Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Jts είπε

Καλά σε 10-15 χρόνια μπορεί το ΑΙ να προβλέπει τις κινήσεις σου και να έχεις αρνητικό latency οκ, αλλά είμαστε μακριά ακόμα από αυτό.

Απλά μου φαίνεσαι υπερβολικός στην πρόβλεψή σου για το πόσο καλό θα είναι. Θα δούμε σε 2 βδομάδες φαντάζομαι, αν βγουν νωρίτερα τα reviews αλλά κρατάω μικρό καλάθι.

Αναφερω οτι απο τα βιντεο που ειδα οτι δεν παρατηρησα artifacts απο εκει και περα θα δουμε. Το πρωτο FG ειναι εξαιρετικο με μια βαση των 50fps και καθαριζει και οποιο cpu BN υπαρχει. Και καλο να μην ειναι παντως εδωσαν τοσα πραγματα στις σειρες 2000/3000/4000 που λιγο μας ενδιαφερει πως θα παιζει το mfg. Απλα σαν πρωτα δειγματα απο οτι εδειξαν δειχνει κατι αξιολογο. 

• Like 1
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Αναφερω οτι απο τα βιντεο που ειδα οτι δεν παρατηρησα artifacts απο εκει και περα θα δουμε. Το πρωτο FG ειναι εξαιρετικο με μια βαση των 50fps και καθαριζει και οποιο cpu BN υπαρχει. Και καλο να μην ειναι παντως εδωσαν τοσα πραγματα στις σειρες 2000/3000/4000 που λιγο μας ενδιαφερει πως θα παιζει το mfg. Απλα σαν πρωτα δειγματα απο οτι εδειξαν δειχνει κατι αξιολογο. 

Καλά ότι δώσανε αρκετά στις παλιότερες ήταν όντως πολύ θετικό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση να σου πω την αλήθεια.

Απλά στις 50series μόνο η 5090 μου φαίνεται ως πραγματική βελτίωση, αλλά άπιαστη τιμή, και η 5070ti αξιοπρεπές vfm, όσο μπορούμε να μιλάμε για vfm αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός πλέον.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jts είπε

Καλά ότι δώσανε αρκετά στις παλιότερες ήταν όντως πολύ θετικό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση να σου πω την αλήθεια.

Πρακτικα ανεβασαν το performance+μικροτερο vram usage στο FG

Καλυτερη σταθεροτητα+λεπτομερεια στους φωτισμους στο RR

Σταθεροτητα και μεγαλυτερη λεπτομερεια στο DLSS Upscaling. 

Συν θετικα στο DLAA που ηταν ηδη το απολυτο. 

Για αυτο λεω οτι μην βλεπουμε μονο την μικρη αυξηση σε raster και αρχιζουμε το κραξιμο.

Αυτο το node επελεξαν κρατησαν τις τιμες σχετικα χαμηλα ειδαμε 5080 στα 999 απο τα 1499 που ελεγαν οι fake leakers και απο εκει και περα εδωσαν οτι αλλο μπορουσαν για να κανουν την κινηση οσο πιο smooth γινεται και να εξαλειψουν οποια BN. Το κραξιμο ειναι συνετο οταν υπαρχει σοβαρος λογος και ειχαμε μια παρουσιαση χωρις τιποτα. Τωρα απλα δεν υπαρχει λογος και καπου χανετε το νοημα. Ουτε φταιει η nvidia επειδη εμεις εχουμε 24% φπα η το ευρω ειναι στον πατο. 

Screenshot-1.png

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

απο της δοκιμες μου γιατι το FG της AMD ειναι πολυ καλητερο απο της nvidia?το δοκιμασα επανω σε 4070τι σουπερ και 3090

Παιχνιδια? Σε avatar και forspoken που δοκιμασα το FG απο amd σε nvidia καρτα ηταν δραμα. Τι εκδοση FG ειχες? Παντα να περνας την τελευταια μαζι με το τελευταιο dll απο dlss upscaling. 

• Like 1
Δημοσ.

Κανείς δεν δίνει βάση βλέπω στην ai δύναμη της σειράς, 5 για να χρησιμοποιήσει τα extra που δίνει.. Από nvidia:

5070ti 1406Tops,   4090 1321Tops.Επίσης έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο υπολογισμού του fg και του dlss.Το video στην αρχή που έβαλε ο κροκοδειλάκιας το είδατε?Ήταν realtime generated και rendered από Blackwell.Από 33 εκατομμύρια pixels ,μόνο τα 2 εκατομμύρια υπολόγισε. 

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

Παιχνιδια? Σε avatar και forspoken που δοκιμασα το FG απο amd σε nvidia καρτα ηταν δραμα. Τι εκδοση FG ειχες? Παντα να περνας την τελευταια μαζι με το τελευταιο dll απο dlss upscaling. 

ολα τα περνουσα με Latest .DLL οπως το νεο https://github.com/Drommedhar/DlssUpdater

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Arkin είπε

πως θα ειναι μαζι με το reflex 2 που αν οντως ριχνει το latency απο τα 65 στα 20

Στα 20; Πως θα ρίχνει το latency στα 20 ms; Θα έχει 480 fps;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

+12% latency για +70% frames στο συγκεκριμένο λέει στο *4 mode σε σχέση με το *2

Οπότε θα θες λίγο παραπάνω base frame rate για καλύτερη απόκριση, αλλά θα έχεις 70% περισσότερα frames από τις 40series.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εγω στο 2077 με το PT εχω native 30fps στα 3440x1440. Με DLSS quality παω 60

What? +100% fps έχεις με DLSS Quality; Και με balanced έχεις +200% fps;

Περίεργα νούμερα μας γράφεις...

Επεξ/σία από kkatzos
  • Confused 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Στα 20; Πως θα ρίχνει το latency στα 20 ms; Θα έχει 480 fps;

Εχει βιντεο πατε πιο πισω και δειτε το. Απο τα 68 δειχνει στα 18 οτι το ριχνει. Της nvidia μπηκε 2-3 φορες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εχει βιντεο πατε πιο πισω και δειτε το. Απο τα 68 δειχνει στα 18 οτι το ριχνει. Της nvidia μπηκε 2-3 φορες. 

Για βάλε το αν μπορείς γιατί έχει γίνει χαμός στο thread

(αν και κάποιο πονηρομαγείρεμα έχουν κάνει σίγουρα)

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να δω τις αντρικές τιμές που θα έχουν στο ράφι, μιλημένα και ξηγημένα, γιατί σιγουρα κανένας δεν θα δει τέτοιες τιμές τον πρώτο χρόνο με τις κομπίνες των retailers. Εκεί θα κριθούν όλα και για τον πέτσινο και την άλλη την σιγανοπαπαδίτσα που τα έμασε τελευταία στιγμή μην γίνει ρόμπα. Αυτα τα "χωρίς φπα", με αποφορολογήσεις και πούλησα ενα κτηματάκι στα σούρμενα και μου βγήκε τσαμπα η αναβαθμιση δεν τα ακούω καν, είναι απλα δικαιολογίες που τις λέμε στον εαυτό μας για να νιώθουμε λιγότερο μακάκες που το midrange εχει ανέβει στα 749 ντόλαρζ. 

Επίσης καθε συγκριση πρέπει να γίνεται native, χωρίς upscalers και FG για να ξερουμε τι μας γίνεται.  Ειναι σαν να να ογοράζεις οικογενειακό  αυτοκίνητοκαι να μετράς το 0-100 σε κατηφόρα και ευνοϊκό τυφώνα απο πίσω για να να το βγαλεις ισάξιο με μια Ferrari ξερω γω στην επιταχυνση.

Επεξ/σία από Argonaute
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...