Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BabisTs είπε

δεν χρειάζεται η υπογράμμιση στο κείμενο... οκ?

Ααα φαινεται με μαυρα τα γραμματα? Εχω dark reader και δεν πως φαινεται σε μενα το εκανα copy paste.

Screenshot_2.png

• Like 2
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιες νέες σκέψεις που έκανα: Από το γνωστό γράφημα

dlss-super-resolution-with-new-transformer-model-horizon-v0-k8ruqultljbe1.webp.213c75317402c95b04f0c3eba34d3c2e.webpαν με ρώταγε κάποιος τι σου είναι πιο αδιάφορο και δεν θα χρησιμοποιούσες, πιθανότατα θα επέλεγα το mfg και εξηγούμαι:

Δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω high refresh rate monitor, τα 100-120hz/fps μου είναι υπέραρκετα (τα οποία κουτσά στραβά τα βγάζω και με απλό fg αλλά και να μην τα βγάζω το mfg δεν με σώζει διότι προφανώς έχω χαμηλά base fps) αλλά ακόμα και αν είχα και με ενδιέφερε τι διαφορά θα είχαν τα 100 πες fake fps τα οποία είναι στην ουσία motion smoothness με τα 200 ακόμα και αν δεν είχα αυξημένα artifacts; Η όλη ουσία στη διαφορά 100 με 200 δεν είναι τόσο το smoothness (όπως στο 50-100 πχ) αλλά το χαμηλότερο latency που συνεπάγεται αυξημένη απόκριση. Με τα fake fps όμως το latency από fg σε mfg με reflex2 δεν μειώνεται προφανώς αλλά αυξάνεται έστω και λίγο. Οπότε ποιο είναι το νόημα ακριβώς; Είναι όντως προτιμότερο τα 200 fake fps με 70ms πες latency από τα 100 fps με 60ms;

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisde είπε

dlss-super-resolution-with-new-transformer-model-horizon-v0-k8ruqultljbe1.webp.213c75317402c95b04f0c3eba34d3c2e.webpαν με ρώταγε κάποιος τι σου είναι πιο αδιάφορο και δεν θα χρησιμοποιούσες, πιθανότατα θα επέλεγα το mfg και εξηγούμαι:

Δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω high refresh rate monitor, τα 100-120hz/fps μου είναι υπέραρκετα (τα οποία κουτσά στραβά τα βγάζω και με απλό fg αλλά και να μην τα βγάζω το mfg δεν με σώζει διότι προφανώς έχω χαμηλά base fps) αλλά ακόμα και αν είχα και με ενδιέφερε τι διαφορά θα είχαν τα 100 πες fake fps τα οποία είναι στην ουσία motion smoothness με τα 200 ακόμα και αν δεν είχα αυξημένα artifacts; Η όλη ουσία στη διαφορά 100 με 200 δεν είναι τόσο το smoothness αλλά το χαμηλότερο latency που συνεπάγεται αυξημένη απόκριση. Με τα fake fps όμως το latency από fg σε mfg με reflex2 δεν μειώνεται προφανώς αλλά αυξάνεται έστω και λίγο. Οπότε ποιο είναι το νόημα ακριβώς;

Ειναι για οσους εχουν οπως ειπες υψηλα refresh rate monitors και για οσους εχουν cpu BN. Γιατι να πεφτω στα 80fps πχ στο hogsmade στο hogwarts οταν θα μπορω να εχω μονιμα 165 το max του monitor του? Σκεψου τωρα τα 240hz monitors τι γινεται. Εννοειται αν κρατας σταθερα 120fps με FG δεν χρειαζεται το MFG ειδικα αν η οθονη ειναι 120αρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, chrisde είπε

Δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω high refresh rate monitor, τα 100-120hz/fps μου είναι υπέραρκετα (τα οποία κουτσά στραβά τα βγάζω και με απλό fg αλλά και να μην τα βγάζω το mfg δεν με σώζει διότι προφανώς έχω χαμηλά base fps) αλλά ακόμα και αν είχα και με ενδιέφερε τι διαφορά θα είχαν τα 100 πες fake fps τα οποία είναι στην ουσία motion smoothness με τα 200 ακόμα και αν δεν είχα αυξημένα artifacts; Η όλη ουσία στη διαφορά 100 με 200 δεν είναι τόσο το smoothness αλλά το χαμηλότερο latency που συνεπάγεται αυξημένη απόκριση. Με τα fake fps όμως το latency από fg σε mfg με reflex2 δεν μειώνεται προφανώς αλλά αυξάνεται έστω και λίγο. Οπότε ποιο είναι το νόημα ακριβώς;

Πρεπει να το δουμε στην πραξη για να κρινουμε και κυριως με τα ματια μας γτ ο καθενας στο θεμα του fg /dlss γραφει οτι βλεπει ,καποιοι δεν βλεπουν και καθολου  😛 .  Τωρα ολο αυτο εχει και 100 κιλα marketing μεσα (ai ,5070=4090 ,5080=2x4080 κλπ). Αν εχεις καλο framerate χωρις και το κουμπωνεις χωρις να εχει προβληματα τοτε θα ειναι καλοδεχουμενο για το clarity που θα εχεις σε ενα High refresh rate monitor . 

4 λεπτά πριν, Sprou είπε

-.gif.6befa39b39bbc45a6ba9bdb6969c7611.gif

Spoiler

🤣🤣🤣🤣

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.

Επιτέλους δεν θα χρειαστεί να δώσουμε ένα νεφρό για αναβάθμιση κάρτας,αλλά αυτό δεν βλέπω να το υπογραμμίζει κανένας...μετά από καιρό άξιζε η αναμονή για καινούργια σειρά καρτών!!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ειναι για οσους εχουν οπως ειπες υψηλα refresh rate monitors και για οσους εχουν cpu BN. Γιατι να πεφτω στα 80fps πχ στο hogsmade στο hogwarts οταν θα μπορω να εχω μονιμα 165 το max του monitor του? Σκεψου τωρα τα 240hz monitors τι γινεται. Εννοειται αν κρατας σταθερα 120fps με FG δεν χρειαζεται το MFG ειδικα αν η οθονη ειναι 120αρα. 

True. Αυτό με τα lows έχει όντως λογική. Με x3 και frame cap θα είσαι πιο σταθερος και άνετος.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, the_call_of_fir είπε

Επιτέλους δεν θα χρειαστεί να δώσουμε ένα νεφρό για αναβάθμιση κάρτας,αλλά αυτό δεν βλέπω να το υπογραμμίζει κανένας...μετά από καιρό άξιζε η αναμονή για καινούργια σειρά καρτών!!!

Σωραιος 

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Arkin είπε

Screenshot_1.png

Από πού αυτό; 

13 λεπτά πριν, the_call_of_fir είπε

Πέρα από 5080 που είναι φτηνότερη όλες οι άλλες ίδια τιμή θα έχουν Ευρώπη με τις αντίστοιχες 40series, που και εκεί η 4080 super είχε 999$ msrp.

Επειδή όλες οι 40series πλην 4090 ήταν πετσοκομένες νομίζετε ότι οι 50s είναι top value;

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
13 minutes ago, the_call_of_fir said:

Για την 5070 μιλαμε για Μαρτιο. Δεν νομιζω να βρεις στοκ για μερικους μηνες. Οποτε πας για καλοκαιρακι. και με τιμη ελλαδας καπου στα 700 750.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν το ειδαμε, η δεν το εδειξαν η απλα καποιος εχει κατσει  και το εχει υπολογισει με βαση τις ραβδους

Eνω εμεις τοσα χρονια το υπολογιζουμε με τις...ραβδωσεις με τοσα πακετα που εχουμε ακουμπησει στον κροκοδειλακια..

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ααα φαινεται με μαυρα τα γραμματα? Εχω dark reader και δεν πως φαινεται σε μενα το εκανα copy paste.

Screenshot_2.png

Η 5070τι φοβερό value for money,πλησιάζει την ρτχ4090 στην μισή τιμή!!

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, chrisde είπε

True. Αυτό με τα lows έχει όντως λογική. Με x3 και frame cap θα είσαι πιο σταθερος και άνετος.

Ετσι ακριβως ναι. Παιζω τωρα spiderman morales. Παιζω απο 105fps μεχρι 162 με το FG. Οπου εχω 105 βλεπω την καρτα στο 65%. Παει αερα και στα 105 αλλα τα 130+ ειναι κυριολεκτικα αερας. Καθαρο cpu bn που το mfg θα δωσει πολυ και στο hogwarts το ιδιο. Κατι Wukong με path tracing που παιζω 80 με 100fps τρωει ζορια η καρτα πολλα. Και εδω θα με παει μονιμα 162hz και θα ειναι αερας. Γενικα πολλες περιπτωσεις αξιοποιησης του mfg ειδικα για lows στα δυσκολα σημεια θα σε κρατησει υψηλα χωρις προβλημα.

11 λεπτά πριν, Jts είπε

Από πού αυτό; 

Πέρα από 5080 που είναι φτηνότερη όλες οι άλλες ίδια τιμή θα έχουν Ευρώπη με τις αντίστοιχες 40series, που και εκεί η 4080 super είχε 999$ msrp.

Επειδή όλες οι 40series πλην 4090 ήταν πετσοκομένες νομίζετε ότι οι 50s είναι top value;

Ειναι απο reddit απο τα επισημα charts και εβαλαν τα fps αναλογικα πως βγαινει. Και καπως ετσι φαινεται να ειναι και η πραγματικη αποδοση των καρτων. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...