Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Τα νούμερα για την 5080 (shaders 5% + μετάβαση σε 4p ) με σχεδόν παρόμοια ρολόγια, λένε για λίγο κατω απο 20% (περίπου 18 ας πούμε). Δεν μπορώ να υπολογίσω την βελτίωση σε rt, αλλά πιστεύω θα είναι παρόμοια. Συνολικά φαίνεται αισθητά πιο κάτω απο 4090. (υποθέσεις πάντα)

Επίσης και η 5070 Τi κατι παρόμοιο φαίνεται...σε σχεση με 4070Ti Super...

Εκεί που εχω τρελή απορία, είναι 5070 vs 4070 super....τα specs δείχουν οτι θα κονταροχτυπιούνται........🤔

Εδω ναι, εκ πρώτης όψεως μου κάνει για rebranding.....

Δεν υπάρχει περίπτωση η 5070 ti να είναι πίσω από την 4070 ti super. Εκτός και αν έχουν πάει και έχουν αφαιρέσει την μιση cache, όλα τα αλλα specs δείχουν πως θα είναι αρκετά μπροστά. Νέα γενιά, περισσότερα cores, bandwidth κτλ...

3 λεπτά πριν, Sayan είπε

Έχει νόημα η αγορά 4070 super αυτη τη στιγμή ή να περιμένω 5070;

όχι βέβαια, αν δεν πέσουν τιμές 30% δεν κοιτάς καν τι παίζει τώρα.

5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Σε δεύτερη ανάγνωση όλων των specs και των γραφημάτων της nVidia σε παιχνίδια χωρίς FG, φοβάμαι πως σε pure CUDA δε θα υπάρχει ούτε 10% επιπλέον απόδοση, ίσως μόνο σε εκείνα τα workloads που είχαν ανάγκη σε VRAM bandwidth, εκεί θα δούμε ως και 25-30% αύξηση.

Από τα γραφήματα για το Far Cry 6 + RT που είναι το μόνο ουσιαστικά που έχει νόημα (τα άλλα με 4x fake frames ή με DLSS performance στo A Plague Tale: Requiem δεν έχουν νόημα) η διαφορά σε gaming φαίνεται να έχει ως εξής:

5090 + 27,9% από 4090 (211 vs 165 pixels στο γράφημα => 27,87%)  οπότε από 112,3 fps στα 143,6 fps
5080 + 32,1% από 4080 (218 vs 165 pixels στο γράφημα => 32,12%) οπότε από 91,8 fps στα 121,3 fps - ξεπερνώντας την 4090
5070 Ti + 32,7% 4070 Τi (219 vs 165 pixels στο γράφημα => 32,73%) οπότε από 82,1 fps στα 108,9 fps, πλησιάζοντας πολύ την 4090
Βλέπουμε επίσης μία διαφορά 20% μεταξύ 5090-5080 και 11,3% μεταξύ 5080-5070ti. Η 5070ti λοιπόν φαίνεται να είναι best value for money αφού η 5080 είναι 11,3% γρηγορότερη αλλά ζητά 33% περισσότερα χρήματα. Επίσης η 5070ti είναι 19% πάνω από 4080.

Προφανώς σε άλλα παιχνίδια 4K + RT οι διαφορές θα είναι διαφορετικές. Τα 2Χ με τα fake frames προσωπικά δε θα τα κοίταγα καν. Από τα παραπάνω νομίζω η 5070Ti είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Και το Plague tale μπορείς να το δεις στο γράφημα αφού είναι σε dlss3
Και εγώ με αυτά που βλέπω 5070 ti φαίνεται οκ, αλλά προβλέπω να μην υπάρχει πουθενά σε καλή τιμή και να σπρώχνεται ο κόσμος στην 5080 στην αρχή.

Δημοσ.
6 minutes ago, hln3 said:

Δεν υπάρχει περίπτωση η 5070 ti να είναι πίσω από την 4070 ti super. Εκτός και αν έχουν πάει και έχουν αφαιρέσει την μιση cache, όλα τα αλλα specs δείχουν πως θα είναι αρκετά μπροστά. Νέα γενιά, περισσότερα cores, bandwidth κτλ...

??? ???Που το είδες

Περίπου 20 % πάνω την λεω την 5070 Τi απο 4070ti super... όπως και 5080 απο 4080 super...

Αααα κατσε ναι, σε μπερδεψα...οταν ειπα παρομοια! Εννουσα την διαφορα με την προηγούμενη γενια, οχι με το μεγαλύτερο μον΄τελο....

Δημοσ.
6 ώρες πριν, xartemporas είπε

Μπορεις να στειλεις κανα screenshot με αυτο ? Sorry δεν ειχα χρονο να δω και πολλα.

Screenshot_19.png

5 ώρες πριν, chrisde είπε

Καλά βιάζεσαι, στο ξαναλέω μην χάφτεις τόσο τις παπάτζες του πέτσινου, αυτή είναι η δουλειά του να δημιουργεί hype.

Περιμένουμε reviews να δούμε τι εστί βερύκοκο πρώτα. Εκ πρώτης όψεως προφανώς 5series > 4series (αυτό έλλειπε) αλλά οι κάτοχοι των δευτερων δεν έχουν ουσιαστικό λόγο αναβάθμισης. Αντιλαμβάνομαι ότι ψάχνεσαι για "δωρεάν αναβάθμιση" σε 5070ti με τιμολόγιο, αλλά όπως και να χει για νορμαλ καταστάσεις δεν είναι να πετάς και τη σκούφια σου για αυτό... Μην ξεχνάς και λεπτομέρειες όπως ψύξη, efficiency (που οι lovelace ήταν κορυφή, οι blackwell;) και oc (θα παίρνουν αρκετό οι Blackwell ώστε να ανοίξει η ψαλίδα;)

Κοιτα επειδη με το FG βρηκα την υγεια μου πιστευω οτι και το 4xfg θα ειναι εξαιρετικο οπως ειναι το κανονικο. Ειδικα παρεα με reflex 2 που θα ριχνει το latency οσο λενε. Τωρα προφανως περιμενω benchmarks θα διαβασω αναλυτικα οτι νεο βγαινει και αναλογως θα πραξω. Χθες βραδυ ξενυχτισαμε εριξα αρκετο διαβασμα με τα νεα πραγματα που φερνουν οι 5000 αλλα και στις αναβαθμισεις των παλιοτερων καρτων στο συνολο του dlss και τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα απο οσο φαινονται στα charts. Περα απο το MFG δηλαδη εγινε πολυ δουλεια απο πισω ακομα και το ιδιο το DLSS upscaling θα γινεται τελειως διαφορετικα μιας και το CNN[Convolutional Neural Networks] αναβαθμιζεται το οποιο ειναι ετσι απο το 2020. Εχει πολυ ζουμι απο πισω και στα ιδια παλιοτερα παιχνιδια θα υπαρξουν αναβαθμισεις On the fly οπως και αυτοματη αναβαθμιση ολου του πακετου dlss αυτοματα μεσω nvidia app με το override. Εγω ειμαι καθαρος gamer τεσταρω τις τεχνολογιες πολλες ωρες και αν δω καποιο θεμα θα το γραψω. Χαιρομαι προσωπικα που ακομα εχω τον ενθουσιασμο που ειχα μικροτερος στα 35 μου και ελπιζω να κρατησει για πολλα χρονια ακομα. Εκει κρυβεται και η μαγεια σε ολο αυτο. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η 5070ti δεν είναι καθόλου κακή με μικρές διαφορές απο την 5080 και με πολύ καλύτερο msrp. Δεν είναι σαν την 4070ti της προηγούμενης γενίας με 12gb και πεθαμένο bus. Ίσως το καλύτερο value for money. Το θέμα είναι πας τώρα σε αυτήν με 16gb η υπομονή για μια μελλοντική super με 20gb;;;

Επεξ/σία από Manoleros95
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Η 4090 θα ποδοπατήσει το 5070 και θα περνάει το 5080 όπου δεν θα φτάνουν τα 16GB..Απλά για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα :D

Who cares? Εχει πανω απο 200 παιχνιδια με FG τα οποια αυτοματα θα αποκτησουν το MFG οποτε σε αυτα εφοσον δουλευει οπως πρεπει μαζι με το reflex 2 θα ξεσκιζει καθε παλιοτερη καρτα που δεν το εχει. Απο τα βιντεο που εχουμε δει artifacts η υποβαθμιση της ποιοτητας δεν ειδαμε. Τουλαχιστον απο youtube. Μενει να το δοκιμασουμε κιολας και να δουμε τι γινεται.

Καποιοι αναφερουν οτι υπαρχει καιρο με το lossless scaling το 3X fake frames. Ναι μονο που αυτο προσθετει και 3x latency. Αλλιως θα το βλεπαμε να επικρατει παντου μιας και παιζει σε καθε καρτα. 30 Ιανουαριου θα ξερουμε και ολα θα κριθουν στο ραφι.

Εννοειται οποιος εχει 4090 δεν παει σε αλλη καρτα περα απο 5090. Καθαρα λογο vram. Οσοι ειναι πιο κατω υπαρχουν επιλογες εμενα με φτανουν οι επιδοσεις της 4080super αν το παρω αυτο με 5070ti + ολα τα νεα κολπα ειμαι καλυμμενος μεχρι τις 6000. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Γενικά η σειρά 5χχχ είναι για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν από τη σειρά 2χχχ/3χχχχ

Day one ολα τα παρακατω παιχνιδια θα εχουν dlss 4. Και ολα α υπολοιπα με FG θα μπορουν αργοτερα να γινουν αυτοματα σε DLSS 4 με ενα κλικ. Θα δουμε στην πραξη πως θα ειναι μαζι με το reflex 2 που αν οντως ριχνει το latency απο τα 65 στα 20 τοτε δεν σε νοιαζει ουτε fake frames ουτε τιποτα. Xαμηλο latency+μηδεν artifacts και απολαμβανεις smooth gameplay στα μεγιστα hertz της οθονης που εχει ο καθενας. 

Screenshot-21.png
Screenshot-22.png

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Who cares? Εχει πανω απο 200 παιχνιδια με FG τα οποια αυτοματα θα αποκτησουν το MFG οποτε σε αυτα εφοσον δουλευει οπως πρεπει μαζι με το reflex 2 θα ξεσκιζει καθε παλιοτερη καρτα που δεν το εχει. Απο τα βιντεο που εχουμε δει artifacts η υποβαθμιση της ποιοτητας δεν ειδαμε. Τουλαχιστον απο youtube. Μενει να το δοκιμασουμε κιολας και να δουμε τι γινεται.

Ρε άμα έχεις 30fps, που τόσα θα έχεις με 4k και PT σε 5070 και αν, δεν σε σώζει το MFG ότι παπάτζες και να λέει ο πέτσινος. Καλή τεχνολογία δεν λέω αλλά η μ** έχει και τα όρια της :D

Επεξ/σία από Jts
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jts είπε

Ρε άμα έχεις 30fps, που τόσα θα έχεις με 4k και PT σε 5070 και αν, δεν σε σώζει το MFG ότι παπάτζες και να λέει ο πέτσινος.

Θα παρεις 4070 για 4Κ path tracing? Native η 5090 θα εχει 30fps σε path tracing σε 4Κ. Εγω στο 2077 με το PT εχω native 30fps στα 3440x1440. Με DLSS quality παω 60 και με FG στα 100 και ειναι βουτυρο. Με MFG θα τερματιζω τα 165hz της oled. Η 5070 ειναι 1440p καρτα και απο 5070ti και πανω πας για 4Κ path tracing. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Θα παρεις 4070 για 4Κ path tracing? Native η 5090 θα εχει 30fps σε path tracing σε 4Κ. Εγω στο 2077 με το PT εχω native 30fps στα 3440x1440. Με DLSS quality παω 60 και με FG στα 100 και ειναι βουτυρο. Με MFG θα τερματιζω τα 165hz της oled. Η 5070 ειναι 1440p καρτα και απο 5070ti και πανω πας για 4Κ path tracing. 

Ναι με Dlss Quality εννούσα, sorry. Γιατί αυτό μας λέει ο τύπος, την συγκρίνει με κάρτα που ήταν σχεδιασμένη για 4K.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jts είπε

Ναι με Dlss Quality εννούσα, sorry. Γιατί αυτό μας λέει ο τύπος, την συγκρίνει με κάρτα που ήταν σχεδιασμένη για 4K.

Οσα παιχνιδια εχουν FG[σχεδον ολα τα βαρια εχουν] η 4070 θα ειναι σαν 4090 με αυτες τις τεχνολογιες στο path tracing σε 4Κ. DLSS+FG η 4090 και DLSS+MFG η 4070. Το οποιο θα ισχυει σε πανω απο 200 παιχνιδια που εχουν FG και θα αναβαθμιστουν αυτοματα σε MFG. Το neural ακομα δεν ξερω που θα μπει και αν γινεται να παιξει και στα παλια παιχνιδια ευκολα. Στην πραξη θα δουμε βεβαιως οσο προχωραμε προς το release και τα review. Αναφερω καθαρα τι σημαινει το 5070=4090. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...