Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Δεν ξέρουμε. Μάλλον όχι.

Όσο καλή και να'ναι, η τιμή της θα παίξει ρόλο καθώς ανάλογα με το πόσο κοντά θα είναι στο εκάστοτε nvidia μοντέλο, θα επηρεάσει το tier price stepping.

Πχ αν είναι κοντά σε 5070 και την βγάλει 400$ (λέμε τώρα), θα είναι δύσκολο να ζητάνε 600$ για την 5070. Έτσι, αν επηρεαστεί η τιμή της 5070 προς τα κάτω, μετά δεν θα μπορεί να έχει πολύ μεγάλη απόσταση σε τιμή η 5080 κ.ο.κ.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αν η AMD περιμένει την ρτχ 5070 στα $600 δεν θα σου δώσει ποτέ την ρχ 9700χτ στα $400,

Θα είναι σίγουρα μίνιμουμ $500,μπορεί και $550 ,θα σου πει τώρα έχω και εγώ ai upscaling και +4gb περισσότερη vram

Δημοσ.
13 minutes ago, nikos5800 said:

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αν η AMD περιμένει την ρτχ 5070 στα $600 δεν θα σου δώσει ποτέ την ρχ 9700χτ στα $400,

Το Λιζάκι βγαίνει να ανακοινώσει πριν τον πέτσινο, γι'αυτό λέμε μπορεί να θέσει τον τόνο, παρότι συνήθως αντιδρά στις τιμές της nvidia.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Μπα,μην σου πω το ακριβώς αντίθετο,η AMD της αρέσει να αντιγράφει την Nvidia στην τιμολόγηση 

Δεν γίνεται το αντίθετο, πρώτα βγαίνει η Λίζα.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος η RDNA 4 είναι monolithic σαν κατασκευή; Αν ισχύει τότε λογικά θα έχει περιθώριο να ρίξει τις τιμές;  

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Επιτέλους 5090... Η 4090 δε παει σκαγιο native... βαρεθηκαμε 20 fps σε ολα τα παιχνιδια... θα μου πεις και η 5090 θα κανει το 20 -> 40 παλι χαλια... ε ναι ελπιζω το λανασρισμα να συνδυαστεί και με νεα βελτιωμενη έκδοση του frame generation...

20 fps σε όλα τα παιχνίδια υπερβολή.

Alan wake και black myth θυμάμαι.

Anyway το 50-60 % που θα δώσει σε συνδυασμό με καλουδια (σύμφωνα με τις φήμες) βάζει το μικρόβιο στους κατόχους 4090 να πάνε σε 5090 που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας λόγος.

• Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Επιτέλους 5090... Η 4090 δε παει σκαγιο native... βαρεθηκαμε 20 fps σε ολα τα παιχνιδια... θα μου πεις και η 5090 θα κανει το 20 -> 40 παλι χαλια... ε ναι ελπιζω το λανασρισμα να συνδυαστεί και με νεα βελτιωμενη έκδοση του frame generation...

20άρια η 4090 βγάζει σε native 4K με Path-Tracing. Η 5090 θα πρέπει να είναι 100% πάνω σε Path-Tracing για να βγάλει 40, πράγμα που δεν πιστεύω να συμβεί. Πιστεύω +60% σε raster και +70-80% σε RT.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Arkin είπε

Ισχυει εκει που τα cpu ειχαν ξεφυγει εκει ηρθε η νεα γενια καρτων μαζι με τα πολυ βαρυτερα παιχνιδια και φανηκαν ποσο λιγοι ηταν. 

Η 4090 ειναι BN ακομα και σε 4Κ σε καποια παιχνιδια. 

Καποτε ειχαμε ενα draw distance και volumetrics που γονατιζε τα cpu. Σημερα μια με το ray tracing και μια με το ακομα χειροτερο optimized που γινεται για πολλους πυρηνες απλα γονατισαν τα cpu. 

Εβαλα πριν επαιξα καμια ωριτσα morales ολα δεξια και ray tracing object details 10 και στα 3440x1440 με FG με τον 5700x3D εχω σημεια πεφτω στα 105fps κυριως ειμαι στα 140-160 αλλα η καρτα καθεται στο 70-80%. Με 5700x στο spiderman remastered με object details 6+fg ημουν μονιμα στα 97fps αλλα με object details 10 επεφτα και στα 80. 

Καποιες ρυθμισεις απλα γονατιζουν τα cpu.

Απο την αλλη μια δυνατοτερη gpu θα σε παει απο τα 70fps στα 100 με μονιμο 99% gpu usage. Ειναι περισσοτερα παντως τα παιχνιδια που παιζει cpu BN απο αυτα που λες χρειαζομαι δυνατοτερη gpu για max γραφικα. 

Επειδή δεν ξέρω απ' αυτά, ήθελα να ρωτήσω το εξής: σε περίπτωση που τελικά αγοράσω την 5090, ο 13900K που έχω, θα την «κρατάει πίσω» από άποψη επιδόσεων;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fremendog είπε

Επειδή δεν ξέρω απ' αυτά, ήθελα να ρωτήσω το εξής: σε περίπτωση που τελικά αγοράσω την 5090, ο 13900K που έχω, θα την «κρατάει πίσω» από άποψη επιδόσεων;

Όχι, εκτός κι αν παίζεις σε 1080P.

Δημοσ.
25 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Η καλύτερη κάρτα που έβγαλε η NVIDIA μαζί με την 8800GTX.

Gghd_kWXUAAuGG2?format=png&name=small

Μάλλον από αυτό θα κριθεί η τιμή της.. όχι από το Λιζακι.. 😄

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Όχι, εκτός κι αν παίζεις σε 1080P.

Όχι: αποκλειστικά και μόνο 4K.

Ισχύει ότι, σε αυτήν την ανάλυση, η διαφορά που μπορεί να σου δώσει ένας καλύτερος επεξεργαστής, είναι σχεδόν αμελητέα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fremendog είπε

Όχι: αποκλειστικά και μόνο 4K.

Ισχύει ότι, σε αυτήν την ανάλυση, η διαφορά που μπορεί να σου δώσει ένας καλύτερος επεξεργαστής, είναι σχεδόν αμελητέα;

Ναι ισχύει, εκτός κι αν έχεις πολύ παλιό CPU. Κατά τα άλλα η 5090 ΔΕΝ θα είναι αρκετή για native 4K + Path-Tracing. Από τα 20FPS της 4090 στην καλύτερη να πάμε στα 35FPS με την 5090.

Με λίγα λόγια, πάλι θα πρέπει να ανοίγεις DLSS Quality που ρίχνει την ανάλυση σε 1440P για να μπορέσει η κάρτα να βγάλει τα FPS που πρέπει. Επιπλέον θα ανοίγεις και το frame generation και θα τρέχει το παιχνίδι όπως πρέπει.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Η καλύτερη κάρτα που έβγαλε η NVIDIA μαζί με την 8800GTX.

Gghd_kWXUAAuGG2?format=png&name=small

Η ρτχ 5090 32gb λογικά θα παίζει σε Μαξ settings όλα τα παιχνίδια του ps6,την παίρνεις και παντρεύεσαι για μια ζωη για 4κ gaming 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Ναι ισχύει, εκτός κι αν έχεις πολύ παλιό CPU. Κατά τα άλλα η 5090 ΔΕΝ θα είναι αρκετή για native 4K + Path-Tracing. Από τα 20FPS της 4090 στην καλύτερη να πάμε στα 35FPS με την 5090.

Με λίγα λόγια, πάλι θα πρέπει να ανοίγεις DLSS Quality που ρίχνει την ανάλυση σε 1440P για να μπορέσει η κάρτα να βγάλει τα FPS που πρέπει. Επιπλέον θα ανοίγεις και το frame generation και θα τρέχει το παιχνίδι όπως πρέπει.

Δηλαδή, πάνω-κάτω ό,τι κάνω ήδη με την 4090.

Η οποία ούτως ή άλλως δεν έχει πρόβλημα σε κανένα παιχνίδι με 4K Ultra, αν κάποιος ενεργοποιήσει DLSS + FG.

Εκτός κι αν η Nvidia μας αποκλείσει απ' τη νεότερη έκδοση του DLSS και του Frame Generation, οπότε αυτό θα είναι ένα θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...