ASFE Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 μμ Οποιος εχει στην τσεπη 1500-1700 νομιζετε οτι θα τα δωσει για ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ καρτα του 2022/2023 με λιγοτερο υπολοιπο εγγυησης και δε θα παει στην νεα γενια? Οκ boomer. Απο μενα ειναι οχι παντως. Μπορει καποιος αλλος να το δει σαν ευκαιρια και να την παρει. 7
33Bird33 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:19 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:19 μμ Άσχετο αλλά έκανα ένα windows11 update πριν λίγο, και μου χει γ***** τα μάτια, άλλαξε τα fonts σε κάτι πολύ λεπτά, τα μάτια μου πονέσανε. Είναι γνωστό θέμα, υπάρχει καμιά λύση?? Γράφω και ένα τεράστιο .doc σήμερα και μου έχουνε καταστραφεί τα μάτια σε 2 ώρες όσο δε καταστράφηκαν 30 χρόνια μπροστά από μια οθόνη...
Westbaum Δημοσ. Τετάρτη στις 01:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:27 μμ Δε χρειάζεται να'σαι boomer για να αγοράσεις 4090,υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν από τα 20 και βγάζουν λεφτά ανάλογα με τις θυσίες/επιλογές που έκαναν στη ζωή τους. Αυτός που έχει 1500,θα πάει στη 5080 αναγκαστικά με 16GB και απ'οτι φαίνεται με χαμηλότερο raster από 4090 αν η 5090 με διπλάσια spec είναι μόλις +30%.Θα έχει multi frame generation όμως,αλλά όλα τα άλλα τα παίρνουν και οι 4000series. Yπάρχουν αρκετοί που την θέλουν για επαγγελματική χρήση και δεν θέλουν να τα σκάσουν σε quadro,but you do you👌.
33Bird33 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:31 μμ Οι μπουμερς είναι άτομα στα 67 και πάνω πρώτα από όλα. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τετάρτη στις 01:34 μμ Super Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 01:34 μμ 2 hours ago, @topos said: Aν και δεν πολυενδιαφερει μιας και το βρηκα ας ποσταρω και αυτο->screenshot Η 5090 εχει + 1 encoder απο την 4090, η 5080 εχει 2 encoder+ 2 decoder και η 5070 ti 2 encoder+1 encoder και απο εκει κατω 1 enc/1 decoder. στην 40*0 Απο 4070ti και πανω ολες ειχαν 2 encoders/1 decoders και απο εκει και κατω 1/1. Reveal hidden contents Y.γ Αυτο λογικα θα κανει μεγαλη διαφορα σε video editing, αλλα δεν θα επηρεασει το gaming Επίσης NVIDIA GeForce RTX 50 series adds support for 4:2:2 color format video decoding and encoding - VideoCardz.com 3
tryfos Δημοσ. Τετάρτη στις 01:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:36 μμ (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Saloufas είπε Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε μεταχειρισμένη κάρτα χωρίς υπόλοιπο εγγύησης, να δώσεις 1400€ και να είσαι με το άγχος άμα θα πάθει κάτι. Έχω πάρει παλιότερα δυο από εδώ μέσα οι οποίες παρέδωσαν πνεύμα και από τότε έχω πει δεν ξανά παίρνω second hand ειδικά σε gpu, σε cpu+mobo+ram δεν έχω πρόβλημα για μεταχειρισμένο. Βασικά αυτό είναι το θέμα και μερικοί δεν το καταλαβαίνουν καν. Ποιος θα πάει να δώσει 1400-1500 € σε έναν άγνωστο στο insomnia, χωρίς εγγύηση για μια κάρτα, που ποιος ξέρει τι της έχουν κάνει. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι αγγελία για ram 50 ευρώ, που λες το ρισκάρω (και συνήθως δεν χαλάει). Πήγαινα να πάρω ραμ εδώ και μου έκαναν παζάρια στα 5 ευρώ και ζητούσαν τιμή που με τιμολόγιο θα μου ερχόταν σαν να παίρνω καινούρια. Φυσικά από τα 5 καταλαβαίνετε τι πήρε. Ό,τι να 'ναι δηλαδή, ο Έλληνας δεν το έχει με τη second hand αγορά. Αν ήταν στα 800-900, ίσως θα το σκεφτόταν, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν καλή τιμή ούτε καλή η σχέση τιμής/ρίσκου. Θα τα δώσει ο ενδιαφερόμενος αυτά τα λεφτά απευθείας σε 5070ti (ή 5080+ κάποια λίγα), θα χάσει μερικά (ψευτικά) frames αλλά θα έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι δεν τον κορόιδεψαν, θα καίει πολύ λιγότερο ρεύμα και θα έχει και εγγύηση. Απλά πράγματα είναι τα μεταχειρισμένα: Ή το βάζεις σε δελεαστική, πολύ καλή τιμή να ενδιαφερθεί ο άλλος ή δεν είναι λογικό να πουλήσεις, εκτός αν βρεις τον...άσχετο. Ή ακόμα καλύτερα, θα αποφύγει το hype της nvidia και θα πάει σε πιο λογικές vfm υλοποιήσεις άλλων. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:39 μμ από tryfos 7
Westbaum Δημοσ. Τετάρτη στις 01:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:42 μμ (επεξεργασμένο) ΑΙ leather jacket😆 Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:44 μμ από Westbaum 2
ICE-T Δημοσ. Τετάρτη στις 01:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:42 μμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tryfos είπε Βασικά αυτό είναι το θέμα και μερικοί δεν το καταλαβαίνουν καν. Ποιος θα πάει να δώσει 1400-1500 € σε έναν άγνωστο στο insomnia, χωρίς εγγύηση για μια κάρτα, που ποιος ξέρει τι της έχουν κάνει. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι αγγελία για ram 50 ευρώ, που λες το ρισκάρω (και συνήθως δεν χαλάει). Αν ήταν στα 800-900, ίσως θα το σκεφτόταν, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν καλή τιμή ούτε καλή η σχέση τιμής/ρίσκου. Θα τα δώσει αυτά τα λεφτά απευθείας σε 5070ti ή 5080, θα χάσει μερικά (ψευτικά) frames αλλά θα έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι δεν τον κορόιδεψαν, θα καίει πολύ λιγότερο ρεύμα και θα έχει και εγγύηση. Απλά πράγματα είναι τα μεταχειρισμένα: Ή το βάζεις σε δελεαστική, πολύ καλή τιμή να ενδιαφερθεί ο άλλος ή δεν είναι λογικό να πουλήσεις, εκτός αν βρεις τον...άσχετο. Έχει πολλές αγγελίες χωρίς εγγύηση σε αυτές τις κάρτες? Να τής έκαναν τι της κάρτας?Δεν ξέρεις να πάς να την δεις από κοντά σε λειτουργία πάνω στον υπολογιστή πριν αγοράσεις? Έχει και καινούργιες για όσους έχουν ανασφάλεια. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:47 μμ από ICE-T 1
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:45 μμ 12 ώρες πριν, tolisrx8 είπε Συμφωνω σε ολα εκτος οτι, η 5090 ειναι η απολυτη καρτα,μιας και σε raster φαινεται να ειναι ενα 30% πανω,αυξανοντας αντιστοιχα 30%το TDP,σε σχεση με την 4090. Tωρα εαν το mfg κανει δουλεια ,θα το δουμε στην πραξη,μιας και το fg για να δειξει ομορφο θελει τουλαχιστον 50+ fps (μιλαμε ο πετσινος κλειδωνει το συγκεκριμενο feuture στην σειρα 5000 και λεμε ευχαριστω,δουλεμα κανονικο και καλα μας κανει...) θα ηταν απολυτη καρτα εαν στο raw performance ήταν 60%+ ,οπως η 4090 σε σχεση με την 3090,κρατωντας το περσινο MSRP. Η πραγματική καινοτομία είναι το νέο transformer AI model. Το να μπορείς να παίζεις π.χ. σε 1440p dlls balanced με ποιότητα εικόνας που να φτάνει το dlss quality ή και να το ξεπερνάει. Ανεξήγητο γιατί ο πέτσινος αποφάσισε να το δώσει για όλες τις RTX κάρτες. Ελπίζω να μην ποντάρει σε τεράστιο performance penalty. Το 3Χ και 4Χ του MFG απλά επιδεινώνει το ήδη κακό latency των 40-45fps βάσης που θα φτάνει κάποιος σε θεόβαρα games τύπου Wukong. Παντελώς άχρηστο σε όρους μακροζωίας της κάρτας και πλην της ultra high end κατηγορίας(5090). Αφού η 5080 θα είναι πρακτικά μια 4090 σε dlss off συγκρίσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα base fps. 4
tryfos Δημοσ. Τετάρτη στις 01:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:47 μμ 1 λεπτό πριν, ICE-T είπε Έχει πολλές αγγελίες χωρίς εγγύηση σε αυτές τις κάρτες? Να τής έκαναν τι της κάρτας?Δεν ξέρεις να την πάς να την δεις πριν αγοράσεις? Ναι, φυσικά και υπάρχουν και σε λίγους μήνες όλες χωρίς εγγύηση θα είναι. Αλλά και την εγγύηση 5-6 μήνες τί να την κάνω, όταν ο άλλος θα την έχει σκίσει και μου μείνει στα χέρια στους 10; Και οι εταιρίες βάσει σχεδιασμού τις βγάζουν όλες στα 3 χρόνια off-χαλάνε. Αστεία πράγματα. Τι να πάω να δω πριν αγοράσω; Ότι ανάβει και δουλεύει; Οκ. Εντάξει, τι να σχολιάσω σε αυτό. Ξέρεις πόσα ελαττωματικά κομμάτια hardware είχα που μια χαρά άναβαν αλλά στην πορεία εμφάνιζαν διάφορα μετά από κάποια χρήση, που μόνο ο κάτοχος ξέρει;;; 3
JohnTheReaper89 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:49 μμ Zotac 5080 Solid OC και MSI 5080 Vanguard απο τις πιο ωραιες υλοποιησεις btw. H Zotac ειναι αρκετα πιο beefy απο την 4080S Trinity που εχω!!! Το σκεφτομαι για "αναβαθμιση" σε 5080 αν παιξει μεχρι 1200-1300 ευρω top...
gpapad20 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:50 μμ 35 λεπτά πριν, ASFE είπε Οποιος εχει στην τσεπη 1500-1700 νομιζετε οτι θα τα δωσει για ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ καρτα του 2022/2023 με λιγοτερο υπολοιπο εγγυησης και δε θα παει στην νεα γενια? Οκ boomer. Απο μενα ειναι οχι παντως. Μπορει καποιος αλλος να το δει σαν ευκαιρια και να την παρει. Ειμαι 32 νιωθω καλα θα πουλησω 4090 και θα παω 5090 χωρις ντροπές και αγχος 😗😗 1
ICE-T Δημοσ. Τετάρτη στις 01:52 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:52 μμ 1 λεπτό πριν, tryfos είπε Ναι, φυσικά και υπάρχουν και σε λίγους μήνες όλες χωρίς εγγύηση θα είναι. Αλλά και την εγγύηση 5-6 μήνες τί να την κάνω, όταν ο άλλος θα την έχει σκίσει και μου μείνει στα χέρια στους 10; Και οι εταιρίες βάσει σχεδιασμού τις βγάζουν όλες στα 3 χρόνια off-χαλάνε. Αστεία πράγματα. Τι να πάω να δω πριν αγοράσω; Ότι ανάβει και δουλεύει; Οκ. Εντάξει, τι να σχολιάσω σε αυτό. Ξέρεις πόσα ελαττωματικά κομμάτια hardware είχα που μια χαρά άναβαν αλλά στην πορεία εμφάνιζαν διάφορα μετά από κάποια χρήση, που μόνο ο κάτοχος ξέρει;;; υπάρχουν και οι αξιολογήσεις που αφήνουν στους πωλητές άμα πάς και ψωνίσεις από άτομο με ελάχιστες αξιολογήσεις δεν φταίει αυτός, αλλά ο αγοραστής,άμα έχεις πάλι ανασφάλεια , αγοράζεις καινούργια πράγματα για να νιώθεις ασφάλεια. 1
gpapad20 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:53 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:53 μμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, tryfos είπε Βασικά αυτό είναι το θέμα και μερικοί δεν το καταλαβαίνουν καν. Ποιος θα πάει να δώσει 1400-1500 € σε έναν άγνωστο στο insomnia, χωρίς εγγύηση για μια κάρτα, που ποιος ξέρει τι της έχουν κάνει. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι αγγελία για ram 50 ευρώ, που λες το ρισκάρω (και συνήθως δεν χαλάει). Πήγαινα να πάρω ραμ εδώ και μου έκαναν παζάρια στα 5 ευρώ και ζητούσαν τιμή που με τιμολόγιο θα μου ερχόταν σαν να παίρνω καινούρια. Φυσικά από τα 5 καταλαβαίνετε τι πήρε. Ό,τι να 'ναι δηλαδή, ο Έλληνας δεν το έχει με τη second hand αγορά. Αν ήταν στα 800-900, ίσως θα το σκεφτόταν, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν καλή τιμή ούτε καλή η σχέση τιμής/ρίσκου. Θα τα δώσει ο ενδιαφερόμενος αυτά τα λεφτά απευθείας σε 5070ti (ή 5080+ κάποια λίγα), θα χάσει μερικά (ψευτικά) frames αλλά θα έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι δεν τον κορόιδεψαν, θα καίει πολύ λιγότερο ρεύμα και θα έχει και εγγύηση. Απλά πράγματα είναι τα μεταχειρισμένα: Ή το βάζεις σε δελεαστική, πολύ καλή τιμή να ενδιαφερθεί ο άλλος ή δεν είναι λογικό να πουλήσεις, εκτός αν βρεις τον...άσχετο. Ή ακόμα καλύτερα, θα αποφύγει το hype της nvidia και θα πάει σε πιο λογικές vfm υλοποιήσεις άλλων. Οπως πουλησα την 980ti την 1080ti την 2080ti ετσι θα πουλησω και την 4090 τι σας νοιαζει εσας ποσο θα πουλησω τι χασουρα θα εχω και ποιος θα αγορασει... 4090 owners ενωθειτε!!! Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:53 μμ από gpapad20 2 1 2
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 02:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:07 μμ 47 λεπτά πριν, 33Bird33 είπε Άσχετο αλλά έκανα ένα windows11 update πριν λίγο, και μου χει γ***** τα μάτια, άλλαξε τα fonts σε κάτι πολύ λεπτά, τα μάτια μου πονέσανε. Είναι γνωστό θέμα, υπάρχει καμιά λύση?? Γράφω και ένα τεράστιο .doc σήμερα και μου έχουνε καταστραφεί τα μάτια σε 2 ώρες όσο δε καταστράφηκαν 30 χρόνια μπροστά από μια οθόνη... φτιαξτα με clear type ρε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα