Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Δεν με νοιάζει τι θα κάνουν ,δικαίωμα τους είναι αλλά είναι και δικαίωμα τους να σέβονται.

*υποχρεωση, ω τρισμέγιστε.

• Like 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 minutes ago, exopctrela said:

Ερώτηση. Ξέρουμε περίπου πόση διαφορά απόδοσης θα έχουμε μεταξύ 5070 ti και 4080 super?

Επίσης, ξέρουμε κατανάλωση ρεύματος για την 5070 ti?

Χονδρικά στα ίδια, ισως ελάχιστα πιο πάνω σε raster η 4080,  ίσως ελάχιστα πιο πάνω σε rt η 5070Ti, 

Υπολόγιζε  οτι θα ναι παρόμοιες. Παραπάνω μονο οταν βγουν τα benches.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, Tambas91 said:

Καλά πάρα πολλοί φάγαν το bait ότι 5070=4090 λόγο του mfg το οποίο δεν είναι πανάκεια για πασαν νοσον και μαλακιαν… δε πειράζει θα προσγειωθούν απότομα όταν τη δουν να μοιράζει φάπες και στην 5080… γενικά ξενέρωσα που την πούλησα μόνο αυτή τη βλακεία το mfg δε θα υποστήριζε οπότε θα ήμουν κομπλέ , τώρα η 5090 μου φαίνεται μέτρια και η 5080 θα είναι ακριβή οπότε με βλέπω να κινούμαι σε ρηχά νερά με 5070ti

Περα απο τον χαβαλε, καλή φάση θα ταν (ίσως) να την ειχες κρατήσει, αλλά ρε συ...

εφαγες και ενα αγχος - ξενερα τότε...

ισως να μην ηταν τίποτα, αλλα νομίζω τελείως δικαιολογημένα την έδωσες....τι ιδιο θα κανα κι εγω..

Spoiler

Anyway, χτύπα μια 7600Xt τωρα να βρείς την υγεια σου 😛

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tryfos είπε

Μεγάλη κουβέντα είπες φίλε, από τα γραφόμενα πολλών εδώ το 70% περίπου είναι κάτοχοι 4090, που έχουν διάφορα στο μυαλό τους. Ανάμεσα στα οποία και την ονείρωξη να δώσουν την 4090 όσο την πήραν. Και δεν τολμάει να πει κανείς κουβέντα, αμέσως γίνεται bullying. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι υπάρχουν κάτοχοι 4090 με 24gb που μιλάνε για...ανάγκη αναβάθμισης σε 5090. Τέτοιους καλούς "πελάτες" ούτε ο πετσινος δεν φανταζόταν ότι θα έχει. Το θέμα είναι ότι τα διαβάζει και κόσμος που δεν πολυξερει αυτά και υπάρχει περίπτωση να κάτσει να μαζέψει όσα κάνει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να αγοράσει fake frames και dlss4,2568 μαρκετιστικες μπαρουφες. 

Αρχικά κομπογιανίτες υπάρχουν παντού (προφανώς κακώς αλλά πλέον -ίσως πάλι κακώς- το έχω αποδεχτεί). Μην τσουβαλιάζουμε όμως κόσμο με φανφάρες. Και γω έχω την 4090 και σκέφτομαι να την δώσω + λιγότερα από τα χρήματα μιας 5080 και να πάρω την 5090. Την 4090 την είχα πάρει 2.200€ και θα ήθελα να την δώσω 1.400€. Αν κάποιος θέλει και βρει να την πουλήσει όσο την πήρε be my guest.

Ξαναλέω πως -εικάζοντας από εμένα- το σκεπτικό όσων έχουν την 4090 είναι αυτό που είπα και πιο πάνω : πώληση 4090 + λιγότερα από τα χρήματα μιας 5080 = 5090. Μοιάζει καλή εξίσωση στα μάτια μου.

Είναι αναγκαία η αγορά μιας 5090; Σαφέστατα και όχι. Μπορώ να μείνω άνετα με την 4090 για 8 έτη χαλαρά.

Πάμε και στην χιλιοπαιγμενη κασέτα των fake frames. Οι καιροί αλλάζουν. Κάποιοι το αποδέχονται, κάποιοι όχι. Δεν υπάρχει κατασκευαστής καρτών γραφικών στον πλανήτη που δεν εφαρμόζει δημιουργίας frame. Κανείς. Εδώ και πολλά έτη. Ο λόγος;

Αγαπητοι το hardware μόνο του έχει την ίδια (ή και λιγότερη ) χρησιμότητα με ένα τούβλο. Άρα θέλει και software. Το hardware προοδεύει με περισσότερα cores/mem/ταχύτητα κλπ. Το software? Μα με τέτοιες τεχνικές που μεταξύ μας είναι πανέξυπνες σε τέτοιο βαθμό που την υλοποίηση της nvidia μέχρι και σήμερα δεν την έχει πλησιάσει κανείς. ΚΑΝΕΙΣ.

Και στο κάτω κάτω για να το πω και "λαϊκά" : βρε παιδιά υπάρχουν υπαρκτά frames? Μπορείτε να τα πιάσετε; Όλα pixel είναι. Είναι δυνατόν κάποιος να ξεχωρίσει και να κακολογήσει "αληθινά" από "ψεύτικα" pixels; Την κ@υλα μας κάνουμε όλοι 😉

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tryfos είπε

Μεγάλη κουβέντα είπες φίλε, από τα γραφόμενα πολλών εδώ το 70% περίπου είναι κάτοχοι 4090, που έχουν διάφορα στο μυαλό τους. Ανάμεσα στα οποία και την ονείρωξη να δώσουν την 4090 όσο την πήραν. Και δεν τολμάει να πει κανείς κουβέντα, αμέσως γίνεται bullying. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι υπάρχουν κάτοχοι 4090 με 24gb που μιλάνε για...ανάγκη αναβάθμισης σε 5090. Τέτοιους καλούς "πελάτες" ούτε ο πετσινος δεν φανταζόταν ότι θα έχει. Το θέμα είναι ότι τα διαβάζει και κόσμος που δεν πολυξερει αυτά και υπάρχει περίπτωση να κάτσει να μαζέψει όσα κάνει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να αγοράσει fake frames και dlss4,2568 μαρκετιστικες μπαρουφες. 

Κανενα bullying δεν κανουμε καμια ονειρωξη δεν εχουμε απλουστατα μας προκαλει εντυπωση η  μιζερια που εχουν καποιοι που δεν μπορεσαν ουτε μπορουν παρουν τετοια ακριβη καρτα και βγαζουν χολη.

Πιστεψε ουτε κομπλεξ εχουμε ουτε ελιτισμο και στην τελικη για να ειχαμε να δωσουμε 2,5κ τοτε εχουμε και τωρα.

Δημοσ.
18 minutes ago, Braveheart1980 said:

Την 4090 την είχα πάρει 2.200€ και θα ήθελα να την δώσω 1.400€.

Σαν ζεστο ψωμακι θα φυγει στα 1,400 🤪

• Haha 1
Δημοσ.
2 minutes ago, gpapad20 said:

Κανενα bullying δεν κανουμε καμια ονειρωξη δεν εχουμε απλουστατα μας προκαλει εντυπωση η  μιζερια που εχουν καποιοι που δεν μπορεσαν ουτε μπορουν παρουν τετοια ακριβη καρτα και βγαζουν χολη.

Πιστεψε ουτε κομπλεξ εχουμε ουτε ελιτισμο και στην τελικη για να ειχαμε να δωσουμε 2,5κ τοτε εχουμε και τωρα.

Aυτό το 'δεν μπόρεσαν ούτε μπορούν" δεν βγάζει καθόλου μα καθόλου ξιπασιά :P 😂

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Westbaum είπε

true story

3 λεπτά πριν, Havik είπε

Aυτό το 'δεν μπόρεσαν ούτε μπορούν" δεν βγάζει καθόλου μα καθόλου ξιπασιά :P 😂

Ειναι η πικρη αληθεια ωστοσο, στο μοναδικο υφος που αντιλαμβανονται οι συγκεκριμενοι 

Επεξ/σία από gpapad20
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον Νοέμβριο που κοιτούσα είχε βγάλει το e-shop  4090 για 1790€ και μιλάω για Asus Tuf OC edition. Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε μεταχειρισμένη κάρτα χωρίς υπόλοιπο εγγύησης, να δώσεις 1400€ και να είσαι με το άγχος άμα θα πάθει κάτι.  Έχω πάρει παλιότερα δυο από εδώ μέσα οι οποίες παρέδωσαν πνεύμα και από τότε έχω πει δεν ξανά παίρνω second hand ειδικά σε gpu, σε cpu+mobo+ram δεν έχω πρόβλημα για μεταχειρισμένο.

Επεξ/σία από Saloufas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Περα απο τον χαβαλε, καλή φάση θα ταν (ίσως) να την ειχες κρατήσει, αλλά ρε συ...

εφαγες και ενα αγχος - ξενερα τότε...

ισως να μην ηταν τίποτα, αλλα νομίζω τελείως δικαιολογημένα την έδωσες....τι ιδιο θα κανα κι εγω..

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Anyway, χτύπα μια 7600Xt τωρα να βρείς την υγεια σου 😛

Δεν ήταν τόσο το θέμα άγχους όσο το ότι

1) δεν έπαιζα 

2) είχα τερματίσει όσα ήθελα να παίξω με την κάρτα 

3)περίμενα η 5090 να είναι σε ραστερ το λιγότερο 50% με το καλό σενάριο 70% 

αντ αυτού η 5090 είναι κουτσά στραβά 30% πάνω με 30% παραπάνω ρεύμα και μεγαλύτερο msrp … δηλαδή βλέπω άτομα να πανηγυρίζουν με τη παρουσίαση και απορώ με την κριτική τους σκέψη 

Επεξ/σία από Tambas91
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...