Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Αν καταλαβα καλα με το DLSS 4 θα παρουν ολες καλυτερο DLSS ,Ray Reconstructrion, Reflex 2.
Oι RTX 4000-5000 θα εχουν καλυτερο FG και λιγοτερο Vram usage και το μονο οφελος των 5000 οσον αφορα τα νεα features ειναι οτι θα εχει περισσοτερα "fake frames" στο FG.

Αδερφέ μου μπλου που είσαι ; Μου έχεις λείψει! Πανωλεθρία στα cpu, καψόνια από πέτσινο σε gpu δεν αντέχω άλλο ρε ας μου πει κάποιος ότι βλέπω εφιάλτη 

• Haha 2
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Βλέπω σχόλια για 5070/5080/5090, και για την 5070ti που είναι το Sweet spot (σε Nvidia μεριά πάντα), από πλευράς τιμής/Vram, ασχολίαστη.

Πέρυσι σελίδες επί σελίδων για τα 12gb της ακριβότερης 4070ti. Φέτος, ασχολίαστη η 5070ti.

Αυτά που έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι ορισμένοι απλά θέλουν μόνο να κράζουν και τίποτα άλλο.

Για τα υπόλοιπα επιβεβαιώθηκαν σχεδόν τα περισσότερα leaks που είχαν αναφερθεί τον τελευταίο καιρό(προφανώς πέραν των τιμών).

Τέλος όσο για την 5070, εγώ αυτό που βλέπω ιντερνετικά είναι οι περισσότεροι να λένε ότι αν η Amd δεν ρίξει αρκετά την τιμή, rip Amd, που γιαυτό δεν έδειξαν τπτ εχτές.

Ακομα δεν ξερεις καλα καλα τι πραγματικο performance θα εχει ,τι ακριβως να σχολιασει καποιος. Τα 2x 4070ti που λεει ο πετσινος?

• Like 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Αδερφέ μου μπλου που είσαι ; Μου έχεις λείψει! Πανωλεθρία στα cpu, καψόνια από πέτσινο σε gpu δεν αντέχω άλλο ρε ας μου πει κάποιος ότι βλέπω εφιάλτη 

Eχω μπλεξει με τις εισαγωγες, περιμενω ενα container 9060/9060xt 8gb γιατι θα πουλησουν σαν ζεστο ψωμακι με τη πολυ vram και καμια 500αρια 9070/9070xt για το FSR4 που θα παιζει μονο στις 9000.
Κοιτα πως τα φερνει ο καιρος....
Vram με το κιλο και exclusive features που δεν το κανει ποτε η AMD.

• Haha 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Ακομα δεν ξερεις καλα καλα τι πραγματικο performance θα εχει ,τι ακριβως να σχολιασει καποιος. Τα 2x 4070ti που λεει ο πετσινος?

Όντως φαινόταν εξ αρχής ως η πιο ισορροπημένη gpu και αυτό είχε σχολιαστεί. Ε δεν θα πανηγυρίζουμε κιόλας για τα αυτονόητα, τι άλλο να σχολιάσει κανείς ελλείψη benchmarks...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα specs των καρτών πάντως στην nvidia, η 5080 έχει το πιο υψηλό boost και από 4 σειρά.

Screenshot 2025-01-07 161730.png

Screenshot 2025-01-07 161754.png

Επεξ/σία από spi79
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Για τις άλλες κάρτες που ούτε για αυτές γνωρίζουμε το πραγματικό performance, γιατί γράφονται σελίδες επί σελίδων?

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Συνοπτικά:

- Stop-gap γενιά ουσιαστικά με software βελτιώσεις παρά raw performance. Αν και stop-gap, σίγουρα θέλουμε 2 χρόνια για την επόμενη γενιά. Περίμενα περισσότερα σε καθαρές βελτιώσεις δεδομένου ότι push-αρε το TDP κι' άλλο.

- Το MFG(Multi-frame-generation) είναι ουσιαστικά FGx4 το οποίο υποστηρίζεται μόνο στις Blackwell...Γιατί έτσι, πως αλλιώς θα πουλήσουμε αφού σε raw performance δεν..Στα θετικά η άμεση υποστήριξη σε όσα παιχνίδια υποστηρίζουν ήδη FG.

- Βελτιώσεις σε DLSS Super Resolution, FG και Reflex 2 για όλες τις κάρτες, πράγμα θετικό.

- Οι τιμές δεν ξέφυγαν, θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα δεδομένου ότι η AMD είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλές τιμές και τα 550$ μας φαίνονται ουάου για μεσαίας κατηγορίας κάρτα.

- Τα 5070 > 4090 είναι αστειότητες και θα ισχύει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου θα ενεργοποιεί MFG η 5070 και θα επαρκούν τα 12GB

Από 'κει και πέρα θέλω να δω στην πράξη το MFG, εάν προσφέρει τέτοιες επιδόσεις χωρίς να βλέπεις πρόβλημα στην κίνηση(artifacts, θολούρες κλπ) ενώ το latency θα παραμένει χαμηλό, θα μαμεί σε path-traced games.

Το παρακάτω δείχνει πολλά υποσχόμενο, αλλά θα δούμε..

DLSS-4-_-DLSS-3-_-DLSS-2-_-DLSS-Off-Comp

Μέσα σε όλες τις αρλουμπες που έχουν γραφτει, αυτό είναι το πιο σοβαρό και μεστό post .

Συγχαρητήρια!

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Συνοπτικά:

- Stop-gap γενιά ουσιαστικά με software βελτιώσεις παρά raw performance. Αν και stop-gap, σίγουρα θέλουμε 2 χρόνια για την επόμενη γενιά. Περίμενα περισσότερα σε καθαρές βελτιώσεις δεδομένου ότι push-αρε το TDP κι' άλλο.

- Το MFG(Multi-frame-generation) είναι ουσιαστικά FGx4 το οποίο υποστηρίζεται μόνο στις Blackwell...Γιατί έτσι, πως αλλιώς θα πουλήσουμε αφού σε raw performance δεν..Στα θετικά η άμεση υποστήριξη σε όσα παιχνίδια υποστηρίζουν ήδη FG.

- Βελτιώσεις σε DLSS Super Resolution, FG και Reflex 2 για όλες τις κάρτες, πράγμα θετικό.

- Οι τιμές δεν ξέφυγαν, θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα δεδομένου ότι η AMD είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλές τιμές και τα 550$ μας φαίνονται ουάου για μεσαίας κατηγορίας κάρτα.

- Τα 5070 > 4090 είναι αστειότητες και θα ισχύει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου θα ενεργοποιεί MFG η 5070 και θα επαρκούν τα 12GB

Από 'κει και πέρα θέλω να δω στην πράξη το MFG, εάν προσφέρει τέτοιες επιδόσεις χωρίς να βλέπεις πρόβλημα στην κίνηση(artifacts, θολούρες κλπ) ενώ το latency θα παραμένει χαμηλό, θα μαμεί σε path-traced games.

Το παρακάτω δείχνει πολλά υποσχόμενο, αλλά θα δούμε..

DLSS-4-_-DLSS-3-_-DLSS-2-_-DLSS-Off-Comp

Για να λέμε βέβαια τα πράγματα με το όνομά τους, 32,33,35 ms latency (προφανώς με reflex on) είναι σα να έχεις 30 fps.

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς τα έξτρα μπλιμπλικια, φανταστικά fps, κτλ, η διαφορά είναι κάπου στο 30%? Ψιλο απογοητευτικό θα έλεγα. Γι'αυτό και οι τιμές δεν ξέφυγαν τελειώς

Τα specs 5070 ti και 5080 φαίνονται πολύ κοντά πάντως,  αν δεν παίζει κάποια πονηριά με τις cache όπως στις 4ΧΧΧ, νομίζω οι 5070 ti και η 5090 θα είναι οι μοναδικές που θα αξίζει να ασχοληθεί κανείς.

Δημοσ.
50 minutes ago, spi79 said:

Στα specs των καρτών πάντως στην nvidia, η 5080 έχει το πιο υψηλό boost και από 4 σειρά.

Screenshot 2025-01-07 161730.png

Screenshot 2025-01-07 161754.png

Τα νούμερα για την 5080 (shaders 5% + μετάβαση σε 4p ) με σχεδόν παρόμοια ρολόγια, λένε για λίγο κατω απο 20% (περίπου 18 ας πούμε). Δεν μπορώ να υπολογίσω την βελτίωση σε rt, αλλά πιστεύω θα είναι παρόμοια. Συνολικά φαίνεται αισθητά πιο κάτω απο 4090. (υποθέσεις πάντα)

Επίσης και η 5070 Τi κατι παρόμοιο φαίνεται...σε σχεση με 4070Ti Super...

Εκεί που εχω τρελή απορία, είναι 5070 vs 4070 super....τα specs δείχουν οτι θα κονταροχτυπιούνται........🤔

Εδω ναι, εκ πρώτης όψεως μου κάνει για rebranding.....

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, malakudi είπε

Από αυτά που διαβάζω η 5080 θα είναι το πολύ ένα 20% πάνω από 4080 σε CUDA.

Σε δεύτερη ανάγνωση όλων των specs και των γραφημάτων της nVidia σε παιχνίδια χωρίς FG, φοβάμαι πως σε pure CUDA δε θα υπάρχει ούτε 10% επιπλέον απόδοση, ίσως μόνο σε εκείνα τα workloads που είχαν ανάγκη σε VRAM bandwidth, εκεί θα δούμε ως και 25-30% αύξηση.

Από τα γραφήματα για το Far Cry 6 + RT που είναι το μόνο ουσιαστικά που έχει νόημα (τα άλλα με 4x fake frames ή με DLSS performance στo A Plague Tale: Requiem δεν έχουν νόημα) η διαφορά σε gaming φαίνεται να έχει ως εξής:

5090 + 27,9% από 4090 (211 vs 165 pixels στο γράφημα => 27,87%)  οπότε από 112,3 fps στα 143,6 fps
5080 + 32,1% από 4080 (218 vs 165 pixels στο γράφημα => 32,12%) οπότε από 91,8 fps στα 121,3 fps - ξεπερνώντας την 4090
5070 Ti + 32,7% 4070 Τi (219 vs 165 pixels στο γράφημα => 32,73%) οπότε από 82,1 fps στα 108,9 fps, πλησιάζοντας πολύ την 4090
Βλέπουμε επίσης μία διαφορά 20% μεταξύ 5090-5080 και 11,3% μεταξύ 5080-5070ti. Η 5070ti λοιπόν φαίνεται να είναι best value for money αφού η 5080 είναι 11,3% γρηγορότερη αλλά ζητά 33% περισσότερα χρήματα. Επίσης η 5070ti είναι 19% πάνω από 4080.

Προφανώς σε άλλα παιχνίδια 4K + RT οι διαφορές θα είναι διαφορετικές. Τα 2Χ με τα fake frames προσωπικά δε θα τα κοίταγα καν. Από τα παραπάνω νομίζω η 5070Ti είναι μία πολύ καλή επιλογή.

• Like 13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...