερα, θα αποφύγει το hype της nvidia και θα πάει σε πιο λογικές vfm υλοποιήσεις άλλων.

Αδερφέ πολύ κωλύεσαι για της μεταχειρισμένες κάρτες , ο κάθε ένας πουλάει όσο θέλει άμα εσένα δε σου κάνει προσπερνάς και του μένει στο ράφι… αφού οπως είπε και ο αρχηγός θα βγάλει 5070 με τις ίδιες επιδόσεις με 4090 στα 500 γιατί δε κοιτάς εκεί και χαλιέσαι με κατεβατά ;

• Like 6
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, tryfos είπε

Βασικά αυτό είναι το θέμα και μερικοί δεν το καταλαβαίνουν καν. Ποιος θα πάει να δώσει 1400-1500 € σε έναν άγνωστο στο insomnia, χωρίς εγγύηση για μια κάρτα, που ποιος ξέρει τι της έχουν κάνει.

Η κάρτα για την οποία μιλάμε έχει 2700 σήμερα η φθηνότερη. Τόσο θα έχει και η 5090. Αυτός που θέλει τις δυνατότητες της 4090 και να γλυτώσει 1000 ευρώ, θα "ρισκάρει" και σε μεταχειρισμένο. Διαφορετικά θα δώσει 1400-1500 για 5080, θα έχει επιδόσεις σχετικά κοντά σε 4090 σε gaming αλλά πολύ μακρυά σε επιδόσεις 4090 σε CUDA. Εξαρτάται λοιπόν από τις ανάγκες του καθενός. 

• Like 6
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Ρε σεις....σοβαρα τωρα δεν αφήνουμε τη συζήτηση για τις τιμες των μεταχειρισμένων 4090? Ακόμα δεν εχουμε benchmarks....ακόμα δεν εχουν έρθει οι νέες κάρτες.

Μαζί σου με τα χίλια. Το έχω πει πολλές φορές όπως και πολλά άλλα παιδιά, αλλά αυτά τα ποστ μοιραία χάνονται με τον καταιγισμό ποστ που φυσιολογικά υπάρχει.

Real life bench παιδιά. Και πλέον πάμε και σε σύγκριση ποιότητας εικόνας.

Εκεί θα κριθούν, τουλάχιστον για εμένα, όλα.

Δυστυχώς υπομονή που δεν έχει κανείς μας 😉

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Westbaum είπε

Tί είπε,η 5080 επειδή έχει +5% SMs>4080Super θα είναι +5% raster under same power?
+33% δεν έδειξε το farcry RT χωρίς DLSS?🙄

Ο καθένας ότι θέλει λέει. Στο μεταξύ παίζει άνετα cpu BN στο fc6 με την 5090 ακόμα και με 9800x3D η διαφορά είναι αρκετά παραπάνω και θα φανεί στα benchmark. Δεν θα μπορούσαν να βάλουν χειρότερο παιχνίδι από το fc6 στα charts. 

23 λεπτά πριν, Thresh είπε

Όχι άλλο για αγγελίες παρακαλώ...

Κατάντησε βαρετό το θέμα. 40 σελίδες οι 30 είναι για αγγελίες τιμές μτχ κτλ. Ο ένας να την πει στον άλλο. Αντί να δούμε τι έδωσαν στις παλιές και τι στις καινούργιες με νέες τεχνολογίες ώστε να αυξήσουν την εμπειρία όσων παίζουμε παιχνίδια. Τα ίδια και τα ίδια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σιγουρο ειναι οτι δεν γινεται η 5080 να εχει 30% διαφορα απο την 4080 και η 5090 30% διαφορα απο την 4090 σε raster. 

Ειναι απλα μαθηματικα 

στην περιπτωση της 5090 εχεις αυξηση  5000 cuda και  στην περιπτωση της 5080 εχεις 1000 cuda απο 4080 και 500 απο 4080 super.

Ισως η gddr7 παιξει το ρολο της εδω οπως και οι rt cores για το rt performance 

Κατι απο τα δυο ειναι λαθος.

Οποτε χαλαρωστε και περιμενετε κανενα σοβαρο review.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 6
Δημοσ.

Επειδη απεχω απο το αθλημα σημερα πηρα χαμπαρι οτι ανακοινωθηκε η νεα γενια και επεσα σε αυτο το site.

Αν ισχυουν τα χαρακτηριστικα cuda cores κτλ ουσιαστικα μιλαμε για παρομοιες επιδοσεις απο τους προκατοχους αντε να ειναι 10% πιο γρηγορες οι καρτες λογω μνημης 7ης γενιας.Η μονη που βλεπω να εχει παραπανω επιδοσεις τυπου 30-40% ειναι η 5090 που ουσιαστικα ειναι με πολυ μεγαλυτερο msrp.

Εχω την εντυπωση οτι θα εχουμε ενα de javu launch οπως τοτε με την σειρα 2000.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, icenex είπε

Επειδη απεχω απο το αθλημα σημερα πηρα χαμπαρι οτι ανακοινωθηκε η νεα γενια και επεσα σε αυτο το site.

Αν ισχυουν τα χαρακτηριστικα cuda cores κτλ ουσιαστικα μιλαμε για παρομοιες επιδοσεις απο τους προκατοχους αντε να ειναι 10% πιο γρηγορες οι καρτες λογω μνημης 7ης γενιας.Η μονη που βλεπω να εχει παραπανω επιδοσεις τυπου 30-40% ειναι η 5090 που ουσιαστικα ειναι με πολυ μεγαλυτερο msrp.

Εχω την εντυπωση οτι θα εχουμε ενα de javu launch οπως τοτε με την σειρα 2000.

Καπως ετσι φαινονται τα πραγματα αλλα χωρις σοβαρα νουμερα δεν μπορεις να ξερεις, υπομονη.

Δημοσ.

Νομίζω καλοπροαίρετα αρκετοί βιάζεστε πολύ για να πείτε πως θα είναι οι νέες κάρτες σε σχέση με τις παλιές.

Προφανώς, η 5070 σε ξερό raster δεν υπάρχει περίπτωση να φτάνει την 4090, χωρίς να ακουμπήσουμε καν το θέμα μεγέθους μνήμης.

Όμως να κάνουμε extrapolate τα +30% frames που δείχνει η 5090 στο farcry , για να πούμε ότι  5070=4070+30% είναι επίσης λάθος.

Δεν ξέρουμε τι άλλα gains μπορεί να βγουν (από αρχιτεκτονική, GDDR7 μνήμη, cache) ή ακόμα κι αν αυτό το 30% είναι υπερεκτίμηση από τους περισσότερους(ή/και καλύτερους) rt cores vs series 4... (μπορεί να είναι και χειρότερα δηλαδή!{ας ελπίσουμε πως όχι})

Ας περιμένουμε λιγάκι να δούμε και κάνα review κι ας ελπίζουμε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει αρκετό στοκ μην ζήσουμε scalping  και να βάλουν όλοι τις σφραγισμένες 4ΧΧΧ στον πάτο τους. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το σιγουρο ειναι οτι δεν γινεται η 5080 να εχει 30% διαφορα απο την 4080 και η 5090 30% διαφορα απο την 4090 σε raster. 

Ειναι απλα μαθηματικα 

στην περιπτωση της 5090 εχεις αυξηση  5000 cuda και  στην περιπτωση της 5080 εχεις 1000 cuda απο 4080 και 500 απο 4080 super.

Ισως η gddr7 παιξει το ρολο της εδω οπως και οι rt cores για το rt performance 

Κατι απο τα δυο ειναι λαθος.

Οποτε χαλαρωστε και περιμενετε κανενα σοβαρο review.

για 10% μιλάμε λογικά από 4080 σε 5080 ,αν ήταν παραπάνω θα είχε day 1 τιμή 1500 MSRP.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tryfos είπε

Ναι, φυσικά και υπάρχουν και σε λίγους μήνες όλες χωρίς εγγύηση θα είναι. Αλλά και την εγγύηση 5-6 μήνες τί να την κάνω, όταν ο άλλος θα την έχει σκίσει και μου μείνει στα χέρια στους 10; Και οι εταιρίες βάσει σχεδιασμού τις βγάζουν όλες στα 3 χρόνια off-χαλάνε. Αστεία πράγματα.

Τι να πάω να δω πριν αγοράσω; Ότι ανάβει και δουλεύει; Οκ. Εντάξει, τι να σχολιάσω σε αυτό. Ξέρεις πόσα ελαττωματικά κομμάτια hardware είχα που μια χαρά άναβαν αλλά στην πορεία εμφάνιζαν διάφορα μετά από κάποια χρήση, που μόνο ο κάτοχος ξέρει;;;

Σε 1-2 χρόνια λήγουν οι εγγυήσεις ανάλογα την υλοποίηση αν αγοράστηκαν στο launch. Σίγουρα υπάρχει κάποιο ρίσκο δεν λέω, αλλά αυτό καθορίζεται από την αγορά. Τιμές 1500+ θα μείνουν απούλητες, αλλά κάτω από 1000€ ελάχιστοι θα θέλουν να τις δώσουν.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ICE-T είπε

για 10% μιλάμε λογικά από 4080 σε 5080 ,αν ήταν παραπάνω θα είχε day 1 τιμή 1500 MSRP.

Γιατί να είχε 1500$ ; Η 4090 που ήταν 2*3090Ti(1999$ MSRP) γιατί είχε 1599$ ;;

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καπως ετσι φαινονται τα πραγματα αλλα χωρις σοβαρα νουμερα δεν μπορεις να ξερεις, υπομονη.

Το ποσταρα για εσας που ασχολειστε περισσοτερο με το θεμα.Να ειμαι ειλικρινης δεν με καιει και πολυ το θεμα, εχω την 4070s και με βριζω που αντι να παιζω παιχνιδια εστω αραια και που την εχω και καθεται.

Πιο πολυ στα πλαισια καφενειακης συζητησης ητανε το ποστ μου.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, icenex είπε

Πιο πολυ στα πλαισια καφενειακης συζητησης ητανε το ποστ μου.

Μια χαρά ήταν το ποστ σου ,είχε να κάνει με "υποθετικές"επιδόσεις των καρτών.

Ενώ τα προηγούμενα ποστ περί τιμών ήταν πολύ σοβαρά και όχι καφενειακης συζήτησης😆

• Haha 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...