azazil1190 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 πμ 1 λεπτό πριν, tryfos είπε Μεγάλη κουβέντα είπες φίλε, από τα γραφόμενα πολλών εδώ το 70% περίπου είναι κάτοχοι 4090, που έχουν διάφορα στο μυαλό τους. Ανάμεσα στα οποία και την ονείρωξη να δώσουν την 4090 όσο την πήραν. Και δεν τολμάει να πει κανείς κουβέντα, αμέσως γίνεται bullying. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι υπάρχουν κάτοχοι 4090 με 24gb που μιλάνε για...ανάγκη αναβάθμισης σε 5090. Τέτοιους καλούς "πελάτες" ούτε ο πετσινος δεν φανταζόταν ότι θα έχει. Το θέμα είναι ότι τα διαβάζει και κόσμος που δεν πολυξερει αυτά και υπάρχει περίπτωση να κάτσει να μαζέψει όσα κάνει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να αγοράσει fake frames και dlss4,2568 μαρκετιστικες μπαρουφες. Γενικά δεν μου αρέσει να υποτιμαω ένα μεταχ. Προϊόν είτε το πουλάω εγώ είτε όχι αλλά από την άλλη δεν θέλω να χρυσωνω και το χάπι. Έχω και 4090 την οποία δεν πουλάω μιας και την έχω σε άλλο σύστημα και έτσι θα την κρατήσω για δεύτερη μιας και αυτό ήταν το σχέδιο μου πριν ανακοινωθούν οι 5. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την 4090 δυστυχώς από συγκεκριμένα άτομα που ειχαν την κ@υλα να την πάρουν όταν βγήκε αλλά για τους λόγους τους δεν κατάφεραν ποτέ να την πάρουν . Ε τώρα είναι ευκαιρία να χτυπήσουν αλύπητα μετά τις ανακοινώσεις του "αρχηγού"(σωστές η όχι θα μάθουμε μόλις δούμε τα αληθινά νούμερα από τις 5) Δεν είναι λοιπόν κακό να θέλουν να πάρουν πιο φθηνά την κάρτα που θέλουν απλά είναι ο τρόπος που το κάνουν ο οποίος προσβάλει.Αλλα από την άλλη για πιο λόγο δεν πάνε σε μια καινούρια 5070 αφού 5070=4090 ?άρα καταλήγουμε ότι παίζουμε μεταξύ μας.Από την άλλη δεν δέχομαι τιμές μεταχ καρτων σε τιμές καινούργιας και μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα για κάποιο μοντέλο.Φυσικα εντελώς τυχαία οι συγκεκριμένοι που μιλάνε συγκεκριμένα (για 4090)έχουν παλαιότερες κάρτες αγγελιες και θέλουν νεότερες και δυνατοτερες χωρίς όμως να τους βλέπω πρόθυμους να ρίξουν τιμές στις δικές τους. Δλδ μόνα- ζυγά δικά τους. Δεν πάει έτσι. Τέλος πάντων το υπέρ αναλύσαμε νομίζω το κομμάτι τιμών μεταχ. Δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω οπότε φινιτο από μένα για το συγκεκριμένο θέμα. 7
kostiger Δημοσ. Τετάρτη στις 11:34 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:34 πμ https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/jensen-says-dlss-4-predicts-the-future-to-increase-framerates-without-introducing-latency 1
33Bird33 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:36 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:36 πμ 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Γενικά δεν μου αρέσει να υποτιμαω ένα μεταχ. Προϊόν είτε το πουλάω εγώ είτε όχι αλλά από την άλλη δεν θέλω να χρυσωνω και το χάπι. Έχω και 4090 την οποία δεν πουλάω μιας και την έχω σε άλλο σύστημα και έτσι θα την κρατήσω για δεύτερη μιας και αυτό ήταν το σχέδιο μου πριν ανακοινωθούν οι 5. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την 4090 δυστυχώς από συγκεκριμένα άτομα που ειχαν την κ@υλα να την πάρουν όταν βγήκε αλλά για τους λόγους τους δεν κατάφεραν ποτέ να την πάρουν . Ε τώρα είναι ευκαιρία να χτυπήσουν αλύπητα μετά τις ανακοινώσεις του "αρχηγού"(σωστές η όχι θα μάθουμε μόλις δούμε τα αληθινά νούμερα από τις 5) Δεν είναι λοιπόν κακό να θέλουν να πάρουν πιο φθηνά την κάρτα που θέλουν απλά είναι ο τρόπος που το κάνουν ο οποίος προσβάλει.Αλλα από την άλλη για πιο λόγο δεν πάνε σε μια καινούρια 5070 αφού 5070=4090 ?άρα καταλήγουμε ότι παίζουμε μεταξύ μας.Από την άλλη δεν δέχομαι τιμές μεταχ καρτων σε τιμές καινούργιας και μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα για κάποιο μοντέλο.Φυσικα εντελώς τυχαία οι συγκεκριμένοι που μιλάνε συγκεκριμένα (για 4090)έχουν παλαιότερες κάρτες αγγελιες και θέλουν νεότερες και δυνατοτερες χωρίς όμως να τους βλέπω πρόθυμους να ρίξουν τιμές στις δικές τους. Δλδ μόνα- ζυγά δικά τους. Δεν πάει έτσι. Τέλος πάντων το υπέρ αναλύσαμε νομίζω το κομμάτι τιμών μεταχ. Δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω οπότε φινιτο από μένα για το συγκεκριμένο θέμα. Ακριβώς !! Ας πάρουν 5070 που δεν είναι και από δεύτερο χέρι. 1
azazil1190 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ Μόλις τώρα, 33Bird33 είπε Ακριβώς !! Ας πάρουν 5070 που δεν είναι και από δεύτερο χέρι. Το πιο πιθανό είναι να μην πάρουν ούτε αυτή μόλις δουν τιμές ράφια ειδικά Ελλάδας Αλλά δεν μαμιεται ? Να χάμε να λέγαμε μωρέ, συζήτηση να γίνεται 😆 4 λεπτά πριν, kostiger είπε https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/jensen-says-dlss-4-predicts-the-future-to-increase-framerates-without-introducing-latency Εάν ισχύει και μακάρι γιατί θα μας κάνει και οικονομία στην τσέπη μας ο αρχηγός. Θα μπορούμε σε 4κ να παίζουμε με 5080 3
Westbaum Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ Και ας χαρούν τα 12GB Vram με medium textures,μόλις βάλουν τα καλούδια του πέτσινου👌 2
gpapad20 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ 4 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Γενικά δεν μου αρέσει να υποτιμαω ένα μεταχ. Προϊόν είτε το πουλάω εγώ είτε όχι αλλά από την άλλη δεν θέλω να χρυσωνω και το χάπι. Έχω και 4090 την οποία δεν πουλάω μιας και την έχω σε άλλο σύστημα και έτσι θα την κρατήσω για δεύτερη μιας και αυτό ήταν το σχέδιο μου πριν ανακοινωθούν οι 5. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την 4090 δυστυχώς από συγκεκριμένα άτομα που ειχαν την κ@υλα να την πάρουν όταν βγήκε αλλά για τους λόγους τους δεν κατάφεραν ποτέ να την πάρουν . Ε τώρα είναι ευκαιρία να χτυπήσουν αλύπητα μετά τις ανακοινώσεις του "αρχηγού"(σωστές η όχι θα μάθουμε μόλις δούμε τα αληθινά νούμερα από τις 5) Δεν είναι λοιπόν κακό να θέλουν να πάρουν πιο φθηνά την κάρτα που θέλουν απλά είναι ο τρόπος που το κάνουν ο οποίος προσβάλει.Αλλα από την άλλη για πιο λόγο δεν πάνε σε μια καινούρια 5070 αφού 5070=4090 ?άρα καταλήγουμε ότι παίζουμε μεταξύ μας.Από την άλλη δεν δέχομαι τιμές μεταχ καρτων σε τιμές καινούργιας και μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα για κάποιο μοντέλο.Φυσικα εντελώς τυχαία οι συγκεκριμένοι που μιλάνε συγκεκριμένα (για 4090)έχουν παλαιότερες κάρτες αγγελιες και θέλουν νεότερες και δυνατοτερες χωρίς όμως να τους βλέπω πρόθυμους να ρίξουν τιμές στις δικές τους. Δλδ μόνα- ζυγά δικά τους. Δεν πάει έτσι. Τέλος πάντων το υπέρ αναλύσαμε νομίζω το κομμάτι τιμών μεταχ. Δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω οπότε φινιτο από μένα για το συγκεκριμένο θέμα. Συμφωνω απολυτα, αυτοι που εχουν την παραπανω νοοτροπια μια ζωη θα κινουνται στην μετριοτητα και τη μιζερια . 1
scorpion8283 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:41 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:41 πμ 1 hour ago, Westbaum said: Tί είπε,η 5080 επειδή έχει +5% SMs>4080Super θα είναι +5% raster under same power? +33% δεν έδειξε το farcry RT χωρίς DLSS?🙄 Δεν το ειδα, αλλά θεωρητικά έχουμε απο τη μεταβαση σε Ν4p : εως 6% density (αρα χωράνε στο ιδιο die εως 6% παραπάνω cores). εως 11% παραπάνω performance (δηλ. στην ιδια συχνότητα, καλύτερη απόδοση, και πάνω κάτω θα είναι όντως στην ίδια συχνότητα) Αυτά μαζι μας κάνουν σχεδον 18% πάνω. Πιστευω σε pure raster αυτή θα είναι η διαφορα +-. Σε Rt πόσο βελτίωσαν άλλλο θεμα. Μπορεί να χει άλλαξει κάτι στην αρχιτεκτονική. Επίσης εως 22% power efficiency, το οποίο σημάινει οτι για τα ιδια ρολόγια, μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση 22%, είτε να στην ιδια κατανάλωση να αυξήσεις ενα ποσοστό τα ρολογια (αυτο δεν πάει αναλογικά νομίζω, δηλ να αυξησεις τα ρολογια 22%) Ομως το αυξημένο tdp , μπορεί να οφείλεται σε ενα σωρο πράγματα (tensor cores, rt , memory κλπ κλπ...δεν γνωρίζω παραπάνω. 1 hour ago, azazil1190 said: Έχω θα γελάσω περισσότερο με αυτούς που έχουν βγάλει χολή για την τιμολόγηση των μεταχ.4090 γιατί ως γνωστόν 5070=4090 . Οι οποίοι έχουν κάρτες κάτω από την προαναφερόμενη, δεν έχουν καταλάβει ότι θα αναγκαστούν να τις δώσουν Μαξ 300€ και να βάλουν από την τσέπη αλλά 1200€+ για να πάρουν την αντίστοιχη 5αρα. Έχουν στο μυαλό τους ότι με 500-600€ διαφορά θα έπαιρναν καινούρια κάρτα από ράφι. Ξέρω γίνομαι κακός(δεν είμαι) αλλά κάποιοι πρέπει να πέσουν λίγο από το συννεφάκι απότομα και να μαζευτούν στα γραφόμενα τους και να κόψουν τον χλευασμό. Λοιπόν λοιπον άκου τι σκεφτηκα! 🤩 Η 4080 ήταν περίπου 3 (200%) φορές πιο γρήγορη απο την 3080... Απλά μας το έκρυψε ο πέτσινος...😎 (Μέχρι που βγήκε FSR 3 FG ή / και το fg mod...οπότε έπεσε στο 60% το πολύ πιο γρήγορη η 4080 😥🤣) Με το που βγει το 1ο μονταρισμένο αρχειακι του DLSS 4XFG ξαφνικά η 4090 θα ξαναγίνει 2x 5070...(γιατί αυτή ειναι η πραγματικότητα που προκύπτει) Και βέβαια οταν η 5070 μετα τα benchmarks βγει στα ιδια ή και λιγότερο σε raster απο την 4070 super , εκει θα πέσει το γελιο της αρκούδας με ολα αυτα τα παλικαράκια που παλεύουν να πιάσουν κότσους.... Μην ασχολεισαι αδερφε μου.... 1
azazil1190 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:41 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:41 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gpapad20 είπε Συμφωνω απολυτα, αυτοι που εχουν την παραπανω νοοτροπια μια ζωη θα κινουνται στην μετριοτητα και τη μιζερια . Δεν με νοιάζει τι θα κάνουν ,δικαίωμα τους είναι αλλά είναι και υποχρέωση τους να σέβονται. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:44 μμ από azazil1190 2
33Bird33 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 πμ Θα ζυγίζει 100 κιλά αλλά πανέμορφο case 5
azazil1190 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 πμ Μόλις τώρα, scorpion8283 είπε Δεν το ειδα, αλλά θεωρητικά έχουμε απο τη μεταβαση σε Ν4p : εως 6% density (αρα χωράνε στο ιδιο die εως 6% παραπάνω cores). εως 11% παραπάνω performance (δηλ. στην ιδια συχνότητα, καλύτερη απόδοση, και πάνω κάτω θα είναι όντως στην ίδια συχνότητα) Αυτά μαζι μας κάνουν σχεδον 18% πάνω. Πιστευω σε pure raster αυτή θα είναι η διαφορα +-. Σε Rt πόσο βελτίωσαν άλλλο θεμα. Μπορεί να χει άλλαξει κάτι στην αρχιτεκτονική. Επίσης εως 22% power efficiency, το οποίο σημάινει οτι για τα ιδια ρολόγια, μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση 22%, είτε να στην ιδια κατανάλωση να αυξήσεις ενα ποσοστό τα ρολογια (αυτο δεν πάει αναλογικά νομίζω, δηλ να αυξησεις τα ρολογια 22%) Ομως το αυξημένο tdp , μπορεί να οφείλεται σε ενα σωρο πράγματα (tensor cores, rt , memory κλπ κλπ...δεν γνωρίζω παραπάνω. Λοιπόν λοιπον άκου τι σκεφτηκα! 🤩 Η 4080 ήταν περίπου 3 (200%) φορές πιο γρήγορη απο την 3080... Απλά μας το έκρυψε ο πέτσινος...😎 (Μέχρι που βγήκε FSR 3 FG ή / και το fg mod...οπότε έπεσε στο 60% το πολύ πιο γρήγορη η 4080 😥🤣) Με το που βγει το 1ο μονταρισμένο αρχειακι του DLSS 4XFG ξαφνικά η 4090 θα ξαναγίνει 2x 5070...(γιατί αυτή ειναι η πραγματικότητα που προκύπτει) Και βέβαια οταν η 5070 μετα τα benchmarks βγει στα ιδια ή και λιγότερο σε raster απο την 4070 super , εκει θα πέσει το γελιο της αρκούδας με ολα αυτα τα παλικαράκια που παλεύουν να πιάσουν κότσους.... Μην ασχολεισαι αδερφε μου.... Δεν μπορώ με συνεπαίρνει το κλίμα.😁 1
this.is.elia Δημοσ. Τετάρτη στις 11:43 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:43 πμ 3 minutes ago, kostiger said: https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/jensen-says-dlss-4-predicts-the-future-to-increase-framerates-without-introducing-latency Ο Μεγάλος Θείος θα κάνει το DLSS4.1 να διαβάζει και τον καφέ, θα προβλέπει pixels με βάση τον ανάδρομο Ερμή. Ο πιο μέγιστος ΤΣΕΟ στον πλανήτη, άρχοντας. 3
Westbaum Δημοσ. Τετάρτη στις 11:46 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:46 πμ 1 minute ago, scorpion8283 said: Δεν το ειδα, αλλά θεωρητικά έχουμε απο τη μεταβαση σε Ν4p : εως 6% density (αρα χωράνε στο ιδιο die εως 6% παραπάνω cores). εως 11% παραπάνω performance (δηλ. στην ιδια συχνότητα, καλύτερη απόδοση, και πάνω κάτω θα είναι όντως στην ίδια συχνότητα) Αυτά μαζι μας κάνουν σχεδον 18% πάνω. Πιστευω σε pure raster αυτή θα είναι η διαφορα +-. Σε Rt πόσο βελτίωσαν άλλλο θεμα. Μπορεί να χει άλλαξει κάτι στην αρχιτεκτονική. Επίσης εως 22% power efficiency, το οποίο σημάινει οτι για τα ιδια ρολόγια, μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση 22%, είτε να στην ιδια κατανάλωση να αυξήσεις ενα ποσοστό τα ρολογια (αυτο δεν πάει αναλογικά νομίζω, δηλ να αυξησεις τα ρολογια 22%) Ομως το αυξημένο tdp , μπορεί να οφείλεται σε ενα σωρο πράγματα (tensor cores, rt , memory κλπ κλπ...δεν γνωρίζω παραπάνω. Nαι,το είπε κι ο malakudi και το λέει κι ο πιτσιρίκος στο video που ανέβασα.Τα cuda είναι που δείχνουν το raster και ακόμα και το farcry είναι με RT το οποίο θα είναι καλύτερο λογικά στις 5ΧΧΧ.Δεν έδειξε ούτε ένα παιχνίδι σε καθαρό raster.. 2
exopctrela Δημοσ. Τετάρτη στις 11:46 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:46 πμ (επεξεργασμένο) Ερώτηση. Ξέρουμε περίπου πόση διαφορά απόδοσης θα έχουμε μεταξύ 5070 ti και 4080 super? Επίσης, ξέρουμε κατανάλωση ρεύματος για την 5070 ti? Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:49 πμ από exopctrela
mp44christos Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 πμ (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, exopctrela said: Ερώτηση. Ξέρουμε περίπου πόση διαφορά απόδοσης θα έχουμε μεταξύ 5070 ti και 4080 super? Επίσης, ξέρουμε κατανάλωση ρεύματος για την 5070 ti? 300 Εγω λεω τις προβλεψεις μου. Η σειρα 5κ θα εχει 5% πανω ραστερ απο την σειρα 4 σουπερ. Τα υπολοιπα εινια ΑΙ μαρκετινγκ. Η 5070τι φαινεται το καλυτερο value. Ειδικα γτ αναμενω την αμδ να χτυπησει δυνατα με την 9070 την 5070. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:02 μμ από mp44christos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα