Jts Δημοσ. Τρίτη στις 06:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:18 μμ (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Arkin είπε Οσα παιχνιδια εχουν FG[σχεδον ολα τα βαρια εχουν] η 4070 θα ειναι σαν 4090 με αυτες τις τεχνολογιες στο path tracing σε 4Κ. DLSS+FG η 4090 και DLSS+MFG η 4070. Το οποιο θα ισχυει σε πανω απο 200 παιχνιδια που εχουν FG και θα αναβαθμιστουν αυτοματα σε MFG. Το neural ακομα δεν ξερω που θα μπει και αν γινεται να παιξει και στα παλια παιχνιδια ευκολα. Στην πραξη θα δουμε βεβαιως οσο προχωραμε προς το release και τα review. Αναφερω καθαρα τι σημαινει το 5070=4090. Δεν θα είναι σαν, αυτό δεν καταλαβαίνεις, θα βλέπεις το ίδιο νούμερο σε Fps αλλά η εμπειρία θα είναι αισθητά χειρότερη. Ειδικά όταν τα αληθινά frames είναι τόσο λίγα όπως στο παράδειγμα με τα 30fps. Επεξ/σία Τρίτη στις 06:19 μμ από Jts 1
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 06:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:21 μμ Μόλις τώρα, Jts είπε Δεν θα είναι σαν, αυτό δεν καταλαβαίνεις, θα βλέπεις το ίδιο νούμερο σε Fps αλλά η εμπειρία θα είναι αισθητά χειρότερη. Ειδικά ότι τα αληθινά frames είναι τόσο λίγα. Μενει να δουμε πως θα ειναι. Ουτε εσυ ξερεις ουτε εγω. Θεωρεις οτι θα ειναι χειροτερη που ειναι λογικο αλλα δεν βαζεις στην εξισωση το reflex 2 που αν οντως ριχνει 75% το latency συγκριτικα με reflex 1 τοτε θα ειναι μια χαρα. Το latency μας ενδιαφερει και τα artifacts. Το smoothness θα ειναι το ιδιο σαν να εχεις πχ 200fps συγκριτικα με τα 60fps native που θα τα νιωθεις σαν 60 στο smoothness. Οπου εχω δοκιμασει FG ακομα και με βαση 50fps στα 120-140fps η διαφορα ειναι μερα με τη νυχτα. Οποτε θα δουμε αν το reflex θα σωσει το ολο latency issue. Artifacts δεν ειδα σε οσα βιντεο με dlss 4 στο youtube ειδα και βλεπω και καθαροτερη εικονα[αυτο λογικα εξαιτιας του καλυτερου dlss upscaling] που θα παρουν ολες οι καρτες απο 2000 και μετα.
nikos5800 Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Οσα παιχνιδια εχουν FG[σχεδον ολα τα βαρια εχουν] η 4070 θα ειναι σαν 4090 με αυτες τις τεχνολογιες στο path tracing σε 4Κ. DLSS+FG η 4090 και DLSS+MFG η 4070. Το οποιο θα ισχυει σε πανω απο 200 παιχνιδια που εχουν FG και θα αναβαθμιστουν αυτοματα σε MFG. Το neural ακομα δεν ξερω που θα μπει και αν γινεται να παιξει και στα παλια παιχνιδια ευκολα. Στην πραξη θα δουμε βεβαιως οσο προχωραμε προς το release και τα review. Αναφερω καθαρα τι σημαινει το 5070=4090. Με το neural rendering στα μελλοντικά παιχνίδια η ρτχ 5070 θα κάνει πλάκα με το mfg στην 4090 και αυτό είναι fact 😜τα 24gb vram δεν θα την σώσουν Επεξ/σία Τρίτη στις 06:25 μμ από nikos5800 1
KNIGHTRIDER42 Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ Με όσα ξέρουμε έως τώρα, κάτοχος 4080 αξίζει να αναβαθμίσει day one σε 5080?
Jts Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ Μόλις τώρα, Arkin είπε Μενει να δουμε πως θα ειναι. Ουτε εσυ ξερεις ουτε εγω. Θεωρεις οτι θα ειναι χειροτερη που ειναι λογικο αλλα δεν βαζεις στην εξισωση το reflex 2 που αν οντως ριχνει 75% το latency συγκριτικα με reflex 1 τοτε θα ειναι μια χαρα. Το latency μας ενδιαφερει και τα artifacts. Το smoothness θα ειναι το ιδιο σαν να εχεις πχ 200fps συγκριτικα με τα 60fps native που θα τα νιωθεις σαν 60 στο smoothness. Οπου εχω δοκιμασει FG ακομα και με βαση 50fps στα 120-140fps η διαφορα ειναι μερα με τη νυχτα. Οποτε θα δουμε αν το reflex θα σωσει το ολο latency issue. Artifacts δεν ειδα σε οσα βιντεο με dlss 4 στο youtube ειδα και βλεπω και καθαροτερη εικονα[αυτο λογικα εξαιτιας του καλυτερου dlss upscaling] που θα παρουν ολες οι καρτες απο 2000 και μετα. Έχω δει το απλό Frame gen που έχουμε τώρα και ξέρω τους περιορισμούς του. Σε λίγο θα μου πεις ότι και 1fps αρκεί αν έχεις 59 fake frames ενδιάμεσα. Up to 75% latency reduction είπαν, με 15 αστερίσκους λογικά.
nikos5800 Δημοσ. Τρίτη στις 06:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:27 μμ Γενικά πιστεύω το πιο value for money είναι η 5070τι 1
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 06:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:27 μμ 4 ώρες πριν, Jts είπε Και καθαρό να είναι πάλι θα έχεις απόκριση σαν να παίζεις σε 30fps αν αυτά είναι τα frames που βγάζει η κάρτα. Απλά θα γίνεται motion smoothing με τα fake frames. Οκ αν είσαι 60+ τότε θα είναι μικρότερη η διαφορά. Δεν θα ειναι σαν 30 γιατι οπως ειπαμε το latency δεν θα ειναι στα 100ms πχ αλλα θα πεφτει παρα πολυ. Περιμενετε να δουμε. Το FG 1 + Reflex 1 με μια βαση 50fps παιζεις αψογα fast pace παιχνιδια στα 100fps. Το FG 2+ Reflex 2 μπορει με μια ακομα χαμηλοτερη βαση να πηγαινει τα frames στα 150-200 και να εχεις μικροτερο latency απο τον πρωτο συνδυασμο. Το reflex 2 δουλευει τελειως διαφορετικα απο το reflex 1 υπαρχουν αναλυτικα ολα. Και οσον αφορα το FG θα υπαρχει εξομαλυνση του frametime με τις 5000 κατι που θα το κανει ακομα πιο smooth με πιο χαμηλη βαση.
nikos5800 Δημοσ. Τρίτη στις 06:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:28 μμ 1 λεπτό πριν, Jts είπε Έχω δει το απλό Frame gen που έχουμε τώρα και ξέρω τους περιορισμούς του. Σε λίγο θα μου πεις ότι και 1fps αρκεί αν έχεις 59 fake frames ενδιάμεσα. Up to 75% latency reduction είπαν, με 15 αστερίσκους λογικά. Αυτό θα αποφασίσει η μελλοντική τεχνολογία
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 06:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:29 μμ 1 λεπτό πριν, Jts είπε Έχω δει το απλό Frame gen που έχουμε τώρα και ξέρω τους περιορισμούς του. Σε λίγο θα μου πεις ότι και 1fps αρκεί αν έχεις 59 fake frames ενδιάμεσα. Up to 75% latency reduction είπαν, με 15 αστερίσκους λογικά. Ναι και εγω τους ξερω μιας και εχω πανω απο 300 ωρες με frame generation οποτε ξερω ακριβως πια πρεπει να ειναι η βαση για ομαλο gameplay. Λιγες μερες αναμονη αν ειναι κακο ολοι μαζι θα κραξουμε. Αλλα κατι μου λεει οτι εχουμε κατι πολυ δυνατο εδω. Λιγακι υπομονη.
Jts Δημοσ. Τρίτη στις 06:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:30 μμ Μόλις τώρα, nikos5800 είπε Αυτό θα αποφασίσει η μελλοντική τεχνολογία Καλά σε 10-15 χρόνια μπορεί το ΑΙ να προβλέπει τις κινήσεις σου και να έχεις αρνητικό latency οκ, αλλά είμαστε μακριά ακόμα από αυτό. Μόλις τώρα, Arkin είπε Ναι και εγω τους ξερω μιας και εχω πανω απο 300 ωρες με frame generation οποτε ξερω ακριβως πια πρεπει να ειναι η βαση για ομαλο gameplay. Λιγες μερες αναμονη αν ειναι κακο ολοι μαζι θα κραξουμε. Αλλα κατι μου λεει οτι εχουμε κατι πολυ δυνατο εδω. Λιγακι υπομονη. Απλά μου φαίνεσαι υπερβολικός στην πρόβλεψή σου για το πόσο καλό θα είναι. Θα δούμε σε 2 βδομάδες φαντάζομαι, αν βγουν νωρίτερα τα reviews αλλά κρατάω μικρό καλάθι. 1
nikos5800 Δημοσ. Τρίτη στις 06:32 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:32 μμ Μόλις τώρα, Jts είπε Καλά σε 10-15 χρόνια μπορεί το ΑΙ να προβλέπει τις κινήσεις σου και να έχεις αρνητικό latency οκ, αλλά είμαστε μακριά ακόμα από αυτό. Ai σε καλώ να μου δώσεις αρνητικό latency σε 16k ανάλυση με path tracing και frame gen x50 στο cyberpunk 2077😁😜
Jts Δημοσ. Τρίτη στις 06:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:35 μμ (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, nikos5800 είπε Ai σε καλώ να μου δώσεις αρνητικό latency σε 16k ανάλυση με path tracing και frame gen x50 στο cyberpunk 2077😁😜 Βέβαια αν είσαι(γενικά το λέω) νουμπάς και προβλέπει αναλόγως το game, και μετά βελτιωθείς, ίσως του πάρει καιρό να το μάθει και κάνει λάθος εκτιμήσεις θεωρώντας ότι ακόμα είσαι νουμπ . Επεξ/σία Τρίτη στις 06:35 μμ από Jts 1
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 06:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:35 μμ 4 ώρες πριν, konik είπε Τι ωραία που θα ήταν οι τιμές να ερχόταν σε ισοτιμία € $ και χωρίς τα μαφιοζικα καπέλα .. Εχει πεσει στον πατο το ευρω και δειχνει πολυ ασχημο στις τιμες. Ενω καποτε ηταν 999 δολλαρια κατω απο 900 ευρω. Πολλα χαλια στις τιμες τεραστιο φπα για αυτο ερχονται Ελλαδα ετσι. Περσι στα 999 δολλαρια 4080super την πηρα 999 ευρω day one. Βεβαια δεν ξερω πως εγινε αυτο αλλα που θα παει δεν θα βγει καμια τετοια και φετος? Manli inno gainward τελειες ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα